Kedi için 26 bin küsur TL vermek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman en basinda almayacaktin o hayvani evine. Sinir oluyorum sizin gibilere. Ay ne sirin sey bi tane de benim olsun diyip sahipleniyorsunuz. Sonra hastaligi cikinca utanmadan bu kadar para versek mi diyorsunuz. Pes valla. Cevaplari okumadim. Ama umarim birileri yok o para verilmez, omru o kadarmis birak dememistir.
vet masraflari oyle. En fazla yatis parasi almaz. Bizim vet oyle yapiyor. Cok da durust bir insan ama ilaclar cok pahali diyor. Testler de oyle. Siz dua edin fip falan olmasin kediniz (eve getirdiginiz bir mikrop bile bu hastaliga neden olabilir ev kedinizde) ve sanirim 100k civarinda su an o tedavi.

Dusunun ki cocugunuz hastanede ve gunluk 2500 lira para cikiyor. Eminim bu doktor ne yapiyor vs demeden bulup bulusturursunuz. Ama kedi olunca borcumuz var harcimiz var. O zaman almayacaktin evine kedi!

Bi de basligi yazmis "kedi icin ... vermek". Senin zihniyetin belli. Kedi nedir ki, agzi yok dili yok, oyle bir sus iste evde. Paramizi harcamayalim di mi kizlar. Senin kafada birileri cikmis, yeterince "vicdanini" rahatlattiysan olume terk et hayvani. Sen ve senin zihniyetindeki bazi uyelere: Zaten olecek bile dense, yuzde yuz kurtulusu yok bile dense, gittigi yere kadar o tedaviyi hayvaniniza sunmak zorundasiniz! Yok aci cekermis bilmem ne, geciniz bunlari! Acilarini azaltan ilac da eklenir oyle durumda ama tabii o da para oldugu icin bu cozum de size gelmez!

Kk'da en sinirlendigim konu oldu bu. Daha da ustune gelmez herhalde. Mune Mune beni banlama tartisma cikarmaktan falan lutfen, elimde degil cok sinirlendim konuya

O zaman en basinda almayacaktin o hayvani evine. Sinir oluyorum sizin gibilere. Ay ne sirin sey bi tane de benim olsun diyip sahipleniyorsunuz. Sonra hastaligi cikinca utanmadan bu kadar para versek mi diyorsunuz. Pes valla. Cevaplari okumadim. Ama umarim birileri yok o para verilmez, omru o kadarmis birak dememistir.
vet masraflari oyle. En fazla yatis parasi almaz. Bizim vet oyle yapiyor. Cok da durust bir insan ama ilaclar cok pahali diyor. Testler de oyle. Siz dua edin fip falan olmasin kediniz (eve getirdiginiz bir mikrop bile bu hastaliga neden olabilir ev kedinizde) ve sanirim 100k civarinda su an o tedavi.

Dusunun ki cocugunuz hastanede ve gunluk 2500 lira para cikiyor. Eminim bu doktor ne yapiyor vs demeden bulup bulusturursunuz. Ama kedi olunca borcumuz var harcimiz var. O zaman almayacaktin evine kedi!
Almasam sokakta ölecekti hanım efendi sokak kedisi gözüm gibi bakıyorum dört kez başka sebeplerden tedavi ettirdim zaten bu durum farklı çünkü iyileşmez diyor arkadaşımız olan vet kısır ev kedisi sekiz yaşında evden çıkmaktan nefret ediyor taşıma kafesine koyarken başaramiyorum ağlıyorum güç bela sokuyorum gidene kadar miyavliyor bunun bir haftada biteceğinde garantisi yok anlayabiliyor muyum

