• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedilerden nefret eden caniler

Sesevya

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
400
264
303
İyi geceler hanımlar ;

Mahallemizde bulunan 3 harfli marketlerin birinin önünde sokak kedileri duruyor mahalle sakinleri olarak besliyoruz.
Kediler bir süredir ortalıkta yoktu ve öğrendikki markete giriyorlar gerekçesi ile bölge müdürleri tarafından götürülüp uzak bir noktaya bırakılmış tabi söylenen bu yani belkide zarar verdiler bilemiyorum.
Markete ait çağrı merkezini aradım şikayet kaydı açtım ama bişeyler çıkar mı emin değilim ayrıca şikayet sitesindede ilgili marketle ilgili farklı lokasyonlardada aynı şeylerin yaşandığına dair şikayetler gördüm. Sizlerden öğrenmek istediğim yasal olarak yapılacak bişeyler var mıdır ? Yaptıkları yanlarına kalmasın istiyorum o minicik hayvanların sesi olmak istiyorum destekleriniz için şimdiden teşekkürler …

İyi geceler hanımlar ;

Mahallemizde bulunan 3 harfli marketlerin birinin önünde sokak kedileri duruyor mahalle sakinleri olarak besliyoruz.
Kediler bir süredir ortalıkta yoktu ve öğrendikki markete giriyorlar gerekçesi ile bölge müdürleri tarafından götürülüp uzak bir noktaya bırakılmış tabi söylenen bu yani belkide zarar verdiler bilemiyorum.
Markete ait çağrı merkezini aradım şikayet kaydı açtım ama bişeyler çıkar mı emin değilim ayrıca şikayet sitesindede ilgili marketle ilgili farklı lokasyonlardada aynı şeylerin yaşandığına dair şikayetler gördüm. Sizlerden öğrenmek istediğim yasal olarak yapılacak bişeyler var mıdır ? Yaptıkları yanlarına kalmasın istiyorum o minicik hayvanların sesi olmak istiyorum destekleriniz için şimdiden teşekkürler …
Bitmiyorlar demek icin geldim havalar soguk sığınacak yer arıyorlar az önce dua ettim Allahım şu havalara sakinlik ver ayazlar gitsin diye inanın. Faydaları yok zararları yığınla bu insanların

İyi geceler hanımlar ;

Marketin adını yazın konu üzerine kocaman harflerle herkes görsün konunuzu düzenleyin yani. Boykot edelim!

Hayvanlar çipliyse bir ihtimal sesini duyurabilirsin. Çipsizse malesef ki hiçbir sey yapılamıyor. Çok üzücü bir durum gerçekten. Nedir bu hayvanların insanlardan çektikleri anlamıyorum. Yaşamak istiyorlar sadece. Ona bile izin vermiyoruz
Sokak hayvanlarının çipi olmaz ki, kaldı ki bazı sahipli hayvanların bile çipi olmayabiliyor, aslında cezası var; fakat idare eden veterinerler maalesef var. Sokak hayvanlarının bir lokma yiyip iki yudum su içmesine düşmanlar, neymiş bölgeye alışıyormuş, çiş ve kaka yapıyorlarmış, bit pire olurmuş. Ben bu tarz insanlarla sürekli kavga etmekten yıldım; ama o hayvanları beslemekten yılmıyorum. Her gün beslediğim alanlara giderken kalbim güm güm atıyor, kedileri her zamanki yerlerinde bulamayacağım diye ödüm kopuyor.

Bölgenizdeki hayvan sahiplendirme, sokak hayvanları duyuru hesaplarına bakabilirsiniz; yüksek takipçili hayvansever, aktivist, hayvan hakları savunucusu sosyal medya hesaplarına durumu açıklayın ve sesinizi duyursunlar, kamuoyu oluşursa çok güzel olur.

Sokak hayvanlarının çipi olmaz ki, kaldı ki bazı sahipli hayvanların bile çipi olmayabiliyor, aslında cezası var; fakat idare eden veterinerler maalesef var. Sokak hayvanlarının bir lokma yiyip iki yudum su içmesine düşmanlar, neymiş bölgeye alışıyormuş, çiş ve kaka yapıyorlarmış, bit pire olurmuş. Ben bu tarz insanlarla sürekli kavga etmekten yıldım; ama o hayvanları beslemekten yılmıyorum. Her gün beslediğim alanlara giderken kalbim güm güm atıyor, kedileri her zamanki yerlerinde bulamayacağım diye ödüm kopuyor.

