- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.264
- 133
- Konu Sahibi feruzecerci
-
Kedim 4 yaşında ve 20 kelimeye kadar ezbere biliyor tonumdanda anlıyor. Defalarca poposuna vurarak anlattığım şeyleri bazı konularda anlatamıyorum mesela banyo paspasına işemeyi sever. Bir iki kere kızdım ama hala yapmaya devam ettiği için paspası sermemeye başladım. Mutfağa girdiğinde bak nereye gelmiş dersem çıkar ama bir dakika sonra geri gelir. Kediler başına buyruk yaşayan çocuklar. Anlamadıklarından değil öyle yapmak istediklerinden dinlemezler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum
Köpeğe isirmamayi nasıl ogrwtcez acabaKedim 4 yaşında ve 20 kelimeye kadar ezbere biliyor tonumdanda anlıyor. Defalarca poposuna vurarak anlattığım şeyleri bazı konularda anlatamıyorum mesela banyo paspasına işemeyi sever. Bir iki kere kızdım ama hala yapmaya devam ettiği için paspası sermemeye başladım. Mutfağa girdiğinde bak nereye gelmiş dersem çıkar ama bir dakika sonra geri gelir. Kediler başına buyruk yaşayan çocuklar. Anlamadıklarından değil öyle yapmak istediklerinden dinlemezler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum
Bazen kedimin hiç arkadaşı yok diye üzülüyorum ama kedi getirdiğimde de çok sinirleniyor buna ne yapıcazEvet yaaa bi de suç işleyince büyük oğlumun arkasını dönüp bir kaçışı oluyor sormayın, kedinin kalçası olur mu ... Benim kedim kalçalı, o tonton poposunu sallaya sallaya kaçıyor. Seni eşek sıpası diyorum kaçarken. Bir müddet gelmiyor sonra gelince gözlerimin içine bakışlarını dikiyor yerim onu yaaa ... Düzgün kızamıyorum ondan mı böyleler bilemiyorum. Mesela kızsam hemen ardından özür diliyorum. Ona eşek sıpası dememden kuşum da alıştı, eşek eşek diyor kediler gelince
Kediler kolay kolay arkadaş olmuyorlar ya annemin kedileri var iki koca kedi, yıllardır birlikteler, yine de arada feci şekilde kavga ediyorlar. Biri diğerini balkondan atmaya çalışıyor. Annemin ev bahçeli balkon yüksek değil o yüzden sorun olmuyor kendi de atlayıp bahçeye çıkıp geri geliyor. İki koca kız çok ayıp diyoruz sanki insanlarmış da iki koca kadın kavga ediyormuş gibi oluyor.Bazen kedimin hiç arkadaşı yok diye üzülüyorum ama kedi getirdiğimde de çok sinirleniyor buna ne yapıcaz
Ayni konuda muzdaribiz sanirim benim ki kedi kokusunu aldigindada tısliyor disardaa sevip eve geldigimde ustumu cikarip ellerimi dirseklerime kadar yikiyorim gene aliyornkoku arkadas. Birde kucuk cocuklara tisliyor, ve bizde bebek dusunuyoruz cocugumuz oldugunda ona tislyicagini sanmiyorum anne karnindada hissedip yaninda olucagi icin benimser diye dusunuyorumBazen kedimin hiç arkadaşı yok diye üzülüyorum ama kedi getirdiğimde de çok sinirleniyor buna ne yapıcaz
Ayni komuda muzdaribiz sanirim benim ki kedi kokusunu aldiindada tısliyor disarfa sevip eve geldigimde ustumu cikarip ellerimi dirseklerime kadar yikiyorim gene aliyornkoku arkadas. Birde kucuk cocuklara tisliyor, ve bizde bebek dusunuyoruz cocugumuz oldugunda ona tislyicagini sanmiyorum anne karnindada hissedionyaninda olucavi icin benimser diye dusunuyorumdogru dusunuyodum demi. (Dipnot:Kedim 6 yasinda anne sutunden kesilmemisken sahiplendim tekir kedi annesi ölmustu 6 senedir bende biberonlarl besleyip buyuttum fırlamayı kısır erkek)
Cocuk delisi desenizeBebeğe tutumu aynı olmaz bence ya bazen çocuklar çok sıkıştırarak sevebiliyorlar, çocuklara tıslama huyu oradan gelmiş olabilir.
Benim oğluşum tam aksine çocukları çok sever eve bir çocuk gelse hemen ona sürtünür. Eskiden evimiz bir anaokulunun yanındaydı, çocuk görmeye giderdi yavrum. Bi bakardık okulun bahçesinde çocukların peşine takılmış :)))
Cocuk delisi desenizeya cevremdekiler yok cocuga zarrli falan diyorlar ama ben kedimi kimseye veremem birakamam da universiteyken 1 haftaligina arkadasima birakmistim sehir disina esyalarimi getir gotur yaptigimdan hirpalanirndiye inanirmisiniz 3 gun tuvelet yaomamis veterineri aramis arkadasim depresyona giren kediler bu sekilde davranis bozuklugu yasayabilir demis. Ben bebek olursa eger yaoilmasi gereken tum.tahlilleri yaoiricam tuvaletinide esim temizlicek. Tuyleri icin zaten tariyorum rulon kullaniyorum. Oda benim ilk evladim cocugumu nasil baskasina emanet edemezsem onuda edemem valla cok hassasim bu konuda. Umarim bizim firlamada iyi bir abi olursa iyi davranir kardesine
Çok düşkün bana , sanırim annesi olarak goruyor beniYaaa çok tatlısınız. Kesinlikle bırakmayın o da sizin bir yavrunuz artık.
