Kedi için 26 bin küsur TL vermek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuan ihtiyar kedim yaşa bağlı pırtı atma durumundan veterinerde yoğun bakımda. Pek umut olmadığı halde benzer ücretleri ödüyorum. Kediyi sahiplerken süs eşyası gibi olmayacağını bizler gibi masrafları olacağını farkındaydım. Bu yüzden sadece kedim için kenara bi miktar altın yapmıştım. Zengin değilim şuanda çalışmıyorum ama bi canlı yetiştirmenin gereksinimlerinin farkında olup ona göre önlem aldım. Kedimin bu döneminde öyle mevkideki insanlar sokağa sal, barınağa bırak diyor ki artık hayatta hiçbir şeye şaşırmıyorum. Hayvan sahiplenmek vicdan vefa işiymiş insanları tanıdım onun sayesinde

Bir umut ya iyilesirse diye devam edersin! Bir insan icin mesela yuzde yuz olur diyen bi doktor olsa e iyi tamam o zaman diyip donecek miyiz arkamizi. Allahtan umut kesilmez denir hep. Bu da ayni sey.

Ayrica otenazi baska bi sey. Burada hayvanin iyilesme olasiligi var. Elmayla armutu ayirin bi zahmet bir de evcil hayvaniniz varmis. Cok ilgincsiniz.
iyileşmez demis veteriner? Siz öyle düşünün benim düsüncem farklı.”Sen ve senin zihniyetindeki üyelere :” demeseydiniz cevap vermezdim.
Evet bir de evcil hayvanım var ? Yineliyorum veteriner iyileşmez demis. Elma armut falan…

Bir umut ya iyilesirse diye devam edersin! Bir insan icin mesela yuzde yuz olur diyen bi doktor olsa e iyi tamam o zaman diyip donecek miyiz arkamizi. Allahtan umut kesilmez denir hep. Bu da ayni sey.

Ayrica otenazi baska bi sey. Burada hayvanin iyilesme olasiligi var. Elmayla armutu ayirin bi zahmet bir de evcil hayvaniniz varmis. Cok ilgincsiniz.

Yoo ben gayet su konu sahibinden daha cok dusunuyorum su an kediyi.
İlk kedim karaciğer yetmezliğinden öldüğünde bir kedim daha vardı (sokaktan aldığım tekir). Onu da geçen yıl 7 yaşındayken pıhtı atması nedeniyle kaybettim. Pıhtı nedeniyle belden aşağısı önce felç oldu, kan gitmemeye başlayınca da taş gibi kesildi. Bir iki tahlilden sonra veteriner direk uyutmamız gerektiğini söyledi çünkü cidden hayvan artık acıdan bayılacak noktadaydı, yerinden oynatmak bile riskli diye yoğun bakım ünitesinden çıkaramadılar.

Türkiye'de bebekliğinden beri götürdüğüm veterineri aradım anlattım o da maximum 1-2 saat daha gözlemleyip uyutmamızı önermişti. Ben de uyutulma süreçlerine karşıyım. Kendi kedim uyutulurken başında bekledik, hala o elimin altında nefesinin zayıflayıp durduğunu anı hissediyorum. İlk kedimi uyutalım diyen veteriner olsaydı oradan toplanır çıkardım çünkü benim kedimin ALT, AST ve billurbin değerleri çok kötü olmasına rağmen 15 günlük tedavi ile iyileşti.

iyileşmez demis veteriner? Siz öyle düşünün benim düsüncem farklı.”Sen ve senin zihniyetindeki üyelere :” demeseydiniz cevap vermezdim.
Evet bir de evcil hayvanım var ? Yineliyorum veteriner iyileşmez demis. Elma armut falan…
Yahu otenazi durumu arkadasimin basina geldi. Hayvan yasliydi 20 yasinda falandi zaten. Vucudu kaldirmaz denildi. O bile ne zorlukla karar verdi. Ama burada iyilesmez denmemis. Kadin resmen kilif ariyor. Yok veteriner umutlu degilmis falan...

uzgunum ama sizin kopeginize de uzuldum insallah hastalanmaz hep saglikli olur omru boyunca.

uzgunum ama sizin kopeginize de uzuldum insallah hastalanmaz hep saglikli olur omru boyunca.
Benim köpeğim hastalandığında kaç hastane gezdim biliyor musunuz 16 yıl baktım bir 16 yıl daha bakarım
Sırf sizinle aynı düşüncede değilim diye köpeğime üzülmemelisiniz o benimle çok mutlu.

