Evet yoğurt bağırsaklara iyi geliyor, prebiyotik içeriğinden dolayı. Evde yapılan kefirden de verebilirsiniz (hazırların içeriğine güvenemiyorum ben, katkı maddesi içeriyorlar). Kefiri de bir çay kaşığından başlayıp az az artırarak bir kaşığa çıkarabilirsiniz zamanla. Bizimki de alerjik, mama değişiminde hemen taze kan geliyor anüsten
Birkaç mama dışında hepsinde yaşadık bu sorunu, hatta hill's'in reçeteli olan sindirim desteği mamalarında bile. royal caninin iki mamasında sıkıntı yaşamıyoruz sadece.
Yoğurt benimkine de iyi geliyor , bir çay kaşığı başlattım, az az artırdım. Onu da günde bir kaşık veriyorum, bazen iki günde bir, mümkünse az yağlı yoğurt verin, sizinkinde de kilo sorunu varmış. Yoğurdu yemezse sulandırabilirsiniz de, ben bazen kendi suyuyla sulandırıyorum. Hele sıcaklarda çok ferahlıyor kuzucuk, ama dolaptan çıkarır çıkarmaz vermeyin, midesi üşütmesin, 5 dakika oda sıcaklığında bekledikten sonra veriyorum ben. Bir de veterinere şu zeytinyağı meselesini sorun derim, bana bir gün bile tuvalete çıkmazsa hemen bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve şırınga ile su desteği verin demişti, benimkinin de kilosu az değil, ona rağmen önerdi. Bir de arada balık yağı veririm bağışıklığı güçlensin diye. Siz de kendinizce araştırın bu önerilerimizi isterseniz, iyi bir veterinere danışın