günaydın arkadaşlar.dün uykuluydum saçmalamışım.konular kopuk olmuş gerçekten de.Şimdi mevzuyu biraz daha açayım.--beni onaylamanız için değil---sadece içimi dökmek amacım.tavsiye bekliyorum ama ne konuda biliyor musunuz?Nefret nasıl engellenir,siz de eşinizin ailesinden nefret ettiğinizde ne yapıyorsunuz? bu konuda tavsiye istriyorum yoksa kaynımla artık birbirimize rol yapıyoruz bayramda seyranda gidiyorum onlara o da eşimin hatrına.bu mevzuda ben haklı iken haksız konuma düştüm bu nefretimden dolayı eşim de öyle yorumluyor..sen haklıydın ama fevridavranışlarla sen haksız oldun diyor.. ee ne demişler öfkeyle kalkan zararla oturur.gelelim konuya
Eşim 6 erkek artı 3 kız kardeşler.Bıizi meslektaşım olan kaynım tanıştırdı.Meslektaş kaynımın eşi ise nefret ettiğim kaynımın eşi ile kardeş.Yani iki elti kızkardeş..biz ve nefret ettiğim kaynım istanbulda diğer kardeşler ise sivasta yaşıyor.Ben nişanlandığımda eşimin bir büyüğü kaynımda nişanlı idi düğünlerimiz 3 gün ara ile oldu.(okurken karıştırmayın,çok kaynım var :) )kaynımın düğününde gördüm ilk defa sevmediğim kaynımı.Düğün salonunda karısı ile ayakta dikiliyorlardı.Ben de heyecanlı idim.istanbulda tek onlar benim akrabam olacaktı,onlarla iyi geçinmeli idim.Eşim dediki gel abimle tanıştırayım elimden tuttu onlara doğru yöneldik.Kızlar yalanım varsa ne olayım adam beni görmemezlikten geldi sanki ben eşimin yanında yokmuşum gibi davrandı eşimle ben hariç herşeyi konuştular ayak üstü.Eşime fırsat vermedi tanıştırması için sonra başka tarafa yöneldi,ben şok oldum beni tanımadan beni reddetti oracıkta ben de salak değilim ya anladım istenmediğimi.ama yine de ona doğru dönerek dedim ki " merhaba ben kardeşinizin nişanlısı oluyorum da " dedim.A pardon kafam karışıktı diyerek uydurdu..düğünden sonra meslektaş kaynımın evine gittik.Orada da karısı ve kendisi ben yokmuşum gibi davrandı beni tanımaya çalışmadılar..Ben şöyle düşündüm acaba eşimle mi sorunları var yoksa benim yerime başkasını düşündüler de bana gıcık oldular..
Herneyse o gece meslaktaş kaynımda kaldık,adam açtıağzını yumdu gözünü evlenen kaynımın karsını gerdek gecesi eleştirmeye " yaş farkları çok,o kız kardeşimizi aldatır,hem üni mezunu değil,köylünün teki" dedi ..ben yine şok..sonra dedimki kendi kendime inşallah istanbulda aynı yerde oturmam bu adamla ,anlaşamayacağımız baştan belli insanları tanımadan yargılıyor ve çok soğuk davranıyor,burnu havada..vee korktuğum başıma geldi,istanbula tayinimin çıktığı okula bu kişilerin evi çok yakın eşim tutturdu abimlerle aynı apartmanda kalalım,istanbulda yalnız kalmayız onlar bize destek olur dedi eşimi kırmadım, zaten yeni de evliydik düşüncelerimi ifade edemiyordum ona..
taşındık altlı üstlü ,taşınırken ikisi de uğramadı,eltim yemek bile yapmadı..ayak üstü kaynım nevar ne yok yardıma ihtriyacınız varmı dedi eşim de yok dedi.adam defoldu gitti hemen.ben yine şok...eltim eşyalar yerleşirken geldi hayırlı olsun bile demedi,üstüne birde şunu almana ne gerek vardı bunu neden aldın gibi sözlerle kaynanalık yaptı suratını astı oturdu.
Hafta sonlarımız kaynımlar da geçmeye başladı onlar bize gelmez biz onlara gideriz neymiş efendim onlar büyükmüş abisi yengesi küsermiş..gideriz eltimle birşey konuşamayız ortak noktamız yok,kadın tiriplere girer sanki aynı yaştayız,sürekli şunu almayın bunu almayın derdin de ,kaynım ise elinde laptop biz umrunda değiliz..eşime artık dedimki " biz yeni evlliyiz hafta içi çalışıyoruz bari hafata sonu gezsek olmaz mı ,istanbulda bu mah.den başka yer yok mu" dedim.eşim anladı onlarla vakit geçirmek istemediğimi..bu sefer seyrek gitmeye başladık.Ha buarada komşulardan biri sürekli bana uğrar oldu avon satıcısı idi..
