Öyle birşey olsa testlerde çıkmazmıydı ? Siz hangi test ile öğrendiniz acabaBaska bir veterienere daha goturun. Bu anlattiklarinizla ben kedimi kaybettim. Kronik bobrek yetmezligi vardi. Exotic shorthairdi 3 yasinda kaybettim.
Idrarda ve kanda bakiliyodu. Kreatin üre falan bakiliyodu sanirim. Adlae yanlis olabilir. Aylardir bubdurun gecmediyse kroniklesicek zaten. Lutfwn farkli gorus alinÖyle birşey olsa testlerde çıkmazmıydı ? Siz hangi test ile öğrendiniz acaba
Onlarda birşey çıkmadı da şuan bir ilaç kullanıyoruz idrar yolları için o bitince röntgen çektirmeyi önericektim veterinere.Idrarda ve kanda bakiliyodu. Kreatin üre falan bakiliyodu sanirim. Adlae yanlis olabilir. Aylardir bubdurun gecmediyse kroniklesicek zaten. Lutfwn farkli gorus alin
Insallah iyilesir.Onlarda birşey çıkmadı da şuan bir ilaç kullanıyoruz idrar yolları için o bitince röntgen çektirmeyi önericektim veterinere.
Evet internette baktigimda insan için antibiyotik varken kedi icin ilac olmaması çok saçmaydı zaten. Siz istanbulda mi götürdünüz ?Merhaba herkes kendi derdine derman olamayınca üyelik açar, ben sizi görüp açtım.
Kabaca 2 hafta önce sizin anlattığınız semptomların son evresiyle kedimi acil olarak veterinerlik fakültesine götürdük, getirmeseydiniz sabahı göremezdi dendi. Biz erken evrede fark edemedik veya çok ani gelişti bizimkisi bilemiyorum. Bize de sistit dendi idrar yollarında taş vs görünmemiş röntgende.
Tedavi için 10 gün ilaç kullandık, kullandığımız ilaçların 3 tanesi insan ilacıydı 1 tanesi hayvan ilacıydı. Tedavi sürencinde idrarda kan gelmeye devam etti, her gün kusuyordu ve baya halsizdi ama görseniz günden güne nasıl toparladı, iyileşti, paha biçilemezdi bizim için.
Kendi kediniz son evreye gelmeden bir gün daha beklemeden veterinerlik fakültesine götürün lütfen, evet ilaçları yok ama insan ilaçlarını ayarlanmış dozlarda kullanıp fayda görebiliyorlar. Veterineriniz ya uğraşmak istemiyor ya da işinde çok iyi değil gibi geldi bana.
Sistit dediğiniz hastalıkta idrara çıkamama durumu oluyor mu?Merhaba herkes kendi derdine derman olamayınca üyelik açar, ben sizi görüp açtım.
Kabaca 2 hafta önce sizin anlattığınız semptomların son evresiyle kedimi acil olarak veterinerlik fakültesine götürdük, getirmeseydiniz sabahı göremezdi dendi. Biz erken evrede fark edemedik veya çok ani gelişti bizimkisi bilemiyorum. Bize de sistit dendi idrar yollarında taş vs görünmemiş röntgende.
Tedavi için 10 gün ilaç kullandık, kullandığımız ilaçların 3 tanesi insan ilacıydı 1 tanesi hayvan ilacıydı. Tedavi sürencinde idrarda kan gelmeye devam etti, her gün kusuyordu ve baya halsizdi ama görseniz günden güne nasıl toparladı, iyileşti, paha biçilemezdi bizim için.
Kendi kediniz son evreye gelmeden bir gün daha beklemeden veterinerlik fakültesine götürün lütfen, evet ilaçları yok ama insan ilaçlarını ayarlanmış dozlarda kullanıp fayda görebiliyorlar. Veterineriniz ya uğraşmak istemiyor ya da işinde çok iyi değil gibi geldi bana.
Idrara teleskopla baktı hafif kristalleşme var ama sorun değil dedi sonra idrar testi ve kan testi yapildi bisey cıkmadı. Kusma hiç olmuyormu benimki ayda 1 kusuyor.Sistit dediğiniz hastalıkta idrara çıkamama durumu oluyor mu?
Bizim de kedimiz rahatsızdı, kristalleşme var dendi. Belirtiler kusma harici aynıydı. Röntgen falan da çekilmedi, idrara bakıldı yalnızca ayrıca protein kaçağı da çıktı
Evet idrara çıkamamaydı bizim asıl sorun, acile götürdüğümüz zaman sonda takıldı ve biz o zaman gördük kanlı idrarı. Kusma için şöyle dendi, boşaltım sistemindeki sorunlardan dolayı kandaki ürik asit çok artınca o sebep oluyormuş kusmaya.Sistit dediğiniz hastalıkta idrara çıkamama durumu oluyor mu?
Bizim de kedimiz rahatsızdı, kristalleşme var dendi. Belirtiler kusma harici aynıydı. Röntgen falan da çekilmedi, idrara bakıldı yalnızca ayrıca protein kaçağı da çıktı
Sistit için antibiyotik yazıyormuydunuz?Veterineriniz mi dedi antibiyotik olmadığını. Açıkçası şaşırdım. Kaç kediyi enfeksiyon için antibiyotikle tedavi ettirdim bilmiyorum. Bence 2. bi görüş almakta yarar var
Sistit tanısı alan olmadı tedavi ettirdiğim kedilerde çünkü sokak kedisi oluyorlar idrarlarını takip edemiyorum ama kanda enfeksiyon çıktığında üç gün antibiyotik iğne yapıyorlar hepSistit için antibiyotik yazıyormuydunuz?
Bize kristalleşme için ilaç verildi. Ph dengesi de bozulmuş onun için ayrı, kristalleşme için ayrı sanırım.Idrara teleskopla baktı hafif kristalleşme var ama sorun değil dedi sonra idrar testi ve kan testi yapildi bisey cıkmadı. Kusma hiç olmuyormu benimki ayda 1 kusuyor.
Ah canım benim ya, sonda da çok acılı.Evet idrara çıkamamaydı bizim asıl sorun, acile götürdüğümüz zaman sonda takıldı ve biz o zaman gördük kanlı idrarı. Kusma için şöyle dendi, boşaltım sistemindeki sorunlardan dolayı kandaki ürik asit çok artınca o sebep oluyormuş kusmaya.