• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedilerden nefret eden caniler

O bahsedilen marketlerin birinde kısa süre çalışma deneyimim oldu.İnsanlar gerçekten çok kötü onu gördüm.Mağaza müdürü denilen paçavra şahıs kedilere tekme atarak çıkartıyordu çıkmayınca.Sonra ben ve arkadaşım bir güzel ağzına etmiştik onun.

İçeri kedi girince müşteriler çok rahatsız oluyordu ve bize söylüyorlardı.Bizde mecburen çıkarmak zorunda kalıyorduk ama ben gerekirse mağazayı bırakırdım kedileri güle oynaya kucağımda çıkarırdım.Madem kediden rahatsızlar çıkarmam için de bekleyecekler. ama müdür olan çingene kedilere sabredemeyip şiddet gösterince tepem atmıştı.

Şikayet var sitesine yazın veya cimere.Mağaza adını vs belirtin en olmadı polis çağırın kedilerin yerini söylemezlerse, biraz huzurları kaçsın.Hiçbir şey yapamazlar size.

Ben şuna çok karşıyım.
İşletmeye hayvanları kitleyip bakıyorum demeye.
Benim kedim var sitemin dışında da kedi evleri yaptık orada bakıyoruz. Kendilerine ait bir alanları var. Girip uyudukları yedikleri.
Markette kedi bakılmaz. İçeri girip çıkıyorlar gıda ile temas etmemeliler.
Bu hayvanseverlik olmuyor.
Siz evde hayvan besliyor musunuz? Birine yuva oldunuz mu? Cevabınız evet ise şunu söyleyeyim kedi evleri yapın. Bulunduğunuz yere koyun.
Mamasını suyunu o şekilde verin

Desteklediğim ya da yadırgadığım için yazmıyorum ama şöyle bir şey var. Son dönemlerde o marketlerin tavuk ürünlerini market içerisinde açıp yerken görüntülenmiş kedilerden dolayı denetim anlamında çok sıkıştırılıyorlar. Sitemde kedi ailesi var ve hemen yanında o marketlerden biri. Ne zaman girsem ya kedi mamasını raftan düşürüp patlatıp yiyor oluyorlar ya da bir şekilde tavuk-et ürünlerine ulaşmış yiyor oluyorlar. Hijyen açısından sıkıntı diyerek ve çalışanlar bununla ilgili cezanın kendilerine kesildiğini belirterek belediyeye haber vermişlerdi en son durum ne bilemiyorum. Ama bu açıdan bakınca da market çalışanlarına halk veriyorum.
Ben ne yazıkki bu konuda market çalışanlarına hak veremiyorum çünkü herşeyleri çok doğruymuş gibi bi kedileri değil problem

Hayvan sevmeyen insan sevemez,onları bu hale getiren yine insanlar,sokakta soğukta sığınacak yer olmadan yaşamaları çok zor,sadece verilen mamalar değil onların ihtiyacı,doğal bir ortam sığınabilecekleri güvenli bir alan ve malesef o olanaklar bina market önlerinde olmuyor,şimdi sorarsanız markette ekmek var açıkta gıdalar var ve eğer içeri giriyorlarsa markete gidenler şikayet etmiş olabilir,kedileride bir yere alıştırdınızmı başka bir yere gitmezler,çözüm kapı önünde beslemek değil aslında bunu hepimiz biliyoruz,uygun koşullarda güvende ve rahat edebilecekleri doğal barınaklar lazım bu hayvanlara,bırakın sokakta kalsın demeye vicdanım el vermiyor,araba kaputlarında ısınmaya çalışıyorlar,bir deri bir kemik olmuş köpekler,açlıktan perişan hayvanlarla dolu etraf,dünyada sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama sokak ortasında bu kadar hayvan yok gittiğim hiçbir ülkede bununla karşılaşmadım sadece Türkiye de var bu durum,çözüm üretmek lazım elbetteki ama çözüm sokakta kalmaları olmamalı,bununla ilgili standart dışı bir fikir girişim gerekiyor keşke öyle birşey olsa,hayvan haklarından bahsedenler bunun öncüsü olsa,bir faturaya ayda 5 yada 10 lira fark koyarak onların barınaklarının,gıdalarının parasını kesseler kimse itiraz etmezdi eminim.
Bakın kesinlikle sizede hak veriyorum ama bu havada hiç bilmedikleri bir yerde (tabi yaşıyorlarsa) hayatta kalmaları çok zor

O bahsedilen marketlerin birinde kısa süre çalışma deneyimim oldu.İnsanlar gerçekten çok kötü onu gördüm.Mağaza müdürü denilen paçavra şahıs kedilere tekme atarak çıkartıyordu çıkmayınca.Sonra ben ve arkadaşım bir güzel ağzına etmiştik onun.

