• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Kendi şampuanımı yaptım

• Konu Sahibi Konu Sahibi chantyclarie
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım sağol cevabın için :)

dün dayanamadım bitmek üzere olan hazır şampuanımın içine biraz mecit efendi saç bakım yağı ve bal kattım :) yıkaması bile bi farklı oldu yahu çok hoşuma gitti :) saçlarım resmen ipek gibi oldu

valla ben de yapıcam kendi şampuanımı taktım :) şimdi önce aktara ordan pazara gidiyim barii :)

hadi görüşürüz :teytey:
sonuçları paylaşalımmmm hihoyyyt

cnm bende değişik bi şampuan yapıorum şimdi

öcelikle yeşil çay,kekik,nane,biberiye,defne,limon kabuğu bunları şimdi kaynatıorum(bunların saça ii geldiğini duydum)

suyunu süzüp yarım zeytinyağlı defneli sabun yarısı beyaz sabun(zeytin yağlıyı kullanmıştım)bunları rendeleyip karıştırcam

biraz macit efendinin bakım yağından katcam

ampullerden alınca bi kaç da ondan katarım umarım ii olur
(bioblas almıştım kafamı kaşındırıo çok kötü yapıo yıkarken şampuan vücuda deydiği için aslında heryerim kaşındı)

hadi bakalım kolay gelsin canım
umarım memnun kalırsın benim gibi a.s.

Selam kızlar

Hülyalı ne kadar suya ne kadar yağ katmayı düşünüyorsun ? oranı nasıl yapacaksın ?

chantyclarie şimdi biz bu şampuanı yapıyoruz ya,peki içinde yağ var ampüller var vs vs..ee peki bu karışım saçımızı temizlemeye yetiyor mu.
yani bununla yıkadıktan sonra ayrıca bi temizleme yıkama vs işlemine ihtiyaç duyuyor musun ?

yoksa şampuan gibi yıka,durula ve çık mı diyorsun :)

bir de çam terebentini ne kadar koydun ?

bu yağa badem yağı,hint yağı ve saça yararlı diğer yağlardan eklemek istesek acaba çok mu yağlı olur ne dersin ? ya da oranı ayarlasak

üüüüf ne çok soru sordum böyleeeee :)

canım öncelikle ben bakım yağı katmıyorum içine
çünkü haftada bir yağ bakımı yapıyorum zaten o yüzden gerek duymuyorum
birde benim saç diplerim yağlı uçlar kuru zaten zeytinyağlı sabun rendeliyorum
son yaptığımda 2 ampul evigen kırdım (o da yağ sonuçta) onlar bana yetiyo

ayrıca temizlemeye gerek yok tabi o zaman ne anlamı kalıcak di mikaydirigubbakcemile2
yıka kremle durula çıkyerimseniben

çam terebentini şöyle koyuyorum bepantene ve bemiksi şırıngaya çekip koyuyorum kolay olsun diye bir kutu bepanten 1,5 şırıngaya yakın geliyo
çam terebentini de bir şırınga çekip koyuyorum

cnm bende değişik bi şampuan yapıorum şimdi

öcelikle yeşil çay,kekik,nane,biberiye,defne,limon kabuğu bunları şimdi kaynatıorum(bunların saça ii geldiğini duydum)

suyunu süzüp yarım zeytinyağlı defneli sabun yarısı beyaz sabun(zeytin yağlıyı kullanmıştım)bunları rendeleyip karıştırcam

biraz macit efendinin bakım yağından katcam

ampullerden alınca bi kaç da ondan katarım umarım ii olur
(bioblas almıştım kafamı kaşındırıo çok kötü yapıo yıkarken şampuan vücuda deydiği için aslında heryerim kaşındı)

senin saçların yağlı mı arkadaşım,bunların hepsi yağlı saçlara tavsiye edilen şeyler de

