Kedi için 26 bin küsur TL vermek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mune Mune konumu kapatabilir misiniz test sonuçlarına göre veteriner karar verecek duruma gereken herşeyi yaptım yapıyorum bir kaç kişi dışında yargılama ve linç edildim sadece keşke benim binde birim kadar hayvan sevgisi olsa hayvan sahiplenmemis bile benim bunca yıllık emeğimi hiçe sayıyorlar ne diyeyim Allah görüyor

Öncelikle başlik cok yanlis olmus. O kediyi sorumlulugunuza aldiysaniz cocugunuzdan kendinizden ayiramazsiniz. Ama şunu söyleyebilirim . Iki kedim var bi tanesi cok hastalanmisti cok unlu bi veterinere götürmüştuk esimle cok yuksek ucret cikardilar verdik ama kedimiz hiç iyileşmedi tekrar goturduk bu sefer kan alacaklarini ve Ankara ya gondereceklerini sonuca göre tedavi edeceklerini soylediler . Kavga ettik neydi ne için tedavi ettiniz siz anlamadan hastaligini diye . Bize cok yuklu bi fatura cikaracaklardi onu da gectim kedimiz cok cok kotuydu. Sitemizin oldugu yerde veteriner gorduk bi fikrini alalim dedim ve cok sukur kedimizi iyilestirdi 3-4 gunde. O gittigimiz sacma yere ödediğimiz tutarin 10 da birini bile odemedik . Hala daha bi sorun olursa karsida oturmamiza ragmen o veterinere gitmeye calisiyoruz . Siz isterseniz farkli yerlere de sorun

Komik. Daha şikayet edeceği çok insan bulacağına eminim.

Mune Mune konumu kapatabilir misiniz test sonuçlarına göre veteriner karar verecek duruma gereken herşeyi yaptım yapıyorum bir kaç kişi dışında yargılama ve linç edildim sadece keşke benim binde birim kadar hayvan sevgisi olsa hayvan sahiplenmemis bile benim bunca yıllık emeğimi hiçe sayıyorlar ne diyeyim Allah görüyor
Şu sivri dilim yüzünden banlanacagim o beni uzuyor

Bunlar yer yapıyor bence sokağa atmak için ben bunu hissettim.
Nerden böyle bir kanıya vardınız? Sokağa atsa direk atar size bize niye duyursun yazsın? Biraz mantık lütfen insanlara boşa iftira atmayın. Kimse kendisini tanımıyor konu açıp sonra sokağa atınca eline ne geçecek? Kadın 8 yıldır bakmış biraz vicdanlı yorum yapın bence! İnsanların durumu olmayabilir. Ama fark etmişler götürmüş ilgilenmişler. Bakıyorlar. Atsalar 8 yıldır bakmazlardı!
Neyse İstanbul Belediyesine bağlı veterinerler yani İbb hayvan araştırma ve tedavi merkezi yarı yarıya yapıyormuş bilginiz olsun, kuzenim söylemişti. Çok geçmiş olsun..

Parayi falan bilmem. Ama karaciger insanda bile nakil falan olmadikca kolay iyilesmeyen acisi cok buyuk bir organ. Hayvan iyilesmeyecekse sirf veterinerler coin kasacak diye eziyet ettirip durmayin. Bizim kopegimizede kemoterapi deneriz ama ölür yinede falan yapmislardi. Hayvan zaten ömrünun sonundaydi hayatina son verdik. Yapacak bir sey yoktu. Ayni seyi anneannemde de yasadik. Organ yetmezligi hat safhadaydi eziyet ediyorlardi hastane deyince kadin gozlerini acip tir tir titriyordu. En son iyilesmez zaten dediler daha gitmedik. Ben olsam kedim asla iyilesmeyecekse bir suru uzmana gittiysek ve sadece 10 gun gelin gidin ama yasamaz falan diyorlarsa o eziyeti asla ettirmem kedime. Ama ama bana derlerse ki yuzde 50 ihtimal yada 40 ihtimalde olsa var iyilesebilir oyle yuzde 10 ihtimal falan degil baya ihtimal veriyoruz. Hayvanada fazla eziyet etmeyeceklerse arabayi da satariz tedavisi icin yapacak bir sey yok. Bizim siskonun son tedavisinin taksidini oduyoruz hatta ondan sonra bizde saglik sigortasi yaptirmaya karar verdik kedilerimize. Acil durumlarda cok cok kurtarici sizin durumunuzda nasil olur bilmiyorum ama arastirin sizde isterseniz bi.

