- 30 Haziran 2020
- 933
- 4.703
-
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
Benim için bu sınav yapılmayacak bir şey değildi ben ona üzülüyorum. zaten okulu bitirdiğimde başlangıçta hata yaptım yüksek lisansla devam ederek. Üniversitede çok torpil döndüğünü hocalar kendi ağızlarıyla söylüyorlardı. Torpil değil tabi referans. Ben doğrudan atamalarda torpil olmadığı için bu sınava yöneldim. ilk kez hazırlanıp girdim belki ilk zamanlar daha parlak bir zihinle hazırlanıp girsem olurdu. ama özelde de bölümle alakalı bir yer çok olmuyor. İibf mezunuysan en az ilkokul mezunu yazan yerlere bile başvurmak zorundasın çok iyi bir iş imkanı görmedim şimdiye kadarHerkes kamuda çalışmak zorunda değil, lütfen umutsuzluğa kapılmayın, gerçekten para kazanmak gibi bir amacınız varsa mezuniyetibize uygun işlere baş vurun, bir yerden elbet bir kapı açılır. Günümüzde kpssyi geçmek başarı değil zaten, torpili bulup güvenlik soruşturmasını aşamadıktan sonra 100de alsanız faydası yok. Ayrıca devlet 80 milyon insanın hepsini kendi kadrosuna alamaz, alabilse özel sektör diye bir şey kalmaz. Önünüzdeki maçlara bakın dünyanın sonu değil.
Bana kalırsa en baştan tertemiz zihinle kpss hazırlansak iyi olurdu akademi benim için boş bir şey oldu ilk kez hazırlandığım için aslında normal belki bu puan ama yaştan dolayı artık hemen olsun istiyordum, tekrar hazırlanır mıyım sanmıyorum artık zaman ne gösterirseBende ayni durumdayim. Once akademi icin ugrastim olmadi. Yas 32 olunca kpssye de hazirlanayim diye dusundum ama olmayacak. Bu zamana kadar girdigim sinavin en kotusuydu. Matematik 1 saatimi aldi sonra bir telas sure yetmiyecek diye. Hersey bos
Zor doğrudan atanmak belki açıktan alımlarda olur hiç istemiyordum mülakat peşinde koşmayı ama öyle olacak galibaSinav cok zordu turkce sorulari beyin yakan turdendi. Onceki yillara gore daha zor bir sinav oldugu icin belki atama puanlarinda bi tik dusus olabilir atanirsiniz
Sadece bugün iş ilanlarına baktım bulunduğum şehirde başvurabileceğim yerler en az ilkokul, lise mezunu gibi yerler ve kariyer olarak tırmanabilecek yerler de değil.Bunun gibi başka konu da açıldı. Üniversite okuduktan sonra bile sabit standart bir gelire sahip olmak için yıllarca test kitapçığı cozuyorsunuz. Okullar sınavlar eskiden kiymetliydi. Devir artık çok değişti. Bunca emeği özel sektörde verseydiniz zaten basamakları tirmanirdiniz. Üzmek için söylemiyorum ugrasiyosunuz ve sınavları gecemiyorsunuz ve özel sektörde çalışmaktansa evde oturmayı yegliyosunuz. Bu zora gelememek mi rahatı sevmek mi biturlu anlayamadım.
