Kendi kendime Fransızca öğrenmem lazım

balikburcukadini

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
106
112
36
Merhaba bayanlar, iş için geçici bir süreyle Fransa'ya gönderilmem sözkonusu. Henüz kesin değil birçok kişi başvuracak ama mastırda çalıştığım konunun Fransa ile alakası ve bekar olmam gibi nedenlerden dolayı benim gönderilmeme kesin gözüyle bakılıyor. Ben aslında orta düzey Fransıca biliyordum ama aradan geçen uzun yıllarda hepsini unuttum. Kursa gitmeye ise hem vaktim yok, hem aşırı pahalı, hem de kurs mekanı 1.5 saatlik mesafede. Dolayısıyla kendi kendime çalışıcam bunun için bana önerebileceğiniz faydalı web siteleri vs. var mıdır acaba ? İnternet bir derya dezenformasyon çok o nedenle tecrübe edip faydalı gördüğünüz siteler çok iyi olucak.

Fransizca gramer kitabi alin, baslaginc olarak. Internette websiteler var ve orada dil ortagi bulabilirsiniz pratik yapmak icin. Fransiz kultur merkezine iletisim kurup online kurlari olup olmadigini sorabilirsiniz.

Evde nasil olcak ben sanmiyorum ogrensen bile baglatilarini çözemesin.
Belli olmaz belki gönderilmesin .Ilk Firsata kursuna gidrsin.

Fransada dogdum 20 sene fransada yasadim.

Orta seviye bilginiz varsa kendi kendinize bir gramer kitabindan tekrar edip hemen hatirlarsiniz rahatca. Fransizca a1 ve a2 zor. Basta mantik pek oturmuyor. Onlari atlattiysaniz b1 b2 c1 c2 seviye gecisleri cok kolay. Sizin de kolayca hatirlayacaginizi dusunuyorum.

Fransizlarin ingilizce konusmalari akillara zarar bence. Facebook "feyzbük" seklinde telaffuz ediliyor :)

:KK70::KK70::KK70::KK70:

Herkes begeniyor ama ben Fransizcayi hic begenmiyorum, ritmik falan bulmuyorum. Kulagima vü vü vü vü vü vü gibi geliyor. :KK71::KK5::KK5: Tabi ki bu degerlendirmede tarafsiz olmayabilirim, Fransizlardan hazzetmedigim icin:KK12:

:KK70::KK70::KK70::KK70:

Herkes begeniyor ama ben Fransizcayi hic begenmiyorum, ritmik falan bulmuyorum. Kulagima vü vü vü vü vü vü gibi geliyor. :KK71::KK5::KK5:

Ben doğma büyüme parisliyim. Simdi başta alıstım öyle. Sonra ingilizce ogrendim.

Baktim butun dunya orange yaziyor kimse bizim gibi "oğonj" demiyor.

Sonra anadilim olmasina ragmen bana bir komik geldi...
Hala gulerim bazi seylere. Neyse turkiyeye geldim turkce ogrendim. Soutien destek demek. Okunusu da sütyen. Baktim burda destekli sütyen diye bir tabir var. Yine aldi beni bir gülme

Ben doğma büyüme parisliyim. Simdi başta alıstım öyle. Sonra ingilizce ogrendim.

Baktim butun dunya orange yaziyor kimse bizim gibi "oğonj" demiyor.

Sonra anadilim olmasina ragmen bana bir komik geldi...
Hala gulerim bazi seylere. Neyse turkiyeye geldim turkce ogrendim. Soutien destek demek. Okunusu da sütyen. Baktim burda destekli sütyen diye bir tabir var. Yine aldi beni bir gülme

:KK70::KK70::KK70:

Destekli sutyen = uber, super her yeri sunger balen yukari iten ekstra destekli abla demek :KK70::KK30::KK69: Yani destegin de ekstra desteklisi, kapis?:KK70::sampiyon:

Fransızların İngilizceleri berbat. ingilizce konuşmalarını fransızca sananilirsiniz. zaten çoğu ing. konuşmaz Fransızca bililiyorsan iletişim kurar. snob bir millet. her neyse konu o değil.
pineapllepie idi instagramda cansu diye bir kız vardı, hala vardır belki bilmiyorum onun youtube videolarından birinde bir tonton amcayı öneriyordu adını hatırlamıyorum.adam ing üzerinden fransızca anlatıyor ve çok başarılı. bir iki ders dinledim hala aklımda. onu bi araştırın bence hatta adamın adı neydi bana da söyleyin:)

X