Kedi severler bakabilir mi

Alerji icin arkadaslar her seyi soylemisler. Kedi alerjisi olup da kedi besleyen coook insan var siz de kisa surede cozersiniz.
mama olarak kucuk paket royal canin alin kediler cok seviyor, begenirlerse diger mamalari da arasina katar verirsiniz kokulari karisinca anlamayip goturuyorlar. Normalde tavsiye etmem ama wiskas sevmeyen kedi gormedim. Olmadi onunla karistirip deneyin bir kap. Ama wiskasla devam etmeyin yavas yavas azaltirsiniz hem kilo aldiriyor hem besin degeri dusuk.

Ya alerjiden böyle ilaçla kurtulunabiliyor mu ki? Bende öksürük şeklinde belirti veriyor ve hiç bir ilaç etki etmedi. Bir de aşılarını yaptırıp bakın kediyi aldığım bayan bana öyle demişti...
Aşısı yapıldı bu haftada kontrol var bakalim nasil geçecek maceramız :))

Merhaba
Kızlarım 12/9 ve 2 yaşında ev tam curcuna onlara hayvan sevgisini aşıladım çok şükür pırlanta gibiler
Mama konusunda maalesef mağazası alın dedi aldım ilk veteriner kontrolünde başka mama tavsiye etti onuda aldım aynı durum değişmedi yemiyorlar
Çok kucuklerse kuru manayı yemekte zorlaniyorlardir. 1/4 oranında su ve süt karışımı yapın kuru manayı bununla islatin. Daha rahat yerler muhtemelen.

Çok kücükler henüz pes etme mamayı önlerinden alma. Bu iş biraz ticaret, herkes kafasına göre bi mama önerir. Mamaya alışmaları icin royal canin yavru öneririm, o biraz daha yağlı olduğu icin seviyolar.

Alerji testi yaptırabilirsin, gerci bi süre sonra bağışıklık kazanırsın ama aldığın kediler tekirse o evde 5 kızla allah sana sabırlar versin :)

ne masrafı verdiniz bu kadar hiç anlamadım. en fazla 50 lira öderdiniz masrafına. kum kabı, mama kabı, oyuncak vs. aşı bile yaptırsanız tutmazdı. neyse sağlık olsun diyelim.

alerjiniz olabilir. sonrasında nefesiniz daralıyorsa alerjik astım da olabilir.

senelerce kedi bakmama ve en sevdiğim hayvan olmasına rağmen bu sene birdenbire alerjik astımım çıktı. önceden yoktu, şimdi olmaz demeyin

Doğuştan Astım Hastasıyım .
9 Aylık bi iran kedim var .
İlk eve gediği zaman hapşırık , akıntı ,kaşınma , kuru öksürükler vs ...
Bu böyle bi , iki ay sürdü derken .
Hiçbir ilaç kullanmadım , ve şu an birşeyim kalmadı çok şükür.
Ki iran kedilerini bilirsiniz tam bi peluş .
Evi ne kadar süpürsem , ne kadar ikea da satılan roll temizliyiici ile koltukları roll ' lasam , yine tüy oluyor.
Ama biz eşimle onsuz bir ev dü şü ne mi yo ruz.
Kısmetse çocuğumuz olduğu zaman , birlikte büyümeleri tek isteğimiz .
Size şans bereket getirir kedicikleriniz.

Merhabalar
Yaklaşık iki hafta evvel kizlarimin isteğiyle pet shoppdan 2 bebek kedi aldık dişi ikiside ...kediler bedava dediler ikisinin malzemesi yaklaşık 600 lira tuttu olsun dedim...
ben kedileri inanilmaz severim ayrıca çok araştırdım haram degil namaza engel değil üstelik sünnet kedi beslemek
gel gelelim ben kediye yaklaşmamla bir sure sonra arka arkaya en az 6 kez hapsurmaya basliyorum ve nasıl burun akıntısı görseniz...dahası gözlerimin bir rahatsızlığı vardı önceden o da nuksetti
Sormak istediğim bunlar kedi ile mi alakali kedi bu sekilde alerji yapar mı onlarin sorumlulugunu almak zormus fakat asla sokağa bırakmam bu vebale giremem fakat doktora gidecegim eğer durumum kediden kaynaklaniyorsa ne yapacağım ben lütfen bilen birileri yardimci olabilir mi
Çok yakın arkadaşım kedi alerjisini kedi ile yendi.Öncelikle keşke pet shoptan almak yerine sokaktan sahiplenseydiniz.2 yıldır kedi bakıyorum veterinere mamasına bile o kadar para vermedim.Neyse en azından 2 can'ı kurtarmıssınız bu da güzel bir şey.Alerjinize gelince İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesinin alerji biriminde test yaptırarak öğrenebilirsiniz.Bildiğim kadarı ile alerji konusunda en gelişmiş hastane.Alerji için çeşitli haplar var bunları kullandığınzda geçiyor.

ya siz ne yaptınız :)
iki kedi daha iyi olur diyorlar ama iki kat masraf demek aynı zamanda
ben kedimi yavruyken sokaktan sahiplendim şimdi 6 aylık falan
allerjinz var ise doktorda çaresi de var merak etmeyin
keşke petshoptan almasaydınız ama artık olmuş :) mutlulukalr kediciklerle
ama siz bilmezmisiniz .Kedi besleyenlerin bir lafı vardır.İki kedi her zaman bir kediden daha iyidir diye:) Bu arada çok çok sevindim cocuklarınız sorumluluklarını alabilecek diye.
Nacizane tavsiyem mama bir müddet dursun.Eğer kedileriniz küçük ise genel olarak veterinerlerde satılan yavru kedi maması var.Onlardan kullanabilirsiniz.Yemiyorlar diye lütfen sosis salam sucuk tarzı seyleri vermeyin.Kendi yediğiniz yemeklerden de vermeyin.Yagsız ton balığı yumurta yağsız peynir verebilirsiniz.Ayrıca süt de vermeyin.İnek sütü kediler için yararlı değildir.

doktora gidip alerji testi yaptırmanız gerekli, yalnız devletten randevu almaya çalışın tanıdıgınız varsa,özelde cok pahalı.
alerjiniz varsa da ilaçlarınızı aldığınız ve kediye dokunduktan sonra ellerinizi yıkadıgınız sürece korkulucak bişey degil :)

Öyle bir anlatmışsınız ki zaten bir kedim olsun istiyordum hepten istedim ya.

ama ileride eş isteyecek falan o zaman ne yaparım bilemediğimden cesaret edemiyorum.

konu sahibi inşallah sen de alerjini yenersin de kedilerinle mutlu mesut yaşarsınız.

Benim de kedi alerjim var, hapşiririm, gozlerim kizarir yasarir ama ayri kalamam kedilerden sarilirim kucaklarim kuzularimi. Arkadasimin da alerjisi var, hatta o alerji testi de yaptirdi ama o da bir an ayrilmaz kedisinden, beraber uyurlar.
Diyecegim o ki bir sey olmaz :KK51:

Öyle bir anlatmışsınız ki zaten bir kedim olsun istiyordum hepten istedim ya.

ama ileride eş isteyecek falan o zaman ne yaparım bilemediğimden cesaret edemiyorum.

konu sahibi inşallah sen de alerjini yenersin de kedilerinle mutlu mesut yaşarsınız.
Kisirlaştirirsin canim.

X