Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kayseri'de yarım gün çalışacak eve yardımcı arıyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

akpak

maşallah kızıma
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
1.926
14
116
Diğer
kayseri kocasinan da oturuyorum. hamileyim ve 2,5 yaşında kızım var. yarım gün gelip hem ev işlerine yardım edecek hem de kızımla oyunlar oynayabilecek birini arıyorum. genç olması tercihimdir. özellikle çocuklarla arası iyi olmalı.

güncel..
hala arıyorum..
çok mu şey istiyorum acaba?
cevap yazan bile yok :37:

hala aranıyor.........

merhablarr canımm dedıgın kırıtarlere cokk uyuyorum ama keske esım ııızın verse hep dusundum bu ısı ama baskasının evıne gıtmek uff esımızın vermeskı:(( daha once hıc bakmadım yanı ablamın cocukları,eeltımın cocukları,görumcemın cocukları dısında, ama aram cokk ıyıdır keske farklı olsaydı ve evımde baka bılseydım hem ınsallah bulursun keske dıyorum sadece cunku bende belsınde oturuyorum 24 yasındayım ev hanmıyımmm henuz bebegım yok:))genede cevremde arayan olursaa sana yardımcı olurum cunku bebek bakmayı cok ıstıyorum ve cevremde baktıracak yok genelde anneane yada babanne lerı bakıyor :((:55:

merhablarr canımm dedıgın kırıtarlere cokk uyuyorum ama keske esım ııızın verse hep dusundum bu ısı ama baskasının evıne gıtmek uff esımızın vermeskı:(( daha once hıc bakmadım yanı ablamın cocukları,eeltımın cocukları,görumcemın cocukları dısında, ama aram cokk ıyıdır keske farklı olsaydı ve evımde baka bılseydım hem ınsallah bulursun keske dıyorum sadece cunku bende belsınde oturuyorum 24 yasındayım ev hanmıyımmm henuz bebegım yok:))genede cevremde arayan olursaa sana yardımcı olurum cunku bebek bakmayı cok ıstıyorum ve cevremde baktıracak yok genelde anneane yada babanne lerı bakıyor :((:55:

eşine bir sorsan canım gerekirse tanışırız. hem eşim hem ben etrafımızdan sevilen insanlarız iş yerinden de sorabilirsin.
eşim de çok dikkatli biridir, eve gelen misafiri rahatsız etmek istemez hiç. 3 yıldır ayda bir evime temizliğe gelen kadın var mesela daha eşim onu görmüş o da eşimi görmüş değildir. o gelince rahatsız etmemek için hızlıca hazırlanır çıkar. neyse eşin yeşil ışık yakarsa detayları konuşuruz.
ben neden evime istiyorum onu da açıklayayım: öğretmenim ama doğumdan sonra çalışmayacağım ücretsiz izin alacağım. yani ben de evde olacağım. hem sadece çocuk bakımı için değil evde de yardımcı olsun diye istiyorum. doğuma bir aydan az kaldı. işleri yapmakta ve kızımla oyunlar oynamakta zorlanıyorum.
teşekkür ederim canım. Allah senin de benim de gönlümüze göre versin

eşine bir sorsan canım gerekirse tanışırız. hem eşim hem ben etrafımızdan sevilen insanlarız iş yerinden de sorabilirsin.
eşim de çok dikkatli biridir, eve gelen misafiri rahatsız etmek istemez hiç. 3 yıldır ayda bir evime temizliğe gelen kadın var mesela daha eşim onu görmüş o da eşimi görmüş değildir. o gelince rahatsız etmemek için hızlıca hazırlanır çıkar. neyse eşin yeşil ışık yakarsa detayları konuşuruz.
ben neden evime istiyorum onu da açıklayayım: öğretmenim ama doğumdan sonra çalışmayacağım ücretsiz izin alacağım. yani ben de evde olacağım. hem sadece çocuk bakımı için değil evde de yardımcı olsun diye istiyorum. doğuma bir aydan az kaldı. işleri yapmakta ve kızımla oyunlar oynamakta zorlanıyorum.
teşekkür ederim canım. Allah senin de benim de gönlümüze göre versin

