• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

keçeye ilk defa başlamak

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.546
198
688
- Yurtdışı
Merhaba;

keçe olayına yeni başlayacağım, o nedenle bu işin tüm incelikleri konusunda yardıma ihtiyacım var ; satın almam gereken malzemeler neler, nereden uygun fiyata alırım, kalın keçe ne yaparken ince keçe ne yaparken kullanılır, içerisine koyacağım elyafı nereden alırım, kapı süsü için hazır kalıplar mı kullanılıyor ve almam gereken malzemeler neler, keçe için ayrıca iğne mi satın almam gerekiyor yoksa evdeki iğneler olur mu ?

Kısacası keçe konusunda hiçbir şey bilmeyen şu arkadaşınıza vereceğiniz tüm nasihatler kesinlikle altın değerinde olucak..

Şimdiden vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim..

Merhaba;

keçe olayına yeni başlayacağım, o nedenle bu işin tüm incelikleri konusunda yardıma ihtiyacım var ; satın almam gereken malzemeler neler, nereden uygun fiyata alırım, kalın keçe ne yaparken ince keçe ne yaparken kullanılır, içerisine koyacağım elyafı nereden alırım, kapı süsü için hazır kalıplar mı kullanılıyor ve almam gereken malzemeler neler, keçe için ayrıca iğne mi satın almam gerekiyor yoksa evdeki iğneler olur mu ?

Kısacası keçe konusunda hiçbir şey bilmeyen şu arkadaşınıza vereceğiniz tüm nasihatler kesinlikle altın değerinde olucak..

Şimdiden vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim..
keçe işine başlıycaksanız bunu biraz olsun bilen biriyle yapmanız sizin için son derece yararlı olucaktır
ben stilistlik modelistlik okuyorum 2.meslek olarak o yüzden biraz bilgim var size daha çok yardımcı olmak isterdim ama malesef :(
cevrenizde meslek edindirme kursları var ise belediyenizin size verdiği imkanlar sonsuzdur.
nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bir örnek verebilirim
örneğin istanbuldasınız ve ismek denilen "istanbul meslek edindirme kursları"na kayıt oldunuz küçük bi ücret arsılıgında 3 aylık bir egitim sunuluyor size ve siz 2-3 branş seçme hakknız oluyor bunda keçe işi dahil oluyor eger talep var ise ve açılmışssa benim son bilgim böyle konya ankara karaman manisada böyle büyük ihtiml istanbul ve diger şehirlerde de mevcut budur diye nacizane tavsiyede bulunabilirim
biraz olsun yardımcı olmuşsam ne mutlu :KK56:
sorularınız olursa çekinmeyin lütfen:KK5:

keçe işine başlıycaksanız bunu biraz olsun bilen biriyle yapmanız sizin için son derece yararlı olucaktır
ben stilistlik modelistlik okuyorum 2.meslek olarak o yüzden biraz bilgim var size daha çok yardımcı olmak isterdim ama malesef :KK43:
cevrenizde meslek edindirme kursları var ise belediyenizin size verdiği imkanlar sonsuzdur.
nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bir örnek verebilirim
örneğin istanbuldasınız ve ismek denilen "istanbul meslek edindirme kursları"na kayıt oldunuz küçük bi ücret arsılıgında 3 aylık bir egitim sunuluyor size ve siz 2-3 branş seçme hakknız oluyor bunda keçe işi dahil oluyor eger talep var ise ve açılmışssa benim son bilgim böyle konya ankara karaman manisada böyle büyük ihtiml istanbul ve diger şehirlerde de mevcut budur diye nacizane tavsiyede bulunabilirim
biraz olsun yardımcı olmuşsam ne mutlu :KK56:
sorularınız olursa çekinmeyin lütfen:KK5:
keçeye ticari amaçla değil, hobi amacıyla başlamak istiyorum yanlış anlaşılmış sanırım..

keçeye ticari amaçla değil, hobi amacıyla başlamak istiyorum yanlış anlaşılmış sanırım..
küçük kalıplar lazım yine mesela bize dikişi ögretmede ilk aşama keçeden bişeyleri elle diktirdiler ama biz yine kalıp kullandık ben baykuşlu kapı süsü yapmıştım
internette bulfugunuz kalıplar işinize yarar diye düşünüyorum...