Bu komşum eltimin dedikodusunu yapar dururdu.İnanın cevap vermezdim.Salakmıyım gidip ona söyler diye düşünürdüm."Eltim arkamdan şunları söylemiş "Evlendi evleneli kaynım --yani eşim---bize uğramaz oldu,kaynımı bizden çaldı,apartmanda bana selam bile vermiyor,yemeğe çaya çağırıyorum gelmiyor"" oysaki haftasonlarımız onlarda geçti,neden selam vermeyeyim ben eğitimciyim,okadar görgüsüz değilim yani,ayrıca sanki benim kaynanammış gibi eşimi kıskanıyor benden..komşumun söylediklerine inandım çünkü kaynım da eltimde bana çok soğuk davrandı,eltim laf çakmaya başladı,biryere gideriz eşimle hemen kapısını açar çocuklarını peşimize takar,gına geldi,üstelik sürekli dedikodu dedikodu,ev alana kadar sabredeyim saygılı olayım dedim.Ha bu arada kaynım sürekli kendi kardeşleri hakkında olumsuz yorum yapardı,yok harçlık verdim onlara yok evimde kaldılar su parası çok geldi..insan kendi kardeşini yabancıya böyle kesermi ya..siz olsanız bu insanlara samimiyet gösterirmisiniz yoksa benim gibi soğuk ve resmimi davranırsınız..birşey daha var bu kaynım 14 yaşındaki kızı eşim ve benim olduğum bir ortamda kadınlara zaafı olduğunu,40 yaşından sonra heyecan aradığını söyledi.soruyorum size siz olsanız bu adamı severmsiniz?tabiki soğuk davranıcam onlara.Karısı zaten ruh hastası olmuş eşinin kadınlara zaafı yüzünden eşini dişi sinekten kıskanıyor,eşi sürekli internette iki dakika yanından ayrılmıyor..herneyse..bir gün interneti bağlamaya servis geldi evime ben okula gidecekken..adamlar bağladı gitti..eşimde şehirdışında idi ozaman..akşam eltim zilime bastı dediki "eşin geldimi "yoo dedim"" kapıda erkek ayakkabısı gördüm de demekki o değilmiş" dedi kızlar ben gerizekalıyım kadın bana eve erkek aldığımı ima ediyor ben hır çıkmasın diye anlamamazlığa veriyorum düşünün salaklığımı.yeni evliyiz eşime bile söylemiyorum bunları ozamanlar
Nihayet ev aldık 1 ay sonra taşınıcaz..bunu duydular evime gelip te birihtiyan varmı ,hadi onuda geç,öylesine bir ayak üstü uğramadılar..komşular bile taşındığı duyunca ayaküstü uğradı..evimi kendi babam taşıdı eşim işte idi.bende izin aldım elektiriği falan kapattırıcam.gittim hallettim işimi babam dediki kızım daha buraya gelme evi taşıdım yeni eve git dedi..telefon edip allaha ısmarladık desem acaba eltime diye düşündüm sonra vazgeçtim..o taşınırken ayaküstü uğramadı bile hoşçakal demicem ona diye düşündüm..şimdiki aklım olsa yapmacık da olsa hoşçakal derdim..
Bütün olay bundan sonra başlıyor vay efendim bana hoşçakal demedi,ben ona samimi davrandım durup dururken bana hoşçakal demedi,zaten ben onu çaya çağırırdım gelmezdi bana selam bile vermezdi,beni hep görmemezlikten geldi,kaynımı bizden çaldı .....v.s v.s v.s tüm bu dedikoduları taşındığımız gün tüm eltilerimi tek tek telefon edip söylemiş.düşünebiliyormusunuz kızlar üşenmemiş hepsini aramış..buyrun gelinde hoşçakal deyiverin gelin de sevin bunu..evimize 2 ay sonra hayırlı olsuna geldi kaynım ama eltim gelmedi güya misilleme yapıyor salak
gelelim kaynımdan nefretime..eşim onlarla aynı apartmanda otururken abisinin arabası ile işe giderdi..abisi teklif etmişti oysaki eşimin bedava servisi vardı işyerine.abisini kırmamak için arabası ile gidiyordu işe..kaynım ve eltim her gittikleri yerde beni ve eşimi kesmeye başladı tabi kulağımıza geldi.eşim hakkında şunları söylemiş.ben onu arabamla götürdüm benzim paramı vermedi,karısı da güya öğretmen hoşçakal demeden gitti görgüsüz,oysa ona iyi davrandık..eşim abisini kırmamak için onun arabasına binmişti bedava servisi dururken,ben eşime abine benzin parası ver derken bana kızıyordu ayıp öyle şeymi olur diyordu eşim.ama ben kaynımın metaryalist olduğunu diğer kardeşleri kendisinde kalırken su parasını çok getirdiler demesinden anlamıştım.bir gün gelecek bunu bize yapacaktı.yaptıda.
