canım PKO için doktora gidiyor musun? bana da bir dönem pko var sende demişlerdi hap kullanmıştım düzenlemesi için ama son gittiğim doktor da sadece kistlerin var pko degıl dedı , tam olarak emın degılım yani.Ama var dedıklerınde baya bır arastırmıstım , kistler hormon salgılarını degıstırıyor onlar da ınsülin direncini etkiliyor o yzuden tip 2 diyabete meyilli oluyorsun ve yaslandıkca kalp ve karaciğer yağlanması yapabiliyor gibi seyler yazılmıstı .O yüzden mutlaka kiloya dikkat edip saglıklı beslenmek ve spor yapmak lazımmış.Zaten bu hastalık kilo aldırıyor ve kilo vermeyi zorlaştırıyor o yüzden normal insanlara göre bıraz daha efor harcamak gerekiyor. Bir de gidip tahlil yaptırdıgında şekeri de ölçüyorlar zaten , onu düzenlemek için verdikleri ilaçlar da zayıflatıyormuş . Oradaki hemşireler söylemişti. Yani atacağın ilk adım iyi bir kadın doğum doktoruna gidip tahlil yaptımak olmalı bence . Zaten kilo verdikçe reglin de düzene girecek göreceksin .
Bir de reglin düzenlenmesi için Saraçoğlu'nun soğan kürünü ve hayıt tohumunu tavsiye ediyorum kesinlikle. Benım kuzenımde de pko var hamile kalamıyordu soğan kürüyle hamile kaldı .Hayıt tohumunu da ben kullanmıştım , hemen ılk aydan düzene sokmuştu.
Hayıt tohumu aktarlarda satılıyor paketi 5 tl , bunu havanda eziyorum ,büyükçe bir bardaga kaynar su koyuyorum , üstüne 1 çay kaşığı ezilmiş hayıt tohumu , bir tutam civanperçemi,bir tutam aslanpençesi,bir tutam adaçayı ekleyip 5 7 dakika demliyorum ,ılıyınca içiyorum .Her gün bir bardak. tadı biraz kötü hayıt tohumunun ,bu bitkiler de aynı işlevi görüyormus o yuzden aktar hepsini bir arada vermişti. Ben bunu doktora sormustum ,bir etkisi yok,olsa ilaçlarda kullanılır dedi ama ben etkisini gördüm, burada forumda duydum zaten kullanan birçok insan etkisini görmüş.Ama ben hiç ilaç kullanmıyorum, sen doktora gidersen muhakkak sor .
Lütfen üzülme , kafanın içinde kendini sıkıp bunaltma, öncelikle saglıgım için sonrada aynada kendimi daha fazla begenmek için istediğim kiloya ulaşacagım de.Bunu kendine verdiğin bir yeni yıl hediyesi gibi düşün . Olumsuz cümleler kurma kendinle alakalı . Kendimi seviyorum beğeniyorum her halimle, artık değişim istiyorum de. Her aşamada kendin için ne kadar iyi bir şey yaptıgını düşün ve kendinle gurur duy. Kedicik arkadaşımız çok iyi niyetli zaten , sana gereken bütün desteği verir . bizlerde aynı şekilde elimizden geleni yaparız.Kadınların başaramayacağı şey yoktur istedikten sonra, ben buna inanıyorum . Çünkü mental olarak çok güçlü yaratılmışız .