• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi sahipleri veterinerler bakabilir mi? Kedim olmesin

Lilith06

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
705
1.539
333
Öncelikle lütfen konum tasinmasin. En azından bir süre. Arkadaşlar Ankara'da kedim var. 2 3 ay önce denge kaybi yaşadı boynu büküldü. Veyerinerimiz ilgilendi sağolsun 1 hafta sonra geçti.
Şimdi genel kontrol için testler istedi fip pozitif.
Benzer şeyler yaşayanlar lütfen yardımcı olsun neler yapabilirim

Öncelikle lütfen konum tasinmasin. En azından bir süre. Arkadaşlar Ankara'da kedim var. 2 3 ay önce denge kaybi yaşadı boynu büküldü. Veyerinerimiz ilgilendi sağolsun 1 hafta sonra geçti.
Bekletmeden hemen bir hayvan hastanesine gidin orası güzel ilgileniyor

Götürdük bı ton tahlil yapıldı. Güçlendirici serum tedavisi yapılacak ama çok umutlu konuşmuyorlar. Bı kaç görüş aldık. Belki aramızda benzer sorun yaşamış olanlar vardır diye açtım konuyu. Caresizim

Geçmiş olsun umarım çabuk toparlar..FIP gelişmiş mi yoksa corona testi mı pozitif çıktı bilgi verdiler mi?.corona taşıyan her kedide illa FİPe dönüşecek diye bir kaide yok.teşhis koyulamayan haslıklara corona testi de pozitifse direk FIP diyebiliyorlar..sadece kontrol için mi götürmüştünüz eğerki genel durumu iyiyse şikayeti yoksa canınızı sıkmayın çünkü Fip olsa farketmemeniz imkansız.

Kedim fibten öldü . Doktor fibten kurtulan kedi çok nadirdir demişti . Tedavisini Falan yaptım , zorla yemek yedirdim . Ama 1 hafta anca dayanabildi .

Fib maalesef bir gençlik hastalığı ve akıbeti belli siz mümkün mertebe onun hayatını kolaylaştırmaya bakın...

Islak fib mi kuru fib mi? Hangisini soyledi veteriner?

Bircok kedide corona pozitiftir.Mutasyano ugrayip fib e ceviriyor corona kedilerde.Kuru fib ise yasatabiliyorlar kediyi ancak ıslak fib ten kacis yok.islsk fibin tedavisi de yok..Eger islak fib ise iyice danisin veterinerinize ve serumla ilacla yormayin hayvani.Benim tavsiyem uyutun kediyi igne ile cunku ilerleyen gunlerde acilari dayanilmaz bir hal alacak maalesef...Ates var mi kedinizde ve istah azalması?

Veterinerlik fakultesinde Ekrem bey var..cok bilgili ve iyi biri tavsiye ederim kesinlikle

Bu hastaligi önlemek için aşı yapılmıyor mu? Tedavi si yok mu
Çok üzüldüm umarım iyileşir

Geçmiş olsun umarım çabuk toparlar..FIP gelişmiş mi yoksa corona testi mı pozitif çıktı bilgi verdiler mi?.corona taşıyan her kedide illa FİPe dönüşecek diye bir kaide yok.teşhis koyulamayan haslıklara corona testi de pozitifse direk FIP diyebiliyorlar..sadece kontrol için mi götürmüştünüz eğerki genel durumu iyiyse şikayeti yoksa canınızı sıkmayın çünkü Fip olsa farketmemeniz imkansız.
Fcov Ab pozitif

Bircok kedide corona pozitiftir.Mutasyano ugrayip fib e ceviriyor corona kedilerde.Kuru fib ise yasatabiliyorlar kediyi ancak ıslak fib ten kacis yok.islsk fibin tedavisi de yok..Eger islak fib ise iyice danisin veterinerinize ve serumla ilacla yormayin hayvani.Benim tavsiyem uyutun kediyi igne ile cunku ilerleyen gunlerde acilari dayanilmaz bir hal alacak maalesef...Ates var mi kedinizde ve istah azalması?
Kuru mama keyifsiz yiyor ama ıslak mama gayet iştahlı bu arada ateş yok

Bu dönemde besinlerine dikkat edin lütfen birde üniversitelerde kök hücre nakli yapılıyor hayvanlara veterineriniz ile görüşün lütfen onlar bu konuda daha yardımcı olacaktır. Rabbim tez zamanda şifa versin o yavruya hepimizin yavrusunuda korusun

Fip için ömür boyu ilaç ve kontrol gerekiyor. Ama gayet normal yaşayabiliyorlar. Sadece tek kedi olması lazım kediden kediye bulaşabiliyor.

Back
X