ınsallah rabbımgonlumuze gore versın canımm esıme cıtlatıyım bır ınsl.olursa yazarım ben sana rabbımgonlune gore versın tez kurtarsın ınsl..senıde

ben de çok bakıcı ilanı verdim ama internetten bulunan kişilerdense eş-dost tavsiyesi daha iyi olacaktır (yine de ben de şansımı burdan deneyecğim). üstelik genç arıyorum demişsiniz. siz öğretmensiniz . eve gelen genç ve deneyimsiz hanımların sosyokültürel düzeyi istediğiniz gibi olmayabilir. en azından kendi çocuk bakmış büyütmüş 35-40 yaşlarında birisi olursa hem yaşam tecrübesi olur, hem çocukla ilgilenebilecek enerjisi olur, üstelik henüz sağlık sorunları başlamamış ve zırt pırt doktor kontrolü diye izin almamış olma ihtimali de yüksek olur. astım ve sigarayı hemen elemek lazım. bir de ben ettim siz etmeyin, mutlaka işe almadan psikolojik rahatsızlığı sorgulayın( depresyon, panik atağı).kontrolsüz şeker hastalığını da kabul etmeyin, maddi sıkıntıları da varsa genellikle eşlik eden ruhsal sorunlar,kaygı bozukluğu oluyor. zaten üçe beşe muhtaç herkes çocuk bakarım diye ortalarda dolanıyor, sonra göndermeye de vicdanınız elvermez, olan size olmasın. ayrıca ev işi de yapar diye düşünüp daha fazla ücret vermeyin çünkü çocuğa kaliteli bakayım ayağına yatıp, çoğu ev işinden köşe bucak kaçıyor, yapsa da güzel yapamıyor. ev işi için ona vermeyi düşündüğünüz akstra maaş farkına evinizi zaten her hafta temizlettirirsiniz. arada 26 ay farkı olan 2 çocuk ve ben ideal olmayan bir bakıcıyla ortada kaldım. resmen 3 çocuk bakıyorum.onları yedirip içiriyorum.arkalarını topluyorum yani durumum o kadar vahim. sabah kahvaltısı bitince yemeği hazırlıyorum. yemekten 1 saat sonra çay-kahve-kurabiye faslı. 1-2 saat sonra meyve faslı derken gün geçiyor, evine gidiyor, günü gelince de maaşını alıyor..resmen evde misafir ağırlıyorum o kadar yani...

bir de ' canım' diye hitap eden hanımları anlamıyorum, telefonda onları direk eliyorum. ne demek canım..ben senin işvereninim. ... hanım diye hitap ediyorum , o da bana öyle hitap etmeli. bu hanım dışarda özel şirkette çalışsa patrona ' canım' mı diyecek, görgüsüzlük bence..hatta benim oğlum bile benden görmüş bakıcısını ...hanım diye çağırıyor..( bu kadarı da fazla tabi :))size canım diyen, kendini çocuğunuzun sahibi gibi görebilir. halbuki ona bakım hizmeti için geldiğini bilmeli.

bir selam vermeden geçemeyeceğim.nasılsınız?oğluşlar nasıl, ne alemdeler?.umarım kendi sorumdaki ilden ile değişen bakıcı hanımlar cevabımda kırıcı olmamışımdır.sonuçta bizle alakası yok:) nasıl gidiyor okul? bu arada nerelisiniz ve nerede ikamet ediyorsunuz?

her ilde,ilçede temizlik ve bakıcılık yapan kişilerin bulunduğu ya da birbirine yakın oturduğu semtler olur.gidip birebir arayabilirsiniz.ben temizlik için öyle yapmıştım.bir kapıcı karısı denkgelmişti.eski evimdeyken bayağı geldi gitti.inşallah bu konuda benim gibi şanslı olursunuz.aklıma eş dost tavsiyesinden başka bişey gelmiyor.kolaylıklar.

Back