• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaz tüyü işkencesi..

elyaf ta mı hayvansal bişi kız ben bilmiyordum neyden yapılıyor elyaf ki:53:

yok bitanem elyas suni hayvanlardan yapılmıyor oda çok sağlıklı değil baş altından sürekli kayıyor ve içinde suni olduğundan 13-14 çeşit bakteri barındırabiliyormuş artı dökülen deri dökünülerinde senin göremeyeceğin canlılar bile yaşayabiliyormuş elyafta.Ne kadar yıkarsan yıka pamuk gibisi yok bebeğim ya
Öptüm bu arada özlemişim muhabbetini
:16:

yok bitanem elyas suni hayvanlardan yapılmıyor oda çok sağlıklı değil baş altından sürekli kayıyor ve içinde suni olduğundan 13-14 çeşit bakteri barındırabiliyormuş artı dökülen deri dökünülerinde senin göremeyeceğin canlılar bile yaşayabiliyormuş elyafta.Ne kadar yıkarsan yıka pamuk gibisi yok bebeğim ya
Öptüm bu arada özlemişim muhabbetini
:16:

ben senin topiğe uğrarım arada özletmem kendimi bebekim:54:
ayy bakteri mi ürüyormuş uzak durmak lazım o zaman mite lar da ürer iyicene o zaman onda
silikon yastık yorgan kullanıyorum zaten ben pamuk nasıl oluyor pamukk bişiyimiz var mı ki bizim şu el yapımı yorganlar var ya onlar eğer onlardan annemin var şeyizinden hala kullanır şu üzeri saten olanlardan

Sanırım böyle konularda bizlere düşen bilinçli olmak, malesef çevreciler, hayvanseverler ne kadar protesto ederse etsin ne yazık ki istenilen sonuç elde edilemiyor:50::50:yabancı belgesel programlarını seyreden biriyim ve insanların böyle canilerle nasıl mücadele ettiğini bir görseniz, yine de bir kısmını durdursalarda kaçak yapanları engellemekte zorlanıyorlar, balinaları kaçak avlayanların peşine düşen gönüllüler var, gemi kiralıyorlar düşünün ne paralar döküyorlar kaçak avlanmaları engellemek için ama yapan yapacağından geri kalmıyor, birde pis pis gülüyorlar, gönüllülerin gemilerine saldırıyorlar, foklar deseniz öyle, fokların gözlerine baktınız mı hiç, çok güzel ve masumlar.
Bilmediklerimde vardır elbet, sizler sayesinde öğrenmeye çalışıyorum.

Kazları bu topik sayesinde duydum, çok şükür ki şimdiye kadar kaz tüyü kullanılan hiçbir eşya satın almadım, almış olsaydım vicdan azabı beni yer bitirirdi:43:
Ya yiyelim diye canlıyken vura vura öldürülen ya da canlıyken kaynar suya atılan hayvanlar:50: ben hiçbirini yemiyorum:50:
Kobay olarak kullanılanları da pas geçmemek lazım, araştırma merkezlerine satıp para kazanmak için kobay hayvanı besleyenler var, merkezlerin bir kısmı kobay kullanmayı bıraksa, caydırılsa, hayvanları besleyip satanları bulmak çok zor, bu öyle bir sarmal ki bir tarafı men etsen diğerlerini engelleyemiyorsun:50:
Herkesin bilinçlenmesi lazım, benim, senin protestoları yetmiyor, herkes birlik olmalı.

en güzeli yün oh mis gibi diyemiyorum çünkü ev halkının yüne de alerjisi var, ama benim için öye hala :) o yüzden en iyisi silikon ve elyaf yastık. elyaf da oluşan mite'lar için de temizlik robotları var 15 günde bir çekiyorsun mis gibi oluyor :)

öbür taraf değil canım burda çıksın acısı ki canlı canlı işkence nasılmış anlasınlar.Bakmada zaten gerçekten yürekler acısı :(
:17::43:

keşke dedğin gibi olsa,ama işin içinde para oldumu birileri bu işten kazanç sağlıyorsa maalesef bizim bu yakarışlarımız pek fayda etmiyor
sadece kazlar mı daha neler var :(