Hayirlisi artik. Bakalim hayat bize ne gösterecekBana kalırsa en baştan tertemiz zihinle kpss hazırlansak iyi olurdu akademi benim için boş bir şey oldu ilk kez hazırlandığım için aslında normal belki bu puan ama yaştan dolayı artık hemen olsun istiyordum, tekrar hazırlanır mıyım sanmıyorum artık zaman ne gösterirse
Evet ben de girdim sınava sorular itinayla çözemeyelim diye hazirlanmis ben de çok çalışmıştım ama boşa gittiHerkes bu sene anormal zordu diyor, belki atanırsınız belli mi olur
O iş öyle olmuyo işte. Ben özele geçiyim kendimi geliştiriyim diyosun meslek sahibi tecrubeliye dahil asgari veriyolar. Kişisel işlerini yaptırıyorlar. Küfür hakaret ediyolar. Azarliyolar. Molasız çalıştırıyorlar. Herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyo. Bir iftirayla anında kovuluyosun. Gelirine guvenip mülk sahibi bile olamiyosun. Hafta sonu tatilin sadece pazar oluyo. Aşırı mesaili çalışıyosun. Senin emeğini çabanı değil en ufak eksikliklerini goruyolar. Koca koca insanlara tüm mesai boyunca telefonu yasakliyolar. Garip isteklerde bulunuyorlar. Bu düşünceniz ben çalışmaya başlamadan önceki çocuksu fikirlerimdi gerçek hayatı gördüm. Türkiye şartlarını ve özel sektör gerçeğini. Kimse asla istemiyo hele kaç yaşından sonra strese girip zaman ve emek harcayıp belli belirsiz bı sınava aylarını vermeyi ama mecburuz napalım bundan iyisi yok şuanBunun gibi başka konu da açıldı. Üniversite okuduktan sonra bile sabit standart bir gelire sahip olmak için yıllarca test kitapçığı cozuyorsunuz. Okullar sınavlar eskiden kiymetliydi. Devir artık çok değişti. Bunca emeği özel sektörde verseydiniz zaten basamakları tirmanirdiniz. Üzmek için söylemiyorum ugrasiyosunuz ve sınavları gecemiyorsunuz ve özel sektörde çalışmaktansa evde oturmayı yegliyosunuz. Bu zora gelememek mi rahatı sevmek mi biturlu anlayamadım.
Çok haklısınız ölüp bitelim asla özel hayatımıza vakit kalmasın karın tokluğuna debelenelim ve “olsun kendimi geliştiriyorum” diyerek teselli bulalım istiyolar. Biz de insanız, düzgün bir hayatımız olsun, ev geçindirmeye yetecek paramız olsun istiyoruz bunun için sınavlara emek ediyoruz. Elimizde başka bir şey yok çünkü. Her meslek öyle itibarsızlaştı ki 2-3 yıllık tecrübesi olan bile asgari ücretle çalışıyor. Tecrübesi olmayana sigortasız çalışma teklif ediyolar. Bunu nasıl görmüyor buradaki bazı üyeler ben anlamıyorum. Milletin azarını yiyip sigortasız çalışmaktansa evde sınav çalıştığımız için tembel muamelesi görüyoruz.O iş öyle olmuyo işte. Ben özele geçiyim kendimi geliştiriyim diyosun meslek sahibi tecrubeliye dahil asgari veriyolar. Kişisel işlerini yaptırıyorlar. Küfür hakaret ediyolar. Azarliyolar. Molasız çalıştırıyorlar. Herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyo. Bir iftirayla anında kovuluyosun. Gelirine guvenip mülk sahibi bile olamiyosun. Hafta sonu tatilin sadece pazar oluyo. Aşırı mesaili çalışıyosun. Senin emeğini çabanı değil en ufak eksikliklerini goruyolar. Koca koca insanlara tüm mesai boyunca telefonu yasakliyolar. Garip isteklerde bulunuyorlar. Bu düşünceniz ben çalışmaya başlamadan önceki çocuksu fikirlerimdi gerçek hayatı gördüm. Türkiye şartlarını ve özel sektör gerçeğini. Kimse asla istemiyo hele kaç yaşından sonra strese girip zaman ve emek harcayıp belli belirsiz bı sınava aylarını vermeyi ama mecburuz napalım bundan iyisi yok şuan
Tembel olan insan oturup sinava çalışmaz ki ev hanımı olup koca ya da baba parası yer. Biz hayatımızı düzenlemeye çalışıyoruz en güzel hale getirmeye çalışıyoruz. Burdaki öyle diyen üyelerin özelde çalıştığını hiç zannetmiyorum. O zorluklari gören bu şekilde konuşmaz. Özelde gerçekten asgari veriyolar mesela ben en son anaokulu öğretmeniydim kaç senelik ogretmende olsan asgari aliyosun çoğu anaokulu asgari bile vermiyormuş. Ee ben o parayla ne ev gecindirebilirim ne kira verebilirim ve mal mulk sahibi olabilirim. Asgari maaşlı çalışan insan yine kocaya ya da ailesine muhtaç kendi ev donduremez. Ki yukarda yaşadıklarım bizzat kendimin ve mühendis olan erkek arkadaşımın yaşadıkları. İnanın yorulmayi bı kenara bıraktım özel sektörde insanlık onuru ayaklar altına alınıyo. Bı yerde çalışırken müdürü patron odasına çağırmıştı peçete aldı yanına nasıl olsa aglicam dediÇok haklısınız ölüp bitelim asla özel hayatımıza vakit kalmasın karın tokluğuna debelenelim ve “olsun kendimi geliştiriyorum” diyerek teselli bulalım istiyolar. Biz de insanız, düzgün bir hayatımız olsun, ev geçindirmeye yetecek paramız olsun istiyoruz bunun için sınavlara emek ediyoruz. Elimizde başka bir şey yok çünkü. Her meslek öyle itibarsızlaştı ki 2-3 yıllık tecrübesi olan bile asgari ücretle çalışıyor. Tecrübesi olmayana sigortasız çalışma teklif ediyolar. Bunu nasıl görmüyor buradaki bazı üyeler ben anlamıyorum. Milletin azarını yiyip sigortasız çalışmaktansa evde sınav çalıştığımız için tembel muamelesi görüyoruz.