Morfin gibi ağrı kesici bi ilaç filan yok muymuş? En mantıklısı böylesi olur. Sonucu olmayacak büyük masrafa girilmez. Hayvancağız zaten bir sokak hayvanına göre epey yaşamış. Belli bir ömürleri var. Hayvanı evlatla bir tutmak olmaz.

Evladınız için dünyaları verirsiniz tabii ki, evlat ve hayvan bir değildir.
Vicdan yapacak bir durum yok; en mantıklısı acı çekmeden son günlerini yaşayacağı ilaç vermek..

Birinin " veterinere götürme boşver evde acı çeke çeke ölsün" demesini mi bekliyorsunuz siz?

Veterinere götürmeyip de ne yapacaksınız, diğer seçenek ne?

Allah görsün ve şu an o hayvan için ne düşünüyorsanız misliyle muamele etsin size.
Siz kimsiniz de bilmediğiniz bir insana beddua ediyorsunuz? Sizin gibi sözde hayvansevermiş gibi görünen insanlara hiç tahammülüm yok! Benim kuşundan kedisine balığına bir sürü evcilim var ben bu kadar yargılamıyorum çünkü süreçleri biliyorum.
Kadın ne güzel bakmış kediye, bakıyor. Belki biri bir şey önerir diye yazmış vallahi pes! Asıl sizler konu sahibiyle ilgili ne düşünüyorsanız bence Allah size misliyle versin! Yazık

iki sokak kedisi almıştık eve, birinin derisini köpek parçaladı ameliyat ettirdik yaşamadı digeride fip hastalığından öldü yani onlara harcadağımız her kuruş helali hoş olsun öle düşünmeyin lütfen. Sen ona harcamak istemezsin Allah gıder başka yerden çıkarır

"Kedi için 26 bin vermeye değmez" bunu duymak istiyor
Bu yüzden başlık bile "kedi için" şeklinde açılmış
Ama burada kimse ona böyle bir şey söylemez.
Sadece soruyorum, bir telefonun 100 bin TL olduğu ortamda 26 bin para mı? Banka değişiyorsun, şubeye bile gitmeden hemen 25 bin esnek hesap 20 bin mini kredin hazır oluyor. Bu ödenmeyecek bir meblağ değil ve zaten yetişkin bir insan bir şekilde trink 25 bine ulaşamıyorsa dibine köşesine kötü günler için hazır ufak altınlar döviz yoksa, ne çocuk sahibi olsun ne evcil sahibi, gerçekler böyle üzgünüm.

Annemiz babamız yaşlanıp hasta olduğunda ya zaten ölecek para harcamaya değmez diyebilir miyiz? Babamın kalp yetmezliği vardı, doktor açıkçası her şeye hazırlıklı olun bu tarz hastalar için sadece kalan ömrünü kaliteli daha ağrısız acısız geçirmesi için tedavi uyguluyoruz, dilerseniz kalp pili seçeneğimiz var dediğinde; lütfen vakit kaybetmeden takalım dedim. Kalan kısacık ömrünü de o pil sayesinde daha zinde gezerek ayakta geçirdi, belki o süreyi de o pile borçluydu. Beş altı sene önce birazcık daha yaşayacak diye 30 bin verilir mi mantalitesine girmedik. Kedi için de aynı şey geçerli, ufak da olsa umut varsa, en azından ağrısı acısı için yemesi içmesi yerine gelsin diye harcarım, helali hoş olsun, vicdanım rahat olur. Şimdi anne baba çocukla kedi bir mi diyenler olacaktır, onlara insanlıktan nasiplerini almayı dilerim.

