- 21 Nisan 2024
- 37
- 33
- 3
- 38
- Konu Sahibi bahar54321
-
Teşekkür ederim. Sporu kes, bol istirahat dendi. Zaten spor yapan bir insan degilim de. Yapmaya calismistim bu basima geldi iste. Bilemiyorum Allah hayirlisini versinÇok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. İlk defa duyuyorum o yüzden fikrim yok. Doktorlar ne diyo peki tedavi süreciyle ilgili.
Fizik tedavi doktoruna görünün.Korkuyorum. Kimse de anlamiyor beni. Gecer diyip duruyo insanlar.
Dizimde ve kalcamda kemik iliği odemi oluştu. Nedeni nasılı su asamada önemli degil zorlamisim kisaca. Evdeyim, cok basmamaya çalışıyorum. Toplallamaya başladım ve normal nasıl yurunuyordu unuttum. Sag dizimde sorun varken artik yavastan sol dizimde de olusmaya başladı. Cerrahilik bir durum olmadigi yani yırtık vs olmadığı soylendi. Ama iyilesme gösteremiyorum.
Psikolojim alt ust oldu, meger ne zenginmisim, saglik her sey demekmis. Hicbir sey gözümde degil. Yaşayan atlatan veya hekim arkadaslar varsa olumlu bir seyler duymaya cok ihtiyacım var.
Sabir gerektiren bir sey oldugunu ancak yasayan anliyor. 3 ayi bulacak nerdeyse, sanirim daha da sabırlı olmam lazimİki kez başıma geldi yaklaşık 3 ay sürüyor sonra yavaş yavaş iyileşiyor. Sabırlı olun, zorlamayın.
Allah sizden razi olsun. Bunlari duymaya o kadar ihtiyacim vardi kim cok tesekkur ederim. Kesinlikle su an ne kadar bos seylere uzuluyormusum diyorum. İnsan sabah yatagindan saglikla kalkabildigine en basta sukretmeliymis. 3 hafta uzerine basmadim dediginiz tuvaleti banyoyu nasil yapiyordunuz. Hic derken hic mi yani. Ben mecburen yemek vs hazirliyorum. Wcye gidiyorum. Ondan mi gecmiyor acabaBenim başıma geldi.yaklaşık 6 ay oldu. Zorlamayla olmuş ama stres kırığına bağlı kemik iliği ödemi oldu. Üstüne basma dinlenmeyle geçer dediler.yaklaşık 6 7 doktora gittim tek tedavisi dinlenmek. yürüyemeyecek duruma gelmiştim sağlığın ne kadar önemli olduğunu ayakkabı giymenin yürümenin ne kadar önemli olduğunu anladım hala bir şeye üzülecek olsam çok şükür yürüyebiliyprum diyorum.yalnız aşırı ilerlediği durumda koltuk değneği alıp 3 hafta üstüne basmadım.bu şekilde ağrısız yürüyebilecek duruma geldim. Eğer dinlenip aynı gün yine azıcık üstüne bassanız başa alabiliyormuş o yüzden bir süre üstüne basmamanızı öneririm. Geçiyor. İnsana çok şey öğreterek geçiyor.sırf bu hastalıktan çektiğim ve size örnek olmak istediğim için üyelik açtım. İnşallah iyileşirsiniz
Öyleymiş. Allah tekrarını yasatmasin, dikkat edin lütfenGeçiyor ama eğer dikkat etmezsen tekrar geri dönüyor 5 sene geçti bu durum başıma geleli hala aşırı zorlarsam hemen şişiyor dizim
Amin sizdeÖyleymiş. Allah tekrarını yasatmasin, dikkat edin lütfen
Ben üç aydır yaşıyorum aynı durumu bu süreçte 7 8 bölüm gezdim nasıl bir ilket olduğunu biliyorum..Korkuyorum. Kimse de anlamiyor beni. Gecer diyip duruyo insanlar.
Dizimde ve kalcamda kemik iliği odemi oluştu. Nedeni nasılı su asamada önemli degil zorlamisim kisaca. Evdeyim, cok basmamaya çalışıyorum. Toplallamaya başladım ve normal nasıl yurunuyordu unuttum. Sag dizimde sorun varken artik yavastan sol dizimde de olusmaya başladı. Cerrahilik bir durum olmadigi yani yırtık vs olmadığı soylendi. Ama iyilesme gösteremiyorum.
Psikolojim alt ust oldu, meger ne zenginmisim, saglik her sey demekmis. Hicbir sey gözümde degil. Yaşayan atlatan veya hekim arkadaslar varsa olumlu bir seyler duymaya cok ihtiyacım var.
