• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanayla samimiyete zorlanmak...

uykusuzgibi

Sabretmek için sabır ver Rabbim...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
372
177
53
İyi aksamlar hanimlar daha öncede benzer bir konum vardı. Artık çok bunaldım. Eşimin ailesiyle baştan beri anlaşamıyoruz. Onlar bize biz onlara uymuyoruz, isteme, nişan, kına,düğün ve sonrası hep sorunlu gecti, esimle onların istediği gibi dügün yapmadigimiz icin hicbirseye karismadilar küstüler,irtibati kestiler. Herseyi ailem ve eşimle ben yaptik denebilir. Dügünde ne benimle nede ailemle konusmadilar erkek tarafindan kimse kurus takmadi, bende yemin ettim eşime "Ailen benim en güzel günlerimi mahvettiler herseyden mahrum ettiler Allah da onlari mahrum edecek bazi seylerden dedim, benden kimse samimiyet ve gelinlik beklemesin" dedim eşimde hak verdi destek cikti ama 5. Aydayiz şimdide aramizi düzelmemizi böyle devam edemeyecegini kin güdülecek birsey olmadigini ailesinin üzüldügünü söylüyor. Ama inandıramiyorum kimseyi kaynanam cok ikiyüzlü, yalnizken farkli eşimin yaninda farkli davraniyor. Babam onlara gitmis arada birsey yok biz akrabayiz olmaz böyle diye eve davet etmiş, 6 aydir ne anneme gecmis olsundur, ne telefonla hal hatir sormadir, kardesim nişanlandi ne bir hayirli olsun demediler, geçen gün 6 ay Küslükten sonra ilk kez gittiler kaynanam sizi çok özledim fıstığım diye annemle kardeşime sarilmis defalarca. Ya ben unutaniyorum yapilan haksizliklari isittigim laflari ve mesafeli duruyorum dogal olarak ama onlar düğünden sonra hicbisey olmamıs gibi yüzüme güldüler ve çok mutlu bir aileymişiz gibi olmak istiyorlar "Bakin gelinim ayri ama evimden cikmiyor" diye hava atmak istiyor kaynanam ama icim almiyo nefret ediyorum hepsinin görgüsüzlüklerinden. Bu aralar iyice baski yapiyor eşim ve babam, depresyondayim kafam kötü calisiyor bu aralar... :(

içinden geldiği gibi davran.. ne sen kaynananı sevmek zorundasın ne de kaynanan seni sevmek zorunda.. davranışların eşine soğuk geliyorsa "ancak bu kadar yapabiliyorum, elimde değil, senin için zorluyorum kendimi ama bu kadar oluyor " dersin.. sen "konuşmak istemiyorum, görüşmek istemiyorum" dedikçe konu kapanmayacak üstüne gelmeye devam edecekler

Valla işin zor. İnsanın içi bir kez soğuduysa samimi olamıyor. Olma da zaten. Akrabaymışsınız eşinin ve babanın hatırı için merhaba merhaba olabilirsin. Mıç mıç olma zorunluluğun yok.

İyi aksamlar hanimlar daha öncede benzer bir konum vardı. Artık çok bunaldım. Eşimin ailesiyle baştan beri anlaşamıyoruz. Onlar bize biz onlara uymuyoruz, isteme, nişan, kına,düğün ve sonrası hep sorunlu gecti, esimle onların istediği gibi dügün yapmadigimiz icin hicbirseye karismadilar küstüler,irtibati kestiler. Herseyi ailem ve eşimle ben yaptik denebilir. Dügünde ne benimle nede ailemle konusmadilar erkek tarafindan kimse kurus takmadi, bende yemin ettim eşime "Ailen benim en güzel günlerimi mahvettiler herseyden mahrum ettiler Allah da onlari mahrum edecek bazi seylerden dedim, benden kimse samimiyet ve gelinlik beklemesin" dedim eşimde hak verdi destek cikti ama 5. Aydayiz şimdide aramizi düzelmemizi böyle devam edemeyecegini kin güdülecek birsey olmadigini ailesinin üzüldügünü söylüyor. Ama inandıramiyorum kimseyi kaynanam cok ikiyüzlü, yalnizken farkli eşimin yaninda farkli davraniyor. Babam onlara gitmis arada birsey yok biz akrabayiz olmaz böyle diye eve davet etmiş, 6 aydir ne anneme gecmis olsundur, ne telefonla hal hatir sormadir, kardesim nişanlandi ne bir hayirli olsun demediler, geçen gün 6 ay Küslükten sonra ilk kez gittiler kaynanam sizi çok özledim fıstığım diye annemle kardeşime sarilmis defalarca. Ya ben unutaniyorum yapilan haksizliklari isittigim laflari ve mesafeli duruyorum dogal olarak ama onlar düğünden sonra hicbisey olmamıs gibi yüzüme güldüler ve çok mutlu bir aileymişiz gibi olmak istiyorlar "Bakin gelinim ayri ama evimden cikmiyor" diye hava atmak istiyor kaynanam ama icim almiyo nefret ediyorum hepsinin görgüsüzlüklerinden. Bu aralar iyice baski yapiyor eşim ve babam, depresyondayim kafam kötü calisiyor bu aralar... :KK43:

