- 16 Şubat 2017
- 726
- 3.064
- 63
Yapma canim benim polemik degil bu gercekler. Bunu Türkiye yillarca yasadi. Bir gecede 500 alim asildi, kuranlar yakildi, analar cocuklarinin yemin törenine katilamadi, kapali kizlar uniye gidemedi.. bu liste uzar giderNe demek barınamıyor hala başörtüsü polemiği yapmayın yahu...
Kuranı meydanlarda alet eden kimdi peki..
Yapma canim benim polemik degil bu gercekler. Bunu Türkiye yillarca yasadi. Bir gecede 500 alim asildi, kuranlar yakildi, analar cocuklarinin yemin törenine katilamadi, kapali kizlar uniye gidemedi.. bu liste uzar gider
Tamam, özür dilerim yanlis anlamisim. Sonuc degismes bi insan ya inanclidir yada degildir. Bunun orta yolu olmaz. Biz dini kendi cikarlarimiza göre esnetemeyiz. Birde sunu sor kendine canim kardesim. Dünyadaki ülke sayisi yanlis hatirlamiyorsam 206, ve bu 206 ülkeden kaci laik biliyormusun? Sadece iki tanesi, biri Fransa digeri Türkiye .....
Öyle google'den aratip kopyalama. Arastir ...Benim inancım beni bağlar açıkca söyledim çok inançlı değilim diye..
İnandığım değerlerinde arkasında sonuna kadar dururum..
2 ülke değil kaç tana ülke varmış buyrun işte..
AFRİKA
Angola, Benin, Botsvana, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Yeşil Burun Adaları, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Gabon, Gine, Liberya, Mali, Namibya, Senegal, Somali, Güney Afrika
AMERİKA
Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Küba, Ekvador, El Salvador, Honduras, Meksika, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Uruguay, Venezuela, ABD…
ASYA
Çin, Tayvan, Doğu Timor, Hindistan, Japonya, Kazakistan, Kuzey Kore, Güney Kore, Kırgızistan, Laos, Moğolistan, Nepal, Filipinler, Singapur, Tacikistan, Tayland, Türkmenistan, Özbekistan, Vietnam…
AVRUPA
Arnavutluk, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Belçika, Bosna Herkes, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Galler, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İrlanda, Kuzey İrlanda, İskoçya, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Moldova, Karadağ, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye…
Suan daha asildi 2. Sinif vatandas muamelesi goruyordu basortululer benim annem basini bozmadan abimin yemin torenine almadilar ben bunu unutamam bu ozgurluk ihlali degil de ne ve uzuldugm ne biliyor musun bu yapilanlardan baskalarinin haz duymasiNüfusunun %80'i müslüman olan bir ülkede laikligi getiremezsin. Sonuc aha bu oluyor. Nokta
Laiklik hristiyanliktan gelen yanlis hatirlamiyorsam eskiden 2 secenk sunulurmus.Ya laiksiniz yada dinci dinci olmayanlara laik derlermis hatta yazilisi farkliydi ama netten bakmam lazim
Bak simdi takdir ettim seni. En azindan dürüst olup inancli olmadigini söyledin. Benim sıkıntım da laiklik istiyorum diye k.... yirtip ayni zamanda müslümanim diyenler
Yapma canim benim polemik degil bu gercekler. Bunu Türkiye yillarca yasadi. Bir gecede 500 alim asildi, kuranlar yakildi, analar cocuklarinin yemin törenine katilamadi, kapali kizlar uniye gidemedi.. bu liste uzar gider
Nüfusunun %80'i müslüman olan bir ülkede laikligi getiremezsin. Sonuc aha bu oluyor. Nokta
Cidden mi evla:) nereden okudun, bana da onerir misin. Sakin din savaslari, endustri devrimi, bilimsel gelismeler, ulu-devlet olusumlari vs neden olmasin sekulerlesmeye. Kimse kimseye bir sey sormuyor yani.
Neden olmasin, sizler yuksek Islam alimi misiniz? Islamin tek kolu, tek temsilcisi mi var, varsa bu sizzler misiniz? Islami sizin algiladiginiz sekilde algilamak zorunda mi insanlar?
Tatlim yukarida paylastim atlamadan okursan bulursun laici diye arat bulursunCidden mi evla:) nereden okudun, bana da onerir misin. Sakin din savaslari, endustri devrimi, bilimsel gelismeler, ulu-devlet olusumlari vs neden olmasin sekulerlesmeye. Kimse kimseye bir sey sormuyor yani.
Neden olmasin, sizler yuksek Islam alimi misiniz? Islamin tek kolu, tek temsilcisi mi var, varsa bu sizzler misiniz? Islami sizin algiladiginiz sekilde algilamak zorunda mi insanlar?
