Sakinlestiremezsin. Hem kisirlastirmayip hen ciftlestirmeyecekseniz evinize almasaydiniz keske oyle olmaz cunku
eşim 1 ay içinde geçer. 1 yaş olsun biraz daha büyüsün bahçeye cıkartırız şimdi hasta olursa ufak diyor. veterinere sorarız hem aşıya götürünce diyor o yüzden.
Bize veteriner kısırlaştırma için 6-7 aylık zamanı uygun demişti.Evet çok pis bir koku bırakıyor etrafa Ve bunu eşyalara yapıyormuş.7 ay erken değil mi? 10-12 ay olana kadar pek kızgınlık dönemi olmuyor diye biliyordum benimki de 6 aylik. Kızgınlık dönemi değil ama yaramazlık çok yapar kedi bu sonuçta zıplar kirabilir, bizimki en başından beri bizi ısırıyor, küçükken oyun amaçlıydı şimdi de vazgeciremiyoruz. Kızgınlık döneminde etrafa cok pis kokulu çiş bırakıp daha saldırgan olduğunu, disari cikmak istedigini falan okumustum var mı öyle şeyler?
Evet öyleymiş bide kisirlastirildigi halde yine böyle yapan kediler oluyormuş o yüzden ben kısırlaştırmadim, sokağa da çıkıp geliyor zaten aşıları da tamBize veteriner kısırlaştırma için 6-7 aylık zamanı uygun demişti.Evet çok pis bir koku bırakıyor etrafa Ve bunu eşyalara yapıyormuş.
Bende 6 aylıkken kısorlaştırdım 2 ay olacak inşallah kısırlaştırılmasına rağmen o şekilde olmaz çünkü dışarıya çıkarma imkanım yokEvet öyleymiş bide kisirlastirildigi halde yine böyle yapan kediler oluyormuş o yüzden ben kısırlaştırmadim, sokağa da çıkıp geliyor zaten aşıları da tam
dün cıkardım ben 2 tanede disi kedim gelmişti balkona biri içeri filan girdi hatta. ama hırladı ikisinede kaçırdı evden onları. hatta kendide cıkmadı dısarı cıkıp hemen balkondan geri girdi. hiç cıkmadı bidaha 3 kez açtım balkonu bu şekilde alışır belki yavaş yavaşKedinizi dışarı çıkarmadan evde besleyecekseniz onu kisirlastirmamak zavalliya çok daha fazla eziyet, ya hergün dışarı çıkmasına izin verip aşılarını ona gore yapacaksınız, ya da kisirlastirip evden çıkarmayacaksınız... yaptığınız doğru değil sonuçta kızgınlık bir kere olan birşey değil, psikolojisini de bozarsınız bu şekilde agresiflesir iyice
sitemizin bahçesi güvenli ki zaten kendim basında duruyorum her daim. çiftleştiği kedide gene ya sitenin içine yada benim balkonuma gelip yavrulucak. onlarada ben ve 1 teyze bakıyoruz. yani yavrularda hep gözümün önünde olacak öyle bişey olursa.bahçeye kedi mi salınır çiftleşsin diye?hastalık kapar,başına her türlü iş gelir.onu geçtim doğacak yavru kedilere hiç mi acımanız yok?lütfen bu kadar bilinçsiz bir şekilde bir canlının sorumluluğunu almayın.kedilerin kızgınlık zamanları çok zor geçiyor hem kendinize hem hayvana eziyet etmemek adına o hayvanı kısırlaştırın.
Bana yinede ters geldi ama bakımlarını ömür boyu karşılayacaksanız diyecek birşey yok.ben evcil hayvanlarımı dışarı salmam.yavrulamalarını da istemem çünkü ömür boyu bütün yavrulara bakamam.başlarına bir iş gelir,sefalet çekerlerse yazık olur.erkek bir kedi birden fazla dişi ile çiftleşip çok fazla yavru yapabilir diye düşünüyorumsitemizin bahçesi güvenli ki zaten kendim basında duruyorum her daim. çiftleştiği kedide gene ya sitenin içine yada benim balkonuma gelip yavrulucak. onlarada ben ve 1 teyze bakıyoruz. yani yavrularda hep gözümün önünde olacak öyle bişey olursa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?