Kedim ölüyor yardım...

PaRaDiSiaC

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
310
1
Merhaba hayvan severler ben hemen hemen 1 hafta önce bir kedi sahiplendim sokak kedisi ama internette ilan vermişler...Kedilerimiz yavruladı ücretsiz felan diye...Bu ilana yolda denk geldik hemen gidip almak istedik oraya varmamız uzun sürdü saat baya geçti 9:30 civarı kadın tutturdu veterineri arıcam benim anlaşmalı veterinerim var diye.Kapalı veterineri açtırdı kadın işkillendim kediler 30 günlük yada daha fazlalardı kadın dedi yeterince anne sütü aldılar parazit aşılarını yaptırın falanda filanda.Gittik veterinere enselerine damla damlattı ağızlarına zorla hap yutturdu ama çok küçükler o haplar nasıl geçerki boğazlarından zorla bir ççubukla soktular...Sonra kadın bu mamayı alın bu taşıma kutusunu alın bu mama kabını alın bu yatağı alın bilmemne kum alın verdikçe veriyor..Biz anladık kadının amacı başka çok fena bir kadınmış cidden 3 tane yavru edindik 2si kardeşime biri bana....Kediler 3 gün iyilerdi hareketlilerdi 3. günün sonunda benim kedimde dahil olmak üzere kardeşimin kedileride kustu ishale yakalandı yemek yemedi veterinere götürdük bir kazıkta buradan yedik seruma bağladılar ardından 3 tane iğne vurdular evvelsi gün gene gelin dediler giittik hatta izah ettim çalışmadığımı maddi konuda sıkıntım olduğunu söyledim 3 gün boyunca gittik serum yedi kedicik kolunda serum iğnesiyle 4 gün bekledi.4. gün gittik veterinere kedimin burnu akıyordu yeşilmisi bir sıvı yabancı sitelerden araştırdım soğuk algınlığından da oluyormuş sanırım.Her neyse veteriner bu kedi enfeksiyon kapmış dedi önce 4. günde bana bu kedi aids yada kanser demesinmi ben bu kediyi kliniğime alamam dedi içeride hayvanlar var onlara bulaşır götürün bir barınağa bırakın orada ölsün dedi tutuldum kaldım..Ne diyeceğimi bilemedim o kadarda para yedi nereleri gezdim kolundada serum iğnesi var yavrum çıkarmadı tenezül bile etmedi.Bunlar nasıl veteriner anlamadım.Kedicik hala yaşıyor diğer kardeşleri öldü veren kadın soğuk kanlılıkla olur ölebilir doğaldır gibi konuşuyor.Veteriner böyle yapıyor.Kedi ölümle savaşıyor.Ne yapacağım hayvana eziyetmi çektiriyorum diyorum bazen şırıngayla mama veriyorum... Battaniyesinin altına sıcak su lastiği koydum her kapıyı açacağım zaman korkuyorum ya öldüyse diye.Maddi sıkıntım var Ankara'da bildiğiniz ucuz yada ücretsiz önerebileceğiniz veteriner varmı öbür veteriner kan tahlili bile yapmadan tanı koydu.Baya ücrette aldı.Ben bu hayvanın hastalığını bilmek istiyorum onu iyi etmek istiyorum.Yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.Ölseydi şimdiye ölmezmiydi gençlik hastalığı olsa bugün 5. gün...

Ah canım çok üzüldüm pisicik için..
Umarım ve inşallah öldürücü bir hastalığı yoktur da sadece soğukalgınlığı vardır..
Kan tahlili yaptırtarak bunu anlayabilirsin..
Belediyenin vetine götürmeye çalış,para da almazlar..

O veteriner bozuntusu da allahından bulsun inşallah!!!

Haberdar et burayı da lütfen

oturduğunuz yer neresi bazen gönüllü veteneirlik yapanlar oluyor ozellikde üniversiteye yakın bir yere oturuyosaniz kesin vardir arasti r alim interntten sizi cok iyi anlıyorum ben kopusumun gözü kizarinca bile içim gidiyordu aklim bütün gün onda kaliyordu ayni sekilde kusum azıcık hapşırma sesi çıkarsa hemen boğazına bisey mi kaçtı diye korkuyordum o veteriner veterinerligi sadece inek ve öküz üzerine okumuş sanırım az çok veterinerin içinde kesin hayvan sevgisi olmali bırakalım ölsün ne demek ya . gerzek. nolur elinizden geleni yapin bence vardır bi kurtulusu size kedileri veren kadını da arayip fikir alabilirsiniz:26:

Son düzenleme:

