- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.264
- 133
- Konu Sahibi feruzecerci
Kedilerimle ilgili yaşadığım tek sorun şu ki mutfaktan çıkmak istemiyorlar. Bazen mutfak kapısını açık unutuyorum, bunu fırsat biliyorlar ve mutfağa girip ortada ne varsa birer ısırık tadına bakıyorlar. Kedilerimden biri taze ekmeğe bayılır, mutfakta varsa inanın burnunu havaya kaldırıp kokluyor ve taze ekmeği buluyor. İki üç kat poşete sarıyorum ekmeği, poşeti yırtıp tadına bakıyor illa ki. Genellikle ekmeği mutfaktaki kilere koyuyorum ama insanlık hali bazen poşetiyle tezgahta bıraktığım oluyor. Ayrıca tezgaha çıkma huyları var bir türlü öğretemedim. Mutfak tezgahım biraz büyük ve uzun, bir ucunda da minik kuşumuz duruyor. O haber veriyor kedilerin geldiğini bana, Eşek demeyi biliyor kediler geldiyse eşek eşek diye bağırıyor yavrum. Neyse çok uzun oldu, "kedilere mutfağa girmeyin bu bir kuraldır" diyebilmenin yolu nedir?
Diğer konu ise benim için sorun değil ama küçük kedim eve geldiğinden beri kaptan su içmiyor, çeşmeyi açıp avcumuzu tutunca su içiyor. Ben dışarıda oluyorum mesela eve gelene kadar susamış oluyor ve beni kapıda karşılayıp lavaboya koşturuyor ona su içirmem için. Her gün taze su koyuyorum günde bir kaç kez tazelediğim oluyor. Diğer kedim için sorun değil o kaptan içebiliyor ama küçük olan ( 6 aylık ) susuzluktan bayılsa yine gidip kaptan su içmez. Onu nasıl alıştırabilirim ?
Diğer konu ise benim için sorun değil ama küçük kedim eve geldiğinden beri kaptan su içmiyor, çeşmeyi açıp avcumuzu tutunca su içiyor. Ben dışarıda oluyorum mesela eve gelene kadar susamış oluyor ve beni kapıda karşılayıp lavaboya koşturuyor ona su içirmem için. Her gün taze su koyuyorum günde bir kaç kez tazelediğim oluyor. Diğer kedim için sorun değil o kaptan içebiliyor ama küçük olan ( 6 aylık ) susuzluktan bayılsa yine gidip kaptan su içmez. Onu nasıl alıştırabilirim ?