- 26 Mayıs 2012
- 310
- 1
-
- Konu Sahibi PaRaDiSiaC
oturduğunuz yer neresi bazen gönüllü veteneirlik yapanlar oluyor ozellikde üniversiteye yakın bir yere oturuyosaniz kesin vardir arasti r alim interntten sizi cok iyi anlıyorum ben kopusumun gözü kizarinca bile içim gidiyordu aklim bütün gün onda kaliyordu ayni sekilde kusum azıcık hapşırma sesi çıkarsa hemen boğazına bisey mi kaçtı diye korkuyordum o veteriner veterinerligi sadece inek ve öküz üzerine okumuş sanırım az çok veterinerin içinde kesin hayvan sevgisi olmali bırakalım ölsün ne demek ya . gerzek.Merhaba hayvan severler ben hemen hemen 1 hafta önce bir kedi sahiplendim sokak kedisi ama internette ilan vermişler...Kedilerimiz yavruladı ücretsiz felan diye...Bu ilana yolda denk geldik hemen gidip almak istedik oraya varmamız uzun sürdü saat baya geçti 9:30 civarı kadın tutturdu veterineri arıcam benim anlaşmalı veterinerim var diye.Kapalı veterineri açtırdı kadın işkillendim kediler 30 günlük yada daha fazlalardı kadın dedi yeterince anne sütü aldılar parazit aşılarını yaptırın falanda filanda.Gittik veterinere enselerine damla damlattı ağızlarına zorla hap yutturdu ama çok küçükler o haplar nasıl geçerki boğazlarından zorla bir ççubukla soktular...Sonra kadın bu mamayı alın bu taşıma kutusunu alın bu mama kabını alın bu yatağı alın bilmemne kum alın verdikçe veriyor..Biz anladık kadının amacı başka çok fena bir kadınmış cidden 3 tane yavru edindik 2si kardeşime biri bana....Kediler 3 gün iyilerdi hareketlilerdi 3. günün sonunda benim kedimde dahil olmak üzere kardeşimin kedileride kustu ishale yakalandı yemek yemedi veterinere götürdük bir kazıkta buradan yedik seruma bağladılar ardından 3 tane iğne vurdular evvelsi gün gene gelin dediler giittik hatta izah ettim çalışmadığımı maddi konuda sıkıntım olduğunu söyledim 3 gün boyunca gittik serum yedi kedicik kolunda serum iğnesiyle 4 gün bekledi.4. gün gittik veterinere kedimin burnu akıyordu yeşilmisi bir sıvı yabancı sitelerden araştırdım soğuk algınlığından da oluyormuş sanırım.Her neyse veteriner bu kedi enfeksiyon kapmış dedi önce 4. günde bana bu kedi aids yada kanser demesinmi ben bu kediyi kliniğime alamam dedi içeride hayvanlar var onlara bulaşır götürün bir barınağa bırakın orada ölsün dedi tutuldum kaldım..Ne diyeceğimi bilemedim o kadarda para yedi nereleri gezdim kolundada serum iğnesi var yavrum çıkarmadı tenezül bile etmedi.Bunlar nasıl veteriner anlamadım.Kedicik hala yaşıyor diğer kardeşleri öldü veren kadın soğuk kanlılıkla olur ölebilir doğaldır gibi konuşuyor.Veteriner böyle yapıyor.Kedi ölümle savaşıyor.Ne yapacağım hayvana eziyetmi çektiriyorum diyorum bazen şırıngayla mama veriyorum... Battaniyesinin altına sıcak su lastiği koydum her kapıyı açacağım zaman korkuyorum ya öldüyse diye.Maddi sıkıntım var Ankara'da bildiğiniz ucuz yada ücretsiz önerebileceğiniz veteriner varmı öbür veteriner kan tahlili bile yapmadan tanı koydu.Baya ücrette aldı.Ben bu hayvanın hastalığını bilmek istiyorum onu iyi etmek istiyorum.Yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.Ölseydi şimdiye ölmezmiydi gençlik hastalığı olsa bugün 5. gün...
