kayseri gelini olmak

chamallows

🇹🇷 PARLA... 100 YAŞINDASIN 🇹🇷
Pro Üye
17 Aralık 2015
26.951
49.205
598
merhaba herkese bir arkadaşım kayserili erkek arkadasiyla evlenmek uzereler ve ailesinde tuhaf geleneklerin oldugundan bahsediyor mesela bayramlarda kendinden 4 yas kucuk gorumcesininde elini öpmeliymiş gelin varsa gorumce hic bir ise elini surmezmis
cocuk olunca cocuga kaynana bakarmis cocuk kaynanayla yatarmis gelin rahat etsin diye tarzi seyler icinizde kayserili olan ve arkadasima geleneklerden bahsedebilecek birileri varmidir acaba

merhaba herkese bir arkadaşım kayserili erkek arkadasiyla evlenmek uzereler ve ailesinde tuhaf geleneklerin oldugundan bahsediyor mesela bayramlarda kendinden 4 yas kucuk gorumcesininde elini öpmeliymiş gelin varsa gorumce hic bir ise elini surmezmis
cocuk olunca cocuga kaynana bakarmis cocuk kaynanayla yatarmis gelin rahat etsin diye tarzi seyler icinizde kayserili olan ve arkadasima geleneklerden bahsedebilecek birileri varmidir acaba
Yakin arkadasimin esi Kayserili . Hic oyle birseyden bahsetmedi.

bunları nerden duydunuz? evlenmek üzere olduğu adam ve ailesi mi söylemiş bizde böyle böyle diye?

hem kayseri kızı hem kayseri geliniyim, bunları ilk kez duyuyorum :oha:

Bunlar kayseri geleneği değil diye umuyorum. Kendi işlerine geleni gelenek gibi yutturmaya çalışmışlar. Arkadaşınız evliliği bin kez düşünsün. Yoksa daha çok konu açar.

Bilmiyorum belki eski gelenekte vardır da bunları hala uyguluyorlar mı

İki tane Kayserili yengem var ikisi de aileleri de gayet modern olağan hayatlar yaşıyorlar

Bir de çocuklara da kızın annesi baktı götür Kv baksın demedi

O anlatılanlar eskiden aynı evin içinde yalayan daha toprağa bağlı ortamlarda olabilir çok Kv gelinin çocuğunu bürütmüştür

Kv Bebek'le yatar ki gelin kocası ile yatıp yeni Bebek yapsın

Artık gelenekler eskisi kadar yapılmıyor, sebebi de yaşadığımız yüzyıl...

Bence kulaktan dolmadan ziyade, arkadaşınız direkt olarak erkek arkadaşı ile konuşsun bu konuları.
Bu gelenekleri gerçekten yaşıyorlar mı?
Kayseri de mi yaşayacaklar?
Arkadaşınız kendi hayatını bu gelenekler yaşanıyorsa, geleneklere adapte edebilecek mi?
Ayrıca, hiç kimse yaşamadığı gelenekleri sırf evlendi diye yaşamak zorunda değil.
İtiraz etme ve bu durumu istememe hakkı var.
Neden itiraz etmiyor ki?

Keşke benim kayınvalidem de ben rahat edeyim diye çocuklarımla bu denli ilgilense.
Hiç hayır demezdim.
Çalışan bir anne olarak, çocuklarımın da yeri geldiğinde kayınvalidem tarafından benim rahat etmem adına göz kulak olunması tam tersine hoşuma giderdi açıkçası.

El öpülmesi konusuna gelinince, bu yobazlık veya geri kafalılık değil.
Biz balıkesirliyiz aynı zamanda da göçmeniz, ancak benim eltim benimle aynı yaşta olmasına rağmen, benden önce evlendiğinden dolayı, bayramda seyranda "yengeciğim elini öpeyim" derim ve şakalaşırız, elini öperim.
Bir laf vardır, el öpme ile dudak aşınmaz diye...

Bunlar bence devede kulak mevzular.
Asıl derinlerini araştırmak lazım, absürt bir adet var mı yok mu onu bilmek gerek.
Kayserili tanıdığım olmadı hiç malesef, olsaydı ben de sorabilirdim.

Kayseriliyim ayağına eve hizmetçi ve taşıyıcı anne alıyorlar. Ne güzel dünya. Tamamen kendi yobazlıklarını bi memlekete bağlamışlar, hiç duymadım böyle bi şey. Evlenmesin mümkünse.

bunları nerden duydunuz? evlenmek üzere olduğu adam ve ailesi mi söylemiş bizde böyle böyle diye?
bir akrabalari soylemis bizim adetlerimiz boyle falan diye bir ortamda kimsede yok oyle bir adet dememis arkadasimda gecen bayram burdaydim ama kimse gorumcesinin elini opmuyordu adetleriniz sadece disardan gelenlere sanirim demis

Böyle bir gelenek ve benzeri gelenekler var.... ben duydum aslında kk daki tüm kadinlarda bilir. ....

Bu gelenek şehir bölge yöreye ait değildir... cahil kafa, işine geldiği gibi uyduran geleneğidir.

Anne rahat etsin diye değildir bebek almak bence, gelinin doğurganligindan faydalanmaktir amaç .yani bebek geline ait değildir.

Görümce eli öptürulur gelindir ya itaat edecek tüm aile bireylerini bilsin diye...

Oy oy ne eli öperim ne de bebeğimi veririm.

Back
X