Sanırım böyle konularda bizlere düşen bilinçli olmak, malesef çevreciler, hayvanseverler ne kadar protesto ederse etsin ne yazık ki istenilen sonuç elde edilemiyor:50::50:yabancı belgesel programlarını seyreden biriyim ve insanların böyle canilerle nasıl mücadele ettiğini bir görseniz, yine de bir kısmını durdursalarda kaçak yapanları engellemekte zorlanıyorlar, balinaları kaçak avlayanların peşine düşen gönüllüler var, gemi kiralıyorlar düşünün ne paralar döküyorlar kaçak avlanmaları engellemek için ama yapan yapacağından geri kalmıyor, birde pis pis gülüyorlar, gönüllülerin gemilerine saldırıyorlar, foklar deseniz öyle, fokların gözlerine baktınız mı hiç, çok güzel ve masumlar.
Bilmediklerimde vardır elbet, sizler sayesinde öğrenmeye çalışıyorum.

Kazları bu topik sayesinde duydum, çok şükür ki şimdiye kadar kaz tüyü kullanılan hiçbir eşya satın almadım, almış olsaydım vicdan azabı beni yer bitirirdi:43:
Ya yiyelim diye canlıyken vura vura öldürülen ya da canlıyken kaynar suya atılan hayvanlar:50: ben hiçbirini yemiyorum:50:
Kobay olarak kullanılanları da pas geçmemek lazım, araştırma merkezlerine satıp para kazanmak için kobay hayvanı besleyenler var, merkezlerin bir kısmı kobay kullanmayı bıraksa, caydırılsa, hayvanları besleyip satanları bulmak çok zor, bu öyle bir sarmal ki bir tarafı men etsen diğerlerini engelleyemiyorsun:50:
Herkesin bilinçlenmesi lazım, benim, senin protestoları yetmiyor, herkes birlik olmalı.

helal hayvanları tabiki yicez ama ALLAH'INDA uymamızı istediği kurallar var neticede mesela kurban edilen kırmızı et hayvanlar gözleri kapatılıp tekbirlerle sakinleştirilip canları acımadan tek seferde işkence çektirmeden kurban edilmeliler helal o şekilde helal
mesela kurban bayramlarında duyuyorum habeerlerde kimi mecbahalar elektrikli testereyle kesim yapıyorlarmış büyük başları bu işkence değilde nedir bu kulluğa insanlığa yakışır mı o hayvanın canı yok mu:5:
peki canlı canlı kaynar suya atılan hayvanlar hangileri ben karides ve istakozu biliyorum yanılmıyorsam

helal hayvanları tabiki yicez ama ALLAH'INDA uymamızı istediği kurallar var neticede mesela kurban edilen kırmızı et hayvanlar gözleri kapatılıp tekbirlerle sakinleştirilip canları acımadan tek seferde işkence çektirmeden kurban edilmeliler helal o şekilde helal
mesela kurban bayramlarında duyuyorum habeerlerde kimi mecbahalar elektrikli testereyle kesim yapıyorlarmış büyük başları bu işkence değilde nedir bu kulluğa insanlığa yakışır mı o hayvanın canı yok mu:5:
peki canlı canlı kaynar suya atılan hayvanlar hangileri ben karides ve istakozu biliyorum yanılmıyorsam

Haklısın canım ama malesef Muneninde dedği gibni çok fazla dini boyuta geçemiyoruz.

Ama bahsettiğin gibi ben sala ıstakoz yengeç ahtapot karides havyar kalamar midye yiyemem yiyene bakamam bile.
Bu hayvanların yenmesi caiz değil diye biliyorum ama bizi aşıyor bu tür konular.
Herkesin kendince haklı sebepleri var.
Fokların canlı canlı öldürülmesine
Kazın ördeğin tüylerinin canlı canlı yolunmasına
Balinaların avlanılmasına
Fillerin dişleri için canlı canlı sökülmesine
KARŞIYIM ve bunları yapanları ALLAHA HAVALE EDİYORUM.:43:
image.php

Resimde görülen fill dişleri için çalınmış ve yüzü zalimce kesilmiş halde bulunmuştur. Yürek yakıcı bu resimde fil hala canlıdır. Hala beyni var ve hala hayattadır .Bu bir soygun, zulüm, istismar olarak insanın ne kadar vahşileşebileceğini gözler önüne sermektedir .