İçeri kedi girince müşteriler çok rahatsız oluyordu ve bize söylüyorlardı.Bizde mecburen çıkarmak zorunda kalıyorduk ama ben gerekirse mağazayı bırakırdım kedileri güle oynaya kucağımda çıkarırdım.Madem kediden rahatsızlar çıkarmam için de bekleyecekler. ama müdür olan çingene kedilere sabredemeyip şiddet gösterince tepem atmıştı.

Şikayet var sitesine yazın veya cimere.Mağaza adını vs belirtin en olmadı polis çağırın kedilerin yerini söylemezlerse, biraz huzurları kaçsın.Hiçbir şey yapamazlar size.
Şikayet varda bir sürü şikayet var ama hiç birine cevap verilmemiş

Ben şuna çok karşıyım.
İşletmeye hayvanları kitleyip bakıyorum demeye.
Benim kedim var sitemin dışında da kedi evleri yaptık orada bakıyoruz. Kendilerine ait bir alanları var. Girip uyudukları yedikleri.
Markette kedi bakılmaz. İçeri girip çıkıyorlar gıda ile temas etmemeliler.
Bu hayvanseverlik olmuyor.
Siz evde hayvan besliyor musunuz? Birine yuva oldunuz mu? Cevabınız evet ise şunu söyleyeyim kedi evleri yapın. Bulunduğunuz yere koyun.
Mamasını suyunu o şekilde verin
İşletmeye hayvan kitlemek ? Bir kaçına yuva oldum merak etmeyin.Kedi evleri tabiki yaptık ama ertesi gün onlarıda atmışlardı kedileri farklı bi yere götürmeyide denedik ama alıştıkları yer sanırım tekrar oraya döndüler

Kedilerin market içinde olmasını çok doğru bulmuyorum. Markete alınmayan kedileri siz besleyebilir, onlar için uygun ortam kedi evi vs yaratabilirdiniz.
Market kedi baksın değil derdim zaten ben besliyorum kedi evide yaptık ama tutmadılar ertesi gün alınıp atılmıştı derdim ne biliyomusunuz hayvanlarının canına kast etmeyi kendilerine hak görmeleri bunu normalleştirmeleri yoksa çok şükür ben elimden geldiğince yapıyorum bişeyler

İyi geceler hanımlar ;

Mahallemizde bulunan 3 harfli marketlerin birinin önünde sokak kedileri duruyor mahalle sakinleri olarak besliyoruz.
Kediler bir süredir ortalıkta yoktu ve öğrendikki markete giriyorlar gerekçesi ile bölge müdürleri tarafından götürülüp uzak bir noktaya bırakılmış tabi söylenen bu yani belkide zarar verdiler bilemiyorum.
Markete ait çağrı merkezini aradım şikayet kaydı açtım ama bişeyler çıkar mı emin değilim ayrıca şikayet sitesindede ilgili marketle ilgili farklı lokasyonlardada aynı şeylerin yaşandığına dair şikayetler gördüm. Sizlerden öğrenmek istediğim yasal olarak yapılacak bişeyler var mıdır ? Yaptıkları yanlarına kalmasın istiyorum o minicik hayvanların sesi olmak istiyorum destekleriniz için şimdiden teşekkürler …
Yasal olarak bir kisinin bag kurdugu, besledigi hayvana mudahale etmek suctur. Bu sokak hayvanida olsa oyleymis bende cok sasirmistim bunu duydugumda. Yalniz firsat bulmusken yorumlari okuyan arkadaslara da sunuda belirteyim ki 2 kedisi olan, kedi kopek bir cok sokak hayvaninida besleyen birisi olarak diyorum ki market olsun, bina olsun baskalarina ait mekanlarin yakinlarinda besleme yapmayin cunku hayvanlar orada beslenince o bolgeleride sahipleniypr. Heleki kedi gibi bir tur olunca lafta anlatamazsin kopege dur diyip durdurursun mesela ama kedi dinlemez, anlamaz ve gun sonunda insanlar hayvanlara zarar veriyor. Yani beslerken bilmeden zarar gormelerine yol acmis oluyoruz. O yuzden baska insanlara ait yerlerin onunde hayvanin orayi benimsemesini saglayacak seyler yapmamak lazim.

