Kaynanamla aynı evde yapamıyorum!!!

işte öyle planlarımız var. onun da tvsi oturma odası olacak. ama ben o zaman kadar bile tutamadım kendimi. ayrıca iyi biri olmasına rağmen anneciğim canım falan hayatta diyemiyorum. anne yi bile zorla çıkarıyorum ağzımdan. o da öyle bence. beni sevmediğini hissediyorum nedense. eşime dediğim de saçmalama diyor. ama hiçbir zaman şu zamana kadar ne yaptığım bişey için ne de birinin yanında bi övme, bi iyi bişey söyleme falan hiçbişey yok. ben şahsen bekliyorum bi kere "a ne güzel olmuş nasıl yaptın eline sağlık" deseydi (önceden bize gelip gittiğinde falan sonuçta ben yapıyodum) bi yakınlık hissedecektim. mesela bi kere eşim beni överek dedi ki "bi lazanya yaptı bayılırdın anne" dedi. kadın ne dedi oğluna: "sen benimkini yemedin heralde" eşim de dedi ki :" seninki de güzel tabi de valla bu da çok süperdi" dedi. hiç bişey demiyo karı ya deliricem. insan derki yalandan "ee bi gün yeriz ozaman" falan der

Seni cok cok iyi anlıyorum canım. Ben de yeni evliyim ve eşimin annesi bizde kalıyor bir aylığına. Bize yardım etmek için geldi sağlık sorunlarından dolayı. Hatta ben de konu açmıştım rahatsız olup ama ortada rahatsız olunacak bir durun da pek yoktu. Ama bizi rahatsız eden özgürlüğümuzun kısıtlanması. Allah razi olsun çok çok yardımcı oluyor bize ama ne ben rahat edebiliyorum ne de eşimin annesi. Yani demem o ki yakın olmalı hatta ayni apartmanda bile olabilir ama aynı evde çok zor. Sizin ileride böyle bi durumunuz olabilir mi acaba. Karşılıklı dairelerde otursaniz mesela?

inşallah darısı başıma..anlayan biri çıkmasına çok sevindim. ayrıca atlatmana da çok sevindim.

Amin inşallah. İnsanlar rahat mı batıyor diyebilir ama yaşalar anlarşar onlarda. Arkadaşlarımız gelince bazen odasına gidersi mesela bu sefer ben tedirgin olurdum alınır kı gücenir mi acaba diye. Ya çok saçma bi durum. Altlı üstlü kira tutsanız bütçeniz yeter mi?

ev kadının kalesi
kim olursa olsun, nasıl biri olursa olsun kalesini paylaşmak istemiyor
bir nevi kendini bu duruma mahkum etmişsin
yapılacak şey, onun sıkılıp kendi evine, düzenine, kalesine geri dönmeyi istemesi
başka yolu varsa da ben bilmiyorum

Off! Benimde kayınvalidem ve kayınpederim memleketlerinde oturuyorlar. Senede bir gelir kayınvalidem 3 gelini var hep birinde, en büyüğünde kalır. Çünkü 2. gelini konuşmuyor, 3. gelini başıma ekşimesinde ne yaparsa yapsın modunda, geldiğinde bir kaç gün misafir bile etmiyor.

Kayınvalidem şakayla karışık '' biz de anaya, babaya küçük çocuk bakar '' derdi hep, ben susardım onca insan var şakadır diye, 3 ay sonra düğünümüz var ve nişanlımın yeğeni gitmesene babaanne, nasılsa gene geleceksin deyince; dur bakalım şunu bi evlendirelim, düğünü bi yapalım dedi. Çocuk o amaçla sormadığından şaşırdı aaa buraya mı geleceksiniz gene dedi kayınvalidem de cevap yok, sustu.

Sanırım niyetleri bundan sonrasını bizimle geçirmek..

bilmiyorum ki işte bir umut, belki anlaşırız diye eşime çok diretmedim bu sefer ev konusunda. eşimi kırmamak için bu evi kiraladık. sanırım bi süre böyle gidecek kesin. pat diye tekrar çıkamayız. inşallah olur. eşime çok çaktırmamaya çalışıyodum ama bugün bi anda patladım. ben böyle huzursuzken uyduruk sebeplerden eşim bana surat yapınca bana haksızlık gibi geliyor. surat yapınca ben de patladım ve anlatmaya başladım. bıktım sizden dedi. annesinin karakterinin farkında o ve beni hep takma diye uyarıyodu. ama işte takma demekle olmuyor. umarım biz de ileride ayrı evlerde oluruz yine.

Allah günah yazmasın ama öyle şeyler bile düşünüyorum. yani sevmediği şeyler mi yapsam? mesela diğer oğluna neredeyse hiç gitmiyo. çünkü karı koca çok bağırarak konuşuyolarmış. dayanamıyormuş.

ama kayınpederin hayatta olması önemli. gelse bile kalır geri döner. bence sen şanslısın

işte altlı üstlü bulmak da dert. aynı sitede bile bulamadık. zaten eşimin takıntısı bişey olursa hemen ulaşabileyim. bu yüzden altlı üstlü yada aynı sokakta oturmayı bile çıok ısrar etmiştim. burda böyle kabaca anlatıyorum ama çok kavgasını yaptık.
ben bi sene diretebildim. ilerde öyle olur diye umuyorum. olmazsa da ben biraz daha dayanıcam belki alışırım ya da ilişkimiz bitecek.

ama kayınpederin hayatta olması önemli. gelse bile kalır geri döner. bence sen şanslısın

