Merhaba bayanlar;
Kosgeb'in actigi Girisimcilik desteginden zaten artik herkesin haberi var. Ben de suan bu kursa devam ediyorum. Ama bitirdikten sonra tam olarak ne is yapacagim konusunda kararsizim. İlk dusuncem cafe acmak ama devamini getirebilir miyim bilmiyorum. Cok fazla bu tarz yerler var, farklilik yaratmak lazim.
Bu konuda deneyimleriniz var mi? Ne dusunuyorsunuz? Sonucta zarar etmek de var
Sizin cesaretiniz var mi?
Benim de en büyük hayalimdir bu.
Bir gün o parayı biriktirebilirsem, kendime ait küçücük bir mekanımın olmasını yürekten diliyorum.
Bu konuda çeşitli araştırmalar da yaptım ve size dikkat etmeniz gerekenler konusunda birkaç gözüme çarpan detay belirteyim.
Öncelikle dediğiniz gibi her yer cafe dolu, farkınız olmalı.
Bu fark, nerede iş yapacağınızla çok orantılıdır.
Orada ne yok ise, siz onu sunarak ancak para kazanabilirsiniz.
Cafelerin yoğun olduğu bir yerde daha restoran-lokanta ya da ev yemekleriyle alakalı bir mekan açıp tutunabilirsiniz ya da aksi.
Öncelikle büyük işler altına girmek yerine, küçük ve emin adımlarla ilerlemek bu sektörde daha doğru.
Bütün sermayenizi açacağınız mekana asla yatırmayın.
Tutulup tutulmadığını anlamak için 1 yıl gibi süre geçmesi gerekir ki bu sürede cepten yeme olasılığınızı göz önünde bulundurmalısınız.
İşe alacağınız ya da beraber çalışacağınız kişinin çevresi de oldukça önemlidir.
Günümüzde her şey PR uygulamasından geçiyor.
Kendi tanıtımlarınız için veya farklılıklarınızı hedeflediğiniz kesime göstermek adına iyi bir çalışma yapmalısınız.
Ön araştırma evrenizde o muhitin gereksinimlerini ön planda tutun.
Ekstra promosyonlar da tutulma için oldukça faydalı olacaktır.
Kendimden bahsetmem gerekirse genellikle öğrenci ve çalışan hanımların oturduğu bir muhitteyim.
Bu sebeple ilk hedefim ev yemekleri(özellikle sipariş üstüne) yapan bir yer olacak, daha sonra karım arttıkça burayı cafeye döndürebilirim.
Ya da günümüzde oyun cafeler çok iş yapıyor, yine ilk etapta kar amacı güderek böyle bir yer düşünüp, hayalim olan pastanemi kazançlarıma ve edindiğim çevreme göre açmayı planlıyorum.