kedim i nasıl sakinleştiririm

pembe26_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2018
2.610
4.645
83
30
merhabaa. kedim aldığım da 6 aylık tı. şuan 7 ayı geçti 3 haftadır kızgınlığa girdi. hep koluma sarılıp bırakmıyor disi kedi muamelesi yapıyor koluma. aşıları tam cinsi sarman. dışarı salmak istemiyorum hastalık pire kapar diye aslında dişi kediler var sitemizin bahçesinde ama kirliler, aşı filan yok. eşimde hastalık kapar diyor. ailemden uzaktayız bu şehirde. sadece eşim ve ben. bilecikte oturuyoruz. burda insanlar hayvan sevmiyor öyle evde kedi bakan yok çiftlessin diye götürsem. eşim kısirlaştrmak istemiyor haksızlık hayvana diye.
ama galiba iyice vurdu derler ya akşam vitrinimin üzerine atladı. eşim doğum günü hediyesi lambader almıstı akşam ona atladı onun kafasını da kırdı. televizyona filan atlar diye korkuyorum. 8 aylık evliyiz herşey yeni eşimde tedirgin oluyor. acaba bu dönemde olduğu için mi böyle atlamalar kırmalar. tek banada değil eskisehire aileme gittik 1 hafta orda kardesiminde hep koluna sarıldı. ısirdı hepimizi. annemin çiçeklerini filan mahvedecekti kaldırdım hep. yapay çiçeği filan düşürdü orda da. sizden yardım istiyorum kedisi olanlar :) neler yapıyosunuz bu dönemlerde. bu bişeyleri kırmayı nasıl engellerim.

Eklentiler

• 20181105_122421.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 155
Sakinlestiremezsin. Hem kisirlastirmayip hen ciftlestirmeyecekseniz evinize almasaydiniz keske oyle olmaz cunku

eşim 1 ay içinde geçer. 1 yaş olsun biraz daha büyüsün bahçeye cıkartırız şimdi hasta olursa ufak diyor. veterinere sorarız hem aşıya götürünce diyor o yüzden.

eşim 1 ay içinde geçer. 1 yaş olsun biraz daha büyüsün bahçeye cıkartırız şimdi hasta olursa ufak diyor. veterinere sorarız hem aşıya götürünce diyor o yüzden.

Sakinlestirici igne veya hormon ignesi var ama hormon ignesi hayvana buyuk zarar hekim tavsiye filan ederse uygulatmayin. Salacaksaniz biraz sabredin bence. Baska turlu olmaz.

7 ay erken değil mi? 10-12 ay olana kadar pek kızgınlık dönemi olmuyor diye biliyordum benimki de 6 aylik. Kızgınlık dönemi değil ama yaramazlık çok yapar kedi bu sonuçta zıplar kirabilir, bizimki en başından beri bizi ısırıyor, küçükken oyun amaçlıydı şimdi de vazgeciremiyoruz. Kızgınlık döneminde etrafa cok pis kokulu çiş bırakıp daha saldırgan olduğunu, disari cikmak istedigini falan okumustum var mı öyle şeyler?

evet ısirma bizdede var. daha doğrusu eşim kızdığı için korkuyor ısırmıyor kesinlikle. ama beni kardesimi babamı hep ısirıyor korkmadığı için yanagımı dudağımı bile ısırdı. sitedeki kediler balkona geliyor onları gorünce degişik sesler cıkarıyor dişi onlar resim koyabilirsem koyarım. hep camlarda ama oyle dısar merakı pek yok. 2 gün önce eşimle marketten geldik apartmana kaçtı tam almaya cıkiyordu eşim poşetleri bıraktı dış kapı açıldı korkup hemen eve girdi koşa kosa.
bu sabah dedim açayım balkonu çiftlesirse çiftleşsin direk tıslamaya hirlamaya basladı dişilerden biri içeri girdi korkuttu üstüne üstüne hirladı. diğer dişiyede öyle yaptı. kendide balkona girdi cıktı hemen korktu. yani bilmiyorum kızgınlık gibi sürekli kolumda malum pozisyon ve hareketler. mır mır surekli aynı ses.

Eklentiler

• 20181110_101419.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 103
Kızgınlık dönemi öyle geçici bir dönem değil. Kedi kızgınlığa girer, 1 hafta on gün sürer, 1 hafta kadar sakin bir döneme girer sonrasında.. Sonra tekrardan kızgınlık.. Bu böyle aylarca devam edebilir. Senede bir olmuyor yani kızgınlık öyle.. Çiftleşse bile tekrar isteyecek eninde sonunda.. Kısırlaştırmaktan başka çare yok.

