• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ismini begenmeyip isim ekletmek ve onu kullanmak?

Mihribantje

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
259
72
48
29
Sizce cok garip olurmu bunu yapsam? Artik son kez sorucam.. Benim ismim Mihriban ve bu yasima kadar hic sevmedim. Hollandada yasiyorum bu yuzdende yabancilara zor gelen bir isim ve kendimde begenmiyorum. Yaz tatilinden sonra yeni okula gidecem ve kendimi orda Elif olarak tanitmak istiyorum ve beni taniyan insanlara Elif benim ikinci ismim demek istiyorum. Elif benim gercek ikinci ismim degil ama 1 sene sonra bunu nufusumada kayit etmek istiyorum. Sizce cokmu garip olur bu yaptiklarim? Insanlarin tepkisinden korkuyorum benimle dalga gecerler belki falan. Nolur yardimci olun :(

Bir ablam vardı İsmini beğenmiyordu Mahkeme vs çok uğraştı değiştirtti O da elif yaptı adını. O isimle bir sene bile yaşayamadı. Yani diyeceğim çok takma

nereden girmişsiniz konuya, okuyunca şok oldum (eleştirmek için değil, hakikaten şok oldum)
Allah korusun

nereden girmişsiniz konuya, okuyunca şok oldum (eleştirmek için değil, hakikaten şok oldum)
Allah korusun
Hiç kafaya takılmayacak şeyler olduğunu vurgulamak istedim Onun bu çabası çok manasız gelmişti bana Başardığında çok büyük değişiklikler olacak sanıyordu hayatında Ona güzellikler getirmedi Bişey değişmedi, hani öyle bi kaderle son bulmasaydı bile bir artısı olmadı, olmayacaktı da

Sizce cok garip olurmu bunu yapsam? Artik son kez sorucam.. Benim ismim Mihriban ve bu yasima kadar hic sevmedim. Hollandada yasiyorum bu yuzdende yabancilara zor gelen bir isim ve kendimde begenmiyorum. Yaz tatilinden sonra yeni okula gidecem ve kendimi orda Elif olarak tanitmak istiyorum ve beni taniyan insanlara Elif benim ikinci ismim demek istiyorum. Elif benim gercek ikinci ismim degil ama 1 sene sonra bunu nufusumada kayit etmek istiyorum. Sizce cokmu garip olur bu yaptiklarim? Insanlarin tepkisinden korkuyorum benimle dalga gecerler belki falan. Nolur yardimci olun :KK43:

bence yalan dolan yapma, hiç gerek yok
arkadaşların birgün ailenle tanışır falan...
onun yerine adını sorana "adım mihriban ama arkadaşalar kısaltma olsun diye mihri ( örnek vermek için attım) diyorlar, mihri diyebilirsin" gibi birşey söyle
yani bir isim uyduracağına bir lakap uydur

yok illa elif diyeceğim dersen, o zaman şöyle birşey söyle (ama o zaman ailenle tanıştırma arkadaşlarını)
annemler elif koyacakmış adımı, dedem ısrarıyla mihriban yazdırmış, ben elif'i kullanıyorum falan de
yine de bir kez daha vurgulayayım, bence yalan söyleme

bence yalan dolan yapma, hiç gerek yok
arkadaşların birgün ailenle tanışır falan...
onun yerine adını sorana "adım mihriban ama arkadaşalar kısaltma olsun diye mihri ( örnek vermek için attım) diyorlar, mihri diyebilirsin" gibi birşey söyle
yani bir isim uyduracağına bir lakap uydur

yok illa elif diyeceğim dersen, o zaman şöyle birşey söyle (ama o zaman ailenle tanıştırma arkadaşlarını)
annemler elif koyacakmış adımı, dedem ısrarıyla mihriban yazdırmış, ben elif'i kullanıyorum falan de
yine de bir kez daha vurgulayayım, bence yalan söyleme
Ama ailem beni normal mihriban diye sesleniyorlar yani birinci ismim ama ben ikinci isim kullaniyorum diyemezmiyim? Cunku bazi insanlarda oyle yani aileleri onlari birinci ismiyle hitap ediyor ama kendisi ikinci ismini kullaniyor.

