keloid problemi !

joyist

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
159
0
iyi günler efendim.

Benim bağrımda bi sivilce çıktı ve aylarca geçmedi sonra doktora gösterdim. Kendisi almasının gerektiği, iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu tespit etmemizi söyledi ve aldılar.

Aldıktan sonra aynı yerde aynısı çıktı ve iyi huylu keloid olduğu tespit edildi. Simdi bozuk para olan 1 tl kadar büyük.

Istediğim kıyafeti giyemiyorum, sizce ne yapmam gerekiyor ? Psikolojim bozuk ayrıca geceleri yan yattığımda çok kaşınıyor koparacağım geliyor. Bana yardımcı olusanız sevinirim...

Bahsettigğiniz durum klinik olarak keloide benziyor. Keloid bizim ırkımızda %1 oranında görülen ve herhangi bir kesi veya yaranın aşırı iyileşmesi durumu olup cerrahi tedaviye genellikle kötü cevap verir. Yani keloid dokusunun herçıkartılışında daha büyük bir keloid dkousu oluşur. Doku içine yapılacak kortikosteroid enjeksiyonları bazan kaşıntıyı azaltır ve keloidin büyümesini önleyebilir ve hatta bazan geriletebilir bile ama diğer yandan hiç bir sonuç da vermeyebilir. Bazı çok büyük keloid durumlarında hastaya fonksiyonel ve estetik anlamda çok yük olmaya başlarsa radyoterapi bile önerilebilir.
Benim genel yalaşımım bu tür problemlerde mümkün olduğunca herhangi bir şey yapmamaktır (cerrahi girişim kesinlikle olmaz). En fazla kortikosteroid enjeksiyonları denenebilir.
saygılarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…