Öyle google'den aratip kopyalama. Arastir ...
Abla bırak allasen kime neyi ispatlamaya çalışıyorsun.Herkes gösteriş yapmak zorunda mı ?Düşüncemi asla saklamadım çok inançlı değilim dedim..
Tabiki degiller. Naskm ki biri cikip ben dinsizim diyebiliyor ve herkes buna saygi gösteriyorsa, ayni muamele ben laikligi desteklemiyorum diyenlerede olmali.Cidden mi evla:) nereden okudun, bana da onerir misin. Sakin din savaslari, endustri devrimi, bilimsel gelismeler, ulu-devlet olusumlari vs neden olmasin sekulerlesmeye. Kimse kimseye bir sey sormuyor yani.
Estgfr emir degildi. Gercekleri kopyala yapistir sekliyle ögrenemeyiz. Allah bize akil vermis fikir vermis. Benim hörüsüm bana, senin görüsün sana. Ben senin düsüncene saygi duyuyorsam sende benim düsünceme saygi duymak zorundasinBaşüstüne hemen araştırırım ...
Emir vererek konuşamazsın benimle..
Abla bırak allasen kime neyi ispatlamaya çalışıyorsun.Herkes gösteriş yapmak zorunda mı ?
İnanç ölçer varda bizim mi haberimiz yok
O zaman yuzde bilmem kaci musluman ulkeye laiklik getiremezsin demek kimsenin haddine degil, butun muslumanlar senin inandigin islami yoruma inanmak zorunda degil. Kendi ozel yasaminda ne yaparsan yaparsin, kamusal alani milyonlarca insanin ysadigi yerde kendi din kurallarina, ozellikle kendi yorumuna gore duzenleyemezsin, kimse duzenleyemez.Tabiki degiller. Naskm ki biri cikip ben dinsizim diyebiliyor ve herkes buna saygi gösteriyorsa, ayni muamele ben laikligi desteklemiyorum diyenlerede olmali.
Estgfr emir degildi. Gercekleri kopyala yapistir sekliyle ögrenemeyiz. Allah bize akil vermis fikir vermis. Benim hörüsüm bana, senin görüsün sana. Ben senin düsüncene saygi duyuyorsam sende benim düsünceme saygi duymak zorundasin
Dunya da iki tane ulkede laiklik varmis:)) saka misiniz sizler. Adamin anayasinda yazmiyor diye yok mu saniyorsunuz? Ulkelerinde "laiklik" bize ters diyecek adam kalmamis, tehlike altinda degil ki, yazma ihtiyaci yok. Butun kamu hayatlari dinden bagimsiz duzenlenmis o yuzden milyonlarca musluman yasiyor, yasayabiliyor bu ulkelerde.
O zaman yuzde bilmem kaci musluman ulkeye laiklik getiremezsin demek kimsenin haddine degil, butun muslumanlar senin inandigin islami yoruma inanmak zorunda degil. Kendi ozel yasaminda ne yaparsan yaparsin, kamusal alani milyonlarca insanin ysadigi yerde kendi din kurallarina, ozellikle kendi yorumuna gore duzenleyemezsin, kimse duzenleyemez.
Bak helee hangi masal kitabindan ögrendin kiz sen bunlari :) aferin sana ecdadin gurur duyuyor seninle. Benim karsima gerceklerle gel, ordan burdan kulaktan dolma bilgilerinle degil. Ondan sonrasina bakarizDunya da iki tane ulkede laiklik varmis:)) saka misiniz sizler. Adamin anayasinda yazmiyor diye yok mu saniyorsunuz? Ulkelerinde "laiklik" bize ters diyecek adam kalmamis, tehlike altinda degil ki, yazma ihtiyaci yok. Butun kamu hayatlari dinden bagimsiz duzenlenmis o yuzden milyonlarca musluman aysiyor bu ulkelerde.
O zaman yuzde bilmem kaci musluman ulkeye laiklik getiremezsin demek kimsenin haddine degil, butun muslumanlar senin inandigin islami yoruma inanmak zorunda degil. Kendi ozel yasaminda ne yaparsan yaparsin, kamusal alani milyonlarca insanin ysadigi yerde kendi din kurallarina, ozellikle kendi yorumuna gore duzenleyemezsin.
Bak helee hangi masal kitabindan ögrendin kiz sen bunlari :) aferin sana ecdadin gurur duyuyor seninle. Benim karsima gerceklerle gel, ordan burdan kulaktan dolma bilgilerinle degil. Ondan sonrasina bakariz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?