• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaz tüyü işkencesi..

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
Kay tüyü ile ilgilil gerçekler için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.earthlings: KAZ TÜYÜ İŞKENCESİ - KAZ TÜYÜ ÜRÜNLERİ SATIN ALMAYIN

biliyorum bu siteye girip videoları izlemek,yazılanları okumak canınızı çok sıkacak..ama inanın bir insan bile kaz tüyü ürünler almaktan vazgeçse benim için çok önemli..bilinçlenelim ve dünyanın bu gidişine ayak uydurmayalım..

Başınızı koyup uyuduğunuz kaz tüyü yastığınızda rahat mısınız?
Bilmediğiniz bazı gerçekler var, siz rahat uykunuzu uyurken...
Yada sıcacık sizi ısıtan kaz tüyü yorganınızı örterken üzerinize.. Sizi biraz üşütmek istiyorum..

Kaz tüyü yastık/yorgan/mont vs. nasıl elde edilir?

Şunu dediğinizi duyar gibiyim.. "Yememiz için öldürülen kazların tüyleri boşa gitmesin diye yolunur" Ne yazık ki bu cevap kocaman bir YANLIŞ!

İnsanlar bu kadar merhametli değiller... Bu kadar tokta değil gözleri..

Ölen bir kazın tüyü yolunduğu zaman sadece bir kerelik tüy elde edebilirler.. Ve bu işlem para kazanmak isteyen merhametsiz zihniyetlerin yapabilecekleri bir şey değildir..

İşlem şu şekilde gerçekleşir sizin kafanızı koyup rahatça uyuduğunuz yastıklarda..

Kazlar ilk yolunma işlemlerini 10 haftalıkken yaşarlar. Sonrasında bu işlem her 6 haftada bir tekrarlanır.. Tabi bu canlı canlı tüylerinin yolunma işleminde kaçmaya çalışırlarken vucutlarında açık yaralar oluşur kazların.. Bu yaraların tedavisi tabi ki uyuşturularak yapılmaz.. Bu seferde canlı canlı açık yaralarını dikerler... Ölmeden kurtulamaz kazlar bu işkenceden..

Neden yaşar kazlar bu acıları?
Siz rahat rahat uyuyun diye.. Sıcacık kaz tüyü yorganlarınıza sarılıp yatın diye.. ( Alıntıdır )

izleyemedim hatta okuyamadım bile bunu sürekli dillendirmek gerekli .Resmen kürk gibi bişeymiş demek ki kaz tüyü eşyalar da:31:

insanoğlu çok cani :(

gerçekten bilmiyordum. almayı düşünüyordum ama vazgeçtim.

Ben de bilmiyordum hatta geçenlerde internette birisi kaz tüyü kullanmayın hayvanlar canlı canlı yolunuyor yazmış da ben ihtimal vermemiştim.Maalesef doğruymuş videoyu izleyince çok üzüldüm, bu yasal birşey mi? Böyle bir caniliğe nasıl izin verirler? Ben de şu an kaz tüyü yastığıma yaslanmış kucağımda da ördek tüyü yorganımla yazıyorum bu nedenle daha da çok üzüldüm. Bir daha ne alırım ne de aldırırım.:5:

Bu kadar mı çıktık insanlıktan
ben elyaf yastığımla cok mutluyum
Darisi evrimini tamamlayamamislarin basına

allah kahretsin
gitgide yaygınlaşıyo üstelik
talep artıyo daha çok yapacaklar o zaman
napmak lazım bişeyler yapamazmıyız
nerelere başvurmak lazım

Videonun ilk saniyelerinde ağzım açık kaldı.. Resmen CANLI CANLI tüylerini yoluyorlar!! :47: Sonuna kadar ağlayarak, içim sızlayarak izledim yok böyle bir şey ya.. Zaten almıyordum şu saatten sonra asla almam..
Hayvancıklara çok üzülüyorum ya yazık masum canlılar :(

Siteye girmedim bile çünkü videoları seyretmeye asla içim elvermez:50: Kıyamam ben onlara:43:
Tüm hayvanlara hassasiyet göstermeliyiz fok balıklarının kürkleri için yapılanları gördükten sonra insanlığımdan utanmıştım:50:

Keşke bu Dünya'nın sadece bizim için yaratılmadığının farkına varsak artık, farkına varsakta diğer canlıları katletmesek.