Barismak istiyolarsa yapmadiklarini, yapmalarini talep edin. Bak bakalim o zaman da barismak istiyomuymus kaynanan.

İyi aksamlar hanimlar daha öncede benzer bir konum vardı. Artık çok bunaldım. Eşimin ailesiyle baştan beri anlaşamıyoruz. Onlar bize biz onlara uymuyoruz, isteme, nişan, kına,düğün ve sonrası hep sorunlu gecti, esimle onların istediği gibi dügün yapmadigimiz icin hicbirseye karismadilar küstüler,irtibati kestiler. Herseyi ailem ve eşimle ben yaptik denebilir. Dügünde ne benimle nede ailemle konusmadilar erkek tarafindan kimse kurus takmadi, bende yemin ettim eşime "Ailen benim en güzel günlerimi mahvettiler herseyden mahrum ettiler Allah da onlari mahrum edecek bazi seylerden dedim, benden kimse samimiyet ve gelinlik beklemesin" dedim eşimde hak verdi destek cikti ama 5. Aydayiz şimdide aramizi düzelmemizi böyle devam edemeyecegini kin güdülecek birsey olmadigini ailesinin üzüldügünü söylüyor. Ama inandıramiyorum kimseyi kaynanam cok ikiyüzlü, yalnizken farkli eşimin yaninda farkli davraniyor. Babam onlara gitmis arada birsey yok biz akrabayiz olmaz böyle diye eve davet etmiş, 6 aydir ne anneme gecmis olsundur, ne telefonla hal hatir sormadir, kardesim nişanlandi ne bir hayirli olsun demediler, geçen gün 6 ay Küslükten sonra ilk kez gittiler kaynanam sizi çok özledim fıstığım diye annemle kardeşime sarilmis defalarca. Ya ben unutaniyorum yapilan haksizliklari isittigim laflari ve mesafeli duruyorum dogal olarak ama onlar düğünden sonra hicbisey olmamıs gibi yüzüme güldüler ve çok mutlu bir aileymişiz gibi olmak istiyorlar "Bakin gelinim ayri ama evimden cikmiyor" diye hava atmak istiyor kaynanam ama icim almiyo nefret ediyorum hepsinin görgüsüzlüklerinden. Bu aralar iyice baski yapiyor eşim ve babam, depresyondayim kafam kötü calisiyor bu aralar... :KK43:
aynı durumubende yaşadım yaşıyorum canım ve ben altı buçuk yıllık evliyim.kv mi hiç ama hiç sevmiyorum eşimin yüzünnede söylüyorum ben buyum sevmiyorum sevmicem diyorum.ama saygısızlık etmedim bugüne kadar seviyem zaten elvermez buna. naptım soğuk durdum halada öyleyim.yalaka olamadım şu hayatta ben zaten olmayıda hiç düşünmüyorum kv dem le uzaktan yakından alakamız yok.fikir düşünce yapı olarak zıt kutuplarız ve beiz zaten uzaktayız herzaman gidemiyoruz.eşimde annesini tanıdığı için bana baskı yapmaz yani öyle küs gibi durma sende konuş görüş ama soğuk mesafeli ol ve değişmeyeceğini göster herkese. baban veya eşin seni buna zorlayamaz.takma onları tamam de ama bildiğini oku bir süre sonra alışuyorlar zaten. benim kv demde evlenirken bir çöp alamadıo herşeyi ailem eşim ve ben çalışrak yaptık. sıfırdan ev döşedik ben iğneden ipliğe herşeyimi kendim aldım eşimde eşyaları aldı ve biz yuvamızı beraber kurduk. açıkcası çok da iyi oldu kimsenin ağız kokusunu çekmiyoruz.herşeyimiz kenfdi emeğimiz inan bunun tadı farklı kimse ağzını açamıyor o yüzden.
utanmasalar kına ve nikahı bile bize yıkacaklardı buna rağmen kv arkamdan gösteriş budalası falan diye konuşuyordu. ben tınlarmıyım hiç içimde bişey kalmadı balayınada gittim istefiğim eşyayı da aldım şimdide çok şükür çok mutluyuz.bebek için uğraştım yıllarca tedavi dr kv de tabi eline koz geçti ya ama allahım sonunda nasip etti 5 aylık hamileyim kızızmız geliyor allah nasip etsin inşallah isteyen herkese. sende eşinle mutlu olmaya bak kv defalan hikaye kin gütme onun annesi sonuçta olan sana olur anne bu atamazki. sen mesafeni koru o naparsa yapsın eşinle anlaş mutlu huazurlu ol yeter.kv denin yaptıklarını unutma ama kinde gütme artık eşinle hayatın tadını çıkar canım.sen duruşunu belli et ve hiç değiştirme herkes alışır bir süre sonra. annenlerin hatırını sorsa nolur sormasa nolur annen de onunla muhatap olmasın bukdar.boşver kv kp deri eşinle anlaş huzurunu bozdurma kimsey..........