Kızlar çok üzgünüm 8 yaşındaki kedim bir anda kötüleşti üç gün içinde tamamen istahtan kesildi veterinere götürdük testler yapıldı karaciğeri çok kötüymüş eşimin vet arkadaşı işlevini yerine getirmiyor sizden çok ücret almışlar yarın sonucu çıkacak testlere bakalım ona göre hareket edin demiş biz kirada oturan baya borcu bulunan, küçük bebeği olduğu için tek kişi çalışan bir aileyiz kedim benim için çok önemli haline çok üzülüyorum eşim çok büyük sıkıntıya girdik ne yapacağız diyor ama göz göre göre ölmesine dayanamıyor veteriner umutlu değil ama günlüğü bin beşyüz TL'den bir hafta on gün daha getirin bakalım diyor ,(2500 dü indirim yaptı) işin içinden çıkamıyorum ne yapacağım ben karaciğer sorunu iyileşmez diyorlar çok üzülüyorum
Her veterinerde fiyatlar fark gösterir. İyi araştırmak lazım. Çok geçmiş olsun. İnşallah sağlığına kavuşur. Dediğim gibi tek bir vet de kalmayın. Fatih hayvan hastanesi var önerebilirim. Kediniz cins kedi değilse oraya bir götürün derim.

Nerden böyle bir kanıya vardınız? Sokağa atsa direk atar size bize niye duyursun yazsın? Biraz mantık lütfen insanlara boşa iftira atmayın. Kimse kendisini tanımıyor konu açıp sonra sokağa atınca eline ne geçecek? Kadın 8 yıldır bakmış biraz vicdanlı yorum yapın bence! İnsanların durumu olmayabilir. Ama fark etmişler götürmüş ilgilenmişler. Bakıyorlar. Atsalar 8 yıldır bakmazlardı!
Neyse İstanbul Belediyesine bağlı veterinerler yani İbb hayvan araştırma ve tedavi merkezi yarı yarıya yapıyormuş bilginiz olsun, kuzenim söylemişti. Çok geçmiş olsun.. ozaman parayi hesap etmicek konu acmicak

Nerden böyle bir kanıya vardınız? Sokağa atsa direk atar size bize niye duyursun yazsın? Biraz mantık lütfen insanlara boşa iftira atmayın. Kimse kendisini tanımıyor konu açıp sonra sokağa atınca eline ne geçecek? Kadın 8 yıldır bakmış biraz vicdanlı yorum yapın bence! İnsanların durumu olmayabilir. Ama fark etmişler götürmüş ilgilenmişler. Bakıyorlar. Atsalar 8 yıldır bakmazlardı!
Neyse İstanbul Belediyesine bağlı veterinerler yani İbb hayvan araştırma ve tedavi merkezi yarı yarıya yapıyormuş bilginiz olsun, kuzenim söylemişti. Çok geçmiş olsun..

Bi de basligi yazmis "kedi icin ... vermek". Senin zihniyetin belli. Kedi nedir ki, agzi yok dili yok, oyle bir sus iste evde. Paramizi harcamayalim di mi kizlar. Senin kafada birileri cikmis, yeterince "vicdanini" rahatlattiysan olume terk et hayvani. Sen ve senin zihniyetindeki bazi uyelere: Zaten olecek bile dense, yuzde yuz kurtulusu yok bile dense, gittigi yere kadar o tedaviyi hayvaniniza sunmak zorundasiniz! Yok aci cekermis bilmem ne, geciniz bunlari! Acilarini azaltan ilac da eklenir oyle durumda ama tabii o da para oldugu icin bu cozum de size gelmez!

Kk'da en sinirlendigim konu oldu bu. Daha da ustune gelmez herhalde. Mune Mune beni banlama tartisma cikarmaktan falan lutfen, elimde degil cok sinirlendim konuya
Benim gibi düşünen biri çıktı çok sukur

Yakın zamanda kedimi kaybettim son günlerini klinikte geçirdi isteseler herşeyi verirdim yaşatamadım çocuğumu ne kadar umutsuz baksalarda her gün yanına gidip konuştum gerçekten bakan için çok büyük sorumluluk vicdan yükü hanımefendi dediğiniz gibi başlık atması çok garip maddi imkan önemli tabi ki ama vefat eden kedimin cenazesi elimde klinik masraflarını öderken bir kez param boşa gitti demedim ben yaşatmak için herşeyi yaptım ama olmadı elbet bir gün bulaşacağız🪽

