• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi işini kurmak isteyenler...

actionwife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2009
21
0
86
İstanbul
Merhaba bayanlar;
Kosgeb'in actigi Girisimcilik desteginden zaten artik herkesin haberi var. Ben de suan bu kursa devam ediyorum. Ama bitirdikten sonra tam olarak ne is yapacagim konusunda kararsizim. İlk dusuncem cafe acmak ama devamini getirebilir miyim bilmiyorum. Cok fazla bu tarz yerler var, farklilik yaratmak lazim.
Bu konuda deneyimleriniz var mi? Ne dusunuyorsunuz? Sonucta zarar etmek de var :50:
Sizin cesaretiniz var mi?

Ben de çok isterdim bi yer açmak. Eğer sermayem olsaydı ve geçimim o işten kazanacağıma bağlı olmasaydı kesin açardım zevk için :33:

merhaba;

kosgeb cafe tarzı bir yer için zaten sermaye vermez sanıyorum. ama mesela etrafınızdaki bayanları da dahil ederek küçük bir atölyede (kirası uygun ve yol parası gerektirmeyen) internetten satabileceğiniz şeyler yapsanız? ya da o bölgede çalışan hanımlarla anlaşıp akşam yemeklerini siz yapsanız bu şekilde? iyi de bir reklamla kim tutar sizi :)

Benimde var Niyetim beklemedeyim Eşim Profesyonel Aşçı Ve bende Güzel bi lokanta Açmak İstiyorum bu konuyu eşime açtım yavaş yavaş ısındırıyorum konuya Eşimle dükkan açıp çalışmak istiyorum Oda Açarsak Kasa Senin yemek işleri benim demişti Çok hırslıyım bu konuda ticaret ve esnaflığa yatkınlığım var kendime güveniyorum İnşallah olur kızlar artık bende çalışmak İstiyorum..!!!

İlgilenenler olursa kosgeb.gov.tr de hangi is kollarini destekledigini bulabilirsiniz, cafe de bunlarin arasinda var.
Tek sorun siz tum harcamalari yapiyorsunuz, faturalarinizi gosteriyorsunuz ve kosgeb kadinlarda bu harcamalarin yuzde 70 ini geri oduyor. Yani sermayeniz olmasi sart!

Merhaba bayanlar;
Kosgeb'in actigi Girisimcilik desteginden zaten artik herkesin haberi var. Ben de suan bu kursa devam ediyorum. Ama bitirdikten sonra tam olarak ne is yapacagim konusunda kararsizim. İlk dusuncem cafe acmak ama devamini getirebilir miyim bilmiyorum. Cok fazla bu tarz yerler var, farklilik yaratmak lazim.
Bu konuda deneyimleriniz var mi? Ne dusunuyorsunuz? Sonucta zarar etmek de var :50:
Sizin cesaretiniz var mi?

Benim de en büyük hayalimdir bu.
Bir gün o parayı biriktirebilirsem, kendime ait küçücük bir mekanımın olmasını yürekten diliyorum.
Bu konuda çeşitli araştırmalar da yaptım ve size dikkat etmeniz gerekenler konusunda birkaç gözüme çarpan detay belirteyim.
Öncelikle dediğiniz gibi her yer cafe dolu, farkınız olmalı.
Bu fark, nerede iş yapacağınızla çok orantılıdır.
Orada ne yok ise, siz onu sunarak ancak para kazanabilirsiniz.
Cafelerin yoğun olduğu bir yerde daha restoran-lokanta ya da ev yemekleriyle alakalı bir mekan açıp tutunabilirsiniz ya da aksi.

Öncelikle büyük işler altına girmek yerine, küçük ve emin adımlarla ilerlemek bu sektörde daha doğru.
Bütün sermayenizi açacağınız mekana asla yatırmayın.
Tutulup tutulmadığını anlamak için 1 yıl gibi süre geçmesi gerekir ki bu sürede cepten yeme olasılığınızı göz önünde bulundurmalısınız.
İşe alacağınız ya da beraber çalışacağınız kişinin çevresi de oldukça önemlidir.
Günümüzde her şey PR uygulamasından geçiyor.
Kendi tanıtımlarınız için veya farklılıklarınızı hedeflediğiniz kesime göstermek adına iyi bir çalışma yapmalısınız.
Ön araştırma evrenizde o muhitin gereksinimlerini ön planda tutun.
Ekstra promosyonlar da tutulma için oldukça faydalı olacaktır.

