C
chantyclarie
Ziyaretçi
- Konu Sahibi chantyclarie
Merhaba kızlar
saçlarım yaklaşık 7-8 aydır aşırı dökülüyo ve hiç bir şekilde durduramadım
sonunda baktım hakkaten saç kalmamış kafamda
en sonunda kendim şampuan yapıyım dedim
burda daha öncede forumda bi ark. tarif vermişti orda konuşmuştuk ama ben onunkinden biraz daha farklı yaptım
*ısırgan otu saç dökülmesine iyi geldiği için bahçeden taze ısırgan yaprakları topladım yıkadım toprağı gitsin diye
*göz kararı tencereye su koydum sonrada yaprakları atıp kaynattım
*defneli zeytinyağlı sabun alıp ince ince rendeledim
*su iyice kaynadıktan sonra süzdüm (ilk yaptığımda toprakları temizlenmemişti tortular
kalmıştı o yüzden tülbentle süzdürdüm)
*sabunları içine attım
*eriyene kadar karıştırdım
*ilk başta resmen su gibi oluyo ama soğuyunca tamamen şampuan kıvımana giriyo
*sabun tortuları da kalmıştı soğumaya bırakınca onlarıda eriyip gitmiş olarak buldum
*sonra içine 1 kutu bepanten+1kutu bemiks ampullerini attım (evigen atmadım çünkü o da yağ olduğu için çok yağlı oluyo) biraz da çamterebentinle şampuanımı hazırlamış oldum kızlar
saçlarım yaklaşık 7-8 aydır aşırı dökülüyo ve hiç bir şekilde durduramadım
sonunda baktım hakkaten saç kalmamış kafamda
en sonunda kendim şampuan yapıyım dedim
burda daha öncede forumda bi ark. tarif vermişti orda konuşmuştuk ama ben onunkinden biraz daha farklı yaptım
*ısırgan otu saç dökülmesine iyi geldiği için bahçeden taze ısırgan yaprakları topladım yıkadım toprağı gitsin diye
*göz kararı tencereye su koydum sonrada yaprakları atıp kaynattım
*defneli zeytinyağlı sabun alıp ince ince rendeledim
*su iyice kaynadıktan sonra süzdüm (ilk yaptığımda toprakları temizlenmemişti tortular
kalmıştı o yüzden tülbentle süzdürdüm)
*sabunları içine attım
*eriyene kadar karıştırdım
*ilk başta resmen su gibi oluyo ama soğuyunca tamamen şampuan kıvımana giriyo
*sabun tortuları da kalmıştı soğumaya bırakınca onlarıda eriyip gitmiş olarak buldum
*sonra içine 1 kutu bepanten+1kutu bemiks ampullerini attım (evigen atmadım çünkü o da yağ olduğu için çok yağlı oluyo) biraz da çamterebentinle şampuanımı hazırlamış oldum kızlar