Tatlı Tarifi Kazandibi

mltm87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
2.327
4
kazandibi yapmak sanıldığı gibi zor değil aslında

EMAYE TEPSİ hem tatlının yakımı açısından hemde sonrasında tepsinin temizliği açısından daha çok kolaylık sağlıyor

1 lt. süt
2 ç.k. un
2 ç.k. nişasta
2 ç.k. pirinç unu
1 su bar. şeker
pudra şekeri

un nişasta ve pirinç unu bi kasede karıştırlır. 1 lt. sütten bi bardak alınır ve bu karışıma ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. geri kalan süt tencereye konur kaynatılmaya başlanır içine 1 su bardağı şekerde atılır(tencerenin). kaynamış olan sütten 1 bardak süt alınarak nişastalı karışım olduğu kaseye dökülür çok az karıştırılarak tencereye boşaltılır. muhallebi kıvamı getirilir.
bir EMAYE TEPSİye pudra şekeri her yerine gelecek şekilde serpilir. daha sonra muhallebide EMAYE TEPSİye dökülür.
tepsi ocağın en büyük gözüne konur çevrile çevrile her tarafını yanması sağlanır. bu 10-15 dk. sürebilir tepsiye göre.
her tarafının yandığına emin oluncada içi su dolu daha büyük bi tepsiye konularak soğuması sağlanır.daha sonra buzdolabında kıvamına göre 2-3 saat bekletilir. kesilip rulo yaparak servis edilir.afiyet olsun..

Son düzenleme:
beğeniceğinizi umut ediyorum. ayrıca ben rejimde olmam rağmen sürekli yapıp yiyiyorum sütlü tatlı olduğu için isterseniz esmer şekerde kullanabilirsiniz tabi. birde pirinç unu koymadanda oluyo onun yerine unla nişastayı 2 buçuk çorba kaşığı koyabilirsiniz.

Peki birşey sorabilirmiyim tepsinin borcam olmasının kazandibinin altının yanmamasıyla ilgisi var mı?
Yoksa bu tamamen benim kabiliyesizliğimden mi kaynaklanıyor
:çok üzgünüm:

defalarca yaptım bu tatlıyı.çok seviyorum
ama her yapışımda ayrı bi rezalet yaşadım
hiç tutmadı.artık usandım dışarıdan alıp yemeye karar verdim
kaç tepsi yaktım haddi hesabı yok
sanırım ben tepsi seçimini iyi yapamayanlardanım
nasıl bir tepside yapıyorsun

muhallebi tamam kolay ama bu altını yakma işi çok zor bide rulo nasıl yapıcaz ki onu. en sevdiğim tatlı ama ben onu yapamıyorum :KK43:

Peki birşey sorabilirmiyim tepsinin borcam olmasının kazandibinin altının yanmamasıyla ilgisi var mı?
Yoksa bu tamamen benim kabiliyesizliğimden mi kaynaklanıyor
:çok üzgünüm:

canım ben borcamda yapmıyorum
şimdi şöyle söyliyim hani böyle gri metal tepsiler vardır yaa onlarda da olmuyor yanmıyor
benim yaptığım tepsi hani böyle biraz içi parlak olur çiçek deseni fln olur içindeo tepsinin adı nedir bilmiyorum yaa:1no2:
anlamışındır umarım tarif etmeye çalıştığım tepsiyi
25x30 cm ebatında ocak üstüne oturacak cinsten olsun
harlı ateşte çevire çevire yakıcaksın
sonra zaten karamelize olmuş pudra şekerinin kokusu gelmeye başlıyo o zaman yandığından emin olabilirsim

kolay gelsina.s.

muhallebi tamam kolay ama bu altını yakma işi çok zor bide rulo nasıl yapıcaz ki onu. en sevdiğim tatlı ama ben onu yapamıyorum :KK43:

canım doğru tepsiyi kullanmak çok önemli gri metal tepside fazla yanmıyo ve o tepside çok zor oluyo yakmak çünkü o tepsi kendini yakıyo tatlıyı yakmıyokaydirigubbakcemile3

dediğim gibi hani böyle matel değilde biraz daha parlak içi çiçek desenli tepsiler olur yaa onlarşla çok iyi yanıyor

ayrıca buzdolabına koy 2-3 saat beklet sonra kolayca rulo olucaktır spatula yardımıyla
ben plastik spatula ile rulo yapıyorum plastik eğrilip büğrüldüğü için daha kolay oluyorŞeniz