Kendimden bahsetmem gerekirse genellikle öğrenci ve çalışan hanımların oturduğu bir muhitteyim.
Bu sebeple ilk hedefim ev yemekleri(özellikle sipariş üstüne) yapan bir yer olacak, daha sonra karım arttıkça burayı cafeye döndürebilirim.
Ya da günümüzde oyun cafeler çok iş yapıyor, yine ilk etapta kar amacı güderek böyle bir yer düşünüp, hayalim olan pastanemi kazançlarıma ve edindiğim çevreme göre açmayı planlıyorum.

Sermaye olmadan borçla harçla bu zamanda iş kurmak pek akıllıca değil bence. Bir arkadaşım kredi aldı 3 kez dükkan kapadı, açtı sonuç: 100.000 TL üstü borç! akrabalarına bile borçlandı. İşe girip güzel güzel sabit maaşla çalışmak varken, her ay; gelirim giderimi karşılar mı korkusuyla elinize ne kadar para kalacağını bilmeden, emek vermek sizi zora sokabilir. Allah hayırlısını nasip etsin tabi hangi sektörde ne ile ilgili bir iş kurma niyetiniz var bilmiyorum.
Umarım başarılı da olursunuz fazla karamsar konuştum belki ama ben böyle düşünüyorum. Böyle şeylere kalkışmadan önce piyasa araştırmasını, ıncığını cıncığını iyi öğrenmek lazım.

Son düzenleme:
Herkese fikirlerinden dolayi cok tesekkur ederim. Kendi isini acabilmen icin sermaye ve cesaret şart. Sonucta etrafimizda cok guzel örnekler de var. Mesela agda icin gittimiz dukkanlari dusunun, genelde kucuk tek yada iki calisanli(benim gittiklerim en azindan), bir yerden baslamis bu ise ve güzelde devam ettiriyor. İnsan boyle dusununce 'neden olmasin' diyor. :)

canım öncelikle inş kursu iyi bi sonuç alarak bitirirsin..cafe vs bi yer yada nolursa olsun hizmet anlamında bööle bi yer açtığında öncelikle yeri civarı vs çok önemlidir atıyorum bi okulun öğrencinin olduğu bi yerde açacağın işletmenin öncelikle o alana hitap etmesi gerekir mesela çok yaygındır öğrenicinn olduğu yere ev yemekleri yapan bi cafenin açılması yada oyun salonlarının olması bu tip avantaja çevrilecek şeyleri öncelikle işletmeni açacağın yerde araştırman gerekir detaylıca araştır mesela dediğim gibi öğrenci yoğunluğu varsa küçük çaplı bi anket uygulaman çok mantıklı olur o çevre insanı neyi eksik buluyor yada ne olsaydı keşke diyor bu durum çok yararlı olacaktır malesef günümüzde herkes işletmeci her yer dükkan piyasa zarar ettiği gibi rekabet de yok aslında o yüzden çok detaylı bi araştırma yap bence..bende işletme bölümü son sınıf öğrencisiyim kendi yerimi açmayı hatta çook sevdiğim gelinlikleri satmayı düşünüyorum şuanda bayilik için başvuru yaptım ama bakalım hayırlısı..daha olumlu bişi olmadan ben kendime mekan bile buldum ööle söleyim..umarım istediğininde güzeli olur kolay gelsin canım

göztepe soyak sitesinin karşısında devren bir cafe var karşısında iş plazaları falan çok iş yapıyorlar limonevyemekleri internetten bakabilirsin orayıda bayanlar işletiyor

arkadaşlarım 3 yıldır bir cafe evyemekleri işletiyorlar anne teyzeler falan ama hastalık sebebiyle devrediyorlar acayipte iş yapıyorlar o tarz bir yer yani hazır müşterisi olan bir yer mantıklı olabilir

Merhabalar çoğu bayanın olduğu gibi cafe açmak benimde hayalim , inşallah yakın zamanda gerçekleşir yeni yıldan beklediklerimden biride bu aslında... Çalışanların güleryüzlü olduğu sıcacık , samimi bir ortam , lezzetli yemeklerle birleşirse sizce nasıl olur? :16::16::16:

