- 29 Temmuz 2015
- 871
- 564
- 34
-
- Konu Sahibi Gereksiz06
Siz bilirsiniz ben de sonradan alıştırdım zaten hemen öğreniyoGoruyorsunuzMukemmel alaturka tuvaletin ne olduğunu biliyorum, ben kedime güvenmiyorum oraya tuvaletini yapınca dokup oynarsa vs diye pek becerebilecegine emin olamadım, gece veya ben görmeden yapacak olursa yani küçükten alışsaydi belki rahat ederdik şimdi ama cesaretim yok hiç
Aynısını kullanıyorumBen kullanıyorum iki kedi için. Ben gayet memnunum, üzerindeki kumları gördükçe "şimdi bunlar etrafa dağılacaktı vay anasını" diyorum devamlı
Onu nasıl alıştırdınız ?Alaturka tuvalet yani oturarak yaptıgımız tuvalet çeşidi. Kediniz oraya düşecek kadar minik değildir herhalde. Benimkini alıştırdım 1 senedir oyle yapıyo, tam deliği tutturuyo ben de günde 2 3 sefer su döküyorum fırçalıyorum çevresini her ihtimale karşı o kadar. Aksine bana göre daha hijyenik. Kumda asıl pislettiği yere basma ihtimali var
Tabii anlatayım. Öncelikle alıştırmaya başladığınız anda kumunu kaldırın ve dışkısından bi parça alıp tuvaletin deliğine en yakın yere koyun ve kedinizin orayı koklamasını sağlayın. Bende ilk denemede alıştı, koklattıktan sonra hep oraya yaptı. Çok da akıllılar. Ama tuvaletine hep ulaşabilmesi önemli kapının hep aralık kalması gerekiyorOnu nasıl alıştırdınız ?
İnternette klozete alıştırma videoları görüyorum ancak eşim asla kabul etmedi, hijyenik olmayacağını düşünüyor. Ama alaturka tuvalet olursa hijyen açısından da bir sorun olmaz gibi geliyor... Alıştırma yöntemini anlatabilir misiniz?
Hiç zorlanmadinizmi ? Bende kedi iki tane nasıl olurki bilemiyorumTabii anlatayım. Öncelikle alıştırmaya başladığınız anda kumunu kaldırın ve dışkısından bi parça alıp tuvaletin deliğine en yakın yere koyun ve kedinizin orayı koklamasını sağlayın. Bende ilk denemede alıştı, koklattıktan sonra hep oraya yaptı. Çok da akıllılar. Ama tuvaletine hep ulaşabilmesi önemli kapının hep aralık kalması gerekiyor
Yo herhangi bi sıkıntı yaşatmadı bana,çok pratik ve aklım evde kalmıyo yerde kum mu var pisliğine mi bastı acaba diye içim rahat. İki kedide nasıl olur bilmiyorum,kumları ayrıdır muhtemelen. Belki diğer kedinin kokusu oldugu için aynı yere yapmayabilir. Yine de deneyin benceHiç zorlanmadinizmi ? Bende kedi iki tane nasıl olurki bilemiyorum
Biraz tüyo verebilirmisin canımEn azından kedinin birinin tuvaleti konusunda rahatlarsınız
Nasıl yaptıgımı yazdımBiraz tüyo verebilirmisin canım
Siz kumu kaldırınca evin başka yönüne yapmadımı, birde kediler kazıma iç güdüsüyle üstünü örtmeye çalışacaktır, buda tuvalete düşme riski demekNasıl yaptıgımı yazdım
Hayır gösterdigim yere yaptı başka bi yere hiç bi zaman yapmadı. Deliğin çevresini eşeliyomuş gibi yapıyo ama zaten kullanılmayan tuvalet oldugu için temiz, her seferinde de deterjanla fırçalıyorum o tuvaletini yapıncaSiz kumu kaldırınca evin başka yönüne yapmadımı, birde kediler kazıma iç güdüsüyle üstünü örtmeye çalışacaktır, buda tuvalete düşme riski demek
Valla bizimki canı sıkıldıkça tuvaletine girip çıkıyor kum için sürekli temizlemem lazım. Mama konusunda önce de yazdığım gibi bu kediyi sahiplenmek bize sürpriz oldu ama o halde de birakamazdim, ilan da verdim sahiplenmek isteyen olmadı, maması orta kalitedeki mamalar, umarım zamanla kalitesini artirabiliriz :)
takviye vitamin vs kullanıp tüy konusunda fayda gören oldu mu??
Merhaba, biraz alakasiz olacak ama okuyunca sormak istedim. Dediginiz dogru kurutma makinesi tuylere cozuk oluyor ama benim bir kac kazagim makinede cektigi icin artik kazaklari atmaya cesaret edemiyorum. Sizin makinenin markasi ne ve kac saatlik programda kurutuyorsunuz kazaklari?Ben de o elekli paspaslardan kullanıyorum, 100'de 100 olmasa da %70 azaltı diyebilirim (evde 4 kedi var). Tüy sorununa en iyi çözüm düzenli taramaktır, yavru iken alıştırırsanız daha iyi çünkü genelde büyüdükten sonra pek hazetmiyorlar. Ayrıca o bahsettiğiniz eldivenlerden ben aldım ama böyle kadife gibi olanlardan aldım internette bulabilirsiniz, resmini de gönderiyorum. Resmen bir mucize, harika temizliyor, ve bir de kolay, tavsiye ederim. Ayrıca kıyafet üzerine yapışan tüyleri ise rulo ile temizleyebilirsiniz ama temizlenmeyenler maalesef çamaşır makinesinde de diğer çamaşırlara yapışıyor ve kıyafetler genellikle tüylü çıkıyor. Bunun için pahalı ama kesin çözüm kurutma makinesi. Bizim 4 kedimiz var, çamaşır asacak yerimiz de kısıtlı olduğu için tavsiye üzerine kurutma makinesi aldık taksitli. İnternette olumlu yorumlar okudum, tam inanmadım, kurutma makinesi kullanan hayvan sahiplerine sordum hepsi tavsiye etti. Ben de sonuçtan memnun kaldım, çamaşır ve kıyafetlerde tüy derdinden böyle kurtuldum diyebilirim. Eki Görüntüle 2586081
Benim kurutma makinem arçelik, kazakları hassas programda kurutuyorum. Çeken olmadı.Merhaba, biraz alakasiz olacak ama okuyunca sormak istedim. Dediginiz dogru kurutma makinesi tuylere cozuk oluyor ama benim bir kac kazagim makinede cektigi icin artik kazaklari atmaya cesaret edemiyorum. Sizin makinenin markasi ne ve kac saatlik programda kurutuyorsunuz kazaklari?