Kedi alerjisi,çözüm var mi?

Kurumus-Maskara

Leo 🧿 🦁
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
5.475
5.349
198
merhaba hanımlar. Bu konuyu daha önce de açmıştım ama cevapları çok tatmin edici olmamıştı,bidaha sorma gereği duydum. Ben ve eşim kedileri çok çok seviyoruz öyle ki içimiz gidiyor kedi görünce,barınaklara kadar gidip elimiz boş geri geldik çünkü çok korkuyorum. Burnum akıyor,tıkanıyor,nefes alamıyorum ve günde 100 defadan fazla hapşırıyorum. Bunlari yaşadım ailemin evinde,şimdi bile gitsem 12 saatten fazla kalınca ayni şeyleri tekrar yaşıyorum. Benim gibi olup çözüm bulan var mi? Kesin çözüm yada hafifletici bir çözüm.

Simdiden hepinize teşekkür ederim..

eve bir tane kedi alacağınıza barınaklara ve sokak kedilerine yardım edebilirsiniz.

O anlamda kimseye güvenmiyorum.
Evet gittim kendi kendime tanı koymadım :)
Güvenebileceğin bir sürü kurum var.
Haytap en başta gelen .
Bütün yardımları videoya bıle çekıyorlar.
Ben hem kendım beslerım , hem evimde var .. + Birde onlara her ay yardım parası gönderirim veya mama

Alerji aşısı ol
Doktorum bundan bana hiç bahsetmedi. Reklamı dönen haplar var alerjiye iyi gelen. Ama biz çocuk düşünüyoruz zaten biliyorsun daha önce konuşmuştuk seninle,hapi kullanirsam hamilelikte ne kadar doğru olur ki? Bide bir ömür

Reactions: H E
Hap değil . Aşısı var diye bılıyorum Türkiye de ..
Yurtdısında nasıl bilmıyorum açıkcası .

Özele gerek Yok canım. Kanada'da yaşıyorum

Doğru tahmin etmişim kuzeydir demiştim

Aşıyı bir araştır ama evde kedi olunca sürekli öyle hapla vs olmaz

Bizimki geçen gece oğlumun yatağının ayak ucunda insan günü başı dışarıda gövdesi yorgan altında uyumuş

Oğlumun üstünü örttüm vs kalkmadı bile

Evin her alanında yaşıyor tüyü vs kaçınmak imkansız

Bende tam sizin gibi düşünüyorum aşı mantıklı yine de,hapla ne kadar yaşayabilirim ki. Evet evet ailemin var bitane kedileri her yerde yatıyor hatta ablamın gözlerinin içine bakıyor sabahları kalkta yatağında ben yatim diye çok tüy döküyorlar bide beyaz kedi olunca. Ama herseye rağmen çok tatlılar :) eşim bazen yalvarıyor nolursunn alalım diye

İnşallah bır çaresını bulursun .
İnan çok iyi gelicek
Resmen evladın gıbı oluyorlar
Evlenmeden önce baba evinde hep kedimiz olu hala da var bitane besliyorlar dünya tatlısı. İlk aldığımız zamanlar annem asla istemiyorum dedi satın dedi,bizde mecbur bir siteye koyduk 500 dolara adamlar kapiya geldi,annem bir ağlamaya başladı bir aglamaya başladı vermiyorum vazgeçtim dedi adamlar 600 verelim o zaman dediler ama yok dedi. Hatta dünya kız gününden ben ve 3 kardeşim+kedimizi paylaştı oda evin kızı dedi

Bir de şu yazıyı buldum bak

Alerji tüyden değil kedinin salyasında bulunan bir proteinden (fel d 1) kaynaklanır. Bu protein ayrıca kedinin derisinde de bulunur. Kürk demiyorum bakın o tüylerin altında sizin ulaşamadığınız yerde. Kedi kendini yaladığı için bu protein tüylere geçer ve insanlar yanlış bir düşünceyle tüyün direkt olarak buna yol açtığını düşünür. Oysa bu dolaylı bir yolla tüye ulaşır. Çok ilginçtir bu protein Sibirya kedilerinde eksiktir ve kediye alerjisi olan insanlar Sibirya kedilerini besleyebilirler. Bu videoda bilgi verilmekte.

Sfenks ise alerjik insanlar için doğru bir seçim belki olabilir. Bunun nedeni tüysüz olmalarından değil her haftada bir yıkanmaları gerektiğindendir. Sürekli yıkanma isterler çünkü kürksüz olduklarından vücudundaki yağ oranı çok yükselir. Bunu ancak çok sık yıkanma ile aşabilirsiniz. Bu yıkanma alerji oranını düşürecektir ama bu bakımı karşılayabilmek de zor bence. My Cat From Hell serisinden bir bölümde bir beyefendinin nişanlısı alerjikti kedilere ve kedinin yıkama oranını arttırarak bu durumun bayanı etkilemesini azaltmışlardı.

Fakat ben Sfenks gibi egzotik bir türü alabiliyorsanız Sibirya kedisi kovalamanızı daha çok tercih ederim bunun dışında insanlar bazı ilaçlar sayesinde kendi alerjilerine de çözüm buluyorlar rahatlatıyorlar kendilerini. İyi günler dilerim. :)

Kaynak : https://forum.petarkadas.com/kedi-irklari/sfenks-kedisi-alerji-yapar-mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…