Elimden geleni yapmaya çalışıyorum şu an çalışmıyorum maddi sıkıntım çok hatta 250 tl ye yakın veteriner masrafı ödedim dikmende oturuyorum.Bu kitty milkten aldım yaş mama aldım yok hiçbirini yemiyor zorla şırıngayla yediriyorum.Kolundaki serumuda annem çıkardı veteriner çıkarmaya tenezül etmedi yok kansermiş yada aidsmiş veteriner içeri kabul edemezmiş içeride hayvanlar varmış 4 gün boyunca parayı alırken iyiydi.Şimdi anladı para akmıcak gidin barınağa bırakın diyor.Yavrum çok küçük üzülüyorum bu kadar erken veda etmesin hayata .Bu kediyi veren kadınlada görüştüm dediğim gibi herkes ceplerini doldurma peşinde kardeşim diğer kediyi verdi bu kadına kadın olur ölebilirler isterseniz yenisini vereyim yavruladılar gibi şeyler söylemiş bu aldığımız kadın o yavruyuda yaşatamamış .Ben hala savaş veriyorum kedicik için.Burnu akıyor soğuktan oluyormuş sıcak su lastiği koydum üzerine battaniyeyle yatırdım uyuyor.Ama her sabah kapıyı eşime açtırıyorum ölmüşse ya diye korkuyorum.Bilmiyorum Ankara'da araştırdığıma göre yok kimsede ilgilenmiyor kimse dönmüyor bana.Maddi sıkıntım olmasa isterse daha masraflı olsun umrumda değil.Kötü zamana geldi Çok bunalımdayım Bu arada Dikmen'de oturuyorum.Diğer iki kardeşleri ölmüş 5 gün önce bu bebiş hala yaşam savaşı veriyor...

Veterinerlik fakultesine goturun. FIV oldugunu sanmiyorum yavru kedilerde olan olagan hastaliklar. Haslanmis yumurta sarisini et muadili birsey ile karistirip yedirmeye calisin yiyemiyorsa icine su katip sulandirin ve siringa ile verin. Ot falan varsa azicik ot verin. Haslanmis patates de katabilirsiniz. Ishalini keser. Kesinlikle sut vermeyin. Lutfen vermeyin.

Birde Eskisehir e hizli tren vasitasi ile gonderebilirseniz yada ben arastirayim uygun olursa ankaradan gelen biri getirsin. Ben burada tedavi ettirebilirim. Veterinerimiz oldukca iyi bir adam. Kizim genclik hastaligina yakalanmisti ve onu iyi etti ve ucret talep etmedi.
Bu nedenle yardimci olabilirim. Umarim iyi olur bebecik...
isterseniz kendisine buradan bir mesaj atin hani ne kadar yardimci olabilir boyle bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
haysev den yardım isteyebilirsin iletişime geç ücretsiz veterinerler var belediyelere ait .o veterineride şikayet etmelisin burdan yardımcı olmamıyorum diğer türlü .benimde 4 kedim var seni anlayabiliyorum.o veterinere parayı vermeseydin keşke adını vs biliyorsan yaz şikayet edelim

Bu arada TCDD %50indirim veriyor fakat refakatci olmasi gerek. Arastirmak gerekebilir . Su an icin en iyi cozum anlik bilgi verirseniz yardim edebiliriz. ishali devam ediyor mu mama yiyebiliyor mu burnu akiyor mu?

Bu arada TCDD %50indirim veriyor fakat refakatci olmasi gerek. Arastirmak gerekebilir . Su an icin en iyi cozum anlik bilgi verirseniz yardim edebiliriz. ishali devam ediyor mu mama yiyebiliyor mu burnu akiyor mu?

Çok teşekkür ederim eğer tedavi ettirebilireniz sevinirim çok zayıfladı çok kötü durumda yemek yemiyor ishali biraz kesildi gibi ama yemek yemeyi reddediyor ben yemek veriyorum şırıngayla ama hala aynı çok zayıf bitkin...Aniden zayıfladı kusması kesildi ama yemek yemeyi reddetmeye devam ediyor burun akıntısı dindi sadece bitkinliği ve yemek yemeyi reddetmesi devam ediyor...Eli yüzü kir pas içindeydi kendini temizleyemiyor hafif sıcak suyla pamukla sildim.Biliyorum kediler çok temiz hayvanlar psikolojisi bozulmasın istedim.Onu temizleyince çok mutlu oldu...Kuruttum bilmiyorum kendimi teskin ediyorum...O yaşasında başka birşey istemiyorum....Peki ben buradan nasıl göndrebilirim benim gelmem olanaksız kutuyla kabul ediyorlarmu acaba yada nasıl bir refakatçi bulabilirimki kafam karıştı...

