Şampuan ve Saç Kremleri Kendi şampuanımı yaptım

• Konu Sahibi Konu Sahibi chantyclarie
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

chantyclarie

Ziyaretçi
Merhaba kızlar
saçlarım yaklaşık 7-8 aydır aşırı dökülüyo ve hiç bir şekilde durduramadım
sonunda baktım hakkaten saç kalmamış kafamda
en sonunda kendim şampuan yapıyım dedim
burda daha öncede forumda bi ark. tarif vermişti orda konuşmuştuk ama ben onunkinden biraz daha farklı yaptım

*ısırgan otu saç dökülmesine iyi geldiği için bahçeden taze ısırgan yaprakları topladım yıkadım toprağı gitsin diye

*göz kararı tencereye su koydum sonrada yaprakları atıp kaynattım

*defneli zeytinyağlı sabun alıp ince ince rendeledim

*su iyice kaynadıktan sonra süzdüm (ilk yaptığımda toprakları temizlenmemişti tortular
kalmıştı o yüzden tülbentle süzdürdüm)

*sabunları içine attım

*eriyene kadar karıştırdım

*ilk başta resmen su gibi oluyo ama soğuyunca tamamen şampuan kıvımana giriyo

*sabun tortuları da kalmıştı soğumaya bırakınca onlarıda eriyip gitmiş olarak buldum

*sonra içine 1 kutu bepanten+1kutu bemiks ampullerini attım (evigen atmadım çünkü o da yağ olduğu için çok yağlı oluyo) biraz da çamterebentinle şampuanımı hazırlamış oldum kızlar

güzeel .. en azından kimyasal bişey yok içinde.

peki sonuç aldınızmı yada daha yeni yaptıysanız diğer tavsiye eden arkadaslarınızın aldığı sonuç nedir acaba

woooww ilk defa böyle bişi duyuyorum cnm ya inş. saç dökülmeni azaldır =) zaten kimyasal olmadığı için azaltır büyük ihtimalle =)

peki sonuç aldınızmı yada daha yeni yaptıysanız diğer tavsiye eden arkadaslarınızın aldığı sonuç nedir acaba

canım bunu ilk ramazanın başında denedim kuzenimle onun saçları benimkilerden de az
o düzenli kullandı ben devam etmedim ta ki 2-3 hafta önceye kadar..

ilk kuzenimle yaptığım da tabi ki şak diye kesmedi dökülmeyi ama en belirgin özelliği yumuşacık yaptı
benim saçlarım boyalı ve kendimi bildim bileli saç kremi kullanıyorum ama kuruduktan sonra uçlar yine sert oluyodu
bununla yıkadıktan sonra inanılmaz yumuşak oldu bayılmıştım
sonra ki yapışım da başka marka sabun aldım ondan memnun kalmadım yumuşatmadı
şu an o markayı hatırlamıyorum ama yumuşacık yapan sabunun markası "şehriban teyze"...

yanlız bişey daha var o zaman 2 kalıp sabunla yaptık biri defneli zeytinyağlı öbürü sırf zeytinyağlıydı ondan kaynaklanabileceğini sanmıyorum ama yinede bilemiyorum
yarın şehriban teyzeninkini alıp tekrar yapıcam
bakalım yine yumuşak olursa demekki markadan kaynaklanıyo

ilginç umarım işe yarar da kimyasallara para ödeyip durmayız valla:))

kesinlikle deneyeceğim ama dün yeni şampuanımı aldım cnm ya bu dediğin ampuller teker teker satılıyomu ve fiyat ne kadar bilen varmı acaba :uhm:
bundan sonra bende kendim yapıp denicem eğer istediğim gibi olursa niye şampuana para veriyim dimi :lepi:

canım 3-4 lira arası bişey olması lazım ben ssk dan aldığım için tam fiyatını bilemiyorum ama hatırladığım kadarıyla öyleydi

canım 3-4 lira arası bişey olması lazım ben ssk dan aldığım için tam fiyatını bilemiyorum ama hatırladığım kadarıyla öyleydi

ssk dan ansıl aldın cnm doktormu yazıo ayrıca tane tanemi satılıo bunlar çok soru sordum kusura bakma :utangac:

Canım inşallah saçlarının dökülmesine iyi gelir bu şampuan.Ben de denemek istiyorum fakar yaklaşık bir yıldır bu ampullerden bulamıyorum,eczacılar acza depolarında bile bulunmadıgını söylüyorlar..

ellerine sağlık tamamen doğal şampuan inş saçlarının derdine deva olur.

ssk dan ansıl aldın cnm doktormu yazıo ayrıca tane tanemi satılıo bunlar çok soru sordum kusura bakma :utangac:

bir pakette 5 ampul var canım sağlık ocağından yazdırıyorum
sor sor boşuna mı açtım ben bu konuyu isteyen bilgi sahibi olsun yerimseniben