canım ben borcamda yapmıyorum
şimdi şöyle söyliyim hani böyle gri metal tepsiler vardır yaa onlarda da olmuyor yanmıyor
benim yaptığım tepsi hani böyle biraz içi parlak olur çiçek deseni fln olur içindeo tepsinin adı nedir bilmiyorum yaa:1no2:
anlamışındır umarım tarif etmeye çalıştığım tepsiyi
25x30 cm ebatında ocak üstüne oturacak cinsten olsun
harlı ateşte çevire çevire yakıcaksın
sonra zaten karamelize olmuş pudra şekerinin kokusu gelmeye başlıyo o zaman yandığından emin olabilirsim

kolay gelsina.s.

Galiba emaye tepsilerden bahsediyorsun :çok üzgünüm:
Ondan da bende yok ki ..
Kazandibini bu tarifle bir kere daha deniyeceğim eğer olmazsa sana gelirim yemeğe artık :1hug:

Çok da severim bak şimdi nasıl canım çekti :çok üzgünüm:

defalarca yaptım bu tatlıyı.çok seviyorum
ama her yapışımda ayrı bi rezalet yaşadım
hiç tutmadı.artık usandım dışarıdan alıp yemeye karar verdim
kaç tepsi yaktım haddi hesabı yok
sanırım ben tepsi seçimini iyi yapamayanlardanım
nasıl bir tepside yapıyorsun

tutar tutar ben bile yapabiliyorsamkaydirigubbakcemile3
dışardan alınca benim içim rahat etmiyor
çünkü ben light sütle fln yapıyorum
istersen esmer şekerde kullanabilirsin
ve ben vanilya da koymuyorum içine tadını bozmasın diye

tepsi tarifini yaptım gri metal olmucak
biraz parlak içi çiçek desenli olanlardan olucak

Galiba emaye tepsilerden bahsediyorsun :çok üzgünüm:
Ondan da bende yok ki ..
Kazandibini bu tarifle bir kere daha deniyeceğim eğer olmazsa sana gelirim yemeğe artık :1hug:

Çok da severim bak şimdi nasıl canım çekti :çok üzgünüm:

evet evet emaye ayy sağol valla googledan emaye tepsi yazdım baktım doğru tepsiymiş hatta onunda içi çiçekklikaydirigubbakcemile3

inşallah olur yaa elimden gelse yapıp gönderirim valla
ama bu tarif gerçektende en kolay tarif diğerleri hep fırında yakıyo kazandibini
metal tepside yapınca da azcık yanıyo fakat tepside çok yanıyor
emyede o sorun olmuyo hem yakımı daha kolay oluyor hem temizliği daha kolay

kolay gelsin canım olucak inanıyorumsüprizzzzzsüprizzzzz

arkadaşlar birde şöyle deneyin yakma işlemini: hazırladığınız muhallebiden 2-3 kaşık tepsinin altına komple ince bir tabaka halinde sürün o şekilde ocağın üstünde yakın. sonra muhallebiyi tekrar ocağın üzerinde kaynatın daha sonra muhallebiyi tepsiye dökün aynı pastaneler deki gibi oluyor tavsiye ederim

tşk-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mltm saol paylaşımın için.çok severim bende.pakette hazır satılanlardan yapmıştım bende yakamamıştım.bi arkadaşıma demiş tv de izledim şekeri sonra 2 kaşık kazandibini yayıp yakıyor ondan sonra kalanını ekliyordu.
gece gece canım istedi mltm hem zayıfsın hem sürekli böle tarifler ...

mltm saol paylaşımın için.çok severim bende.pakette hazır satılanlardan yapmıştım bende yakamamıştım.bi arkadaşıma demiş tv de izledim şekeri sonra 2 kaşık kazandibini yayıp yakıyor ondan sonra kalanını ekliyordu.
gece gece canım istedi mltm hem zayıfsın hem sürekli böle tarifler ...

ben öyle yakmıyorum canım ama öylede güzel yanıyo diyolar
ben neyi ne zaman nasıl yiceğimi biliyorum şekerim kaydirigubbakcemile3
uzmanlaştım artık bu konudakaydirigubbakcemile3

pudra şekerini dökmeden önce margarinle tepsiyi yağlarsanız yapışmıyor daha kolay çıkıyor.

X