Merhabalar çoğu bayanın olduğu gibi cafe açmak benimde hayalim , inşallah yakın zamanda gerçekleşir yeni yıldan beklediklerimden biride bu aslında... Çalışanların güleryüzlü olduğu sıcacık , samimi bir ortam , lezzetli yemeklerle birleşirse sizce nasıl olur? :16::16::16:

muhteşemm!! şimdiden gelip yemek yiyesim geldi :1: hayırlısı olsun inşallah..bi bayan kendi yerini işletince daha güvende hissediyor kendini düşününce bile yani :)

muhteşemm!! şimdiden gelip yemek yiyesim geldi :1: hayırlısı olsun inşallah..bi bayan kendi yerini işletince daha güvende hissediyor kendini düşününce bile yani :)

Evet orası tartışılmaz temizlik konusunda dahada titiz oluyorlar:9::9::9:

Evet orası tartışılmaz temizlik konusunda dahada titiz oluyorlar:9::9::9:

biz bayanlar her yerde maharetimizi konuştururuz zaten bu şüpesiz ortada dahada fazla alanlara hükmetmeliyiz siyasette mesela hatta belediyeden başlamak lazım mis gibi olurdu her yer tüm caddeler :1: ama şaka maka sıcacık küçük ama temiz insanlara huzur veren bi ortam çok güzel olur benim kafamda hala bi gelinlikçi var nedense :1: orayı açmadan oh demicem galiba..

biz bayanlar her yerde maharetimizi konuştururuz zaten bu şüpesiz ortada dahada fazla alanlara hükmetmeliyiz siyasette mesela hatta belediyeden başlamak lazım mis gibi olurdu her yer tüm caddeler :1: ama şaka maka sıcacık küçük ama temiz insanlara huzur veren bi ortam çok güzel olur benim kafamda hala bi gelinlikçi var nedense :1: orayı açmadan oh demicem galiba..

inşallah ikimizde hayalimize kavuşuruz :16::16::16:

Galata cosmetic olarak etkinliği kanıtlanmış doğal içerikler açısından zengin, Fransa, İtalya ve İspanya başta olmak üzere 32 ülkede 21 yıl boyunca güvenilirliğini kanıtladığı Rosa Impex 'in Türkiye distribütörüyüz.

Yüz bakım ürünleri,
El bakım ürünleri,
Ayak bakım ürünleri,
Saç bakım ürünleri,
Spa - masaj ürünleri,
Otel buklet ürünleri,
Profesyonel kuaför ürünleri

gibi çok farklı kategorilerde 300'ün üzerinde geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Rosa Impex Türkiye geneline bayilik veya satış yapacak kişiler arıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım bende kosgeb den destek alarak ütü evi açtım. Geçen sene martta kursum bitti daha yeni açabildim. Açacağın dükkanı cebindeki paraya göre seçmelisin. Kendi öz kaynağın olmadan kesinlikle bir yer açamıyorsun. şu ana kadar hiç para alamadım ve ödeme daha ağustosta diyorlar 2 yılımı kaybettim kosgeb sebebiyle eğer böyle yıpranacağımı bilseydim kesinlikle daha kurs bile almadan arabamı satar işletmemi açardım en azından 10 ay boş beklemektense müşterim otururdu ve para kazanırdım. Kursun bittikten sonra vergi levhası çıkarman lazım aylarca boş dükkana kira ve bağkur ödeyeceksin. Beni yaktı umarım sen altından kalkabilirsin! Gazaan mübarek olsun arkadaşım!

methaba rakadaşlar ben ankarda gündelik temizlik işne gidyorum temiz ve titiz biriyim iş ayırmama haftda 2 günüm dolu ger günlerim dolrdurmak istiyorum eğer yardımcıya ihtiyacınız varsa bana burda yada özelnde cvp verirseniz sevinirim teşekkürler

herkese merhaba. ben de girişimci olmaya çalışan bir kadınım. umarım hepimiz işlerimizi kurup başarılı oluruz. ben kosgeb kursunu yeni bitirdim orada söylenen sey su hibe olarak verilen para asla bir sermaye olamaz o yalnızca yükü hafifletmek için bir destek. bütün harcamayı basta siz yapıyorsunuz sonra kademeli olarak 1-2 yıl gibi birsürede size para geri ödeniyor. bunları asla moral bozmak için söylemiyorum uzun zamandır araştırma yapıyorum ben de. cafe açmak isteyen öyle çok insan var ki.. güzel bir kafe açmak için işlek bir yerde olması lazım ve kiralar almış başını gitmiş. işlek bir yerde kendi dükkanınız varsa ok ama kirada ise çok zor. ben de evden homeoffice tarzı yapabileceğim birşey arıyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun, yolumuzu açık etsin. kosgeble ilgili isteyene daha detaylı bilgi verebilirim.

Back