Yasal olarak bir kisinin bag kurdugu, besledigi hayvana mudahale etmek suctur. Bu sokak hayvanida olsa oyleymis bende cok sasirmistim bunu duydugumda. Yalniz firsat bulmusken yorumlari okuyan arkadaslara da sunuda belirteyim ki 2 kedisi olan, kedi kopek bir cok sokak hayvaninida besleyen birisi olarak diyorum ki market olsun, bina olsun baskalarina ait mekanlarin yakinlarinda besleme yapmayin cunku hayvanlar orada beslenince o bolgeleride sahipleniypr. Heleki kedi gibi bir tur olunca lafta anlatamazsin kopege dur diyip durdurursun mesela ama kedi dinlemez, anlamaz ve gun sonunda insanlar hayvanlara zarar veriyor. Yani beslerken bilmeden zarar gormelerine yol acmis oluyoruz. O yuzden baska insanlara ait yerlerin onunde hayvanin orayi benimsemesini saglayacak seyler yapmamak lazim.
İnanın başka yere alışsınlar diyede elimden geleni yaptım ama dönüp dolaşıp tekrar oraya geldiler

Evet maalesef kediler oyle. Bir alistimi bir daha vazgecmiyorlar. Umarim iyilerdir.

İyi olduklarını kesinlikle sanmıyorum poşetin ağzını sıkıca bağladıkları için(ölsün geri dönemesin diye) daha yoldayken havasızlıktan ölüyor yavrucaklar. Sağ bir şekilde atsalar bile ki çok düşük bir ihtimal, bu karda kışta bilmedikleri yerde hayatta kalmaları imkânsız.

Biz de markette çalıştık, üstte arkadaşların iddia ettiklerinin aksine hiçbirimiz markete kedi kitlemiyoruz, tam tersi onlar sıcak diye içeri girmek istiyorlardı. Güzel bir şekilde market önüne alıştırmıştık onları, hiçbirimizin aklına böyle canice bir şey gelmedi. Bunun çözümü bu olmamalıydı, bu çözüm ben insanım diyene yakışmaz. en ufak sorunda bu hayvanların canı bozuk para gibi harcanıyor. Çok üzgünüm.

İyi olduklarını kesinlikle sanmıyorum poşetin ağzını sıkıca bağladıkları için(ölsün geri dönemesin diye) daha yoldayken havasızlıktan ölüyor yavrucaklar. Sağ bir şekilde atsalar bile ki çok düşük bir ihtimal, bu karda kışta bilmedikleri yerde hayatta kalmaları imkânsız.

Biz de markette çalıştık, üstte arkadaşların iddia ettiklerinin aksine hiçbirimiz markete kedi kitlemiyoruz, tam tersi onlar sıcak diye içeri girmek istiyorlardı. Güzel bir şekilde market önüne alıştırmıştık onları, hiçbirimizin aklına böyle canice bir şey gelmedi. Bunun çözümü bu olmamalıydı, bu çözüm ben insanım diyene yakışmaz. en ufak sorunda bu hayvanların canı bozuk para gibi harcanıyor. Çok üzgünüm.
Aklım almıyor benim düşündükçe kahroluyorum.Siz çalıştım dediniz ya ben şimdi çağrı merkezlerini arayıp bu konuyu paylaştım bölge sorumlusu dönüş yapacak dendi ama herhangi bir yaptırımı olur mu o arkadaşlara ?

Insanlar cahil.. empati yoksunlari. Parazit gibi yasiyorlar. Hayvan sevmeyenin cocuk sahibide olmamasi lazim. Urememesi lazim boylelerinin. Zayiflara zulmedenler firsat bulunca toplumada her turlu zarari verebilecek kisilerdir. Caydirici bir yaptirimi yok diye butun vahsiliklerini kimsesiz canlar uzerinden tatmin ediyorlar.

Insanlar cahil.. empati yoksunlari. Parazit gibi yasiyorlar. Hayvan sevmeyenin cocuk sahibide olmamasi lazim. Urememesi lazim boylelerinin. Zayiflara zulmedenler firsat bulunca toplumada her turlu zarari verebilecek kisilerdir. Caydirici bir yaptirimi yok diye butun vahsiliklerini kimsesiz canlar uzerinden tatmin ediyorlar
Kaç gündür sürekli kafamdan geçenlere tercüman oldunuz

Back