Bölgenizdeki hayvan sahiplendirme, sokak hayvanları duyuru hesaplarına bakabilirsiniz; yüksek takipçili hayvansever, aktivist, hayvan hakları savunucusu sosyal medya hesaplarına durumu açıklayın ve sesinizi duyursunlar, kamuoyu oluşursa çok güzel olur.
Çok haklısın lakin çipsiz olunca da böyle seylere rahatlıkla kalkışıyorlar. Sırf almasınlar diye belediyeden hep çip taktırdım ben

İyi geceler hanımlar ;

Üzülerek söylüyorum ki o hayvanları öldürüyorlar daha taşırken. Poşete koyup arabanın bagajına atıyorlar ve havasızlıktan öldürüyor kasten. Çünkü geri dönme ihtimalleri hiç olmasın diye. Bizim burada aynı şey oldu bir sitede, hayvanlar havasızlıktan ölmüş ve ölen kedileri otoban kenarına atmışlardı. O kadar içim sızlamıştı ki, aralarında başını her gün okşadığım kedi de vardı. Bu marketin adı ve şubesi nedir? Sosyal medyada paylaşamaz mısınız en azından. Yaptıkları yasaya aykırı. Zaten geri dönmediklerine göre öldürmüşlerdir zavallı hayvanları. Allah onları da soğukta açıkta çaresiz bıraksın. Eğer ölümlerine sebep oldularsa o kedilerin aynı şekilde olsun sonları. Bile isteye kedi öldürüp iflah olanı görmedim der nenem. Hepsi o kedilerden beter şekilde ölecek. Bulunduğunuz yerin instagram hayvan topluluklarına söyleyin yaptıklarını

Son düzenleme:
Bu hayvan sevmemekten öte merhametsizlik. Bizim bahçedeki 18-20 sokak kedisi var 4 yaşındaki oğlum dolduruyor bahçeye biz de bakıyoruz.

4 yaşındaki oğluma bile başka bir çocuğun annesi "o çocuk pis onunla oynama" demişti. Pis dediğide bahçede kedilerle oynaması. Oğlumu gören kedilerin koşarak ona sarılması, üstüne atlaması.

Hatta geçen birisi doğum yapmış bizi yaklaştırmıyor ama yavrusunu oğluma getiriyor sanki tanış der gibi hepsini oğlumun kucağına taşıdı.

Evde 2 kedim daha var. 4 yaşındaki çocuk bile bazı şeyleri idrak ediyor, merhamet ediyor ama bunlarda o yok. Bana diyor ki anne çok çalış, akşamda çalış yeni kedilerede ev alalım (diğerlerine aldık bahçe tipi)

İnsanlar kadar korkunç varlık yok ve ayrıca bencil. Sanki dünya bir insana ait.

Üzülerek söylüyorum ki o hayvanları öldürüyorlar daha taşırken. Poşete koyup arabanın bagajına atıyorlar ve havasızlıktan öldürüyor kasten. Çünkü geri dönme ihtimalleri hiç olmasın diye. Bizim burada aynı şey oldu bir sitede, hayvanlar havasızlıktan ölmüş ve ölen kedileri otoban kenarına atmışlardı. O kadar içim sızlamıştı ki, aralarında başını her gün okşadığım kedi de vardı. Bu marketin adı ve şubesi nedir? Sosyal medyada paylaşamaz mısınız en azından. Yaptıkları yasaya aykırı. Zaten geri dönmediklerine göre öldürmüşlerdir zavallı hayvanları. Allah onları da soğukta açıkta çaresiz bıraksın. Eğer ölümlerine sebep oldularsa o kedilerin aynı şekilde olsun sonları. Bile isteye kedi öldürüp iflah olanı görmedim der nenem. Hepsi o kedilerden beter şekilde ölecek. Bulunduğunuz yerin instagram hayvan topluluklarına söyleyin yaptıklarını
Benimde korkum öldürmüş olmaları ve buna devam etmeleri o yüzden bir dur demek lazım.Sosyal medyada paylaşma durumu şöyle benim takipçi sayım öyle milyonlar değil zaten direkt marka belirterek paylaşmakta yasakmış derneklere gazetecilere falan ulaşmaya çalışıyorum yaptıkları yanlarına kalmasın diye

Bu hayvan sevmemekten öte merhametsizlik. Bizim bahçedeki 18-20 sokak kedisi var 4 yaşındaki oğlum dolduruyor bahçeye biz de bakıyoruz.

4 yaşındaki oğluma bile başka bir çocuğun annesi "o çocuk pis onunla oynama" demişti. Pis dediğide bahçede kedilerle oynaması. Oğlumu gören kedilerin koşarak ona sarılması, üstüne atlaması.

