• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi deneyimlerim

esmina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
47
0
86
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, ben aslında siteye pek takılmıyorum daha çok bilgi amaçlı kullanıyorum.Sitede böyle bir alan görünce kendi hayatımda yaşadığım deneyimleri paylaşmak istedim.
Öncelikle ben çocukluğumdan çok stresliydim.Hayatın her alanı benim için, bir stres topuydu markete gidecek olsam bile stres yapardım ki bunun kendine güvenle alakası var zamanla kendime güvenim geldikçe bazı şeyleri aştım.Ama tabi yine stresim ve kaygılarım devam ediyordu hep yaşımdan büyük ve olgun davranıyordum.Gelecek kaygım çok fazlaydı lisedeyken okul genelinde endişe testi yapılmıştı en endişeli kişi ben çıkmıştım rehberlik öğretmeniyle bunun üzerine konuşmuştuk ama pek bir çaresi olmamıştı.Erkek arkadaşımdan zorunlu olarak ayrılmıştım çok aşırı stres yaptım ve bir gecede yüzüm akneyle dolmuştu geçmesi için 6 ay boyunca ilaç kullandım.Umarım buraya kadar ne kadar stresli bir hayat geçirdiğimi anlatabilmişimdir.

2011 yılının şubat ayında hayata bakış açımı değiştirdim neler mi yaptım;
- olumlu düşündüm
- pozitif oldum
- hiç bir şeyi kafama takmadım
- oluruna bıraktım
- negatif ve kötü düşünen insanları hayatımdan çıkardım yada dediklerini kulak ardı ettim.
- insanların iyiliğini istedim
- güzel görmeye çalıştım
- kendimi sevdim
- önceliği kendime verdim
- insanların ne düşündüğünü önemsemedim, kendi düşüncelerimi önemsedim
- kararlarımı netleştirdim ikilemde kalmadım.

Hayatta biraz rahat olmak gerekiyor bunu çok iyi öğrendim.Her şeye iyi yönden bakmak lazım kısacası poliyanna olmak lazım.Bunu hayatınızın en önemsiz bir konusunda bile deneseniz farkı görebilirsiniz.Denerseniz birşey kaybetmezsiniz sadece bakış açınızı değiştirin.Olumsuzdan ziyade iyi olanı güzel olanı görmeye çalışın.
Ben hem olumsuz bakmayı hem olumlu bakmayı deneyen bir insan olarak kendi doğru bildiklerimi anlattım belki bir faydası olur diyerek sizlerle paylaşmak istedim.Umarım sizlerde kendi doğrularınızı bulursunuz.Sevgiyle,huzurla ve mutlulukla kalın:71:

pozitif olabilmek ve herzaman böyle yaşayabilmek tabiki bir başarıdır ama bunu yapamaynlarada kızmamak lazım çünkü mesela ben yapıyorum ama karşımdaki yapamıyor bende farklı olan ne onda eksik olan ne buna bakmak lazım maddi durumu çok kötüdür kirasını yine nasıl ödeyecegini düşünen bir kadın hayal ediyorum bu kadın çalışan bir kadın olsun yinede akşam eve geldiginde olumlamalar yapsın iyi tarafından baksın ve hep buna devam etsin kadın evde olumlamalar meditasyonlar falan yapsın hatta kira parasını denkleyememıs oldugu için 1 kaç gün geciktirmiş olsun sonra kapı çalsın ev sahibi kadına laf sokuştursun sonra kadın meditasyona devam edermi a tabiki ederdi çünkü polyanna b hem ruhsal olarak hemde fiziksel olarak çökerdi c ona kım yardım edicek?ilahi güçmü yoksa beklemeyemi devam edicek böyle bır kısıyı hayal edın sonra herkez kendı hayatına baksın sorumluluklarına yalnız degılsenız annenız babanız sıze bakıyorsa yada siz okuyorsanız yada çalısıyorsanız neden çaresiz olmayı seçersiniz o zaman acısın herkez kendine ama birde bu hayal ürünü kadını düşünün annesi babası yok ona bakıcak kımsesı yok kendı çalısıyor ama yınede yetmıyor işte o zaman çaresizsiniz o yuzden bencıl olmadan çevremızde olan bıtene derınlemesıne bakmak ve neden dibe vurdgumuzu gözlemlememız lazım çıkan sonuç aynı uyumak uyanmak için yalnız kalmayı yada birilerınn ölmesını beklemeyın

peki bu süre zarfında hayatınız nasıl değişti ?

nelerle karşılaştınız ?