Son düzenleme:

Kedinin diğer kardeşlerinde de aynı şey varsa ilaçlar yüzünden olabilirmi acaba ağır gelmiş olmasın?Kadının söylediği mama filan neticede çok küçükler inşallah iyileşirler çok üzüldüm.

bu saatte veteriner bulabileceğini sanmıyorum ama yarın sabah telefonla bilgi almaya çalışabilirsin bi veterinerden yada mail atıp cvp bekleyebilirsin. şöyle bi veteriner buldum netten ama bilemiyorum tabi ne kadar işine yarar belki maile cvp verir. biri cvp yazdığı yönünde bilgi vermiş. belki ücretsiz bile bakar. umarım
dikmen de veterinermiş ankarayı pek iyi bilmiyorum.
üzgünüm umarım kedicik iyileşir

Son düzenleyen: Moderatör:
Iyi durumda su anda. Ishal cok onemlidir bu tarz hastaliklarda. Su icirin bol bol, protein alacagi ev yapimi besinler deneyin. Ben butun derneklere mesaj attim bekliyorum refakatci bulunursa size haber verecegim.

hayatım kedin hala yaşıyo mu yenidoğan mamalarından al yoğurt yedir kedine o veterinerler para tuzağı ankara oturmadğım için blmyorum keşke izmirde olsaydın benmde kedimi götürdüğüm veterinerler var gayette iyiler para bile almıyolar yoğurt yedir ilaçlar ağır gelmiştir öldü mü yaşıyor mu hala

Kedim 1 hafta sonunda kendi kendine yemek yemeye başladıııııııııııı dardanel ton verdim yiyor çok mutluyum mutluluğumu anlatamam hatta şu an ağlıyorum.Ümidimi kesmiştim çünkü elime aldığımda son nefesini veren kediler gibiydi ölmüş dediğim anlar çok oldu ama yılmadık.Asıl veteriner bizlermişiz bunu anladım.Annem dün suyuna minicik antibiyorikle ağrı kesici verdi ağrıları dindi şu an kilo almaya başladı yavaş yavaş.Vucudu sadece kemikten ibaretti çok mutluyum arkadaşlar.Hatta koşuyor gerilmelerede başladı oyunada karşılık veriyor yavaş yavaş...Hiç bir zaman ümidinizi kaybetmeyin ne olursa olsun kimseye kulak asmayın...Benim veteriner öldü bu dedi barınağa bırakın dedi kolundaki serumu bile çıkarmadı her gün dua ettim sonunda biz kazandık...Birazdan o veterinere gidip dersini vereceğim.Mesleklerini sadece çıkar üzerine kurmuş insanları Allah'a havale ediyorum.Allah tüm hastalara şifa versin insan olsun hayvan olsun..Hoşçakalınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

git şikayet et şerefsiz herifler tükür suratına hayvanları gerçekten sevmeyenler veteriner olmasın boşuna

Kedim öldü arkadaşlar çok üzgünüm bugün öldü onca uğraşlarıma rağmen kurtarmaya o kadar çabalamıştım ki neden böyle oldu

Kedim öldü arkadaşlar çok üzgünüm bugün öldü onca uğraşlarıma rağmen kurtarmaya o kadar çabalamıştım ki neden böyle oldu

çok üzüldüm((
başın sağolsun...
aynı duyguyu bende yaşadım, zor olsada acısı bigün geçiyo...... unutamazsın ama onu tabiki, hep aklında kalır.
herşeyin hayırlısı tatlım hayatta......
onu düşünmemeye çalıştım her aklıma geldiğinde bende yaşadığımda, 1haftada ancak kabullenmiştim ben malesef öldüğünü
bizimkini birde araba ezmişti altında olduğunu görmemiş ezen kişi..... birde beni düşün artık......
olmazsa yenisini alırsın, önce bizde dedik olmaz artık, alamam artık bi daha diye amaa işte zaman acıyı dindiriyo, zamanla alabiliyosun.....
off ne dicemi şaşırdmı şimdi sana, bende kötü oldum şimdi.....
dediğim gibi sürekli onu düşünmemeye çalış hemen, bişeylerle meşgul ol hep, dışarı çık ne bileyim bişeylerle aklını meşgul et işte.
öpüyorum seni.....

O kadar çabaladımki birde bebek daha dünyaya doyamadan öldü ona üzülüyorum.Daha fazla zaman geçirsem sanırım daha fazla üzülür kahrolurdum.Sizinde başınız sağolsun gömdüm penceremin yakınlarına.Her pencereden bakışımda aklıma geliyor.Belki erken ama dün gezindim sayfaları sahipsiz kedilere baktım havalar soğuyor aslında ölürse almam demiştim ama en azından başka bir kediye yardımcı olayım sahipleneyim.Size çok çok geçmiş olsun çok zor gerçekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…