chantyclarie fikrin çok hoşuma gitti canım...dün aksam bende yaptım kendi şampuanımı sonuçta hergün ısırgan suyu kullanıyorum saçlarıma dünde pazarım vardı şöyle kocaman bi tane aldım gece onu bir güzel kaynattım senin gibi ama ben tencereye 7-8 diş sarımsak 1koca soğan 1demet civanperçemi 1 avuç adaçayı (komik biliyorum ama bunların saça faydası acısından a.s)1 demet venüssaçı baldırıkarada diyolar ve dağ kekiği ilave ettim...ha bide 3 adet turp rendeledim onuda kullananlar çok memnun olduğu için...öyle düsünüldüğü gibi koca tencere değil normal 2-3 kişiye yemek pişirilen bi tencereydi benimki...yarım saat sonra süzdüm ve içine rendelediğim bittim sabunlarını bemiks ve bepanten ilave ettim çok enteresan ama sarımsak ve soğan kokmuyodu haşlandığı için sanırım...o şekilde 750 ml lik bir şampuan çıktı ortaya yemyesil a.s
bugün yıkadım saçımı yumusacık oldu hacimli gibi yaşkende koklattım başımı eşime adaçayı kokuyo dedi...
valla çok iyi bi fikir seninki çokda mantıklı bakalım nasıl etki edecek şöyle 1-2 hafta kullanıcam belli eder kendini sanırım...en azından doğal olduğunu biliyorum...gerçi eşim benle dalga geçiyo hanım bide kepekli yap bakalım diye...naniknanik

fikir süper de ben üşenirim ya.

senin saçların yağlı mı arkadaşım,bunların hepsi yağlı saçlara tavsiye edilen şeyler de

hayır canım saçlarım çok kuru aslında ama denemek istedim işte :delphin:
sende yaptınmı şampuan memnun kalırsın inşallah

chantyclarie fikrin çok hoşuma gitti canım...dün aksam bende yaptım kendi şampuanımı sonuçta hergün ısırgan suyu kullanıyorum saçlarıma dünde pazarım vardı şöyle kocaman bi tane aldım gece onu bir güzel kaynattım senin gibi ama ben tencereye 7-8 diş sarımsak 1koca soğan 1demet civanperçemi 1 avuç adaçayı (komik biliyorum ama bunların saça faydası acısından a.s)1 demet venüssaçı baldırıkarada diyolar ve dağ kekiği ilave ettim...ha bide 3 adet turp rendeledim onuda kullananlar çok memnun olduğu için...öyle düsünüldüğü gibi koca tencere değil normal 2-3 kişiye yemek pişirilen bi tencereydi benimki...yarım saat sonra süzdüm ve içine rendelediğim bittim sabunlarını bemiks ve bepanten ilave ettim çok enteresan ama sarımsak ve soğan kokmuyodu haşlandığı için sanırım...o şekilde 750 ml lik bir şampuan çıktı ortaya yemyesil a.s
bugün yıkadım saçımı yumusacık oldu hacimli gibi yaşkende koklattım başımı eşime adaçayı kokuyo dedi...
valla çok iyi bi fikir seninki çokda mantıklı bakalım nasıl etki edecek şöyle 1-2 hafta kullanıcam belli eder kendini sanırım...en azından doğal olduğunu biliyorum...gerçi eşim benle dalga geçiyo hanım bide kepekli yap bakalım diye...naniknanik

kepekli yap bakalım he çok güldüm valla:roflol:
eminim etkisini görürsün canım
ben gayet memnunum
seninkindede yok yokmuş yani:jeyyar:
bi daha ki sefere bende bi kaç şey eklemeyi düşünüyorum
abuk sabuk bilmediğimiz şeyler yok en azından içinde neyle yıkadığımızı biliyoruzyerimseniben

chantyclarie canımcım valla benden haberler iyi yani...:teytey: biraz daha sıkarsam kendimi formülde,revivogen falan halt edecek yanımda...4-5 gün oldu yapalı ve yıkayalı 15-20 tel kardayım aman nazar değdirmeyim kendime:nazar:
bu arada kulaklarını çınlatıyorum tarama sonrası... valla herşeyi denedim kendi yarattığım şampuan işe yaradı gibi...senin tavsiyenle tabii:lepi:

chantyclarie canımcım valla benden haberler iyi yani...:teytey: biraz daha sıkarsam kendimi formülde,revivogen falan halt edecek yanımda...4-5 gün oldu yapalı ve yıkayalı 15-20 tel kardayım aman nazar değdirmeyim kendime:nazar:
bu arada kulaklarını çınlatıyorum tarama sonrası... valla herşeyi denedim kendi yarattığım şampuan işe yaradı gibi...senin tavsiyenle tabii:lepi:

yaşasın saçlarımız koruma altında desenehihoyyyt

benim saçlarım boyalı .bu aralar okadar çok dökülüyor ki kel kalacam yakında..saç kremi kullanmadanda açılmıyor saçlarım..bu yaptığınız şampuanı kullandıktan sonra saç kremi kullanıyormusunuz.
bu şampuandan bende yapmayı düşünüyorum.