Yorumlari okudum gercekten insanlarin yuzeyselligi beni benden aldi. Kaciniz gozu gibi bakip buyuttugu bir cani topraga verdi bilmiyorum. Ama sirf gucu yetmiyor.diye iyilesme umudu olmayan bir hayvana her gun yaka paca zorla hirpala hirpalaya ignelerle iskence.etmek nasil bir bencillik ya. Sirf kendi duygulariniz rahat olsun 3 gun fazla yasasin diye hayvana eziyet etmeyin. Buna tesvik edenlerede bakmayin. Iyi bir uzman gorsun baksin sonuclara yasamazsa hayvani hirpalatmak sadece kendi vicdaniniz ugruna ona eziyet etmek olur. Insanda olsa hayvanda olsa Allah ne boyle hastalik versin verdiysede cektirmesin iyiliginj versin. Sanki kedi su haliyle iyilessede 10 sene daha yasayacak. Mantikli davranin. 3 gun fazla yasasin diye bu eziyet ettirilmez. Insanlar bu zekaisyla o haldeyken istemiyor o cileyi cekmeyi siz kediyi zar zor yaka paca her gun goturup ignelerle delik desik ettireceksiniz. Neden? Belki yasar diye. Lan biz kocaman kadina, anneanneme yapmadik bu eziyeti. Hastanede parcalanmisti vucudu kadinin hala neden o 15 gun kalmasina izin verdik diye oturup oturup ah vah ederiz. Dili yok diye nedir bu kendi icim rahat etsin kedide ne cekerse ceksin rahatligi.

Yorumlari okudum gercekten insanlarin yuzeyselligi beni benden aldi. Kaciniz gozu gibi bakip buyuttugu bir cani topraga verdi bilmiyorum. Ama sirf gucu yetmiyor.diye iyilesme umudu olmayan bir hayvana her gun yaka paca zorla hirpala hirpalaya ignelerle iskence.etmek nasil bir bencillik ya. Sirf kendi duygulariniz rahat olsun 3 gun fazla yasasin diye hayvana eziyet etmeyin. Buna tesvik edenlerede bakmayin. Iyi bir uzman gorsun baksin sonuclara yasamazsa hayvani hirpalatmak sadece kendi vicdaniniz ugruna ona eziyet etmek olur. Insanda olsa hayvanda olsa Allah ne boyle hastalik versin verdiysede cektirmesin iyiliginj versin. Sanki kedi su haliyle iyilessede 10 sene daha yasayacak. Mantikli davranin. 3 gun fazla yasasin diye bu eziyet ettirilmez. Insanlar bu zekaisyla o haldeyken istemiyor o cileyi cekmeyi siz kediyi zar zor yaka paca her gun goturup ignelerle delik desik ettireceksiniz. Neden? Belki yasar diye. Lan biz kocaman kadina, anneanneme yapmadik bu eziyeti. Hastanede parcalanmisti vucudu kadinin hala neden o 15 gun kalmasina izin verdik diye oturup oturup ah vah ederiz. Dili yok diye nedir bu kendi icim rahat etsin kedide ne cekerse ceksin rahatligi.
Allah razı olsun sizden ben yinede elimden geleni yapacağım sonuçları bir çıksın bakalım

Kaciniz gozu gibi bakip buyuttugu bir cani topraga verdi bilmiyorum
iyilesme umudu olmayan bir hayvana her gun yaka paca zorla hirpala hirpalaya ignelerle iskence

16 yildir baktigim kopegim var cok da severim.Yakın zamanda hastaneye götürdüm eğer gerçekten iyileşme şansı hiç olmasaydı eziyet çekmesindense ötenaziyi kabul ederdim. Şükür ki şimdi çok iyi.
Bence sevmek biraz da bu, gözünün önünde acı çekiyorsa ve yapılacak hiçbir şey yoksa ne yapılabilir ki? Kim ister acı cekmeyi dayanılmaz ağrılar yaşamayı😔

Valla evcil hayvan sahiplenmek büyük sorumluluk. Benim kendinin birisi piyangodan çıktı resmen. İkinciyi kötü bir sahibin elinden ölüme terk edilmiş şekilde aldık. Hayvan yara içinde, kemikleri çıkmış, tüysüz bir şeydi.

Masrafları biliyordum, sağlam kendinin bile hasta olabileceğini biliyorum. Bakın ben çalışan birisiyim. O ölüme terk edileni kedi anne sütü ile kataterle besledim, ilaçları, takibi, veterineri vs. Harcanan paranın haddi hesabı yok.