Yok canım işte, temelli dönmeyi düşünüyorlar galiba, ikisi birden yoksa her sene 1-1,5 ay gelir kalırlar ki zaten, biz geldiğinde alırız ikisi de gelse, neticede nişanlımda oğlu, ama şunu bi evlendirelim, düğünü yapalım dedi sustu, hatta eltimin kızı aa hep mi kalacaksınız dedi cevap vermedi, gözlerini yere çevirdi. İşin tuhafı Allaha şükür sağlıklılar, kendilerine bakabiliyorlar daha şimdiden birinin yanına yerleşme peşinde, 1. kahrını çok çekti, 2. yok gibi, 3. yanaşmıyor o yüzden biz en küçükleriyiz diye bence umudu biziz..

eşinle aran bozulur
bence biraz rahatla ve sıkılmasını bekle
bu arada da evinde kalan misafirmiş gibi davranma
doğal ol
gezeceksen gez, misafir çağıracaksan çağır
özel alaka gösterme yani

İnşallah canım. Ama benden sana tavsiye ortada ciddi bir problem olmadığı müddetçe eşine annesiyle onun karakteri yada yaptıklarıyla ilgili şikayette bulunma. Bir adama annesini şikayet etmek sadece sizin aranizin bozulmasına yol açar. Eşinle ayrı evlerde ama yakın yaşamak istediğini söyleyebilirsin ama bunu dile getirirken gerekcen annenle aynı evde yaşamak istemiyorum yada annen söyle annen böyle gibi sebepler olmamalı. Annen çok iyi bir insan onu çok seviyorum ama evimizde özgür olalım Aksam olduğunda başbaşa kalmak istiyorum bu yillarimiz birdaha geri gelmeyecek gibi sözler olabilir. Hatta annesiyle aynı mahallede aynı apartmanda yaşamak istediğini söylersen bence senin iyi niyetli olduguna da inanır. İnşallah mutlu ve huzurlu olursun canım benim.

ya eğer çok büyük bi sebep yoksa hiç yanaşmaaa

inşallah darısı başıma..anlayan biri çıkmasına çok sevindim. ayrıca atlatmana da çok sevindim.
bende çok iyi anlıyorum seni..6 ay oldu evleneli ilk bir ay dışında beraber yaşıyoruz..aynı dediğin gibi işten gelince yemegim hazır oluyo bi zararı yok çok aşırı derecede konuşması dışında :) yalnızzz ben hiç bi zaman bu evi kendi evim gibi kabul etmedim edemedim..kurulu bi eve geldim ne çeyizim yerleşti düğünden önce ne bi temizlik..onun olmadığı ilk bi ay (ramazandı) bütün iznim yılların yagını kirini kirecini sökmekle gecti..ev eşimin ama en küçük ve bekar oldugu için beraber yaşıyolardı..eşim kiraya çıkalım demişti baştan be bende bi sene sonra tayin alıp istanbula gidicez diye kira vermeyelim birikim yapalım diye bi salaklık yaptım..o evde oldugu için ve benden öncede yaşadığı için evimiz yol gecen hanı çat kapı eltiler gelir çocuk bırakır kızının çocukları okuldan direk bize gelir her akşam davetsiz misafirler..bi o olsa çekicem ama yok kuyrugu çok fazla.. Resmen yatakodamda yaşıyorum..eşimle her çat kapı misafirden sonar kötü oluyoruz..şimdi taktik degiştirdim kavga edecek seyler söylemiyorum ailesi çok pis ve görgüsüz yutuyorum yoksa adam benden bıkacak istanbul işi oldugunda benden uzaklaşmış olacak..bi ay sonra kızı alıp çocuk baktıracakmış giderse ne âlâ..gitmezse kesinlikle kiraya çıkıcam dogacak bebegimin bu karmasada kalmasını istemiyorum..
uzun oldu ama aynı derdi paylaşan biri oldugunu görünce yazmak istedim..
biraz sabret kızgınlığını söylenmek tarzında yansıtma..sakin anları bulup sakince konuş şimdi degilse bile belirli bi zaman sonrasının planını yaptır..ve eşine ailesini şikayet etme..benim ki gibi ailesinden en kopuk olan bile aileci kesiliyor..

doğru söylüyosun. söyleyince de hep kavga ediyoruz zaten. kadını kovim mi diyo? ona da hak veriyorum.

şimdi her insan evinde yanlız kalmak ister ,rahat etmek ister ama siz bu kadına başta gel demişsiniz karı-koca şimdi git demek ne ağır olur.Eşinize bile içten içe söylemlerinizle kalbini kırarsınız.Bence susun ve sabredin size karışmıyormuş evde herşeyiniz de hazırmış, rahatta ettiriyor kadın sizi azda olsa üstünüzdeki yükü alıyor .ne kv ler var sadece bu topiktekileri okumanız bile yeter.Belki kendi gider.siz dublex diyosunuz ev çıkın eşinizi ile yukarınıza veya gideceğiniz yerlere gidin.yANİ SİZ onu engelmiş gibi görmeyin,hayatınıza bakın.

ayrı oda yapın mutlaka siz akşamları eşinle oturursunuz oda kendi başına oturur

cümbür cemaat hep bir arada olmak insanı boğar

işte şuan hala tvsi olmadığı için paso her akşam birlikte oturuyoruz. ama ben biraz durup uyuyacağım diye odaya geçiyorum. dayanamıyorum.

işte şuan hala tvsi olmadığı için paso her akşam birlikte oturuyoruz. ama ben biraz durup uyuyacağım diye odaya geçiyorum. dayanamıyorum.

iyi yine senin kaçabilme şansın varmış bizim kp yirmi gündür bizde ayıp olmasın misafirdir diye hep aynı odada oturuyoruz

adam senenin toplam 4 ayı bizde misafir zaten bıktım yeminle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…