çok geçmiş olsun. babam da 6-7 kür kemoterapi almıştı. ailenizin desteği yanınızda olması çok iyi gelecektir. ağrı sızı malesef oluyor, halsizlik, bulantı, yemek yiyememe en çok zorlayan şeyler. biraz kilo vermeye başlayacaksınız. internetten size iyi gelecek bitkisel kürleri araştırabilirsiniz. İnşallah 8 ay sonra tamamen sağlıklı bir şekilde hayatınıza dönersiniz.
Ağrı sızı kemoterapiden değil hastalıktan kaynaklanıyor.Hatalık ileri dereceyse ve kemiklere sıçramışsa bu durum yaşanılıyor malesef.
Allah tüm hastalara acil şifalar, dayanma gücü versin.
babamın ileri dereceydi ağrısı çok olmamıştı ama dedemin ilk evredeydi ve henüz hiç bir yere metastas yapmamıştı fakat inanılmaz ağrıları oldu. kişinin yapısına bağlı.
bahsettiğiniz ilaç meşhur kytril olsa gerek :) sanırım ben bütün bulantı haplarını kullandım kytril, zofran, setron, metpamit vs... şimdi kanser nüksetti ve tekrar başlıyorum ve bu hastalığın en korktuğum yanı bulantı saçlarım dökülünce de çok tatlı oluyorum eminim sizlerde öyle oluyorsunuzdur allahım yardımcımız olsun hepimize şifalar versin inşaallah...öncelikle çok geçmiş olsun.
kemoterapi ağrı sızı yapmaz ama hastalık nedeniyle ağrılar sızılar olabilir.
bol bol mide bulantısı en büyük yan etkisi. (mide bulantısı değil aslında resmen damarlarından geliyor o bulantı)
"kt..." diye başlayan süper minik bir hap var, dr un mutalaka verecektir ama olur da başka bir hap verirse bunu istediğini özellikle belirt lütfen (google a yazarsan bulabilirsin tam adını)
bağışıklık sistemin baskılanacağı için misafir ve ziyaretçi sayısını minimum düzeyde tutmaya gayret et.üzülürler, kırılırlar diye düşünme. özellikle grip falan varsa ziyaretçilerin arasında kesinlikle yanlarına çıkma. ziyaretçileri öpme, tokalaşma. bir bebek kadar savunmasız olacak vücudun.
bağışıklığını yükseltmek için bazı bitkiler ve şuruplar var, eczacıya danışırsan mutlaka önerecektir. (şurup yurtdışından geliyor biraz da pahalı ama çok işe yarıyor kan değerlerini de düzene sokuyor böylece tedavin aksamıyor)
muhtemelen kortizon verecektir dr aynı zamanda. tuzu minimuma indirmeye çalış (ben başaramadım deli gibi şişti vücudum) en az 5 lt su iç.
saçların 2.kürden sonra (yaklaşık 14.günde) dökülecektir.
onların dökülmesine ve seni etkilemesine izin verme, döküldüklerini hissettiğin an vur makineye kazı...
zor bir süreç.
Allah yardımcın olsun.
2,5 senedir dönem dönem yaşıyorum bunları.
3.evre idim 2'ye kadar düştük şükür.
Önce moral.... İçine hiç bir şeyi atmaaaa
Dualarım seninle....
bahsettiğiniz ilaç meşhur kytril olsa gerek :) sanırım ben bütün bulantı haplarını kullandım kytril, zofran, setron, metpamit vs... şimdi kanser nüksetti ve tekrar başlıyorum ve bu hastalığın en korktuğum yanı bulantı saçlarım dökülünce de çok tatlı oluyorum eminim sizlerde öyle oluyorsunuzdur allahım yardımcımız olsun hepimize şifalar versin inşaallah...
Cok gecmis olsun.Benim de arkadasim aliyor kemoterapi.Benim bildigim sadece seker.Sekerden kesinlikle uzak durulmasi gerekiyormus,cünkü seker azdiriyormus.Tekrar gecmis olsun...
bahsettiğiniz ilaç meşhur kytril olsa gerek :) sanırım ben bütün bulantı haplarını kullandım kytril, zofran, setron, metpamit vs... şimdi kanser nüksetti ve tekrar başlıyorum ve bu hastalığın en korktuğum yanı bulantı saçlarım dökülünce de çok tatlı oluyorum eminim sizlerde öyle oluyorsunuzdur allahım yardımcımız olsun hepimize şifalar versin inşaallah...