Bu tür, tüyler ürperten vahşetleri önlemek için lütfen duyarlı olup hammaddesi çevremizdeki canlılardan vahşice çalınan madde veya organlardan üretilmiş ürünleri almayalım, ve çevremizdekileri bu konuda bilinçlendirelim.:43::43::43:

Horozları hayvanca çığlıklar atarak dövüştürenlerden nefret ediyorum.

k%C3%BCrke+hay%C4%B1r.jpg

BİR KÜRK PALTO İÇİN…..
25-45 koyun-kuzu
20-30 evcil kedi
12-15 yabani kedi
15-20 köpek
30-300 fare
10-30 tilki
60-400 sincap
20-30 kanguru
30-40 tavşan
3-30 kurt
10-30 susamuru
8-15 vaşak
60-70 kokarca
30-40 opossum
6-10 fok
6-8 puma
30-80 vizon
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ ?????

600-KarakulLamb.jpg

Astragan kürkü, Karagül koyunlarının yeni doğmuş yavrularının derilerinin yüzülmesiyle elde edilir. Karagül koyunu yavrularının tüyleri doğdukları anda kıvırcık ve buklelidir. Doğumdan birkaç gün sonra, annenin de yavruyu yalamasıyla bu tüyler düzleşmeye başlar. Astragan kürkünün kıvırcık olması daha makbul olduğundan, bu bebek kuzular doğumdan hemen sonra, neredeyse süt emmeden öldürülüp,
:43::43::41: derileri yüzülür. Amerika’da bir astragan kürkün fiyatı 12 000 dolara kadar çıkabiliyor. Sadece Türkiye’de yılda 4 000 000 karagül kuzusu astragan kürkü elde etmek için öldürülüyor.

sheep-plamb-01(1).jpg
astragan.jpg

Tabii, kürk üreticileri bununla da yetinmiyor; en iyi astraganın anne rahmindeki doğmamış bebek kuzulardan elde edileceğini keşfediyor... Bunun üzerine, doğumu yaklaşan gebe Karagül koyunlarını canlı canlı keserek,
:47::41::41:karnından fetus bebekleri çıkarıp, bu minik hayvanların derilerini yüzüyorlar. BROADTAİL denilen bu 1. Sınıf astragan kürkler Amerika’da 25 000 dolara alıcı buluyor.

Haklısın canım ama malesef Muneninde dedği gibni çok fazla dini boyuta geçemiyoruz.

Ama bahsettiğin gibi ben sala ıstakoz yengeç ahtapot karides havyar kalamar midye yiyemem yiyene bakamam bile.
Bu hayvanların yenmesi caiz değil diye biliyorum ama bizi aşıyor bu tür konular.
Herkesin kendince haklı sebepleri var.
Fokların canlı canlı öldürülmesine
Kazın ördeğin tüylerinin canlı canlı yolunmasına
Balinaların avlanılmasına
Fillerin dişleri için canlı canlı sökülmesine
KARŞIYIM ve bunları yapanları ALLAHA HAVALE EDİYORUM.:43:
image.php

Resimde görülen fill dişleri için çalınmış ve yüzü zalimce kesilmiş halde bulunmuştur. Yürek yakıcı bu resimde fil hala canlıdır. Hala beyni var ve hala hayattadır .Bu bir soygun, zulüm, istismar olarak insanın ne kadar vahşileşebileceğini gözler önüne sermektedir .

Bu tür, tüyler ürperten vahşetleri önlemek için lütfen duyarlı olup hammaddesi çevremizdeki canlılardan vahşice çalınan madde veya organlardan üretilmiş ürünleri almayalım, ve çevremizdekileri bu konuda bilinçlendirelim.:43::43::43:

Horozları hayvanca çığlıklar atarak dövüştürenlerden nefret ediyorum.

k%C3%BCrke+hay%C4%B1r.jpg

BİR KÜRK PALTO İÇİN…..
25-45 koyun-kuzu
20-30 evcil kedi
12-15 yabani kedi
15-20 köpek
30-300 fare
10-30 tilki
60-400 sincap
20-30 kanguru
30-40 tavşan
3-30 kurt
10-30 susamuru
8-15 vaşak
60-70 kokarca
30-40 opossum
6-10 fok
6-8 puma
30-80 vizon
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ ?????

