• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi sahipleri dikkat!

kindarrrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
3.175
413
398
Isparta
Belki çok basit gibi görünse de benim akıl edemeyeceğim bir durum yaşadım geçenlerde ve yine benim gibi belki aklına gelmeyecek arkadaşları uyarmak istedim.

bir akşam kedim camın kenarında oturuyordu. bir baktım ağzında ucunda ip takılı iğneyi geveliyor. ip kısmını tamamen yutmuş iğne sallanıyo ağzında. hemen farkedip almasam belki iğneyi de yutacaktı. olur mu olur ( Allah korusun ) aman siz siz olun ortalıklarda iğne neyim bırakmayın :50:

bir de daha önceleri afedersiniz sütyenimin askısı ortalıkta duruyordu onunda çoğunu yutmuş halde yakaladım. salyadan sırılsıklam olmuş sonuna kadar yutacaktı heralde minnoşum benim :50:

Allah'ım korusun!!!

Geçmiş olsun, sorun olmadan atlatmışsınız. Uyarınız için teşekkürler, dikkat etmekte fayda var bizim aklımıza gelmiyor ama onlar beğendikleri şeyleri oyuncak diye alıyorlar işte.

Bizimki de paket lastiği yiyormuş. Evde biryerden bulup mideye indirmiş beyefendi, tabi hiçbir şekilde sindiremeden kakasından olduğu gibi çıkmış lastik sapasağlam. Kakasında görünce şok oldum ancak o şekilde anladım. Biryerde bulduğu an bayılıyor oynamaya, aklınızda olsun belki sizin kedişler de yemeye kalkarlar.

teşekkürler rapunzel uyarın için :16: paket lastiğine benimkinin de aşırı ilgisi vardı. kaldırmıştım ortalıktan...

Belki çok basit gibi görünse de benim akıl edemeyeceğim bir durum yaşadım geçenlerde ve yine benim gibi belki aklına gelmeyecek arkadaşları uyarmak istedim.

bir akşam kedim camın kenarında oturuyordu. bir baktım ağzında ucunda ip takılı iğneyi geveliyor. ip kısmını tamamen yutmuş iğne sallanıyo ağzında. hemen farkedip almasam belki iğneyi de yutacaktı. olur mu olur ( Allah korusun ) aman siz siz olun ortalıklarda iğne neyim bırakmayın :50:

bir de daha önceleri afedersiniz sütyenimin askısı ortalıkta duruyordu onunda çoğunu yutmuş halde yakaladım. salyadan sırılsıklam olmuş sonuna kadar yutacaktı heralde minnoşum benim :50:

Allah'ım korusun!!!

:)
Tam yaramaz bu kedicikler ya bayılıyorum ama bu hayvanlara.. benim kedim de çok yaramaz..evde kuşum da var, hep tetikteyiz. çok zor bi durum ama ikisinden de vazgeçemiyorum. anlayacağınız kurtla kuzuyu geçindirmek zorundayız..

Benim yaramazım da şarj aletimin kablosunu dişleyip koparmıştı oynarken.
Kendi oyuncaklarının yüzüne bakmaz böyle alakasız şeylerle oynamaya bayılır :)
Çok dikkatli olmak lazım gerçekten.

ya sizin kedileriniz de aynı mı? ben bizim afacana güzel süslü kedi evi, tırmalama tahtası falan aldım. onların yerine boş karton kutuda uyumayı ve bilgisayar çantamın üzerinde tırnaklarını törpülemeyi tercih ediyo :1: bi de camın kenarını geçtim, camı açtığınızda dışarıda kalan kısmın üzerine çıkıyo ve o incecik yerde bir rahat uyuyo ki sormayın :1: ölüyorum ben bu kediye yaaa :9: aşığım resmen :16:

ya sizin kedileriniz de aynı mı? ben bizim afacana güzel süslü kedi evi, tırmalama tahtası falan aldım. onların yerine boş karton kutuda uyumayı ve bilgisayar çantamın üzerinde tırnaklarını törpülemeyi tercih ediyo :1: bi de camın kenarını geçtim, camı açtığınızda dışarıda kalan kısmın üzerine çıkıyo ve o incecik yerde bir rahat uyuyo ki sormayın :1: ölüyorum ben bu kediye yaaa :9: aşığım resmen :16:

Kesinlikle :) Karton kutuların, poşetlerin içine girmeye bayılıyorlar. Ben o yüzden ne yatak aldım ne tırmalama tahtası. Gerçi tırmalama tahtası alıp alıştırmak istiyorum ama aynı işi gören koltuklar var :) Bir de yoga minderimi paramparça etti aynı amaç uğruna :)

Benimki yapmıyor ama annemin de bir kedisi var. O camın dışındaki mermerde yatmayı çok seviyor :) Düşecek diye ödüm kopuyor ama annem alışmış :)

Aynen bir bebek/çocuk olunca gösterdiğimiz dikkati evde evcil hayvan olunca da göstermek gerekiyor.

Zaten yaramazlık konusunda çocuktan farkı yok onların. :16:

kedi sahibi olmak çok güzel ama bir o kadar da stresli bi durum. insan sürekli tetikte olmak zorunda, her an her şeyi yeme ihtimalleri var malesef. bizimki benim saçımı yemiş, kakasında görünce anladık :) ağzından kaç kere ip, lastik, poşet, kağıt vs aldım bilmiyorum.

Bu ip gibi şeyleri yeme alışkanlığı, düzenli olarak, yada kedi her istediğinde, kedi çimi/çimeni yiyememesinden kaynaklanabiliyor da olabilir.

evde kedim yokken, hayvan sevgimden dolayı ilgili haberlere bakarım hep. kk da bir üyenin (ismini hatırlayamıyorum) kedisi de kurdele yutmuştu, ameliyatla almışlardı. o süreci yazmıştı da ne üzülmüştüm. o günden beri zihnime kazındı. ben de çok dikkat ediyorum.
aynen çocuk varmış gibi her şeye dikkat etmek gerekiyor.
pencerelere
kapılara
çamaşır makinesinin kapalı olmasına, kontrol etmeden makineyi çalıştırmamaya
deterjanları kapalı dolaplarda saklamaya, ağızlarını açık bırakmamaya
çamaşır suyuyla temizlik yaptıktan sonra iyice durulamaya(patilerine bulaşıyor, yalayınca zehirleniyor, kusuyorlar)
ilaçları açıkta bırakmamaya
...
hepsine dikkat etmek gerekiyor.
ihmalden olan sorunlarda insan kendini de affedemez.

Benim yumuşak kedim de bir laç ay önce oyuncak plastik yılanının yaklaşık 6 cm kadarını koparıp yemiş. eve geldiğimde yılanon yarısını koparmış diye eşime gösterdim. önemsemedim.
fakat akşam kusmaya başladı, o kusarken bakarım hep; fazla mamayı mı çıkartıyor kılı tüyü mü diye. baktım ki garip bir kurt gibi bişi. hemen karıştırdım kusmuğu. çünkü kurt ise vet. e götürcektim. bir baktım ki yılanın kuyruğu. nasıl yuttu anlamadım. yılanın 15 cm lik kalanı ile hala oynuyor. ağzında bir odadan öbürküne götürür durur. gören de önemli bir iş yapıyor sanır onu :) ama tecrübe etmiş ki artık yemiyor. minik ısırıkta bırakıyor annesinin ponponu.

dün de modemin kablosunu koparttı, zar zor tamir ettik. kablolara yanaşmaması için ne yapmak lazım ki acaba :44:

yicem ben bu kediyi ya şapşalım benim :1:

Bizim Zilli de paket lastiği,pipet,poşet gibi şeylerle çok oynar..
O paket lastiğini kontrollü veriyorum oynaması için.. Sürekli tepesindeyim.. Ağzına dişine takıyor lastiği,sonra patisiyle oynuyor ağzının kenarından sarkan kısımla..:86: Çok da sevimli oluyor bunu yaparken:16:
Ama yutar diye korkuyorum..

Kurdele,ip yutma huylarına bizzat şahidim.. Çok tehlikeli.. Ben de ipin yarısından çoğunu yutmuş bir şekilde yakalamıştım bir keresinde..