Benim memur yakınlarıma neden her yıl komik sebeplerle soruşturma aciliyo mudurlerinden niye hep tehdit yiyorlar? Hiçbir alanda ekmeğinizi güllük gulistanlik kazanamazsiniz memurluk şartları da özel sektör kadar yıpratıcı olabiliyor. Hakkınizda hayırlısı olsun olmaması da hayirdir olması daO iş öyle olmuyo işte. Ben özele geçiyim kendimi geliştiriyim diyosun meslek sahibi tecrubeliye dahil asgari veriyolar. Kişisel işlerini yaptırıyorlar. Küfür hakaret ediyolar. Azarliyolar. Molasız çalıştırıyorlar. Herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyo. Bir iftirayla anında kovuluyosun. Gelirine guvenip mülk sahibi bile olamiyosun. Hafta sonu tatilin sadece pazar oluyo. Aşırı mesaili çalışıyosun. Senin emeğini çabanı değil en ufak eksikliklerini goruyolar. Koca koca insanlara tüm mesai boyunca telefonu yasakliyolar. Garip isteklerde bulunuyorlar. Bu düşünceniz ben çalışmaya başlamadan önceki çocuksu fikirlerimdi gerçek hayatı gördüm. Türkiye şartlarını ve özel sektör gerçeğini. Kimse asla istemiyo hele kaç yaşından sonra strese girip zaman ve emek harcayıp belli belirsiz bı sınava aylarını vermeyi ama mecburuz napalım bundan iyisi yok şuan
Annem 26 yıllık memur anneme de iftira atıp tutanak tuttular ama hiçbir şey olmadı arkanda kapı gibi devlet var. Şuan izinde mesela iki hafta izinli. Özelde ameliyat olmana izin verilmiyo yazın işler hafifleyince bakarız diyolardi. Hiç unutamıyorum bı hocanın çocuğu hastaydı ateşi 39 olunca artık hastaneye götürelim demiş eşi nöbetini ben tutarım demiştim müdür 30dk erken çıkmasına izin vermedi.Benim memur yakınlarıma neden her yıl komik sebeplerle soruşturma aciliyo mudurlerinden niye hep tehdit yiyorlar? Hiçbir alanda ekmeğinizi güllük gulistanlik kazanamazsiniz memurluk şartları da özel sektör kadar yıpratıcı olabiliyor. Hakkınizda hayırlısı olsun olmaması da hayirdir olması da
Açıktan mülakatsız sözleşmeli alımlar oluyor. Bende öyle girdim şuan arşiv araştırması bekliyorum.80 puana düşeni gördüm.asil yerleşip gitmeyenlere olunca yedeklere geliyor sıra şansınız olabilir.tabi bazıları yaş sınırı koyabiliyor.bölüm ne bu arada iibf iseniz şansınız yüksek.onları takip edin.telegramda bunların grupları var.Zaten kadrolu alımları azalttılar hep sözleşmeli alıyorlar artık.Düz memur 90 puan, bölümden atama 84 puan üzeri hiç 80 puana düşmemiş ki ancak yine mülakatla açıktan ilanlar oluyor onların peşinde koşturursam bilemiyorum
Adliye de memurluk alımları yapıyor o ilanları da takip edinDüz memur 90 puan, bölümden atama 84 puan üzeri hiç 80 puana düşmemiş ki ancak yine mülakatla açıktan ilanlar oluyor onların peşinde koşturursam bilemiyorum