heryerde dedikodu aldı başını gitti,eşim benden rica etti nolur sen karşılık verme ben açıklama yapıcam dedikodu yaptığı kişilere dedi.tamam dedim sustum.en son kayınpedere anlatmış,peder bana kızım sen niye onlara allahaısmarladık demedin dedi benim sinirler iyice patladı hep biz suçluyuz ya..kendileri bize hiç uğramadılar biz taşınırken onu niye demiyor dedim pedere..aldım elime laptopumu kaynıma kendi msn adresimden mail gönderdim.."yeter artık neden hep dedikodu yapıyorsun,50 yaşındasın biz ağzımızı açıp senin seviyene inmiyoruz ,bizi üzmeye çalışıyorsun derdin ne "yazdım adam bana sen görgüsüzsün,birde öğretmen olmuş davranmayı bilmiyor,sen kardeşimle evleneli kardeşim bize uğramaz bize hediye getirmez oldu,senin yüzünden hep,sen eşime apartmanda gördüğünde selam bile vermiyormuşsun birde öğretmen olacaksın,sen el kızısın, böyle ve daha daha birçok ağır laflar etti..oakdar kırıldımki ozamanda hamileydim sinir krizi geçirecektim evde eşime anlattım.eşim tabikide kızdı bana sonra abisini haksız bulduğunu fakat benim onunla muhatap olmamın beni haksız yaptığını söyledi ve ondan zorla özür diletti..adam benden özür dilemedi
gelelim başka msn adresi olayına...bende nefret büyümeye başladı büyüdü büyüdükinlendim onlara bişeyler yapmalı o adama acı çektirmeliydim.bayramda gittiğimde suratımı astım oturdum,ikramlarını karnım tok dedim yemedim.yani sinirimin kurbanı oldum oysa karısı nasıl davrandı,nolur ye ben senin için yaptım dedi..düşünebiliyormusunuz,hem olay yaşadık hem bana rol yapıyor utanmaz.yani ben surat astıkça o güldü..eşime ve kendi eşine rol yaptı bak ben iyi davranıyorum o surat asıyor yaptı,ben ise ezilen taraf oldum...bu böyle olmaz bişey yapmalıyım dedim ve şeytana uydum ,kaynımın sapık olduğunu bildiğim için hemen bir kadınsı bir msn adresi alıp ekledim hemen kabul etti..1 hafta günde 5 dk yazıştık.ben arkadaş aradığımı ama sadec e konuşmak için arkadaş aradığımı yazdım.cinsel konulara girersen senle konuşmam yazdım.oda tamam seni dinliyorum dedi..beni dinlemesinin sebebi de güya beni tavlayıp karısını aldatıcak anladınız mı?ben buna dedim ki benim bir abim var evlenicek evleneceği kızı sevmiyorum bunu abime söyleyemiyorum dedim..oda dediki benim de en küçük erkek kardeşim var ben de onun karısını sevemedim dedi..neden dedim.kardeşim kariyerli bir ev erkeğidir bir rus ingiliz alman kızla evlenmesini istedim rus kızlar güzel oluyor evlendiği kız güzel değil.hiçbir özellipği yok kültürlü olması dışında,konuşkan değil,kardeşime bu kızı boşa yolun başındayken sen güzellere layıksın dedim dedi...ben bu lafları duyduktan sonra akşam eşime olanları anlattım,gerçekten boşan mı dedi öğrenmek istedim..eşim çook kızdı yaptığım harekete,üzerine üzerine gittim 3 gün kavga ettik sen beni korumadın dimi dedim..sonunda eşim dayanamadı açılıverdi..kaynım hersabah eşime sen bu kızla niye evlendim güzel değil yol başındayken dön.benim yaşıma geldiğinde gönlün güzel kadın isticek ,hem bu kız eşime soğuk davranıyormuş,konuşkan değil dermişşş..benim nefretim daha çok arttı..abisi birde eşime mail göndermiş ,hep beni kesmiş,eşim ise ona bu dünyaya birdaha gelsem yine karımla evlenirdim yazmış ağzının payını vermiş..eşim beni koruduğunu ispat ediyor güya..sonra düşündüm taşındım ben de bu kaynıma ve eltime rol yapmaya karar verdim.aynı onlar gibi bişey olmamış gibi davranıyorum herne hikmetse eltim artık sıcak davranmıyor :)
biraz uzun oldu ama siz istediniz konuyu açmamı..yinede ben kısaca yazdım