Normal davran samimi olmak zorunda değilsin ki? Yapmacık olacağına doğal ol. Tavrını koy

Anlatamiyorum ki kimseye kendimi. Hic gitmiyo degilim gidiyordum ama, her gitmemde espriyle laf takan hallerinden bıktım usandim. "Falanin gelini cok terbiyeli, filanin gelini de hergün kaynanasindaymis, iste şunun gelini dügünde hiç birsey istememis cok tok gözlüymüs, şu gelin çok şen şakrak bu gelin çok becerikli, o gelinin yatak odası seninkinden daha modern. E doğal olarak ayağimi kesiyorum çünkü yüz verdikçe bana ve evime yorum yapiyor. Herkes bi akil veryor boşver kulak ardi et başka birşeyle uğraş dinleme diye ama bunuda yaptım bu seferde gelin bizimle konusmuyo surati asik oturuyor gelinlik yapmiyor. Kurudu içim sıkıntıdan.. :KK42:

Sen görüşmesen bile eşin görüşmeli anne babası sonuçta değil mi ayrıca daha 5 aylık evlisiniz şans verebilirdiniz insanlara ayrıca nasıl düğün istediler ki olmadı diye küstüler onu da anlamadım çok şatafatlı ve değişik bir düğün mü istemiştiniz. Onun istedikleri kötü bir düğün müydü kabul etmediniz. Ayrıca erkek tarafı bir şey takmadı demişsiniz onu da anlamadım kaynana tüm akrabaları bir şey takmayı diye örgütledi mi bir kere o kadar insanın içinde hiç kimse hiçbir takı takmayarak kendini rezil etmez sanmıyorum. Siz görüşmüyorsunuz ki kaynananızla o neden sizin ailenizle samimi olsun siz görüşseniz o da ailenizle görüşür yani. Eşiniz için adım atabilirsiniz torunları da oluyormuş içli dışı samimi olmaya gerek yok evine gidip iki hal hatır sormaktan ne kaybedesiniz ki ne zararı var hadi siz görüşmeyin eşinize neden kızıyorsunuz ailesi yani görüşecek elbet. Gidiyor muhabbet ediyor olsanız eşiniz üzülmezdi değil mi demek ki gitmiyorsunuz.