Ben mihriban ismini cok begeniyorum ileride Allah nasip edip bir kiz verirse ismini mihriban koymak istiyordum sonra düsündüm bizde yurtdisinda yasiyoruz isim sorun olacak ama napalim bizimde böyle alissinlar dilleri dönsün artik cok da zor bir isim degil bence kafana takma fazla. Öyle yalanla kendini elif diye tanitirain ve bu ortaya cikarsa asil rezil olursun dalga gecerler ben olsam yapmazdim

Hiç kafaya takılmayacak şeyler olduğunu vurgulamak istedim Onun bu çabası çok manasız gelmişti bana Başardığında çok büyük değişiklikler olacak sanıyordu hayatında Ona güzellikler getirmedi Bişey değişmedi, hani öyle bi kaderle son bulmasaydı bile bir artısı olmadı, olmayacaktı da

fakat o biraz takıntılı bir durummuş
yani ismi değişirse hayatında çok büyük değişiklikler olacak gibi düşünmüş
bu konu sahibi ise çok genç
ismini sevmiyor, o kadar

bu arada
eğer seküler bakmazsak, belki güzellikler getirmiştir, işleyeceği günahlardan korunmuştur
:KK39:

Ben mihriban ismini cok begeniyorum ileride Allah nasip edip bir kiz verirse ismini mihriban koymak istiyordum sonra düsündüm bizde yurtdisinda yasiyoruz isim sorun olacak ama napalim bizimde böyle alissinlar dilleri dönsün artik cok da zor bir isim degil bence kafana takma fazla. Öyle yalanla kendini elif diye tanitirain ve bu ortaya cikarsa asil rezil olursun dalga gecerler ben olsam yapmazdim
Ben zaten gizlemicemki yani ikinci isim ekletecem yeni okulumda elif dedirtecem yani iki isimli olucam. Yalan soylemismi olurum..

Ama ailem beni normal mihriban diye sesleniyorlar yani birinci ismim ama ben ikinci isim kullaniyorum diyemezmiyim? Cunku bazi insanlarda oyle yani aileleri onlari birinci ismiyle hitap ediyor ama kendisi ikinci ismini kullaniyor.

iyi de aileniz elif nereden çıktı demeyecek mi?
onların haberi olacak mı?

iyi de aileniz elif nereden çıktı demeyecek mi?
onların haberi olacak mı?
Evet bu yaptiklarimi biliyorlar onlar diyorlar gerek yok falan ben elif ismini cok begeniyorum bu yuzden. Ve aslinda cokta karsi degiller onceden babam biraz sey yapiyordu iste sorun yapiyordu ama oda biliyorki ismimi begenmiyorum zaten o ismimi Mihriban koydu

Bi arkadaşım vardı ismi safiyeydi.Safiye ismini hiççç sevmezdi. 18 yaşına girdiği gibi ismini komple değiştirtti ekletmedi yani.Ecem oldu kimlikte safiyede komple kalktı kimlikten.Ve üniversiteye yeni ismiyle kayıt oldu. Herkeste onu ecem diye tanıdı bildi. Olur yani bence normal siz de isterseniz komple bile değiştirtebilirsiniz bunda bi gariplik yada dalga geçilicek bir durum yok.

Bi arkadaşım vardı ismi safiyeydi.Safiye ismini hiççç sevmezdi. 18 yaşına girdiği gibi ismini komple değiştirtti ekletmedi yani.Ecem oldu kimlikte safiyede komple kalktı kimlikten.Ve üniversiteye yeni ismiyle kayıt oldu. Herkeste onu ecem diye tanıdı bildi. Olur yani bence normal siz de isterseniz komple bile değiştirtebilirsiniz bunda bi gariplik yada dalga geçilicek bir durum yok.
Ben tamamen degistirmek istemiyorum cunku babama saygisizlik olur o koydu ismimi. Peki etraftaki insanlar alay gecmedilermi arkadasinla? Ne bisey dedilermi

Ben tamamen degistirmek istemiyorum cunku babama saygisizlik olur o koydu ismimi. Peki etraftaki insanlar alay gecmedilermi arkadasinla? Ne bisey dedilermi

Yoo dalga filan geçilmedi hiç.Bizde ecem demeye başladık zaten.Ecem olarak gitti.Bunda dalga geçilicek bişey yok zaten dediğim gibi.Herkes normal karşılamıştı gayet.Yine de dalga geçerler diye düşünüyorsan kendince bir açıklama bulabilirsin. Mesela şöyle diyebilirsin ''kimlikle adım evet buydu ama kimlikteki adımla değil elif olarak hitap ediliyordu bana, bu sefer kimlikteki ismimi benimseyemedim etrafımdaki insanlar elif ismini kullandıklarından dolayı.O yüzden de kimliğe eklettim aksi halde karmaşık oluyordu'' gibi. yani özetle insanlar kimlikteki adınla değilde zaten elif diye sesleniyoduda sende kimlikteki adınla seslenildiğinde üstüne bi an alınamıyomuşsun gbi o yüzden kullanılan ismi kimliğe eklettik diceksin. Ki böyle bi açıklamaya gerek olucağınıda hiç sanmıyorum ama yine de bunu kendine dert ediyosan diye bu yöntemi kullanabilirsin.

Back