kelime öğrenme

dizi izle
film izle
müzik dinle
bi yerden sonra hem aşina oluyorsun hem öğreniyorsun:)

bende bunları yapmaya başladım.bir kaç gün olmasına rağmen dediğin gibi aşinalık olmaya başladı.zaten başka türlü bir çalışma ile yapamam çabuk sıkılıyorum.

bende bunları yapmaya başladım.bir kaç gün olmasına rağmen dediğin gibi aşinalık olmaya başladı.zaten başka türlü bir çalışma ile yapamam çabuk sıkılıyorum.
zaten diğer türlü yani kelimeyi yaz anlamını bul ezberle falan daha kalıcı olmuyor

teşekkür ederim.bende dizi izliyorum. sherlock holmesu izliyorum.sonrada tudors,games of trons ve vikingleri izlemiyi düşünüyoru.
game of thrones tavsiye etmiyorum
ingilizce için aşırı hızlı konuşuyorlar ve bilmediğin bi dünya kelime sıkılırsın..
onun yerine daha kısa ve komedi tarzı yada her ne seviyorsan onu tercih et derim

Memrise adında bir uygulama var öğrencilerime de tavsiye ediyorum her düzeyden binlerce kelimeyi akılda kalıcı bir şekilde öğretiyor. Kolay gelsin.
aa evet bak az önce pc yi açarken benim de aklıma geldi :)
ispanyolca çalışıyordum bi ara :)

Öğrenmeniz gereken kelimeleri küçük post-it kağıtlarına mavi ve kırmızı renkli kalemler kullanarak yazabilirsiniz. Bu kağıtları en çok baktığınız yerlere yapıştırın. Mesela pc'ye, aynaya, tuvalette karşınıza denk gelen duvara, yatağınıza vs. Bilinçli değil de daha çok bilinçaltına yerleştirmeye yönelik bir çalışma. Mavi ve kırmızı olmasının sebebi ise zıt renklerle yazılmış şeylerin daha dikkat çekici olması.

Bir diğer yöntem de; küçük kağıtlar hazırlayın. Kağıdın bir tarafına kelimenin İngilizce anlamını diğer tarafına da Türkçe anlamını yazın. 5 tanesini cebinize atın. Aklınıza geldikçe elinizi cebinize atın. Mesela "House" çıktı; "Ev" diyebiliyorsanız o kağıdı çöpe atın; diyemiyorsanız geri cebe atın. Kelimeler eksildikçe yenilerini ekleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…