Hamileymsnz zaten .oyle heegun hergun gelmelee gtmeler degilde 10gunde bi 15gunde bir gelir gidersnz .baktnz tavirlar yapmack esinz yokken farkli .bu kez net seklde kesersnz irtibati.ama samimi olmk zorunda degilsnzki.gidip 2saat oturn geln.hem esinzle aranz bozulmz bu konuda.siz byle yaptikca ve kv niz yapmack davrandikca esinz sizi hatali bulacaktr cnku simdiden annemler uzulduler falan diyrms.mesafenizi korursnz

aynı durumubende yaşadım yaşıyorum canım ve ben altı buçuk yıllık evliyim.kv mi hiç ama hiç sevmiyorum eşimin yüzünnede söylüyorum ben buyum sevmiyorum sevmicem diyorum.ama saygısızlık etmedim bugüne kadar seviyem zaten elvermez buna. naptım soğuk durdum halada öyleyim.yalaka olamadım şu hayatta ben zaten olmayıda hiç düşünmüyorum kv dem le uzaktan yakından alakamız yok.fikir düşünce yapı olarak zıt kutuplarız ve beiz zaten uzaktayız herzaman gidemiyoruz.eşimde annesini tanıdığı için bana baskı yapmaz yani öyle küs gibi durma sende konuş görüş ama soğuk mesafeli ol ve değişmeyeceğini göster herkese. baban veya eşin seni buna zorlayamaz.takma onları tamam de ama bildiğini oku bir süre sonra alışuyorlar zaten. benim kv demde evlenirken bir çöp alamadıo herşeyi ailem eşim ve ben çalışrak yaptık. sıfırdan ev döşedik ben iğneden ipliğe herşeyimi kendim aldım eşimde eşyaları aldı ve biz yuvamızı beraber kurduk. açıkcası çok da iyi oldu kimsenin ağız kokusunu çekmiyoruz.herşeyimiz kenfdi emeğimiz inan bunun tadı farklı kimse ağzını açamıyor o yüzden.​
utanmasalar kına ve nikahı bile bize yıkacaklardı buna rağmen kv arkamdan gösteriş budalası falan diye konuşuyordu. ben tınlarmıyım hiç içimde bişey kalmadı balayınada gittim istefiğim eşyayı da aldım şimdide çok şükür çok mutluyuz.bebek için uğraştım yıllarca tedavi dr kv de tabi eline koz geçti ya ama allahım sonunda nasip etti 5 aylık hamileyim kızızmız geliyor allah nasip etsin inşallah isteyen herkese. sende eşinle mutlu olmaya bak kv defalan hikaye kin gütme onun annesi sonuçta olan sana olur anne bu atamazki. sen mesafeni koru o naparsa yapsın eşinle anlaş mutlu huazurlu ol yeter.kv denin yaptıklarını unutma ama kinde gütme artık eşinle hayatın tadını çıkar canım.sen duruşunu belli et ve hiç değiştirme herkes alışır bir süre sonra. annenlerin hatırını sorsa nolur sormasa nolur annen de onunla muhatap olmasın bukdar.boşver kv kp deri eşinle anlaş huzurunu bozdurma kimsey..........

Allah bağislasin mutlulugun daim olsun canim. Ne güzel icinde kalmamis heveslerin, o kadar cok sey kursagimda kaldi ki hazmedemiyorum. Ben zaten soguk biriyim ve mesafeli durdum, gidilecegi zaman hep beraber gittik ama kaynana olacak kadin 2 günde bir ona gitmemi istiyo ve çok anormal derecede mutlu gelin-kaynana olmak istiyo. Tahammul edemiyorum bu kadina 5 dkdan sonra abuk subuk konusup moralimi bozuyo

Bence içinden gelmiyosa hiç samimiyet kurma. Çok muhabbetli iyi biri olsaydı 5 ay sonra mı üzülürdü. ne kadar politikler ya kim bilir ne peşinde. Valla hiç taviz verme sen 1-0 öndesin eşin bişey derse de lafı yapıştır. Gelin isminden zaten haz etmem bu gelin muhabbetide beni daraltıyo. Annan değil bişeyin değil oğlu gitsin çok istiyosa aaaaaaaaaaa bu ne ya:KK34:

Sen görüşmesen bile eşin görüşmeli anne babası sonuçta değil mi ayrıca daha 5 aylık evlisiniz şans verebilirdiniz insanlara ayrıca nasıl düğün istediler ki olmadı diye küstüler onu da anlamadım çok şatafatlı ve değişik bir düğün mü istemiştiniz. Onun istedikleri kötü bir düğün müydü kabul etmediniz. Ayrıca erkek tarafı bir şey takmadı demişsiniz onu da anlamadım kaynana tüm akrabaları bir şey takmayı diye örgütledi mi bir kere o kadar insanın içinde hiç kimse hiçbir takı takmayarak kendini rezil etmez sanmıyorum. Siz görüşmüyorsunuz ki kaynananızla o neden sizin ailenizle samimi olsun siz görüşseniz o da ailenizle görüşür yani. Eşiniz için adım atabilirsiniz torunları da oluyormuş içli dışı samimi olmaya gerek yok evine gidip iki hal hatır sormaktan ne kaybedesiniz ki ne zararı var hadi siz görüşmeyin eşinize neden kızıyorsunuz ailesi yani görüşecek elbet. Gidiyor muhabbet ediyor olsanız eşiniz üzülmezdi değil mi demek ki gitmiyorsunuz.

Eşim ve ben cemaate bağlıyız, herkesin tesettürü kendine tabiki beni zerre ilgilendirmez ama eşim ailesindeki kizlar kardesleri dahil mini etekli olduklari icin dugunu karisik istemedi aiesi karisik olmasi konusunda baski yapti, kadinlar erkekler ayri bölümlerde olurlarsa tamam dedik onada razi olmadilar illa karisik falan, eşim sohbetli düğün istedi bende kabul ettim. Ama ailesi hep benden bildiler.

Dügünde erkek tarafinin takilari listeden okundu ama kimse takmadi birsey. Ben zaten eşime yasak koymuyorum 2 günde bir git yokla diyorum gittigi zaman bir karina sahip çikamiyosun diye moralini bozup gönderiyorlar

Bence içinden gelmiyosa hiç samimiyet kurma. Çok muhabbetli iyi biri olsaydı 5 ay sonra mı üzülürdü. ne kadar politikler ya kim bilir ne peşinde. Valla hiç taviz verme sen 1-0 öndesin eşin bişey derse de lafı yapıştır. Gelin isminden zaten haz etmem bu gelin muhabbetide beni daraltıyo. Annan değil bişeyin değil oğlu gitsin çok istiyosa aaaaaaaaaaa bu ne ya:KK34:

Kendisi gidiyor zaten ama hala yüzsüz yüzsüz beni istiyo sürekli

Kendisi gidiyor zaten ama hala yüzsüz yüzsüz beni istiyo sürekli

Anlatamiyorum ki kimseye kendimi. Hic gitmiyo degilim gidiyordum ama, her gitmemde espriyle laf takan hallerinden bıktım usandim. "Falanin gelini cok terbiyeli, filanin gelini de hergün kaynanasindaymis, iste şunun gelini dügünde hiç birsey istememis cok tok gözlüymüs, şu gelin çok şen şakrak bu gelin çok becerikli, o gelinin yatak odası seninkinden daha modern. E doğal olarak ayağimi kesiyorum çünkü yüz verdikçe bana ve evime yorum yapiyor. Herkes bi akil veryor boşver kulak ardi et başka birşeyle uğraş dinleme diye ama bunuda yaptım bu seferde gelin bizimle konusmuyo surati asik oturuyor gelinlik yapmiyor. Kurudu içim sıkıntıdan.. :KK42:

Derse desin. Desin desin kendi dinlesin. Tinlama bile.
Calisiyorsan, mesgulum filan falan de.
Sevgi sevgiyi hakedenlere gosterilir bence.
Esine de soyle, kusura bakma, benden birsey bekleme de, kendi naparsa yapsin.
Zaten eninde sonunda bir sekilde yoluna girer hersey.
Herkes yerini yurdunu bilir ona gore davranir.