Canım inşallah saçlarının dökülmesine iyi gelir bu şampuan.Ben de denemek istiyorum fakar yaklaşık bir yıldır bu ampullerden bulamıyorum,eczacılar acza depolarında bile bulunmadıgını söylüyorlar..

bepanten bi ara bulunmuyodu haklısın ama bayramdan sonra üretimi tekrar başladı
şimdi her yerde var canım hangi semttesin sen ben her yerde bulabiliyorum
bemiks i de hiç bulamadığım olmadı CADIARZU

bir pakette 5 ampul var canım sağlık ocağından yazdırıyorum
sor sor boşuna mı açtım ben bu konuyu isteyen bilgi sahibi olsun yerimseniben

cvp için çok saol cnm a.s.
o zaman bende sağlık ocağındaki doktora yazdırım en iyisi hihoyyyt

valla süper bir fikir bravo

Bende merak ettim bak simdi peki kullandinmi bu sampuani iyi temizliyormu saci? Ben daha once denemistim dogal sampuan yapmayi ama icine sabun yerine bebek sampuani koymustum yani tarifte oyle yaziyordu tabi sonuc berbat kopurmemisti bile benneyaptımki

Bende merak ettim bak simdi peki kullandinmi bu sampuani iyi temizliyormu saci? Ben daha once denemistim dogal sampuan yapmayi ama icine sabun yerine bebek sampuani koymustum yani tarifte oyle yaziyordu tabi sonuc berbat kopurmemisti bile benneyaptımki

tabi köpürüyo canım hemende durulanıyo
kullanıyorum zaten

cnm bende değişik bi şampuan yapıorum şimdi

öcelikle yeşil çay,kekik,nane,biberiye,defne,limon kabuğu bunları şimdi kaynatıorum(bunların saça ii geldiğini duydum)

suyunu süzüp yarım zeytinyağlı defneli sabun yarısı beyaz sabun(zeytin yağlıyı kullanmıştım)bunları rendeleyip karıştırcam

biraz macit efendinin bakım yağından katcam

ampullerden alınca bi kaç da ondan katarım umarım ii olur
(bioblas almıştım kafamı kaşındırıo çok kötü yapıo yıkarken şampuan vücuda deydiği için aslında heryerim kaşındı)

Selam kızlar

Hülyalı ne kadar suya ne kadar yağ katmayı düşünüyorsun ? oranı nasıl yapacaksın ?

chantyclarie şimdi biz bu şampuanı yapıyoruz ya,peki içinde yağ var ampüller var vs vs..ee peki bu karışım saçımızı temizlemeye yetiyor mu.
yani bununla yıkadıktan sonra ayrıca bi temizleme yıkama vs işlemine ihtiyaç duyuyor musun ?

yoksa şampuan gibi yıka,durula ve çık mı diyorsun :)

bir de çam terebentini ne kadar koydun ?

bu yağa badem yağı,hint yağı ve saça yararlı diğer yağlardan eklemek istesek acaba çok mu yağlı olur ne dersin ? ya da oranı ayarlasak

üüüüf ne çok soru sordum böyleeeee :)

Selam kızlar

Hülyalı ne kadar suya ne kadar yağ katmayı düşünüyorsun ? oranı nasıl yapacaksın ?

chantyclarie şimdi biz bu şampuanı yapıyoruz ya,peki içinde yağ var ampüller var vs vs..ee peki bu karışım saçımızı temizlemeye yetiyor mu.
yani bununla yıkadıktan sonra ayrıca bi temizleme yıkama vs işlemine ihtiyaç duyuyor musun ?

yoksa şampuan gibi yıka,durula ve çık mı diyorsun :)

bir de çam terebentini ne kadar koydun ?

bu yağa badem yağı,hint yağı ve saça yararlı diğer yağlardan eklemek istesek acaba çok mu yağlı olur ne dersin ? ya da oranı ayarlasak

üüüüf ne çok soru sordum böyleeeee :)

cnm aslında ben hepsini göz kararı yaptım ama şöle diyim bu sıcak suya sabunu katıyosun yağıda katıyosun eryi hani işte o su gibi olsun bi gün bekle şampuan kıvamına dönüşür ben şampuan kıvamında yapmışım sabun çok olmuş dondu :roflol:
tekrardan su döküp kaynattım
bu yağlarıda şampuan yıkarken eritiyo zaten sabun en iyi yağ çıkarıcıdır bilirsin ama sen mesela yağı 2-3çorba kaşığı katabilirsin çokta yağlı olmasın kaydirigubbakcemile5

Back