Keklerde damla ikolata neden dibe kyor?

irna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
6.730
4
156
Amasya
kaç kez damla çikolatalı kek yaptım hepsindede damla çikolatalar dibe vurdu.mafoldumben
gidiyor tepsinin dibine oturuyor kızlar,ne yaptıysam kekin içinde srepme şeklinde olmadı,
una buladım,az biraz hamur ayırıp onla karıştırdım üzerine döktüm,yani kafam karıştı kafamçokkarıştı. yani bir tek damlası kekde olsa üzülmicem ama yok paketi boşalttım yazık, hepside tepsiye yapışmış,sinir oldum yaa mafoldumben ben niye beceremiyoruuumm.

bilen varsa lütfen bildiklerinizi paylaşırmısınız, teşekkürlerra.s.

biraz ıslatıpta una bula ve süzgeçte unlarını eledikten sonra,hazırladığın kek hamurunun içine spatulayla eşit şekilde dağıt,bu şekilde dibe çökmüyor....

ablacım emınım kekın hersekınde muhtesem olmuştur ama damal cıkolatayı cevızı olsun en son kat yanı kekı tepsıye dök ondna sonra ustune serp damla çıkolatayı .karıştırma bıda.
bide una bulayıpta koyanalrda varmış

Valla ıslatmayıda denedim, en son üstüne serpmeyide, olmadııııı.Ne yaptıysam olmuyor, dibine çöküyor hep.

evet bende yaptım kuru kayısılı, kuru incirli, damla çikolatalı. çöküyor dibe.
una bulamak iyi fikir. bende deneyeyim.

Kekin içine koyacağınız şeyleri unlayıp koyun arkadaşlar o zaman dibe çökmez..

bende una buluyorum ve en son koyup azıcık karıştırıyorum hiç karışmazsa bu kez üzerinde yanıyorlar
Bu arada bi paket damla çikilop kek için çok fazla canım elinle bir tutam yeter

en iyisi una bulayıp fazla ununu eleyip hamurun içine koyup
çok az karıştırmak benim annem yapar ve hiç dibine yapışmaz hatta ben de yaptım

biraz ıslatıpta una bula ve süzgeçte unlarını eledikten sonra,hazırladığın kek hamurunun içine spatulayla eşit şekilde dağıt,bu şekilde dibe çökmüyor....

ıslatıp una bulamadım ,ama kuru kuru ıslatıp yapan arkadaşım vardı,onun olmadı,birde ıslatıp yapmalı .

allah allah yaa herkez una bulamış ve olmuş.kafamçokkarıştı
,teşekkürler arkadaşlar,
ya bende yada çikolatalarda bi sorun var,kütlesi vazla heralde kaydirigubbakcemile3

neyse yine denicemmm inatta bi murat denidiyim.olacak olmalıııııııı CADIARZU

öpüyorum hepicinizi opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

bende una buluyorum ve en son koyup azıcık karıştırıyorum hiç karışmazsa bu kez üzerinde yanıyorlar
Bu arada bi paket damla çikilop kek için çok fazla canım elinle bir tutam yeter

kızdımda koydum deryacım,hiç olmassa biri olsun,içinde kalsın dedim ammaa.:1no2:
bende naptıım,malayla dibinden kazıdım başka tepsiye ters cevirdim.
çikolatalar üstünde ama altı üstü olmuş durumda.haaa haaaayyy :roflol:

ayyy artık dalga geciyyim gendimle , :roflol:

ben hamur ve çikolatayı kat kat koyuyorum hamuru kalıba döküp üzerine çikolata serpiştiriyorum.hamur bitene kadar öyle devam ediyorum. kesinlikle dibe çökmüyor. birde öyle denemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Kek hamurunu fırında 5 dakika pişirdikten sonra damla çikolataları ekleyin doğrusu budur...

Hamurunu biraz daha katı tut....O kadar kek yaptım, hiç çikolar dibe çökmedi.... ya hamurun biraz sıvı ya da tepside yaptıgın için hamur kalıba nazaran daha az oluyordur...

Back