Kedisi olanlar bakabilir mi?

Peki sizce bir veterinerin iyi oluşunu hangi detaylarla anlayabilirim, nelere dikkat etmem gerek? Benim için yeni bir tecrübe olacak kedi bakmak, veterinerler vs. Aramızdaki veterinerler üstüne alınmasın!
Ben bu konuda pek başarılı değilim ne yazık ki ama şuan veteriner arayışında olsaydım yorumları okuyarak karar verirdim. Genelde yorumlar doğru çıkıyor :)

Peki sizce bir veterinerin iyi oluşunu hangi detaylarla anlayabilirim, nelere dikkat etmem gerek? Benim için yeni bir tecrübe olacak kedi bakmak, veterinerler vs. Aramızdaki veterinerler üstüne alınmasın!
Hayırlı olsun minik dostunuz.
Maması,kumu,kum kabı,mama kabı,tarağı,tırnak makası eksiklerini alın mutlaka.
Iyi bir vet.hekim bulup bütün aşılarını eksiksiz yaptırın.
Eve gelince yabancılık çekebilir önce kum kabinın ve manasının yerini gösterin sonra rahat bırakın evi gezsin koklasın benimsesin.
Size gelmesi için ısrar etmeyin bir köşeye kaçıp saklanabilir panik yapmayin.

Veteriner hekimler genellikle standart ücret alıyorlar, mesela hiç bir klinik ekipmanı olmayıp esnaflık gibi yapanlar da aşıya aynı para diyor tam teçhizatlı hekimler de aynı para diyor.
Benim için klinik olması önemli yani röntgeni labaratuvar ı olması beni etkiliyor.
Yoğun bakım ünitesi olması hijyenik olması, bilgili olması önemli.
Ticari kaygıdan ziyade hayvan sevgisi taşıması önemli. Sokak hayvanı götürdüğümde indirim uygulaması önemli.
Mesela bir sokak kedisi götürmüştüm yol üstünde bir hekime vitamin iğnesi yaptı yolladı. Bu şekilde geçeceğini söyledi elle muayene etmişti.
Sorunlar geçmeyince biraz uzakta olan ama daha önceden dikkatimi çeken bir hekime götürdüm açıkçası o sıralar maddi kaygılarla burası kesin pahalıdır dediğim bir yerdi. Neyse girdim hekim o kadar iyi ilgilendi ki röntgen çekti kan değerlerine baktı, sinir sıkışması var dedi ona göre 3 gün boyunca aynı saatte gelmemi söyledi ve iğne yaptı hayvan iyileşti. Sokak hayvanı diye bakmak istemeyeni de oluyor, seve seve indirim yapanı da...
Velhasıl sonra o çok lüks gördüğüm hekim benim daimi gittiğim yer oldu kendi kedilerimi de ona götürüyorum çünkü hem tanı ve tedavide çok iyi hem de standart ücret alıyor. Veteriner hekim tavsiyem bu kadar.
Bunun dışında evde elbette biliyorsunuzdur kedi tuvaleti ve kaliteli mama edinmelisiniz. Kaliteli mamadan kastım fiyatı yüksek olanlar değil içeriğinde yüksek oranda gerçek ET olanlar, bununla ilgili internette çokça araştırma var, bakabilirsiniz.
Aşı konusunda hekimin takvimine uyarsınız bir de karne çıkarır buradan takip edersiniz.
Mini mini yavrunuzla size sağlıklı ömür diliyorum

5 aylıl bir scotish fold kedim var. İlk yapmanız gereken iyi bir veteriner bulup iç dış parazit aşıları ve genel muayene. Ben sahipleneli 3 ay oldu alırken farketmemiştim kulak uyuzu vardı kahve telvesi gibi kulağından döküntü vardı. Kulakları hassastır bu cinsin özellikle dikkar edip baktırmanızı öneririm.

Siz siz olun kalitesiz mama ile baslamayin, alistirmayin. Minimum proplan royal canin seviyelerinde verin. Biraz masrafli olabilir ama malesef geleceklerini etkliyor. Marketten falan sakin almayin. Cok kaliteli yuksek proteinli mamalar var nd acana orjen gibi fakat kedi evde asiri hareketli olmayacagi icin peotein yaga donebilir, kilo yapabilir. Veteriner onerir zaten size hangi tip mama olacagini, ama iyi mama verin kisaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…