Kuzum benimki ştttt ve hayır a çok alışmıştı. ve ses tonumun kızgın ve sevgi dolu olarak ayrıldığını anlıyordu. Bilmeden eğitmişim meğer. Bazen durmasa da etkili oluyordu çoğunlukla. Mesela Mutfağa girecek ştttt yapardım söylene söylene göt geri çıkardı
bir de mesela bana saldırdı kızdım totosuna yapıştırdım kaçtı( şiddet asla göstermedim yanlış anlaşılmasın
) hemen peşinden sakin bi ses tonuyla Leyla gel kızım desem mik mik müthiş bi sakinlikle gelirdi.
Beyaz bi Tekirdi baya melez muhtemelen. 5 sene yaşadık beraber başta çok fenaydı. Öğrenci evlerinde olur yA duvarda yapıştırılmış kartondan baskı büyük tablolar olur, et kalınlığı 1 cm yoktur:) üzerinde yürüyüp sökmüşlüğü olurdu. Kısırlaştırdıktan sonra yavaş yavaş sakinledi. 1 seneye toparlar bence seninki de. Kızdığın ve sevdiğin anlardaki davranışların ve ses tonun net olsun. O disipline alışır. Severken hep yumuşak ton kullan mesela kızarken yapma derken ayrı bi ses tonu. Tınısından bile anlıyorlar.
Su sıkmak abartmadan faydalı olabilir sanırım. Sevmiyorlar en azından saldırmadan kaçar bi süre sonra fıs sesi çıkarsan bile tepki verir herhalde