600-KarakulLamb.jpg

Astragan kürkü, Karagül koyunlarının yeni doğmuş yavrularının derilerinin yüzülmesiyle elde edilir. Karagül koyunu yavrularının tüyleri doğdukları anda kıvırcık ve buklelidir. Doğumdan birkaç gün sonra, annenin de yavruyu yalamasıyla bu tüyler düzleşmeye başlar. Astragan kürkünün kıvırcık olması daha makbul olduğundan, bu bebek kuzular doğumdan hemen sonra, neredeyse süt emmeden öldürülüp,
:43::43::41: derileri yüzülür. Amerika’da bir astragan kürkün fiyatı 12 000 dolara kadar çıkabiliyor. Sadece Türkiye’de yılda 4 000 000 karagül kuzusu astragan kürkü elde etmek için öldürülüyor.

sheep-plamb-01(1).jpg
astragan.jpg

Tabii, kürk üreticileri bununla da yetinmiyor; en iyi astraganın anne rahmindeki doğmamış bebek kuzulardan elde edileceğini keşfediyor... Bunun üzerine, doğumu yaklaşan gebe Karagül koyunlarını canlı canlı keserek,
:47::41::41:karnından fetus bebekleri çıkarıp, bu minik hayvanların derilerini yüzüyorlar. BROADTAİL denilen bu 1. Sınıf astragan kürkler Amerika’da 25 000 dolara alıcı buluyor.

ALLAHIM yüreğim dayanmıyor bunlara nasıl yaparlar nasıl bir vicdandır bu YARABBİM
YARADILAN bir şeyi YARADANDAN başkası canını alamaz
ki bunlar işkence ediyorlar resmen o kuzucuğun günahı ne bir kıyafet uğruna öldürülüyor kürk giymeseler sanki bir yerleri eksik olacak
bu insanlığa sığmaz
hele o fil e çok üzüldüm ya bir dişi için hayvanın yüzünü kesmişler hemde hala yaşıyor :14::14::14:
ALLAH böyle insanları nasıl biliyorsa öyle yapsın o bilir nasıl ceza vereceğini
:14::14::14:
dilleri yok konuşamıyorlar diye kendilerini savunamıyorlar diye bu kadar da vicdansız olunmaz ki :14::14::14:

Insan esrefi muhlukat yaratilmislarin en sereflisi iken hayvandan daha asagi olmayi becerbiliyor ya en cok da buna uzuluyorum.
Hayvanlar fitratlari kadar vahsi olabiliyorken insan bunu zevk icin yapiyor!

Son düzenleme:
hiçbirşey yapamıyoruz malesef..sadece almayarak ve çevremizi de bilinçlendirerek birşeyler yapılabiliyor..ama alanlar yine alıyor,bazıları vazgeçemem kürkümden güzel duruyor,kaz tüyü yorgan ve montlar güzel ısıtıyor diyor..:53:

benim anlamadığım kürk için hayvanlar ölmesin v.s ben vejeteryanım...hayvan etini yemek içinde aynısı...sırf et yemek için hayvanların canına kıyılıyor...kurban bayramları sokak ve caddeler kan gölü ne dönüyor...hayvanların iç organları sokaklarda.....kurban bayramlarında haberler sadece rezalet görüntüleri gösteriyor...kürkleri değil bu tür vahşetede...bir dur diyelim....bu tür rezillikler sadece türkiyede var....

Bu tür seyleri okurken insanligimdan utaniyorum.
Bi toplumun medeniyeti hayvana nasil davrandigindan belli olurmus,
bu medeniyetsiz, acimasiz, vicdansiz insanlarla ayni havayi paylastigim icin isyan etmek istiyorum

Japonyada eti ve yüzgeci icin acimasizca katledilen balinalar,
Taijide delfinariumla satilmak icin vicdansizca kovalanan, bi kaci secildikten sonra binlercesi katledilen yunuslar
Faroes adalarinda sirf eglencesine ve kan akitmanin verdigi zevk icin öldürülen grind balinalari
Kanadada kürk icin beyinlerine vura vura öldürülen fok baliklari
Afrikada eti icin tüfekle vurulan ve bebekleri bi basina kalan ve ölen goriller, sempanseler...
Biz basimizi yumsak yastiga koyalim diye canli canli yolunan kazlar...

