Benim kedim 5 yaşında. 9 aylıkken geldi bana. Hep ev kedisiymiş, hiç çocuk görmemiş. Bir kere 4 yaşında kuzenim geldi eve, benimki koltuğun arkasına saklandı. Gözleri fal taşı gibi açıldı, hiç çıkmadı.
Kuzenim 5.5 yaşındayken aynı apartmana taşındık. Kuzenim geldiğinde benimki oda değiştirip ta dolabın üstüne saklanıyordu. 2-3 kez gördükten sonra saklanmamaya başladı ama kuzenim yaklaşınca dokununca kıhlıyordu. Şimdilerde alışmış
kuzenim dokunuyor, oyun oynuyor onunla. O da katlanıyor
. Yaklaşık 10 kere görünce alıştı diyebilirim. Toplamda 5 ay kadar bir süre. Daha sık görseydi ya da her gün her gün görseydi çok daha kısa sürer, bir haftayı bulmazdı.
Sizin bebeğiniz olduğunu o anlar kokusundan, hep evde olmasından. Yabancı bir çocuğun arada gelmesi gibi olmaz. Hatta hamileliğinizin ilerleyen zamanlarında karnınıza da ilgi göstermeye başlar, içinde bir canlı olduğunu anlıyorlar. Daha sonra doğduğunda da o bebeğin sizin karnınızdaki olduğunu anlayabiliyorlar. Süt koktuğu için biraz fazla düşkün bile olabilir bebeğinize ilk başlarda
. Dayım bebekken anneannemlerin kedisi varmış. Hep emziğini falan çalıyormuş, yüzünü yalıyormuş süt kokuyor diye
.