benim saçlarım boyalı .bu aralar okadar çok dökülüyor ki kel kalacam yakında..saç kremi kullanmadanda açılmıyor saçlarım..bu yaptığınız şampuanı kullandıktan sonra saç kremi kullanıyormusunuz.
bu şampuandan bende yapmayı düşünüyorum.

tabi gerekiyor ben saç kremi kullanmadan çıkmam
(sadece kendi yaptığım şampuan için değil önceden beri kullanırım)
üstelik saçların boyalıymış krem olmazsa olmaz derim
yıpratmaman gerek canım saçlarını

chantyclarie canım ben haznedardayım.Yine bakacagım eczanelere.Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim.

chantyclarie canım ben haznedardayım.Yine bakacagım eczanelere.Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim.

bak canım büyük ihtimalle bulursun
üretimi tekrar başlamıştı çünkü

bak canım büyük ihtimalle bulursun
üretimi tekrar başlamıştı çünkü

canım verdiğin şampuan tarifi gerçekten dökülmeye birebir şeyler çünkü bende her akşam saçlarımı ısırganla yıkıyorum durulamıyorum banyo yaparkende zeytinyağlı sabuna başladım etkili oluyor eğer şampuan yapmaya üşenen varsa sabun kullansın :teytey:

kızlarr devam eden var mı
ben bundan sonra hayatta para verip şampuan almamaya karar verdim
harika bişey bu ya
dökülme yok bitti en çok buna sevindimm

Son düzenleyen: Moderatör:
canım sen hangi saç kremini kullanıyorsun bu arada

sabun kullanıyorum demişim ama o sabun saçımı maf etti arkadaşlar bilginiz olsun kepek doldu kafam şuan bitkisel organicum şampuan kullanıyorum çok da memnunum.

canım sen hangi saç kremini kullanıyorsun bu arada

farketmiyo şu anda canım elime geleni kullanıyorum
yakında doğru düzgün bi tane alıp kullanmaya başlıcam da hangisi iyi araştırmak lazım

sabun kullanıyorum demişim ama o sabun saçımı maf etti arkadaşlar bilginiz olsun kepek doldu kafam şuan bitkisel organicum şampuan kullanıyorum çok da memnunum.

üzüldüm canım iyi yapmışsın bırakarak sadece sabun kullanmadığım için benim bir şikayetim olmadı hatta dediğim gibi çok memnunum

Mrb kendi şampuanımı yapmayı düşünüyorum ama ısırgan bulamadım hiç bir yerde :(
Bnde şu şekilde yapmayı düşündüm sizce yapsam nasıl olur?
Bir adet trup
bir adet havuç
2 baş sarımsağı dövmek
bir miktar limon kabuğu
bir miktar mandalina kabuğu
bir miktar portakal kabuğu
2adet yeşil sabun

Evet biliyorum biraz fazla malzeme oldu ama hepside saç için yararlı malzemler olduğunu düşünüyorum.
turp ve havucu rendeliyeceğim içine dövmüş olduğum sarımsakları koyacağım 30 dk kaynatacağımve süzeceğim
ayrı bir kapta kaynattığım mandlina, portakal ve limon kabuklarınıda 30 dk kada kaynattıktan sonra bu suların posasını süzdükten sonra 5dk da 2 adet rendelediğim sabunla kaynatmayı düşünüyorum.
sizce nasıl bir yöntem olur bunu denemeyi düşünüyorum.

ay kızlar çok özendim =)))) hihoyyyt

genelde de memnun kalmış yapanlar, ben de istiyorum...

ben de zaten doağlcıyım, uğraşıp karışımlar yapmayı çok severim, şu finallerim bitsin, ilk iş budur kaydirigubbakcemile5

Back