Kolay gelsin :) aslında bende istiyorum, arkadaşlarıma ıvır zıvır hediye almaktansa onlara kendi ellerimle bi şeyler yapmak istiyorum.. Kendim içinde bi şeyler tabi hobi gibi :)

küçük kalıplar lazım yine mesela bize dikişi ögretmede ilk aşama keçeden bişeyleri elle diktirdiler ama biz yine kalıp kullandık ben baykuşlu kapı süsü yapmıştım
internette bulfugunuz kalıplar işinize yarar diye düşünüyorum...
teşekkür ederim,
*peki ince keçe ve kalın keçe farkı nedir? inceyi nelerde kalını nelerde kullanmalıyım acaba ?
*keçeyi neyle kesiyorsunuz bu kadar düzgün?
*keçeyi dikmenin bir stili var mı normal mi dikiliyor?
*görünmez ip dedikleri misina mı ?

gibi sorularıma yanıt bulursam keçe hakkında baya şey öğrenmiş olacağım :)
cevaplarsanız çok sevinirim, çok teşekkürler.

teşekkür ederim,
*peki ince keçe ve kalın keçe farkı nedir? inceyi nelerde kalını nelerde kullanmalıyım acaba ?
*keçeyi neyle kesiyorsunuz bu kadar düzgün?
*keçeyi dikmenin bir stili var mı normal mi dikiliyor?
*görünmez ip dedikleri misina mı ?

gibi sorularıma yanıt bulursam keçe hakkında baya şey öğrenmiş olacağım :)
cevaplarsanız çok sevinirim, çok teşekkürler.
Canım görünmez ip misina oluyo.. Güzel kesen normal kesim makasıyla kesiliyor, eğer kenarı dalgalı olsun dersen özel sürfile makası var onu da kullanabilirsin..
dikim içinde dikiş makinesi yada elinle dikebilirsin mesela internette elde özel dikimi gösteren videolarda var :)
benim bildiklerim bu kadar..

arkadaş gayet düzgün dogru cevaplamış benim ilk diktiğim kapı süsüme bulursam sana mesaj atarım kalıplarıyla birlikte
görünmez iple dikmek biraz seni uğraştırır bazılarında makine dikişi bazılarında ise annelerimizin oya yaptıgı bobin dediğimiz naylon iplerden diktirirdi bize hocamız mesela baykuş kapı süsümü bana bobinden görünür elle dikmemei istedi bi arkadasımız mezuniyetimize elbise dikti süsünü keçeden yaptı onada makine dikişi dedi yani aslında opsesif istegine zevkine baglı...
müsait bi zamanda biraz daha bilgilendiririm canım seni dediğim gibi eğer süsümü kaldırmamışsam sana resim atarım hatta aşağıdaki resim öğretmenimin yaptıgı resim...
100_5055.JPG

peki bir sorum daha var :))

keçenin üzerine yüz göz çizerken nasıl bir kalem kulllanıyor ? yani inan yüzü yapılanlar gördüm, kaş göz çizilmiş bir de yanaklarına al al sanki gerçekten allık sürülmüş gibi neyle boyanıyor ki acaba bu kadar güzel ve gerçekci duruyor?

kalem hakkında bi fikrim yok ama pembelik için falan allık kullandıklarını okudum bi yerde :)

Dolaylı yoldan dahil olsamda benide bilgilendirirsen sevinirim :) teşekkürler şimdiden :)
rica ederim tabiki buraya yazarım resimlerle birlikte :)
peki bir sorum daha var :))

keçenin üzerine yüz göz çizerken nasıl bir kalem kulllanıyor ? yani inan yüzü yapılanlar gördüm, kaş göz çizilmiş bir de yanaklarına al al sanki gerçekten allık sürülmüş gibi neyle boyanıyor ki acaba bu kadar güzel ve gerçekci duruyor?
canım onun kalemleri vardı ama hoca bulamazsanız rujunuzu farınızı kullanın demişti keçe boyayı tuar zaten

kızlar çok özür diliyorum bir türlü nasıl anlatırım diye düşünüyordum
marcello marcello tourmaline tourmaline
bakın bu kız elinde dikmiş dikişler belli ve gayette hoş olmuş makine giderseniz de olur ama elinizde bobin denilen naylon annelerimizin oya yaptıgı iplerle dikmek daha güzel duruyo tabi bu benim kendi fikrim..
benim kapı süsü kalıplarımı bulamadım ama eger ben yapmak istiyorum derseniz kalıpları birisinden temin edip size resim gönderirim ve sizde istediginiz büyüklükte cıktı alıp yaparsınız :KK5:

Screenshot_2015-01-05-21-10-27.png

Screenshot_2015-01-05-21-10-40.png
Screenshot_2015-01-05-21-10-50.png
Screenshot_2015-01-05-21-11-07.png
Screenshot_2015-01-05-21-11-17.png

Back
X