Yakın zamanda kedimi kaybettim son günlerini klinikte geçirdi isteseler herşeyi verirdim yaşatamadım çocuğumu ne kadar umutsuz baksalarda her gün yanına gidip konuştum gerçekten bakan için çok büyük sorumluluk vicdan yükü hanımefendi dediğiniz gibi başlık atması çok garip maddi imkan önemli tabi ki ama vefat eden kedimin cenazesi elimde klinik masraflarını öderken bir kez param boşa gitti demedim ben yaşatmak için herşeyi yaptım ama olmadı elbet bir gün bulaşacağız🪽
Bende konu sahibinin senin gibi olması istiyorum

Söylediklerinde haklısın. Fip ve ağır gençlik hastalık olmadığı sürece ölümcül bir durum olmuyor. Diğerlerinin en azından tedavisi yapılabiliyor. Kedi olunca öyle parayı düşünmeyeceksin. Ha karnından çıkardığın kendi çocuğun ha sokaktan sahiplendiğin çocuğun. Fark etmiyor. Evlat o da sonuçta.

Kızlar çok üzgünüm 8 yaşındaki kedim bir anda kötüleşti üç gün içinde tamamen istahtan kesildi veterinere götürdük testler yapıldı karaciğeri çok kötüymüş eşimin vet arkadaşı işlevini yerine getirmiyor sizden çok ücret almışlar yarın sonucu çıkacak testlere bakalım ona göre hareket edin demiş biz kirada oturan baya borcu bulunan, küçük bebeği olduğu için tek kişi çalışan bir aileyiz kedim benim için çok önemli haline çok üzülüyorum eşim çok büyük sıkıntıya girdik ne yapacağız diyor ama göz göre göre ölmesine dayanamıyor veteriner umutlu değil ama günlüğü bin beşyüz TL'den bir hafta on gün daha getirin bakalım diyor ,(2500 dü indirim yaptı) işin içinden çıkamıyorum ne yapacağım ben karaciğer sorunu iyileşmez diyorlar çok üzülüyorum
Ankara verinerlik fakültesi inanılmaz güzel. Hemen ilgileniyorlar Ankara’da iseniz hiç düşünmeden vakit kaybetmeden oraya götürün🙏🏻

Ne kadar guzel bi duygu bu :) Ben de ayni seyi bahcemizin kedisinde yasadim. Sorumlulugumda bile degildi. O zamanin parasiyla gunluk 500 liraydi. 2020 falan. Tam 10 gun yasadi. Vet, toparlanamayacaksa 1 hafta anca dayanir demisti. 1 haftayi gectik, bi umutlandim ama 10. Gun oldu. Uzuldum ama butcemden o 5 bini ona ayirdigim icin cok mutluyum. 8 yasinda ev kedisi aklim almiyor. Git kredi cek, sana cikmiyor mu baskasina cektir hic mi sagda solda yakinin yok?!

Benim kedim de karaciğer yetmezliğinden öldü 3.5 yaşındaydı. 15 gün kadar patilerinde damar yoluyla veterinere gittik geldik. Annem öğlen bırakıyordu akşam iş dönüşü ben alıyordum. Hayvan artık stresten titriyordu ama o tedavi sonrası atlattı. 1yıl kadar daha yaşadı. Bu süreçte eşimin de benim de maaşlarımız iyi değildi, yeni evlenmiştik bileziklerimi bozarak kedimin tedavisini yaptırdım. İngiltere'den soğuk zincirle takviye ilaçlarına kadar getirttik. "Kedi için" yazmanız üzücü olmuş, kaldı ki barınağa vermedim demişsiniz de barınağa sağlıklı giren kedi ölü çıkıyor sizin kediniz orada direk ölür.

Almasam sokakta ölecekti hanım efendi sokak kedisi gözüm gibi bakıyorum dört kez başka sebeplerden tedavi ettirdim zaten bu durum farklı çünkü iyileşmez diyor arkadaşımız olan vet kısır ev kedisi sekiz yaşında evden çıkmaktan nefret ediyor taşıma kafesine koyarken başaramiyorum ağlıyorum güç bela sokuyorum gidene kadar miyavliyor bunun bir haftada biteceğinde garantisi yok anlayabiliyor muyum
Hanımefendi burda takıldığınız nokta şu, bir evcil alırken belki sadece bakım masrafı olacak, belki veterinerden çıkmayacak canlı nihayetinde ve bunların bilincinde olarak evcil sahibi olun deniyor.