Kedinizin saldırması, ısırması karakteriyle de alakalı olabilir, benimki ısırır mesela. Kızgınlığa girdiyse kısırlaştırmaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok. Kısırlaştırma sonrasında biraz sakinleşiyorlar zaten.

dısarı serbest cıkıp eve ıstedıgı gıbı gelen bır kedı degıl ıse mecburen kısırlastırılacak

Kedinizi dışarı çıkarmadan evde besleyecekseniz onu kisirlastirmamak zavalliya çok daha fazla eziyet, ya hergün dışarı çıkmasına izin verip aşılarını ona gore yapacaksınız, ya da kisirlastirip evden çıkarmayacaksınız... yaptığınız doğru değil sonuçta kızgınlık bir kere olan birşey değil, psikolojisini de bozarsınız bu şekilde agresiflesir iyice

Bizimki de başka kedi görünce hirlayip garip sesler çıkarıyor bu normal çünkü kendinden başka kedi yoktu hiç etrafinda. Kızgınlik döneminde etrafa çiş sıçratmalar başlar biraz sorunlu geçer diye okudum hep. Kedinizin suanki davranışları normal. Kısırlaştırma yapıldığı halde sakinleşmeyen yine aynı sorunlara devam eden kediler oluyormuş iyi araştırıp düzgün bir yerde yaptırabilirsiniz tabi sizin karariniz

Bize veteriner kısırlaştırma için 6-7 aylık zamanı uygun demişti.Evet çok pis bir koku bırakıyor etrafa Ve bunu eşyalara yapıyormuş.

Bize veteriner kısırlaştırma için 6-7 aylık zamanı uygun demişti.Evet çok pis bir koku bırakıyor etrafa Ve bunu eşyalara yapıyormuş.
Evet öyleymiş bide kisirlastirildigi halde yine böyle yapan kediler oluyormuş o yüzden ben kısırlaştırmadim, sokağa da çıkıp geliyor zaten aşıları da tam

Evet öyleymiş bide kisirlastirildigi halde yine böyle yapan kediler oluyormuş o yüzden ben kısırlaştırmadim, sokağa da çıkıp geliyor zaten aşıları da tam
Bende 6 aylıkken kısorlaştırdım 2 ay olacak inşallah kısırlaştırılmasına rağmen o şekilde olmaz çünkü dışarıya çıkarma imkanım yok

bahçeye kedi mi salınır çiftleşsin diye?hastalık kapar,başına her türlü iş gelir.onu geçtim doğacak yavru kedilere hiç mi acımanız yok?lütfen bu kadar bilinçsiz bir şekilde bir canlının sorumluluğunu almayın.kedilerin kızgınlık zamanları çok zor geçiyor hem kendinize hem hayvana eziyet etmemek adına o hayvanı kısırlaştırın.

dün cıkardım ben 2 tanede disi kedim gelmişti balkona biri içeri filan girdi hatta. ama hırladı ikisinede kaçırdı evden onları. hatta kendide cıkmadı dısarı cıkıp hemen balkondan geri girdi. hiç cıkmadı bidaha 3 kez açtım balkonu bu şekilde alışır belki yavaş yavaş

sitemizin bahçesi güvenli ki zaten kendim basında duruyorum her daim. çiftleştiği kedide gene ya sitenin içine yada benim balkonuma gelip yavrulucak. onlarada ben ve 1 teyze bakıyoruz. yani yavrularda hep gözümün önünde olacak öyle bişey olursa.

Bu hayvanları marketten almadık biz zaten sokaktan sahiplendik, kedinin fıtratı yine dışarıyı istiyor, bir kadının fıtratında nasıl anaçlık varsa kedide de sokakta tırmanma özgürce atlayıp koşma eylemleri vardir, asıl bu doğal sürece engel olmak biraz vicdan muhasebesi gerektirir. Aşılarını yapıp sürekli kontrol altında tutmak, güvenliğinden emin olmak ve çevremizde ulaşabildiğimiz her sokak hayvaniyla imkanımız ölçüsünde ilgilenmek dışında elimizden gelen bişey yok.
Benim evim müstakil ve çevre çok küçük, insan ve hayvan çok az zaten burda, hepsine hakimim, İstanbul gibi dar sokakları vızır vızır araba geçen bir yerde yaşasam cesaret edemezdim ama böyle bir yerde kedime engel olamıyorum çıkıyor kendi geliyor evde çok ağlıyor cikarmazsam. İnsan çocuğunu bile hergun Parka götürmek ister, toprakla doğayla iç içe olsun ister ki bahsettiğimiz zaten doğal yaşamın parçası olan bir kedi..

Bana yinede ters geldi ama bakımlarını ömür boyu karşılayacaksanız diyecek birşey yok.ben evcil hayvanlarımı dışarı salmam.yavrulamalarını da istemem çünkü ömür boyu bütün yavrulara bakamam.başlarına bir iş gelir,sefalet çekerlerse yazık olur.erkek bir kedi birden fazla dişi ile çiftleşip çok fazla yavru yapabilir diye düşünüyorumeğer altından kalkarım diyorsanız takdir sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…