Yahu otenazi durumu arkadasimin basina geldi. Hayvan yasliydi 20 yasinda falandi zaten. Vucudu kaldirmaz denildi. O bile ne zorlukla karar verdi. Ama burada iyilesmez denmemis. Kadin resmen kilif ariyor. Yok veteriner umutlu degilmis falan...

Ya en hayvansever sizsiniz gercekten. Madalyanizi verelim de rahat edin. Hayvan bakmis buyutmus insanlarin kopegine ne diye uzuluyosunuz ne haddinize yani ne biliyosunuz nasil baktigini nasil sevdigini emek verdigini. Hayret bisey yahu.

Kızlar çok üzgünüm 8 yaşındaki kedim bir anda kötüleşti üç gün içinde tamamen istahtan kesildi veterinere götürdük testler yapıldı karaciğeri çok kötüymüş eşimin vet arkadaşı işlevini yerine getirmiyor sizden çok ücret almışlar yarın sonucu çıkacak testlere bakalım ona göre hareket edin demiş biz kirada oturan baya borcu bulunan, küçük bebeği olduğu için tek kişi çalışan bir aileyiz kedim benim için çok önemli haline çok üzülüyorum eşim çok büyük sıkıntıya girdik ne yapacağız diyor ama göz göre göre ölmesine dayanamıyor veteriner umutlu değil ama günlüğü bin beşyüz TL'den bir hafta on gün daha getirin bakalım diyor ,(2500 dü indirim yaptı) işin içinden çıkamıyorum ne yapacağım ben karaciğer sorunu iyileşmez diyorlar çok üzülüyorum
İşte bu yüzden pati sigortası…

Ya en hayvansever sizsiniz gercekten. Madalyanizi verelim de rahat edin. Hayvan bakmis buyutmus insanlarin kopegine ne diye uzuluyosunuz ne haddinize yani ne biliyosunuz nasil baktigini nasil sevdigini emek verdigini. Hayret bisey yahu.
Senin ne haddine peki bana bu sekilde cikismak?! Ayrica sana ne oluyor?! Internette su unluleri ailesiymis gibi savunan tiplerden farkin yok. Tamam en duyar kasan da sensin :)

ne biliyosunuz nasil baktigini nasil sevdigini emek verdigini
Yavruyken sahiplendim onu , annesi ölmüstü.
cok da seviyorum kaç yıldır bakmısım mis gibi yaşamış , yaşıyor da cok da mutlu. Fikrim bu yani tedavi edilemeyecek bir hastalıksa ben acı cektirmem hayvanıma. Benim hayvanım değil mi karar benim.Konu sahibi veterinerin iyileşmeyeceğini söylediğini yazmıs. Böyle düsünüyorum diye daha az seviyor mu oldum da üzülecek bir şey var. Kalp kırmak ne kadar kolay.
Bilgisiz bir şekilde fikir veriyor da değilim konu sahibine, veteriner iyileşmez demis.Elbette baska veterinerlere de götürsün baska cözüm var mı bakılsın zaten demişim hayvan hastanesi cok ilgili oluyor diye.
Farklı fikirlere saygı duyulmalı artık sırf aynı düsünmüyorum diye baska yerlere gidiyor konu.

Karaciğerden kaybettim bir kedimi. Ama birkaç sene öncesinde rutin chekupında ortaya çıkmıştı. Karaciğerine uygun mama ve ilaçla senelerce gitti. Artık yaşı 14 olunca bir de meme kanseri atlatınca karaciğer iflas etti her gün seruma götürdüm, yemek ve su tüketmediği için sıvı takviyeleri yapıldı ciddi harcama yapmıştım o dönem ama maalesef sonuç değişmedi. Bana da veteriner artık çok çekiyor dilerseniz uyutabiliriz dedi ama ben yapamadım, zamanı gelince gitti bebeğim..

Gecmis olsun ama birden buyuk ucretler odemek istemiyorsaniz sigorta yaptirsaydiniz. Bizim kedişin de sigortasi yoktu gecen sene Turkiyedeyken 50bin kusur veteriner masrafi ödedik ve iyileşmiyor kronik hasta surekli ilaca bagimli sirf testlere ilaclara ödedik yani.

Insan gibi onlar da yaşlilik oluyor hastalik oluyor bunlari dusunmek lazim. Kediye para vermek degmez diye dusunuyorsaniz hic eve almasaydiniz.
26bin atla deve bir ucrette degil. Ayni parayi yakininiz, sevdiginiz biri icin hic dusunmeden harcardiniz muhtrmelen yasama ihtimali olmasa bile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X