Hatta geçen birisi doğum yapmış bizi yaklaştırmıyor ama yavrusunu oğluma getiriyor sanki tanış der gibi hepsini oğlumun kucağına taşıdı.

Evde 2 kedim daha var. 4 yaşındaki çocuk bile bazı şeyleri idrak ediyor, merhamet ediyor ama bunlarda o yok. Bana diyor ki anne çok çalış, akşamda çalış yeni kedilerede ev alalım (diğerlerine aldık bahçe tipi)

İnsanlar kadar korkunç varlık yok ve ayrıca bencil. Sanki dünya bir insana ait.
Merhamet bambaşka bişey ve böyle ailede öğreniliyor hep merhametli insanlara denk gelsin oğlunuz 🙏🏻

Merhamet bambaşka bişey ve böyle ailede öğreniliyor hep merhametli insanlara denk gelsin oğlunuz 🙏🏻
Elbette aile önemli. Mesela annem hayatta tüylü hiç bir canlıya dokunamaz buna şeftali bile dahil yani. Evimiz müstakildi tekir kediler illaki gelirdi ve bize söylerdi nasibini yemeye gelmiş yemek verin diye (o zaman mama vs. Pek bilinmiyordu) Hani kediyi okşar mı? Hayatta temas edemez ama zulm etmez, kovmaz.

Benim evimdeki kediyi gönder, kapat demez. Sadece yanına yaklaşamaz özel durumundan dolayı (örgü kazak bile dahil)

Biz çocukken bu özel durumundan dolayı o kedileri bize kovdursaydı belki biz de bu vicdansızlar gibi olurduk.

Oğluma izin vermemim sebebi savunmasız hayvan, bitki, kadın, çocuk, yaşlıya merhamet ve empati duygusu gelişsin. Özellikle erkek çocuklarına özellikle tavsiye ediyorum. Oğlumun bana karşı bile bakış açısı çok başka. Babası ile paldır küldür boğuşurken, bana "Anne sen kadınsın" diyor. Yani oynarken bile vurmaması gerektiğini biliyor.

İyi geceler hanımlar ;

Desteklediğim ya da yadırgadığım için yazmıyorum ama şöyle bir şey var. Son dönemlerde o marketlerin tavuk ürünlerini market içerisinde açıp yerken görüntülenmiş kedilerden dolayı denetim anlamında çok sıkıştırılıyorlar. Sitemde kedi ailesi var ve hemen yanında o marketlerden biri. Ne zaman girsem ya kedi mamasını raftan düşürüp patlatıp yiyor oluyorlar ya da bir şekilde tavuk-et ürünlerine ulaşmış yiyor oluyorlar. Hijyen açısından sıkıntı diyerek ve çalışanlar bununla ilgili cezanın kendilerine kesildiğini belirterek belediyeye haber vermişlerdi en son durum ne bilemiyorum. Ama bu açıdan bakınca da market çalışanlarına halk veriyorum.

İyi geceler hanımlar ;

Hayvan sevmeyen insan sevemez,onları bu hale getiren yine insanlar,sokakta soğukta sığınacak yer olmadan yaşamaları çok zor,sadece verilen mamalar değil onların ihtiyacı,doğal bir ortam sığınabilecekleri güvenli bir alan ve malesef o olanaklar bina market önlerinde olmuyor,şimdi sorarsanız markette ekmek var açıkta gıdalar var ve eğer içeri giriyorlarsa markete gidenler şikayet etmiş olabilir,kedileride bir yere alıştırdınızmı başka bir yere gitmezler,çözüm kapı önünde beslemek değil aslında bunu hepimiz biliyoruz,uygun koşullarda güvende ve rahat edebilecekleri doğal barınaklar lazım bu hayvanlara,bırakın sokakta kalsın demeye vicdanım el vermiyor,araba kaputlarında ısınmaya çalışıyorlar,bir deri bir kemik olmuş köpekler,açlıktan perişan hayvanlarla dolu etraf,dünyada sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama sokak ortasında bu kadar hayvan yok gittiğim hiçbir ülkede bununla karşılaşmadım sadece Türkiye de var bu durum,çözüm üretmek lazım elbetteki ama çözüm sokakta kalmaları olmamalı,bununla ilgili standart dışı bir fikir girişim gerekiyor keşke öyle birşey olsa,hayvan haklarından bahsedenler bunun öncüsü olsa,bir faturaya ayda 5 yada 10 lira fark koyarak onların barınaklarının,gıdalarının parasını kesseler kimse itiraz etmezdi eminim.

Back