• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Keçi gribi mi ???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cicibebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
83
2
86
Diğer
Sevgili anneler, fikirlerinize çok ihtiyacım var! :( bebeğim 15 aylık 5 gün önce gece uykusundan ağlayarak uyandı ve kucagımda dolu dolu kustu, ertesi gunu öğleden sonra ateş 38 e çıktı akşam üzeri acile götürdük ateş 39 du şurupla tekrar 37,5 a düşürdüler.ertesi gün doktoruna götürdük azı dişler geliyor boğazı iltihaplanmış ve biraz üşütmüş dedi zimaks antibiyotik şurup verdi pedifen ateş ağrı ve reflor ishal için verdi. Bebeğim bütün gün ve gece kusmaya devam etti. Ertesi gün başka bir doktora götürdüm cok iyi referanslar aldığım.antibiyotiği kesmemizi grip olduğunu ve ilaçsız da iyileşebileceğini söyledi kusması icinde motilium verdi. şimdi ikilemde kaldım. Antibiyotik kullanmasam iyileşme süreci gecikir mi?? Durmadan öksürüyor içim parçalanıyor ıhlamur nane papatya cayı yarımşar çay bardağı da olsa içiriyorum pekmez yediriyorum hiç birşey yemiyor içmiyor sarı su kusuyor. Birde kusması iyidir içindeki safrayı atar kussun diyorlar o zaman son doktorun verdigi kusma önleyici şurubu vermeyim mi? şaşırdım ne yapacağımı. Siz ne önerirsiniz??

çok geçmiş olsun
keçi gribi değildir onda yüksek ateşi düşüremiyorlar çünkü
valla kusması hem sıvı kaybı hem çok hırpalanması demek bence kusma önleyici şurubu kullanmaya devam edin
valla gripte antibiyotik kullanmama mantığını çok anlayamadım çünkü bizler de grip olduğumuzda ilaç veriyorlar (emzirenlerde penisilin grubu)
ben sanırım ilk doktorun söylediklerini yapardım
bir de ıhlamur yaparken söyledikleriniz yanısıra içine ayva yaprağı katarsanız öksürüğü azaltır, çörekotu (10 tane kadar yeterli) katarsanız bünyesini kuvvetlendirir

Son düzenleme:
cok gecmıs olsun. bence ılk dktorun dedıklerını kullan. ve bencede kusma ıyı degıl.. cok sıvı kaybeder, kusma onleyıcıde vermeye devam et bence.. bende antıbıyotıge cok karsıydım ama oglum 2 hafta once hastalandı burun akıntısı ates oksuruk, doktor antıbıyotık verdı, yazarkende bılerek verıyorum kullanın mutlaka dedı.. sımdı hanı gereksız antıbıyotık almasın cocuklar dıye doktor yazsa bıle kullanmayız dıye sanırım tembıh eder gıbı soyledı adam.. dun ılacı dısarda unutmusum bende bıraktım nasıl olsa 2 gunluk kalmıstı ıcınde dedım. ama bugun burun akıntısı gerı geldı :43: ılacla bıle duzelmemız 2 haftayı buldu ılacsız cok zor toplar bebekler kendılerını..

geçmiş olsun canım bnm kızımda yeni atlattı söylediklerinin aynısı kızımdada vardı.Azı dişleri çıktığı için ateşlenmiş dedi dr. birde bronşite bağlı öksürüğü ve balgamı vardı bnm yavrumun ve inan gece uyuyamıyordu öksürmekten.Doğumundan bu yana gittiğimiz dr.na götürdüğümde kesinlikle antibiyotik vermemem gerektiğini belirtti ve balgam sökücü ateş düşürücü ilaçlarla 1 haftada atlattık.O kadar çok öksürüyoduki ben istedim antibiyotik verelim dedim kesinlikle olmaz dedi.Korkulcak bişi yoktur telaşlanma ama bence 2.dr.un söyledikleri daha mantıklı

benim kizim da bronsit oldu,cok zor toparladi ama sukur simdi iyi.Kusmasi iyi dediler bana da,icindeki balgami atmasi gerek,bunu da ya kusarak yada diskisinda atacak ama mutlaka atacak ki iyilessin.Benim kizim antibiyotik icin gec kaldigimizdan ve 3 doktorun da gerek yok demsinden dolayi iyice kotulesti.Burun akintisi varken ilk gittim doktora ve gunden gune kotulesti yavrum.En son bronsit oldu ve ne yazik ki sadece antibiyotikle duzelebilecek asamayi gecmitsi,bir suru igne,agizdan ilac burundan hava vs off aklima geldikce bile kotu oluyorum.Allahim bebelerimizi korusun,senin bebegine de sifa bekleyen butun bebelere de acil sifalar versin insallah.

Back