Ben, bir kedimi örnek verdim mesela hayvan huylu çıktı, sağlık sorunu yok, koltuğa işemeye başladı. Sahiplenirken bunu yapma ihtimali vardı ama, hepsi yapmıyor. Şansımıza huylu, Titiz bir kedi denk geldi. Once veterinere götürdük ama sorun çıkmadı. Muhakkak bir şeyden rahatsız dedi. Takip ve tespit ettik wc. Si sıfır atık olacak.

Normal bakımları icin imkanım oldugundan her şeyleri premium ama wc. Kabı Manueldi, gerek duymadım. Ama hayvan vazgeçmedi. Bilmem kaç kere o koltuk yıkandı, özel spreyler sıktım ama yok yani. En son otomatik tuvalet aldım çünkü her yaptığında temizleme şansım yok. Artı günlük temizlediğim halde bunu yapıyordu.

Benim çocuğumun birisi kalp hastası. Enfeksiyon olmaması lazım. Çiş en kirli şey ve başa çıkamıyorum vs. Demedim. Çocuğumu riske edemezdim, kedimdende vazgeçemezdim. İşten gel, koltuk yıka, dezenfekte et, evi dezenfekte et vs. Yani saydığınız sebepler bahane olmasın.

Kediyi alırken çocuğumun durumunu biliyordum. Doktor, kedinin aşılarını ihmal etmeyin, temizliğe dikkat edin, o çocuğun yatağına teması olmasın bunun dışında sevebilir, oynayabilir bunda sakınca yok dedi. Çiş bizim için büyük bir krizdi yani.

bunun bir haftada biteceğinde garantisi yok anlayabiliyor muyum
Kedinizde billurbin değeri yüksektir büyük ihtimalle serumu da o yüzden veriyorlardır. (Sarılık yani karaciğer çalışmadığı için, benim kedimin gözbebekleri bile sarıydı bu süreçte) ALT, AST değerlerini başka veterinerlere de danışarak tekrar tedavi planlayın başka veterinere de sorun. Dediğim gibi benim kedim serum tedavisiyle bu süreci atlattı. Hatta hiç unutmuyorum şeker bayramına denk geldi serum günleri, elimizde reçete taksiyle açık veteriner aradık ama tedavisini gene tamamladık.

Bu kadar tepki almanın sebebi başlık ve para muhabbeti. Kedinin hastalığını söylesen, veterinerler böyle böyle diyor ne yapmalıyım. Maddi durumum da kısıtlı. Var mı öneriniz diye sorsan asla böyle yorumlar almazdin.
Ama sen kedi için 27 bin verilir mi , zaten ölecek gibi açarsan başlığı insanlar tabiki tepki gosterir

Ne kadar guzel bi duygu bu :) Ben de ayni seyi bahcemizin kedisinde yasadim. Sorumlulugumda bile degildi. O zamanin parasiyla gunluk 500 liraydi. 2020 falan. Tam 10 gun yasadi. Vet, toparlanamayacaksa 1 hafta anca dayanir demisti. 1 haftayi gectik, bi umutlandim ama 10. Gun oldu. Uzuldum ama butcemden o 5 bini ona ayirdigim icin cok mutluyum. 8 yasinda ev kedisi aklim almiyor. Git kredi cek, sana cikmiyor mu baskasina cektir hic mi sagda solda yakinin yok?!
İnanın hayvana merhamet etmeyen insana hiç merhamet etmez ne güzel birşey yapmaşsınız eminim sizi bir yerlerde birşeylerden korumuştur

Yorumları çok acımasız buldum kadın almış bakmış büyütmüş ve elinden geleni de yapmaya devam ediyor. Birileri demiş ki evimi arabamı satarım şöyle yaparım böyle yaparım. Evet fazlanız varsa yaparsınız niye yapmayasınız? bende yaparım ve hanımefendi de yapardı. Ama yok diyor ve fikir istiyor, sizde seçenekleri sunun ne diye kadını linçliyorsunuz?

