• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedilerde hangi aşılar her yıl tekrarlanmalı?

Tikkabilla

Lupilup!
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
18.678
24.178
798
Merhabalar, kedim 14 aylık şu anda.. Tüm aşıları tam.. Yalnız artık senelik aşı zamanı yaklaşıyor. Ben hangi aşıların "kesinlikle gerekli" olduğunu açıkçası pek bilmiyorum ve malumunuz veterinerler de biz bu konularda bilgisiz olduğumuzdan bizi çoğu zaman kullanıyorlar. Bir sürü ekstra ilaç, aşı vs. Bir kere kuduz aşısını kesinlikle yaptıracağım, bu bir.. Zaten parazitleri 2-3 ayda bir tekrarlıyorum. Peki bunlar dışında her yıl yapılması gereken bir aşı var mıdır? Yok yere kedime yabancı şeyler enjekte ettirmek istemiyorum, mali külfeti de var elbette.. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

Bence karma aşı senede bir tekrarlanmalı. Kuduza bile gerek yok şayet evden çıkmıyorsa..
3 ayda bir iç/dış parazit tedavisi.
Bence bunlar yeterli..

Karma, lösemi ve kuduz aşısını mutlaka yaptırın. Bunun yanında mantar aşısı sizin tercihinize kalmış ama yaptırmanızda fayda vardır. Çünkü kedilerdeki mantar türlerinden birisi olan M.canis insana bulaşabilir, aşı zaten bu etkene karşı koruyor. Bu nedenle yaptırmanız iyi olacaktır.

Bana bir veteriner evden çıkmayan kediye parazit aşısına gerek yok dedi, bir diğeri de 45 günde bir iç-dış parazit aşısı yaptırmalısın dedi, bilemiyorum hangisine uymalı.

Back