Çocukken baktığımız yavrulardan birinin totosunda sallanan bir şey dikkatimizi çekmişti kardeşimle. Tuttuk çektik, aman yarabbi upuzun saç kılı. :53: Yavrum, kuzum sen onu nasıl yuttun, nasıl dolaştırdın barsaklarında, bir de çıkardın.. :27: Ayy hatırladıkça içim tuhaf oluyor. :86: Bir kere de balkonda beslediğim güvercinin ağzında görmüştüm, yakalamaya çalıştım kaçtı, bir iki gün gelmeyince çok meraklandım, aklım gitti barsakları düğümlenir, ölür diye. Çok şükür sapasağlam döndü.

Benimkiler de abidik gubidik şeyleri yemeye çalışıyorlar. Kuruyemiş kasesinden fındık-fıstık çalmalar, masadan zeytin çekirdeği çalmalar... İki arada bir derede nasıl beceriyorlar anlamıyorum. Bir de yerde tüy topağı varsa ya da ip, yemeye çalışıyorlar, kaç kez ağızlardan çıkardım. Resmen afacan çocuklar gibiler, başını başka tarafa çevirdiğin anda yapıyorlar yaramazlığı...

dün de modemin kablosunu koparttı, zar zor tamir ettik. kablolara yanaşmaması için ne yapmak lazım ki acaba :44:

yicem ben bu kediyi ya şapşalım benim :1:

Benimkilerden biri de 2 tane kulaklığımın kablosunu kemirdi... Kablolara karşı bir zaafı var, ortada bırakmıyorum artık...

Evet ya bayılıyorlar saçma sapan şeylerle oynamaya, benimki de oynarken netbookun şarj girişini kırmıştı bir defasında nasıl becerdiyse :1: Bi de çok saçma salak huyları var anlam veremiyorum. Gecenin bi yarısı çok ciddi bir iş yapmalıymış gibi sinsi sinsi yataktan kalkıyor, patileriyle çekmeceleri açıp içinden bir çift çorap yumağı alıyor, sonra bütün evin içinde miyavlaya miyavlaya o çorapla oynamaya, ısırıp kovalamaya, hatta çoraptan kaçmaya kalkıyor :1: Sanırım bir çeşit fare simulasyonu onun için :))

hahahah :D çok güldüm, benimki de çoraplara özel bi ilgi duyuyor, hatta gri bi çorap var onu heryerden bulur yanında taşır. taşırken de ağıtlar yakıyor çoraba :1:

Kedi sahipleri lütfen çok dikkatli olun, ip yutma olayı çok tehlikeli olabiliyor. Ben kedimin başından geçen olayı anlatayım.
Benim yaramazım bir akşam çok durgunlaşmıştı, normalde yerinde duramayan kızım bir baktık tuhaf tuhaf sesler çıkarıyor, öylece yatıyordu. Kucağıma alayım dedim, karnına dokununca sesi iyice tuhaflaştı. Karnı mı kötü, ishal mi oldu derken kusmaya başladı. Kardeşimle çıkardıklarına bakarken bir kaç parça ip gördük.

Çamaşır askısında duran eşofmanın bağcıklarıyla oynarken, o bağcığın ucunda duran parça düşmüş bizim yaramaz da çıkan ipi yemeye başlamış, ama maalesef o ipler o kadar uzun ki çektikçe yemeye devam etmiş. Veterinere gittik muayene etti, ne kadar yediğini kestiremiyoruz. Eğer çıkaramazsa ameliyat olacaktı ve ameliyat da ağırmış. Veterinerimiz müshil gibi bir ilaç verdi ve takip etmemizi söyledi.

O üç gün neler çektiğimi bir ben bilirim, hiç uyuyamadım eğer kakasını yapar da çıkarır göremezsem diye. Üçüncü gece kakasını yapınca, poposunun ucunda ipin salladığını gördüm. Elim ayağım titreye titreye çekmeye başladım, hiç abartısız inanın 2 metreye yakın ip çıktı yavrumun içinden. Ertesi gün ancak kendisine gelebildi. Ama üç gün ne doğru düzgün yemek yedi ne de hareket etti. Korkunç bir tecrübe oldu benim için.

Biliyorum çok uzun oldu ama herkesi uyarmak istedim, böyle üzücü durumlarla kimsenin karşılaşmasını istemem.
Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Back
X