Tuvalete de koltuk değneği ile gittim.sadece klozeti kullanırken çok hafif basıyordum. 3 hafta daha az duş aldım. Hep oturarak yıkandım.bizim banyoda hem küvet hem duşa kabin şeklinde.bacağımı kaldırıp küvete girmem gerekiyordu o yüzden kaldıramadığım dönemde ailemin yardımıyla banyonun ortasında yıkandım. Çünkü her yüklenme başa sarıyormuş.küçük bebeğim olduğu için iyileşmek istedim hemen. Sabretmeye çalıştım.bebeğimi kucağıma almadım devamlı yattım.Allah sizden razi olsun. Bunlari duymaya o kadar ihtiyacim vardi kim cok tesekkur ederim. Kesinlikle su an ne kadar bos seylere uzuluyormusum diyorum. İnsan sabah yatagindan saglikla kalkabildigine en basta sukretmeliymis. 3 hafta uzerine basmadim dediginiz tuvaleti banyoyu nasil yapiyordunuz. Hic derken hic mi yani. Ben mecburen yemek vs hazirliyorum. Wcye gidiyorum. Ondan mi gecmiyor acaba
Ben de sandalyede yikandim. Daha rahat oldu. Allah aliskanliklarimizdan geri koymasin. Cok sevindim sizin adiniza. İnsallah bir daha asla yasamazsiniz boyle bir durum. İhmal etmeyin fizik tedavi hayatimizda olmali hep. İlerisi icin yatirim yapin vucudunuza lutfen.Tuvalete de koltuk değneği ile gittim.sadece klozeti kullanırken çok hafif basıyordum. 3 hafta daha az duş aldım. Hep oturarak yıkandım.bizim banyoda hem küvet hem duşa kabin şeklinde.bacağımı kaldırıp küvete girmem gerekiyordu o yüzden kaldıramadığım dönemde ailemin yardımıyla banyonun ortasında yıkandım. Çünkü her yüklenme başa sarıyormuş.küçük bebeğim olduğu için iyileşmek istedim hemen. Sabretmeye çalıştım.bebeğimi kucağıma almadım devamlı yattım.
Kesinlikle öyle. Kendime bir çay kahve hazırlamayı, sevdiğim yemeği yapmayı, doyasıya duş almayı, gezmeyi her şeyi çok özledim. Allahın izniyle iyileşelim de bundan sonra aşırı büyük dert yaşamadığımız sürece pek kafaya takmayız bence. Böyle hastalıklar insanı güçlendirir.İnsan sabah yatagindan saglikla kalkabildigine en basta sukretmeliymis.
Oturmak da dahil ama genelde yattım.doktorum oturmanın sakıncalı olmadığını söyledi.önemli olan ayakta durmamakmış.Ben de sandalyede yikandim. Daha rahat oldu. Allah aliskanliklarimizdan geri koymasin. Cok sevindim sizin adiniza. İnsallah bir daha asla yasamazsiniz boyle bir durum. İhmal etmeyin fizik tedavi hayatimizda olmali hep. İlerisi icin yatirim yapin vucudunuza lutfen.
Uzerine basmamak iyi geliyordur surdan biliyorum gunun en iyi zamani sabah oluyor. 7-8 saat nerden baksaniz bacak dinleniyor. Aksam ise en zor zamanlar. Agrinin en cok hissedildigi. Annem sag olsun yanimdayken yemegimi getirdi sadece oturdum. Ama su an tek kaldigim icin illa bisiler yapmaya kalkiyorum. Sunu merak ettim yattiniz mi sadece yoksa oturmak da dahil mi.
Bugun tekrar doktora gittim ben de. Odem var dedi o da. Fizik tedaviye basladim. İnsallah faydasi olur. Anladim ki bu bir surec. Psikolojikmen daha iyi hissediyorum şükür. Zaman lazım
Haklısınız. Her seye şükür bunda da bir hayır elbet vardır. Görüştüğüm bir fizyoterapist beslenmeyle ilgili şunu soyledi uc seyi keseceksin dedi. Gluten sut ve süt ürünleri ve tatlı. Ben ekmek yiyen biriyim hic mi diye sordum, istersen 1 kilo et ye ama ekmek olmayacak dedi. Bir suredir hic paketli gida yemedim, ekmegi azaltmaya çalışıyorum. Kemik suyu iciyorum bir de.Kesinlikle öyle. Kendime bir çay kahve hazırlamayı, sevdiğim yemeği yapmayı, doyasıya duş almayı, gezmeyi her şeyi çok özledim. Allahın izniyle iyileşelim de bundan sonra aşırı büyük dert yaşamadığımız sürece pek kafaya takmayız bence. Böyle hastalıklar insanı güçlendirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?