Aslında hayatımda ki tek değişiklik mutluluğum oldu.Sebebsiz yere mutluydum kuşdan,böcekten mutlu oluyorum.Bolluk içinde gezmedim yada durduğum yerde bana loto çıkmadı ama yoklukda yaşamadım çünkü ben hiç bi zaman para içinde yüzmeyi istemedim sadece kendimi geçindirebilecek kadar kimseye muhtaç olmayacak kadar istedim.
Mesela çok başı ağrıyan bir insandım.Artık başım ağrımıyo çünkü kafama bişey takmıyorum.Şimdi başım ağrısada kimseye başım ağrıyo demiyorum.Hiç birşeyden yakınmıyorum,içinde bulunduğum sıkıntıları kimseye anlatmıyorum.

olumsuz düşünen agrasif bi insandım lise bıttı hayata atıldım ve ben kımse için yasamadım o saatteen sonra kendım için yasadım mutlu oldum herseyde vardır bı guzellık dedim kötüyü o gun sildim parayı sevmedım olsada olurdu olmasada.. benı doyursun yeterdi ve şimdi öyle ha calısıyorum işi sevıyorum cunku hobim o benım diyorum arabalarla yolculuk etmeyı bile sevmezken şimdi sevıyorum cunku etrafda hergun bırsey değişiyor inceleybılıyorum doğayı sevıyorum önceden hedıyelerı bıle begenmezken şimdi hedıye bile istemıyorum bır öpücük yeter diyorum o benı mutlu edıyor... insanları sevmezdım ben erkeklerdense nefret ederdım eşimi sevene kdr şimdi pozitifim 3 düşüğüm oldu ağlamadım taş kesildi içim zor dönem gecırdım ama yıne ümidim var umutluyum bana nelermı kazandırdı cok şey kazandrdı bu pozitiflik olumlu düşünce eşime karsı anlayıslı olabılmeyı hayatı en guzel tarafıyla yasayabılmeyı ve hem mutlu olarak hem mutlu ederek yasamayı öğrendım şimdi mutluyum huzurluyum cunku hersey olacagına varır.. akan akacak kan damarda durmaz ve bana biri zarar verırse beddua etmem çünkü Rabbim görüyor herkes bu dunyada ne ekerse onu biçiyor mantıgı ile yasıyorum tavsıyem pozitif olun.. :42:

pozitif olabilmek ve herzaman böyle yaşayabilmek tabiki bir başarıdır ama bunu yapamaynlarada kızmamak lazım çünkü mesela ben yapıyorum ama karşımdaki yapamıyor bende farklı olan ne onda eksik olan ne buna bakmak lazım maddi durumu çok kötüdür kirasını yine nasıl ödeyecegini düşünen bir kadın hayal ediyorum bu kadın çalışan bir kadın olsun yinede akşam eve geldiginde olumlamalar yapsın iyi tarafından baksın ve hep buna devam etsin kadın evde olumlamalar meditasyonlar falan yapsın hatta kira parasını denkleyememıs oldugu için 1 kaç gün geciktirmiş olsun sonra kapı çalsın ev sahibi kadına laf sokuştursun sonra kadın meditasyona devam edermi a tabiki ederdi çünkü polyanna b hem ruhsal olarak hemde fiziksel olarak çökerdi c ona kım yardım edicek?ilahi güçmü yoksa beklemeyemi devam edicek böyle bır kısıyı hayal edın sonra herkez kendı hayatına baksın sorumluluklarına yalnız degılsenız annenız babanız sıze bakıyorsa yada siz okuyorsanız yada çalısıyorsanız neden çaresiz olmayı seçersiniz o zaman acısın herkez kendine ama birde bu hayal ürünü kadını düşünün annesi babası yok ona bakıcak kımsesı yok kendı çalısıyor ama yınede yetmıyor işte o zaman çaresizsiniz o yuzden bencıl olmadan çevremızde olan bıtene derınlemesıne bakmak ve neden dibe vurdgumuzu gözlemlememız lazım çıkan sonuç aynı uyumak uyanmak için yalnız kalmayı yada birilerınn ölmesını beklemeyın

bu algı meselesidir hayatı nasıl algıladığına göre değişir.Ben zaten mucizelerden bahsetmiyorum çünkü yoktur herşeyin mantıklı bir açıklaması ve kimyası vardır.Herkes kendi koşullarını kendisi yaratır kadın belki daha iyibir işe girebilir yada ek iş yapabilir.Bunun örnekleri uzar gider.

bu algı meselesidir hayatı nasıl algıladığına göre değişir.ben zaten mucizelerden bahsetmiyorum çünkü yoktur herşeyin mantıklı bir açıklaması ve kimyası vardır.herkes kendi koşullarını kendisi yaratır kadın belki daha iyibir işe girebilir yada ek iş yapabilir.bunun örnekleri uzar gider.

evet insanlar kendi yaşadıkları herşeyi kendisi yaratıyor ama belki aile en büyük rolü oynuyodur esmina hiçbirşeye tekbaşına sahip olamıyoruz bazıları bu konuda çocuk yaşlarda aile yönlendirmesi olmayınca kötü kararlar alabiliyor gelecektede olanagı olmayabiliyor belkide herşey gerektigi zamanda dogrudur çocuklugumuzda başlıyor birçokşey maddi sorununuz yoksa anlayamazsınız ayrıca insan istese herşeyi yapamaz bazı durumlarda işte o insanlardan degilsek şükürler olsun

Back