kegel toplari

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.411
gecen konu acmistim genisleme problemi icin. idrar kacirma(hapsirirken, egzersiz sirasinda) sorunum da var. fizyoterapist kegel egzersizi verdi ama yarim yamalak yapabildim,
arastirirken bunu buldum.

yorumlar iyi. seks hayatini iyilestirdigi, darlastirdigi, kaslari guclendirdigi, idrar sorununu azalttigi yonunde.
ben de siparisimi verdim.
buraya konu acmamin sebebi de bin tane sey alip ilk gunden bi kenara atmam oldu.
bu sefer azimle deneyip sonucu ve tavsiyelerimi buraya yazmak istiyorum boylece belki ihtiyaci olan birilerine yardimim dokunur :)
jinekoloji bolumune acmadim ziyaretciler goremesin diye.
agrica iyyy igrenc oraya top sokulur mu yorumlarini da bu forum altinda kabul edemiyecegim

kegel toplari nedir?
Kegel vajina daraltma egzersizleri için özellikle tasarlanmış bu alman üretimi Kegel topları vajinadaki pelvik kaslarını çalıştırır ve kuvetlendirir. Darlatma etkiside sağlayan bu top ile günde 20-30 dakika kadar her ortamda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Özellikle doğum öncesi ve sonrası tavsiye edilen günlük vajina güçlendirme egzersisleri için idealdir.

Nasıl gidiyor çalışmalar ben de isterim kullanmak kaslar ne kadar güçlü olursa o kadar etkili oluyosun

Bir de şey diyorlar çişini yaparken biraz yap tut, yap tut yap tut
iste ben oyle tutamiyorum cocukluktan gelen bir sey aslinda. hamilelikten once de bu kadar olmasa da sorunlarim vardi.
aklima geldikce takiyorum dusene kadar duruyor. dustukten sonra bile istem disi olarak kaslari tutuyorum. ise yarayacak bence.
simdilik 10-15 dkdan fazla tutamadim dusurmeden

Faydasını görmeye başladıysan ne güzel, 2 doğum kolay değil tabi, bende alıcam inanılmaz merak ettim nerden ve ne kadara aldın

Benim de idrar kaçırma problemim var, tutamıyorum bir yerden sonra o yüzden kegel egzersizi yapmaya çalışıyorum ama olmuyor bir yerden sonra, çişimi yaparken tutuyorum tekrar yapıyorum ama bir yerden önce kaslarımı sıksam da akmaya devam ediyor, o derece.
Bakireyim, bu topları kullanmam sakıncalı mı?

tavsiyem iyi bi fizik tedavi uzmanına gitmeniz manyetik Pelvis taban stimilüsyonu yaptırmanız hem cinsel olarak hem idrar kaçırmaya olumlu etkileri var zor doğumlardan sonra bu tür sorunlar yaşanıyor malesef bende araştırdım sinerji fizik tedavi de Prof Dr cengiz Bahadır var sitesinde videolar da var

bu toplar bekareti bozabilir. boyutlari buyuk ve ileri itiliyor sonucta.
kegel egZersizlerini duzenli yapmani oneririm. ayni sikayetlerle gittigimde fizyoterapist egzersiz vermisti gunluk.
10 kez hizli(tut birak)
10 kez 10 sn tut birak.
gunde 3 kez.
bunlari rahatlikla yaptiginda. 2-3 hafta sonra yani.
pelvik kaslari 3 asamada yukari cekip 3 asamada birakmayi ekliyorsun.
yine 10 kez. 3 kere
ben fizyoterapiste gittim. egzersizin nasil yapildigini ogretti ve. egzersiz verdi. ama bir sure sonra unutmaya basladim yapmayi. top olunca hatirlamama yariyor egzersiz yapiyorum.
ama simdi de bazi gunler topu unutuyorum :)

bu arada topu sadece 5 gun duzenli kullandim. sonrasinda iliski sirasinda da kaslari kullaninca esim yillar sonra ilk kez erken bosaldi surekli kullan nolur dedi ama ben yine isi tembellige vurdum adet de olunca. surekli kullanim gerekiyor kaslari guclendirmek icin. gunde yarim saat falan.
simdi tekrar kullanmaya basladim. bakalim ozelden de mesaj atanlar olmus. buradan cevaplamis olayim.

Ben de aldım toplardan. Ayakta 5 dakika bile tutamıyorum. Hele eğilsem hemen düşüyor. En iyisi yatarken başlamak. Film seyrederken bile yerleştirseniz o esnada pelvik kaslarını aktif hissedebiliyorsunuzyatakta başlayıl, oturarak sonra ayakta devam şeklinde ilerlemek kolay sanırım

Bir de turistik yerlerde satılan yumurta gibi mermerler var. Onları da alıp yatarken/ otururken aynı amaçla kullanabilir isteyenler5-10₺ fiyatları var. Hem de daha doğal. (ayakta tutmayı başaran olursa buradan paylaşabilir)

Bu konu burada yakın zamanda da konuşuldu, bahsettiğiniz mermer ya da doğal taş topları kullanabilmeniz için ipi olması iyi olur. Ben evde avize taşından yapıp kullandım hatta buraya da yazdım. Normalde kegel egzersizini yıllardır yaparım, kaslarım iyidir. Ayaktayken de rahatça içeride tutabiliyorum ama bu durumda yürümek çok zor, yürüyüşünüzü bozuyor zaten, sabit kalmanız gerekli.

Okudum postunuzu; ellerinize sağlıkSanıyorum ipe gerek yok. Çünkü zaten yerçekimi gereği içeride - uğraşılmadığı sürece-durmuyor. Yurtdışından getirdiklerimle yürüyebiliyorum (ağırlıkları farklılık gösteriyor) ama durması için daha çok zamana ihtiyacım var. Eğilip kalkmak sorun şimdilik. Mermer de otururken veya yatarken, o kadar para ödemek istemeyenler için denenebilir diye düşündüm

Vay be buda mı varmışhemen alıp deneyeceğim vajina daraltma ameliyetina birikim yapana kadar topu almak daha mantikli heryerdr bulabilirmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…