Liste uzar gider....
1 senedir bu konularla yogun bi sekilde ilgileniyorum ve ilgilendikce karsilastigim seylerden tiskiniyorum

yapacak birseyimiz yok demeyin, bu konularda yogun calismalar icinde olan kuruluslar var
Sea Sheperds gibi, PETA gibi. Hicbirse yapamiyorsak bile onlara destek vererek islerini kolaylastirabiliriz
ve cevremizi bilinclendirebiliriz...

Son düzenleme:
Konuyu ben açmayı düşünürken senin konunu buldum öncelikle teşekkürler duyarlılığınız için tüm arkadaşlar....

Haberlerde konuyu gördüğümden videoyu izlediğimden beri kaç gündür kendime gelemiyorum perişan oldum:14:
Bu hayvanlara bu eziyeti yapma hakkımız yok:47::47::47:
Sırf kafamızı yumuşak yastığa koyacaz diye neden bu eziyeti çektiriyoruz bu hayvancıklara:50:
Çok çok çok üzgünüm,, insanlığımdan utanıyorum :14:
Ağızları yok dilleri yok hiç kimseye zararları yok neden yapıyorlar bu gariplere bunları:14:
Elimizden geldiğince çok insana bunu anlatalım,, hayvan koruma kuruluşlarına destek verelim ki üstümüze düşeni ancak böyle yapabilirz...

KEŞKE GÜCÜM YETSE DE ORAYA GİDİP O HAYVANCIKLARIN HEPSİNİ KURTARABİLSEM :14::14::14::14:

Bu nasıl bir adalet, bu zavallıların tek suçu dünyaya hayvan olarak gelmeleri mi? İzlerken içim parçalandı, insanlığımdan utandım.
Bülent Ersoy hala kameralar karşısında yeni kürkünü hava atarak tanıtıyor. Bu eziyeti yapanlarla, bu hayvanların derisini, tüyünü, kürkünü kullananların birbirinden hiç farkı yok.
Bu kadar üyesi olan bu sitenin kullanıcılarından bile konuya doğru düzgün cevap bile gelmemiş, nede olsa işkence hayvanlara yapılıyor ne önemi var değil mi????

Ben de bilmiyordum ve kaz tüyü yastık almayı düşünüyordum şimdi vazgeçtim, teşekkür ederiz bilgilendirdiğin için, çok üzüldüm videoyu izlemedim bilmek bile yeterli geldi.

Ben de buna değinmek istiyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=bUmI_y2DgvM

Alıntı: http://tr.wikipedia.org/wiki/Foie_gras

Genelde kazlar "gavage" (zorla besleme, zorla yemi yedirme) yöntemiyle ciğerleri yağlandırılırken, ördekler için de benzer işlem yapılmaktadır. "Foie gras" ya da "Pate" olarak isimlendirilmektedir. Ciğerler biftek şeklinde de değerlendirilirken yağlı kısmı ise tereyağ gibi sürülür bir şekile krema kıvamına getirilir. Daha çok "Pate" olarak isimlendirilen değerli ve Fransız mutfağındaki pahalı kısmı budur.

:43::43::43:

Çok üzücü bir konu. Teşekkürler başlık için. Bilgilenmiş oluyoruz bu tür başlıklarla. Umarım etkili oluyordur, bunu öğrenenler kaz tüyü ürün almaktan vazgeçiyordur. :43:

İnşallah vazgeçiyorlardır.
Pek emin değilim. :(

İnşallah. Ben de emin değilim. Vazgeçmiş olsalar artık üretilmezdi. Tam tersine başka vahşetler de ortaya çıkıyor. Bu başlıkta verilen siteye gidince fark ettim ben de angora tavşanına da aynısını yapıyorlarmış.
Angora yünü ürünler için angora tavşanları canlı canlı yolunuyormuş.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=701619 bu başlığı açtım herkes öğrensin. Angora giysiler almasın diye. Çok üzücü. Videoyu zor izledim. Tavşanın çığlıkları hala kulağımda.

Back