Kedi dermansızdı bir yatak iş yerine aldım. Ben sigara içen birisiyim ve mola süremi buna göre ayarlarım hak yememek için. Balık baştan kokar derler diye sigara 1 tane içtim. Diğer dakikalarımda gidip süt hazırladım, süt verdim. Dezenfekte ettim. 25 cc şeklinde midesi alıyordu. Sık aralıklarla verdim, suyunu verdim, mamasını yedirdim.

Sürekli yatıyordu zaten ve inanın ben kendi evladıma iş yerinde bakmadım. Bazen bir kaç gün veterinere gitmesi gerekiyordu yıllık izin hakkımdan kullandım.

Sonuç olarak kurtuldu çok şükür pofuduk bir kedi oldu 1 ay da 1.500 gr. Aldırdım toparladı şimdi kendi halinde normal besleniyor.

Elbette imkanlar önemli ama o da can taşıyor. Çocuğum hasta olsa izin alıp bakarım. Tedaviye ihtiyacı varsa bunu yaptırırım. Bu garipler daha vahim dili yok masumların.

Evcil sahiplenirken hiç büyümeyen bir bebek olduklarını, hastalık anında ciddi masraflar çıkardıklarını kabullenmek lazım.

Kedimin birisi huylu titiz bir kedi. Kaka veya çiş yaptığı an temizlemezsen, diğer kedi kendisinden önce girmişse asla oraya girmiyor ve sağa sola işemeye başladı. Bir sıra bıraktı geri başladı ve wc. Sini 24 saatte bir temizliyorum. Sonradan anladık ki kendi kakasından bile rahatsız oluyor.

Ben ev de yokum ve bakıciya temizle diyemem. Koltuğa işiyor her gün baktık olacak gibi değil 26 bin TL ye otomatik tuvalet aldık bıraktı.

Normal tuvalet olsa daha iyiydi yani masrafsız ama kendi huylu çıktı. Böyle işiyor diye onu atmazdım. Lüks için almadım. Onu eğitemiyordum dürtüseldi ve böyle bir şey gerekliydi.

Başlık çok çirkin. Yine de kırıcı olmayayım, para da ha deyince bulunan bir şey değil, zor bir durum diyecektim ki her mesajınızın ayrı felaket olduğunu gördüm.

İnsanlar birçok şey önermiş.
Onu yapamam, bunu yapamam, her mesajda "eşimin arkadaşı tedavi işe yaramaz dedi" yazıp durmuşsunuz.
E iyi eşinizin arkadaşıysa diğer hekimlerden daha samimidir, o ölür diyorsa ölür, boşuna uğraşmayın dememizi mi beklediniz siz?

Tek de değil, 3 kedi varmış evde. Bu kadar zor durumdaysanız tuttuğunuz her hayvanı niye sokuyorsunuz eve?
Bizim kedimizde de böbrek yetmezliği var. Düzenli yapılan testleri, düzenli kullandığı ilaçları var. Hastalığına özel mamalar kullanıyoruz. Bunların hepsi masraflı şeyler. Biz ikinci kediye cesaret edemiyoruz senelerdir ki durumumuz ikiden fazlasını kaldırır. Ama hepsi ayrı sorumluluk.
Siz yarınlar yokmuşçasına yaşıyorsunuz galiba. Onu da alayım, bunu da alayım.

Üniversite hastaneleri önerilmiş, daha uygun fiyatlı olduğu söylenmiş. Bir defa taksiye binip oralara götürmek, farklı bir görüş almak ölüme terk etmekten daha mı zor geliyor anlamadım.
Paradan bağımsız, sizin uğraşasınız yok gibi.

Kaç senedir bakmış kadın ne biçim insansınız ya öneri istemiş çoğu kişi hayvan hastanesi önermiş filan kimisi karaciğer hakkında bilgi vermiş hayatında evcil hayvanı olmamış insanlar sokaga atcan bahane arama yazıyor sokaga atacak olsa size fikrinizi mi soracak yardım isteyen insanı niye suçluyorsunuz? Yok 20 bini yok muymuş o kadar sorumluluk sahibi durumunuz yerinde iseniz veteriner ibanı atsın yardım edelim insanları boş yere yargılamak yerine yardımcı olmayı deneyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X