Aşıları tamsa sorun olmaz, tuvaletini temizlemeyin dışkısı sorun olabilir tedbiri elden bırakmamak lazım.
Canımm yaa depresyona girip tuvaletini yapmaması... Çok duygulu bir çocuk
Çok tatlılar ya kıyamamEvet yaaa bi de suç işleyince büyük oğlumun arkasını dönüp bir kaçışı oluyor sormayın, kedinin kalçası olur mu ... Benim kedim kalçalı, o tonton poposunu sallaya sallaya kaçıyor. Seni eşek sıpası diyorum kaçarken. Bir müddet gelmiyor sonra gelince gözlerimin içine bakışlarını dikiyor yerim onu yaaa ... Düzgün kızamıyorum ondan mı böyleler bilemiyorum. Mesela kızsam hemen ardından özür diliyorum. Ona eşek sıpası dememden kuşum da alıştı, eşek eşek diyor kediler gelince
Su kabıyla ilgili sorunu vardır. Kediler yemek yerken su içerken bıyıkları değerse depresyona girer. Bunun bir adı varda ben şuan unuttum. Kabını değiştirin bıyığı değmesin. Hala içmiycem diye inat ediyorsa o zaman bekleyen su sevmiyordur.Kedilerimle ilgili yaşadığım tek sorun şu ki mutfaktan çıkmak istemiyorlar. Bazen mutfak kapısını açık unutuyorum, bunu fırsat biliyorlar ve mutfağa girip ortada ne varsa birer ısırık tadına bakıyorlar. Kedilerimden biri taze ekmeğe bayılır, mutfakta varsa inanın burnunu havaya kaldırıp kokluyor ve taze ekmeği buluyor. İki üç kat poşete sarıyorum ekmeği, poşeti yırtıp tadına bakıyor illa ki. Genellikle ekmeği mutfaktaki kilere koyuyorum ama insanlık hali bazen poşetiyle tezgahta bıraktığım oluyor. Ayrıca tezgaha çıkma huyları var bir türlü öğretemedim. Mutfak tezgahım biraz büyük ve uzun, bir ucunda da minik kuşumuz duruyor. O haber veriyor kedilerin geldiğini bana, Eşek demeyi biliyor kediler geldiyse eşek eşek diye bağırıyor yavrum. Neyse çok uzun oldu, "kedilere mutfağa girmeyin bu bir kuraldır" diyebilmenin yolu nedir?
Diğer konu ise benim için sorun değil ama küçük kedim eve geldiğinden beri kaptan su içmiyor, çeşmeyi açıp avcumuzu tutunca su içiyor. Ben dışarıda oluyorum mesela eve gelene kadar susamış oluyor ve beni kapıda karşılayıp lavaboya koşturuyor ona su içirmem için. Her gün taze su koyuyorum günde bir kaç kez tazelediğim oluyor. Diğer kedim için sorun değil o kaptan içebiliyor ama küçük olan ( 6 aylık ) susuzluktan bayılsa yine gidip kaptan su içmez. Onu nasıl alıştırabilirim ?
Onu da yaptık, bu sıpayı da biz bebekken sahiplendik çok kötü durumdaydı, besledik kargayı oyuyor gözümüzüBizde bizim çocuk diye çağırıyoruz artık. Komşumuz torununa bu kedinin annesi bu kız diyor benim için.
Kızınca ben ses tonumu hemen değiştiriyorum, sert bir şekilde kızıyorum o artık alıştı. İlk başlarda kızınca bebekken suratına üflüyordum. Kediler bundan hoşlanmaz çünkü diye. Onun hoşlanmadığı şeyi yapın o sizi dinlemezse.
Ekmek konusunda bizde aynı durumdayız, ekmekler poşetli ve üst dolapta duruyor yoksa fırsat bulduğu anda ekmek kapıp kaçıyor, bulamazsada miyavlayıp istiyorKedilerimle ilgili yaşadığım tek sorun şu ki mutfaktan çıkmak istemiyorlar. Bazen mutfak kapısını açık unutuyorum, bunu fırsat biliyorlar ve mutfağa girip ortada ne varsa birer ısırık tadına bakıyorlar. Kedilerimden biri taze ekmeğe bayılır, mutfakta varsa inanın burnunu havaya kaldırıp kokluyor ve taze ekmeği buluyor. İki üç kat poşete sarıyorum ekmeği, poşeti yırtıp tadına bakıyor illa ki. Genellikle ekmeği mutfaktaki kilere koyuyorum ama insanlık hali bazen poşetiyle tezgahta bıraktığım oluyor. Ayrıca tezgaha çıkma huyları var bir türlü öğretemedim. Mutfak tezgahım biraz büyük ve uzun, bir ucunda da minik kuşumuz duruyor. O haber veriyor kedilerin geldiğini bana, Eşek demeyi biliyor kediler geldiyse eşek eşek diye bağırıyor yavrum. Neyse çok uzun oldu, "kedilere mutfağa girmeyin bu bir kuraldır" diyebilmenin yolu nedir?
Diğer konu ise benim için sorun değil ama küçük kedim eve geldiğinden beri kaptan su içmiyor, çeşmeyi açıp avcumuzu tutunca su içiyor. Ben dışarıda oluyorum mesela eve gelene kadar susamış oluyor ve beni kapıda karşılayıp lavaboya koşturuyor ona su içirmem için. Her gün taze su koyuyorum günde bir kaç kez tazelediğim oluyor. Diğer kedim için sorun değil o kaptan içebiliyor ama küçük olan ( 6 aylık ) susuzluktan bayılsa yine gidip kaptan su içmez. Onu nasıl alıştırabilirim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?