oturduğunuz yer neresi bazen gönüllü veteneirlik yapanlar oluyor ozellikde üniversiteye yakın bir yere oturuyosaniz kesin vardir arasti r alim interntten sizi cok iyi anlıyorum ben kopusumun gözü kizarinca bile içim gidiyordu aklim bütün gün onda kaliyordu ayni sekilde kusum azıcık hapşırma sesi çıkarsa hemen boğazına bisey mi kaçtı diye korkuyordum o veteriner veterinerligi sadece inek ve öküz üzerine okumuş sanırım az çok veterinerin içinde kesin hayvan sevgisi olmali bırakalım ölsün ne demek ya . gerzek.nolur elinizden geleni yapin bence vardır bi kurtulusu size kedileri veren kadını da arayip fikir alabilirsiniz:26:
Bu arada TCDD %50indirim veriyor fakat refakatci olmasi gerek. Arastirmak gerekebilir . Su an icin en iyi cozum anlik bilgi verirseniz yardim edebiliriz. ishali devam ediyor mu mama yiyebiliyor mu burnu akiyor mu?
haysev den yardım isteyebilirsin iletişime geç ücretsiz veterinerler var belediyelere ait .o veterineride şikayet etmelisin burdan yardımcı olmamıyorum diğer türlü .benimde 4 kedim var seni anlayabiliyorum.o veterinere parayı vermeseydin keşke adını vs biliyorsan yaz şikayet edelim
Haysev yardım edebilirmi çok araştırdım internetten ama yardımcı bulamadım ben şikayette bulunacağım önceliğim şu telaşımı atlatmak başka birşey istemiyorum şu anlık.
haysev den yardım isteyebilirsin iletişime geç ücretsiz veterinerler var belediyelere ait .o veterineride şikayet etmelisin burdan yardımcı olmamıyorum diğer türlü .benimde 4 kedim var seni anlayabiliyorum.o veterinere parayı vermeseydin keşke adını vs biliyorsan yaz şikayet edelim
Haysev yardım edebilirmi çok araştırdım internetten ama yardımcı bulamadım ben şikayette bulunacağım önceliğim şu telaşımı atlatmak başka birşey istemiyorum şu anlık.
evet haysev yardım eder bir bağış kampanyası başlatabilir yada gönüllü tedavi etmek için insanlar çıkar mutlaka ve çok sayıda kişiye ulaşırsın
Kedim 1 hafta sonunda kendi kendine yemek yemeye başladıııııııııııı dardanel ton verdim yiyor çok mutluyum mutluluğumu anlatamam hatta şu an ağlıyorum.Ümidimi kesmiştim çünkü elime aldığımda son nefesini veren kediler gibiydi ölmüş dediğim anlar çok oldu ama yılmadık.Asıl veteriner bizlermişiz bunu anladım.Annem dün suyuna minicik antibiyorikle ağrı kesici verdi ağrıları dindi şu an kilo almaya başladı yavaş yavaş.Vucudu sadece kemikten ibaretti çok mutluyum arkadaşlar.Hatta koşuyor gerilmelerede başladı oyunada karşılık veriyor yavaş yavaş...Hiç bir zaman ümidinizi kaybetmeyin ne olursa olsun kimseye kulak asmayın...Benim veteriner öldü bu dedi barınağa bırakın dedi kolundaki serumu bile çıkarmadı her gün dua ettim sonunda biz kazandık...Birazdan o veterinere gidip dersini vereceğim.Mesleklerini sadece çıkar üzerine kurmuş insanları Allah'a havale ediyorum.Allah tüm hastalara şifa versin insan olsun hayvan olsun..Hoşçakalınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Kedim öldü arkadaşlar çok üzgünüm bugün öldü onca uğraşlarıma rağmenkurtarmaya o kadar çabalamıştım ki neden böyle oldu
çok üzüldüm((
başın sağolsun...
aynı duyguyu bende yaşadım, zor olsada acısı bigün geçiyo...... unutamazsın ama onu tabiki, hep aklında kalır.
herşeyin hayırlısı tatlım hayatta......
onu düşünmemeye çalıştım her aklıma geldiğinde bende yaşadığımda, 1haftada ancak kabullenmiştim ben malesef öldüğünü
bizimkini birde araba ezmiştialtında olduğunu görmemiş ezen kişi..... birde beni düşün artık......
olmazsa yenisini alırsın, önce bizde dedik olmaz artık, alamam artık bi daha diye amaa işte zaman acıyı dindiriyo, zamanla alabiliyosun.....
off ne dicemi şaşırdmı şimdi sana, bende kötü oldum şimdi.....
dediğim gibi sürekli onu düşünmemeye çalış hemen, bişeylerle meşgul ol hep, dışarı çık ne bileyim bişeylerle aklını meşgul et işte.
öpüyorum seni.....