Linke tıklamış bulundum..
Tıklamaz olaydım, elim ayağım titriyor..
Diyecek söz yok, Mune ablanın dediği gibi fok balıklarını gördüğümde, lanet etmiştim insanlık denilen illete..

ahhh yavrularım yaaa:5:
asla almam kaz tüyü yorgan yastık bişi sentetik sünger yastıklar işimizi görmüyor mu sanki ya da silikon yorganlaar yneyimize yetmiyor
midem bulandı üzüntüden sanırım içim dayanmadı:5:
gerçek kürk vs de giyimde almaya ne gerek var yapay kürk olunca olmuyor mu sanki

Bu bilgiyi ilk defa çalıştığım firmaya beğenmemiz için bikaç farklı kürk getiren müdürümüzden öğrenmiştim. (tasarımızı yaptığımız montların yaka ve şapkalarında kullanıyorduk).
canlı canlı yolunmasının sebebi tüylerin parlaklığını ve canlılığını yitirmemesiymiş. çünkü hayvan ölünce tüyleri de soluyor. o an nefret ettim kürkten. çalıştığımız o 1 yıl boyunca kürklü sadece 1 model üretildi.

insanın insana yaptıklarını duyunca hayvanlara yapılana şaşırmıyorum artık. bizler ancak tüketici olarak bunu desteklemeyerek yenebiliriz.

:43: Aman Allahım ya içim sızladı.Sevgili Mune'nin de dediği gibi foklara çok üzülmüştüm.Ama kaz tüyünün bu şekilde yapıldığını bilmiyordum.
Çok şükür ki benim evimde sadece pamuktan olan yastığım yorganım mevcut.Hiç kuş,kaz,ördek,elyaf yastık kullanmadım açıkçası aklımdan bile geçirmedim.Elyaf yastığı arkadaşım oğlum için hediye getirmişti.Oğlumu yatırdığımda çocuk sürekli yastıktan başını atıyordu.Pamuk yastığa koyunca maşallah mışıl mışıl uyuyordu.Bizim kanımızda var pamuk senelerdir kullanılan en sağlıklı şey bence.
Şimdi diyeceksiniz ki nette şöyle yazıyor böyle yazıyor diye ama unutmayalım arkadaşlar artık hem organik(oyum her zaman organikten yana) hemde kimyasal bir sürü temizlik maddesi var.İyi bir pamuğu havalandırır vede astarını haftada 1 yıkarsanız en sağlıklısı olacağından şüphem yok.

Allah bu insanları yola getirsin.Aç gözlülük hırs ve para bunları ne kadar da canileştirmiş.

yazılanları okudum ama açıp bakmadım
bu tür konularda çok hassasım, dayanamam
ve görürsem atlatamam
insanları anlamıyorum hayatta hiç bişey bi canlıya işkence etmeye değer mi
öbür tarafta çıksın acısı...

öbür taraf değil canım burda çıksın acısı ki canlı canlı işkence nasılmış anlasınlar.Bakmada zaten gerçekten yürekler acısı :(
:17::43:

Nasıl bir insanlıktır bu? keyfi keder bir durum için cinsi ne olursa herhangi bir canlıya bu yapılır mı? bende sadece kesilen hayvanların tüyleri kullanır diye düşünüyordum ama kürk olaylarında olduğu gibi canilik çıktı içinden:47:

:43: Aman Allahım ya içim sızladı.Sevgili Mune'nin de dediği gibi foklara çok üzülmüştüm.Ama kaz tüyünün bu şekilde yapıldığını bilmiyordum.
Çok şükür ki benim evimde sadece pamuktan olan yastığım yorganım mevcut.Hiç kuş,kaz,ördek,elyaf yastık kullanmadım açıkçası aklımdan bile geçirmedim.Elyaf yastığı arkadaşım oğlum için hediye getirmişti.Oğlumu yatırdığımda çocuk sürekli yastıktan başını atıyordu.Pamuk yastığa koyunca maşallah mışıl mışıl uyuyordu.Bizim kanımızda var pamuk senelerdir kullanılan en sağlıklı şey bence.
Şimdi diyeceksiniz ki nette şöyle yazıyor böyle yazıyor diye ama unutmayalım arkadaşlar artık hem organik(oyum her zaman organikten yana) hemde kimyasal bir sürü temizlik maddesi var.İyi bir pamuğu havalandırır vede astarını haftada 1 yıkarsanız en sağlıklısı olacağından şüphem yok.

Allah bu insanları yola getirsin.Aç gözlülük hırs ve para bunları ne kadar da canileştirmiş.

elyaf ta mı hayvansal bişi kız ben bilmiyordum neyden yapılıyor elyaf ki:53:

Back