Normalde de tırmık yediğim zamanlar çok oldu bir şey olmadı ama ilk kez bu kadar olunca tedirgin oldum. Teşekkür ederimBirşey olmaz merak etmeyin geçmezse tedbir amaçlı hekime görünebilir siniz tabiki
kuduz olmaz ama kedi tuvaletini falan karıştırırken tırnaklarında mikrop kalmis olabilir o yüzdendir bence.. ben düzenli tırnaklarını kestiğim için bana tırnağı hiç batmadı ama bütün gün patilerini öpüyorum patisini yediğim şeylere değdiriyor ama bir şey olmadı (çok iğrenciz ama napim iğrenmiyorumMerhaba. Oyun oynarken kedimin tırnağı parmak ucuma geçti, kanadı. Şu an morluk ve şişlik var ve sanki parmağım çekme yapıyor. Şişlik nedeniyle olabilir diye düşünüyorum.
Kedimin kuduz aşısı olalı 1 yılı henüz geçmedi.
Doktora gitmeme gerek var mı emin olamadım yoksa biraz bekleyip parmağımı mı takip etmeliyim
Ben de bahsettiğiniz gibiyimkuduz olmaz ama kedi tuvaletini falan karıştırırken tırnaklarında mikrop kalmis olabilir o yüzdendir bence.. ben düzenli tırnaklarını kestiğim için bana tırnağı hiç batmadı ama bütün gün patilerini öpüyorum patisini yediğim şeylere değdiriyor ama bir şey olmadı (çok iğrenciz ama napim iğrenmiyorum) benimkinin de aşısını yaptıralı 9 ay oldu. hala uçağa bile binebiliyoruz yani kuduz olma imkanı yok bence.
Kuduz aşısını sorarlar diye belirttim zaten aşısı olduğunu, kuduzdan ziyade tırnağı derin battı acaba yanlış yere denk gelmiş olabilir mi diye düşündüm ya da mikrop kapar mıyım diye ama şu anlık yayılan ağrı vs de yokaldığınız yaranın derinliği ya da büyüklüğüne göre kuduza yakalanmıyorsunuz. endişe etmeyin. kediniz taşıyıcı olsa idi şimdiye kadar çoktan yakalanırdınız.
yani enfeksiyon olsa ağrısını hissedersiniz zaten. sadece şişlik enfeksiyon göstergesi olamaz ama ağrı da varsa olabilir. dediğim gibi kumunu falan karistirirken illa ki mikrop kalıyordur tırnaklarında. ağrı yoksa endişelenmeyin bence.Ben de bahsettiğiniz gibiyim
Tırnaklarını hiç kullanmıyordu diye kesmedim, oyun oynarken yanlışlıkla geçirdi. Kuduzdan ziyade aslında mikrop kapar mıyım diye düşündüm. Enfeksiyon falan diye
Baktım şimdi netten, teşekkür ederim hiç aklıma gelmemiştiEvde baktroban, bacoderm gibi bir krem varsa sürün. Yoksa bulundurun.
Ya kudurmak değil mesele ahshjsjd başka bir kedim daha var ellediğim an her yerimi tırmık yapar ama bununki baya derin olduğu için korktum açıkçasıBenim her yanım yara bere kudursam ben kudururdum her gün tırnak yiyorum
Dişlerini genelde sevdikleri oyun oynamak için geçirdikleri oluyor.Benimkide asili ama disari kedisi.
O yuzden dislerini azcik gecirse endiseleniyorum. Tirnaklarini batirmadi simdilik. Oda yakindir
Keseyim en iyisini tırnakları. 2 tane var diğeri kestirmiyor ama çok yanaşmıyorum zaten sürekli tırmık atıyor zaten. Ders olsun banayani enfeksiyon olsa ağrısını hissedersiniz zaten. sadece şişlik enfeksiyon göstergesi olamaz ama ağrı da varsa olabilir. dediğim gibi kumunu falan karistirirken illa ki mikrop kalıyordur tırnaklarında. ağrı yoksa endişelenmeyin bence.
Ayy tırnak içi demişsiniz nasıl acır şimdi o kumunu temizlerken dikkat edin sadece :)Ya kudurmak değil mesele ahshjsjd başka bir kedim daha var ellediğim an her yerimi tırmık yapar ama bununki baya derin olduğu için korktum açıkçası
Kuduz aşısını sorarlar diye belirttim zaten aşısı olduğunu, kuduzdan ziyade tırnağı derin battı acaba yanlış yere denk gelmiş olabilir mi diye düşündüm ya da mikrop kapar mıyım diye ama şu anlık yayılan ağrı vs de yok
ben öğrettim sadece birbirlerini tırnaklayabilirler beni aslaaaKeseyim en iyisini tırnakları. 2 tane var diğeri kestirmiyor ama çok yanaşmıyorum zaten sürekli tırmık atıyor zaten. Ders olsun bana