Kayserili Hatunlar:))

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kayseri adetlerinde kına tepsisi çalınır mı fisfisfis
Kızın tepsisini erkek tarafından biri çalmış:mymeka:
Gerizekalılar yüzünden fırın tepsisine koydular.
Bende çalan çocukla kavga ettim.Bari kınayı yaktıktan sonra çalsaydın diye kaydirigubbakcemile3
Bide kız kına yakılırken ağlatılır diye biliyorum.
Bunlar kınayı yaktılar sonra kalktı oynadılar erkek tarafı gitti :1shok:
Bizim oralarda hiç böyle değildir.
İyiki Kayserili koca bulmadım :roflol:

Kayseri adetlerinde kına tepsisi çalınır mı fisfisfis
Kızın tepsisini erkek tarafından biri çalmış:mymeka:
Gerizekalılar yüzünden fırın tepsisine koydular.
Bende çalan çocukla kavga ettim.Bari kınayı yaktıktan sonra çalsaydın diye kaydirigubbakcemile3
Bide kız kına yakılırken ağlatılır diye biliyorum.
Bunlar kınayı yaktılar sonra kalktı oynadılar erkek tarafı gitti :1shok:
Bizim oralarda hiç böyle değildir.
İyiki Kayserili koca bulmadım :roflol:

Oylemiymis kayseri adetleriiii. kaydirigubbakcemile2

Hıç bilmiyorum ilk defa karşılaştım böyle yakından.
Ama eğer adetse bile çok sinir bozucu bişey herşey tepsinin içinde kalmış.
Yeniden kına karıldı.
Damadın eline bağlanacak seyler.Damadın yeşil örtüsü hersey onun içinde gitti.
200milyon para istiyolar bide.
Sanki altın işleme :))

Tamam simdi anladim demek istedigini, sanirim sizinkiler kendi taraflari icin de tepsi almayi unutmuslar.
Biz de oyle iki tepsi almistik ikisine de kina kardik etrafini cerezle falan susledik,
sonra damat tarafi icin damat icin seyler ile susledik; damadin yesil ortusu,
elini baglamak icin suslu kurdale sonra komiklik olsun diye corap, pecete vs

Yani ikitane kina tepsisi olur birtane degil.

Tamam simdi anladim demek istedigini, sanirim sizinkiler kendi taraflari icin de tepsi almayi unutmuslar.
Biz de oyle iki tepsi almistik ikisine de kina kardik etrafini cerezle falan susledik,
sonra damat tarafi icin damat icin seyler ile susledik; damadin yesil ortusu,
elini baglamak icin suslu kurdale sonra komiklik olsun diye corap, pecete vs

Yani ikitane kina tepsisi olur birtane degil.

Bizim oralarda erkek tarafı tepsiyi alır getirir.Sonra kız tarafından biri kınayı karar.Kına yakılır sonra işte oynanır falan.Erkek tarafına tepsi verilir içinde kınayla onlar kendi evlerine giderler.
İstanbulda abimin kınasını öyle yaptık..
İki tepsi falan olmaz bizde.
Ay valla kendi kültüründen evlenirsen daha iyi.
Yoksa bi onun adeti bi bunun ortalık karışıyo valla.
Kız tarafı mardinli onlardan kimse kendi adetini söylemedi mesela.ama kına bizim oralarda kız tarafının adetlerine göre yapıyo :sm_confused:

Anladim canim kayseride kiz tarafi iki tepsi alir oglan tarafi da geldiginde birini alir goturur.

Neyse canimcim ben cikiyorum baga gidecegim biraz sonra, pazartesi gorusuruz.
Bi aksilik cikmaz ins, cikarsa da mesajlasiriz. Şeniz

telefonumu kaybettim ve nerde olduğunu bulamıyorum yaa:( akşam misafirim var aklımda yok telefonu . sehir dışından gelii allahımm ne salağımm :(

Anladim canim kayseride kiz tarafi iki tepsi alir oglan tarafi da geldiginde birini alir goturur.

Neyse canimcim ben cikiyorum baga gidecegim biraz sonra, pazartesi gorusuruz.
Bi aksilik cikmaz ins, cikarsa da mesajlasiriz. Şeniz

Tamam canım benim herzamnki yerimizde buluşup birlikte gidelim yerimseniben
Yine haberleşiriz öptüm sekerim.opuyorumnanaktan

telefonumu kaybettim ve nerde olduğunu bulamıyorum yaa:( akşam misafirim var aklımda yok telefonu . sehir dışından gelii allahımm ne salağımm :(

birinin telefonunda ara sesine doğru git bulursun :))
Belki cantanda dır ben hep çantamda kaybediyorum :roflol:

zaten dana kaa canta gelince görersiniz ..bu sefer yok içinde akşam 20.30da eve girdim kardeşim için boya almak için cıktık markete gittik alıp gittiğimi biliom ama arabada mı düştü markette mi unuttum bilmiom marketi de aradım tamam bakalım dediler .. annem in de alıp akıllanmam için vermeme gibi bi huyu var ... ondan da şüpheleniyom kaldım mıı beeiiylee .. ne etceemm ulaa

allahım deli olucam yaaaa...
dün bi yerden iç çamaşırı aldım...kız bana yanlış vermiş...toplamda 12.5 milyonluk ürün aldım ama değişicem..nese gittim 2.5 liralık açık kaldı onada başka bi iç çamaşırı alım dedim..
.2 reyon yapmışlar biri 1.5 lira çamaşırın diğeri 1 lira...neyse aldım ikisindende kasaya geldim..kıs demesinmi bunların ikiside 1.5 lira diee...ya 50 kuruşun hesabını yapıozz....
nese sabır dedim gittim değiştirdim...yine reyondaki ürünler karıştıgı için 1 liralık yerine 1.5 tan almışım..yine kasaya geldim..yine aynı olay....
kızın ürünü çektim elinden'' siz benimle dalgamı geçiosunuz yaa..maymun gibi oynatıosunuz''dedim..ama tüm mağaza bize bakıo....
kız yok böle de yok şölede dio ama çıldırdım yani....bu bahsettğim yer düvenönünde büyük bi çamaşır mağazası yani....
almıorum yaaa..1.5 lira sizde kalsın dedim..siz şurda 50 kuruşun hesabını yapıosunuz ama ben sizin gibi yapmıcam dedim..dgr ürünleri aldım çıktım...

Bendenizim şimdi antalyanın sıcağındadır.
Bende hırkayla oturuyom :umursamaz:
Fena kıskandım :((

kıslar yarın 12 de beledıye cay bahcesının onunde olcam ama fazla kalamıyorum cunkı mısafır gelşcek sap gıbı bekletmeyın benı cok pıs kısarım haaaaaa

kıslar yarın 12 de beledıye cay bahcesının onunde olcam ama fazla kalamıyorum cunkı mısafır gelşcek sap gıbı bekletmeyın benı cok pıs kısarım haaaaaa

:1closedeyes: beklemezsin :))
Biz sensiyleönceden buluşup damlarız sizden önce oraya.
Eğer uzun boylu ve küçük boylu birini görürseniz o biziz :kedi:

:1closedeyes: beklemezsin :))
Biz sensiyleönceden buluşup damlarız sizden önce oraya.
Eğer uzun boylu ve küçük boylu birini görürseniz o biziz :kedi:

merhaba canım siz herzaman böle buluşuyormusunuz bende gelmek istiyorum benide kabul edermisiniz

Back