Geçmiş olsun tahlilleri röntgeni temiz çıkmış benim de kedim var tüy yuttuklari zaman kusarak cikartiyorlar ilac falan yapildi rahatlamistir ondan kaynaklıdir yatmasi inşallah çabucak iyileşirArkadaslar imdat imdaattt
1.5 yasındaki dişi kedim 4-5 gündür kusuyor Allah'ım delireceğim belki tecrübeli kedi anneleri veterinerler varsa aranızda danısmak istiyorum.
Yaklaşık 5 gün önce kedim 2 gün üst üste birerkez kustu, whiskas kedi maması yaptı dedik kaldırdık, fakat paraziti olduğunu fark ettim kosa kosa veterinere gittim, iç parazit aşısı yapıldı, mamadan dolayı kusmustur denildi. Aşı olduğu gün bişey olmadı fakat dün gece ve bu Sabah yine çıkardı, bu sefer safra sıvısı gibiydi, sabah yine kosa kosa veterinere gittim tüy yumağı kalmıstır diye Malta başlattılar bi mide koruyucu iğne yaptılar, kusarsa hemen getirin dediler , yine olunca ve bu sefer yesilimsi olunca işten çıktığım gibi 7/24 açık baska bi veterinere götürdüm bu gece. açıkçası kesinlikle bişey yuttuğunu dusunerek gittim cunku toka alıp ağzında çiğnemeye bayılıyor. Röntgen çekildi azıcık gaz dışında bisey görülmedi, kan tahlili yapıldı yine bişey çıkmadı değerleri temiz çok sukur bi kaç iğne yaptılar vitaminli vs, ama çok halsiz yani yemek yemiyor sadece yatıyor ben napıcam
Ay insallahh insallah bugun mama vermeyin midesi rahatlasın dediler zaten butun gün yemedi yarın insallah yemeğe baslar artık , malt filan vericem bakalımGeçmiş olsun tahlilleri röntgeni temiz çıkmış benim de kedim var tüy yuttuklari zaman kusarak cikartiyorlar ilac falan yapildi rahatlamistir ondan kaynaklıdir yatmasi inşallah çabucak iyileşir
O kadar yorgunum ki hic hatırlayamıyorum ama değil ya, yok yok o sekilde olsa hatırlardım dediğim gibi ilk kusmalarında full mamayı çıkardı, bugun de tamamen safrasuyu yaniBaloncuklu ve köpüklü kustuğu oldu mu hiç? Hafif deterjanlı gibi?
*Ekleme; röntgen de çekmişler. Tamam, benim kedim yabancı cisim yuttugunda böyle köpüklü kusmustu ama öyle olsa çıkardı rontgende.
Çok geçmiş olsun,iyilesir insallah cabucak
Of çok geçmiş olsun ya, çok kötüO kadar yorgunum ki hic hatırlayamıyorum ama değil ya, yok yok o sekilde olsa hatırlardım dediğim gibi ilk kusmalarında full mamayı çıkardı, bugun de tamamen safrasuyu yani
Ekleme* röntgende de aslında toka ip vs yuttuğunda çıkmaz dediler, eğer kusması yarında devam ederse tekrar götürücem bu sefer ultrasonla bakıcaz dediler
Çok üzüldüm çok geçmiş olsunAkşam tekrar veterinere götüreceğim gibi duruyor. Dün geceden sonra evet hiç kusmadı ama, çıkaracak bir şeyi yok midesinde bebeğiminyemek yemiyor su içmiyor ve çok halsiz. Malt vs denedim, mama koyup denedim tamamen kafasını çeviriyor. Şimdi zaten arayıp danışacağım veterinerine ama, artık iyi olsun ya, kaç gündür veterinerlerdeyiz neden hala sonuca bağlanamıyor bilmiyorum. Hem onu yıpratıyor, maddi olarak da beni artık zorlamaya başladı gittiğimiz zaman 600'den aşağıya çıkamıyoruz, onun canı sağ olsun hiç önemli değil ama bir sonuca bağlanamadığı zaman da eliniz kolunuz bağlı kalıyosunuz
Hangi ildesiniz? İstanbuldaysanız bizim veterineri tavsiye edebilirim çok bilinir hayvan sahipleri arasında işlerinde iyiler ve para göz değillerAkşam tekrar veterinere götüreceğim gibi duruyor. Dün geceden sonra evet hiç kusmadı ama, çıkaracak bir şeyi yok midesinde bebeğiminyemek yemiyor su içmiyor ve çok halsiz. Malt vs denedim, mama koyup denedim tamamen kafasını çeviriyor. Şimdi zaten arayıp danışacağım veterinerine ama, artık iyi olsun ya, kaç gündür veterinerlerdeyiz neden hala sonuca bağlanamıyor bilmiyorum. Hem onu yıpratıyor, maddi olarak da beni artık zorlamaya başladı gittiğimiz zaman 600'den aşağıya çıkamıyoruz, onun canı sağ olsun hiç önemli değil ama bir sonuca bağlanamadığı zaman da eliniz kolunuz bağlı kalıyosunuz
Hangi ildesiniz? İstanbuldaysanız bizim veterineri tavsiye edebilirim çok bilinir hayvan sahipleri arasında işlerinde iyiler ve para göz değiller
Probiyotik kefir mi versem acaba diyorum
1-2 saat inde sarım taktırmaya götürücemYaş mama yiyor mu? Bilmediğiniz şeyleri vermeyin kedinize onların bünyeleriyle bizimkiler çok farklı. Aç ve susuz kalması iyi değil dehidre olursa böbrekleri zarar görür serum almalı.
1-2 saat inde sarım taktırmaya götürücem
Kızlar ıslak mama aldım sonunda yedinasıl mutlu olduğumu anlatamam.. hala su içmiyor onu da şırınga ile hallediyorum şu an
Ceyrek paket kadar yedi ıslak mamadan vallahi bende cok sevindim fakat, su hala içmiyor şırıngayla içirmeye çalısıyorum kabul etmesede, halen halsız yatıyor uyuyor uyanıyor. Bu gece gözlemde tutacağım aynı giderse yarın direk götüreceğim veterinere.Hepimiz sevindik vallahi buradaama çok da yüklenmeyin bir anda midesi şişmesin yaş mama zaten su yerine geçer tabii geçici olarak, en iyi teşhisi yine veterineriniz yapacaktır.