Siz kimsiniz de bilmediğiniz bir insana beddua ediyorsunuz? Sizin gibi sözde hayvansevermiş gibi görünen insanlara hiç tahammülüm yok! Benim kuşundan kedisine balığına bir sürü evcilim var ben bu kadar yargılamıyorum çünkü süreçleri biliyorum.
Kadın ne güzel bakmış kediye, bakıyor. Belki biri bir şey önerir diye yazmış vallahi pes! Asıl sizler konu sahibiyle ilgili ne düşünüyorsanız bence Allah size misliyle versin! Yazık
Ezberlediğiniz üç tane anlamsız cümleyi yazacak yer aramışsınız ama benim mesajım yanlış tercih. Az okuduğunuzu anlayın madem cevap yazacaksınız, az çaba.

O mesajda beddua yok. O mesajdan beddua anlamı çıkarıyorsanız zihniyetinizi sorgulayın ve kendinize acıyın.

Siz konu sahibinin yazdıklarını bile anlamamışsınız hâlâ biri bir şey önerir diye konu açmış diyorsunuz. Konu sahibi onu sormuyor, kocamın tanıdığı veteriner ölür diyor tedaviye cevap vermez diyor, tedaviyi bırakalım mı minvalinde bir şey soruyor.

Tedavi edilmez diyen veteriner kediyi muayene bile etmemiş. İnsaf yani yazılanları, gözünüzün gördüğünü, okuduğunuzu inkar etmeyin bari.

Veterinerler çaresi yok, sonuç değişmez, kurtuluşu yok demiş de insanlar tepki veriyor gibi çarpıtmayın. Konuyu anlamamanızın sorumlusu biz değiliz.

Sen ve senin zihniyetindeki bazi uyelere: Zaten olecek bile dense, yuzde yuz kurtulusu yok bile dense, gittigi yere kadar o tedaviyi hayvaniniza sunmak zorundasiniz! Yok aci cekermis bilmem ne, geciniz bunlari!

Nıye yüzde yüz kurtulusu olmayan bir hastalıksa gittiği yere kadar tedavi sunmak zorundayız. Bu sizin doğrunuz. Ben acı cektirmek istemem bu da benim fikrim. Ayrıca ötenazi gibi karar zaten kişinin kendisinin düsüncesiyle değil veteriner hekim onay verirse , sizin de onay vermenizle oluyor.
Gittiğim hastanede solunum cihazıyla yaşayan , kendi basına nefes alamayan kedi vardı.Boğazındaki tümörlerden dolayı yemek dahi yiyemiyordu.Ailesi de bu durumu sonlandırmaya karar verdi.
Simdi hekimin onayıyla sahibinin de istediği buysa kim karısabılır buna.
Takdir edersiniz ki sahiplenilen bir canı sahibinden baskası “daha çok” düşünemez.
16 yıldır baktığım köpeğim de var yani. Gözüm gibi bakıyorum

Son düzenleme:
Nıye yüzde yüz kurtulusu olmayan bir hastalıksa gittiği yere kadar tedavi sunmak zorundayız. Bu sizin doğrunuz. Ben acı cektirmek istemem bu da benim fikrim. Ayrıca ötenazi gibi karar zaten kişinin kendisinin düsüncesiyle değil veteriner hekim onay verirse , sizin de onay vermenizle oluyor.
Gittiğim hastanede solunum cihazıyla yaşayan , kendi basına nefes alamayan kedi vardı.Boğazındaki tümörlerden dolayı yemek dahi yiyemiyordu.Ailesi de bu durumu sonlandırmaya karar verdi.
Simdi hekimin onayıyla sahibinin de istediği buysa kim karısabılır buna.
Takdir edersiniz ki sahiplenilen bir canı sahibinden baskası “daha çok” düşünemez.
16 yıldır baktığım köpeğim de var yani. Gözüm gibi bakıyorum
Bir umut ya iyilesirse diye devam edersin! Bir insan icin mesela yuzde yuz olur diyen bi doktor olsa e iyi tamam o zaman diyip donecek miyiz arkamizi. Allahtan umut kesilmez denir hep. Bu da ayni sey.

Ayrica otenazi baska bi sey. Burada hayvanin iyilesme olasiligi var. Elmayla armutu ayirin bi zahmet bir de evcil hayvaniniz varmis. Cok ilgincsiniz.

Yoo ben gayet su konu sahibinden daha cok dusunuyorum su an kediyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X