aynı durumubende yaşadım yaşıyorum canım ve ben altı buçuk yıllık evliyim.kv mi hiç ama hiç sevmiyorum eşimin yüzünnede söylüyorum ben buyum sevmiyorum sevmicem diyorum.ama saygısızlık etmedim bugüne kadar seviyem zaten elvermez buna. naptım soğuk durdum halada öyleyim.yalaka olamadım şu hayatta ben zaten olmayıda hiç düşünmüyorum kv dem le uzaktan yakından alakamız yok.fikir düşünce yapı olarak zıt kutuplarız ve beiz zaten uzaktayız herzaman gidemiyoruz.eşimde annesini tanıdığı için bana baskı yapmaz yani öyle küs gibi durma sende konuş görüş ama soğuk mesafeli ol ve değişmeyeceğini göster herkese. baban veya eşin seni buna zorlayamaz.takma onları tamam de ama bildiğini oku bir süre sonra alışuyorlar zaten. benim kv demde evlenirken bir çöp alamadıo herşeyi ailem eşim ve ben çalışrak yaptık. sıfırdan ev döşedik ben iğneden ipliğe herşeyimi kendim aldım eşimde eşyaları aldı ve biz yuvamızı beraber kurduk. açıkcası çok da iyi oldu kimsenin ağız kokusunu çekmiyoruz.herşeyimiz kenfdi emeğimiz inan bunun tadı farklı kimse ağzını açamıyor o yüzden.​

Allah bağislasin mutlulugun daim olsun canim. Ne güzel icinde kalmamis heveslerin, o kadar cok sey kursagimda kaldi ki hazmedemiyorum. Ben zaten soguk biriyim ve mesafeli durdum, gidilecegi zaman hep beraber gittik ama kaynana olacak kadin 2 günde bir ona gitmemi istiyo ve çok anormal derecede mutlu gelin-kaynana olmak istiyo. Tahammul edemiyorum bu kadina 5 dkdan sonra abuk subuk konusup moralimi bozuyo

Umursamicaksin iste. Kendini egit bu konuda. Birak oglunun basini o sisirsin, oglu ondan biksin. Sen oldugun yerde dur. Hicbirseyini de deyistirme bence.

"Ailen benim en güzel günlerimi mahvettiler herseyden mahrum ettiler Allah da onlari mahrum edecek bazi seylerden dedim, :KK43:

Konunuzla ilgili değil, sadece şu cumlenizle ilgili yorum yapacagim.
Bela agizdan çıkan söze bağlıdır demis Peygamberimiz. O, mahrum olunacaklari şey Allah gostermesin ya eşiniz olursa?
Lutfen sonunun nereye varacagini bilmeden böyle beddualar etmeyelim. Yoksa bizi can evimizden yakabilir..

Konunuzla ilgili değil, sadece şu cumlenizle ilgili yorum yapacagim.
Bela agizdan çıkan söze bağlıdır demis Peygamberimiz. O, mahrum olunacaklari şey Allah gostermesin ya eşiniz olursa?
Lutfen sonunun nereye varacagini bilmeden böyle beddualar etmeyelim. Yoksa bizi can evimizden yakabilir..

O düğün ertesi kurdugum bir cümle oldu, aslinda beddua olarak söylemedim tam aksine "onlar beni mHrum ettiler ben onlari senden benden olursa torunlarindan mahrum edicem asl gitmem asla gelmem" tarzinda büyük konusmamak icin soylemistim... Dikkatli olmam gerekiyordu biliyorum ama o an ki öfkeme yenildim

Onlar s
Yok yok yanlış düşünüyosunuz .Yaş kaç.Eşiniz için olgun davranan siz olun emin olun pişman olmazsınız.Belli bi yaşta yaşananları sindiremiyo insan ama onlar eşinizin anne babası .Taviz verin demiyorum.Seviyomuş gibi davranın.bi u dönüşü yapın evdeki bir kavganıza bile deymez sizin huzursuzluğunuzun size bi faydası onlarada zararı olmaz .İnsanlar değişir.Akıllı olup o cahil insanları alt edin.Eşinizin yanında onlara iyi davranın ama mesafeli olun.Bidahada eşinize anne babasını sevmediğinizi söylemeyin.Bu çok acı.Bi abla tavsiyesi onlar sizin yakınlarınız istesenizde istemesenizde.Ha gayret huzur kolaylıkla gelicek böyle olmaz.

Back