- Konu Sahibi bugungunlerdenaralik
Sokakta beslediğimiz yavru kedinin gözleri enfeksiyon kapmış. Önerebileceğiniz bir göz damlası var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sokakta beslediğimiz yavru kedinin gözleri enfeksiyon kapmış. Önerebileceğiniz bir göz damlası var mı?
malesef yok cnm. yaknlarda yok mu weternr. üzüldm şimdi
İnsanlarda da kullanılan 'gentagut' adlı göz damlasını mikrobik enfeksiyonlarda verebiliyorlar işe de yarıyor..
Teşekkür ederim. Almasını söyleyeyim. Eve getirmek istiyor. Muhtemelen soğuktan da gözleri öyle olmuş olabilir.
Rica ederim..
Önce çaylı pamukla bir silin isterseniz gözleri..
Sabah-akşam 1'er yada 2'şer damla uygulayın..
Çok çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu bilgiler. Birşey daha. Ben hamileyim eve alsak biraz tereddütüm var aşısı yok diye. Ama kıyamıyorum da.
İç ve dış parazit tedavisi yapılmalı önce pisinin..
Hamile olduğunuz için bu önemli..
Aşıları tamam olduktan sonra ise hiçbir sakıncası yok..
Pisi ile bebek kardeş gibi büyürler ve çok da güzel olur..
Dış parazit,ense damlası şeklinde uygulanıyor..
İç parazit ise,hap ya da iğne şeklinde yapılıyor..
Vete gittiğinizde bunlar 5 dakikada halledilebilir şeyler..
Ok. Teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.
Güle güle büyütün pisinizi..
Bebeğiniz de hayırlı olsun..
Haberlerinizi yazın buraya olur mu..![]()
Teşekkür ederim. Bu baktığımız kedilerden sadece biri. Sokakta beslediğimiz çok kedi var. Ama böyle bir durumla ilk defa karşılaştık. Ben çok üzülüyorum onların bu çaresiz hallerine. Evde bir de köpeğimiz var.
konuyu geç gördüm biraz
özel mesajla ulaşmanıza çok sevindim
önerilerim umarım işe yarar
pisiciğe çok geçmiş olsun
ayrıca iyi insanların varlığını bugün bir kere daha gördüğüm için şükürler olsun![]()
tam olarak sorun nedir gözdeki değişimleri anlatır mısınız?
Ben kediyi görmedim Eşim anlattı. Bir gözü tamamen kapalı bir gözü yarı açık. Bildiğim bu. Sokakta baktığımız kedilerin yanına gelmiş. Nerden nasıl gelmiş belli değil. Yerinden dahi kıpırdamıyormuş. Şimdi ilaçları almaya gidecek. Sonra yiyebileceği tarzda bişiler alacak daha çok küçük çünkü. Yer olarak iyi korunaklı ama kaybolmuş ya da oraya bırakılmış bilmiyorum.
bu kadar bilgiyle bir hekim olarak yardım etmem tabi ki güç ancak genç olması itibariyle herpes virüs enfeksiyonu olabilir,ayrıca bakteriyel bir enfeksiyon olması muhtemel veya bir travma sonucu olabilir vet.hek.e götürmenizi şiddetle tavsiye ederim.Eğer götüremem derseniz daha ayrıntılı bir şekilde dinlersem yardımcı olurum.Aşıdan sonra evinize alabilirsiniz gibi bir cevap vardı ilk önce toxoplasma testi yaptırınız gebeliğin ilk 3 dönemindeyseniz ve toxoplasmayı almanız bebeğinizde anomaliler ve abort(düşük)a neden olacaktır. İy günler
Kesinlikle götüremem tarzı bir düşüncem yok. Ama ben de eşimden dinledim. Kendim gidip görmedim hamile olduğum için. Yoksa ne ellemeye ne eve almaya dair bir teredütüm yok. Arkadaşların tavsiye ettiği ilaçlar var muhtemelen şu anda almıştır eşim onları uygulayacağız. Baktık olmuyor veterinere de götürürüz. Teşekkür ederim.
gentagut gentamisin içeren bir antibiyotiktir eğer kedinizin gözündeki mikotik bir etkense enfeksiyon daha da ilerler,çok da ısrarcı olmak istemiyorum,yanlış anlamanızı istemem.Sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.